|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj ukrepam???
9.10.2006 18:42:31   
Emm
Po 19 mesecih porodniške sem dobila službo in se zaposlila.Na začetku je vse teklo glatko.Ha ha na začetku saj delam le 1 m.
Prva tri dni je bilo vse ok,ko sem prišla iz službe zvečer je bila večerja nareta in pospravljeno po hiši, sedaj pa zadnje 4-5 dni je totalna katastrofa.
Ko sem delala popoldan nisem imela časa naresti kosilo za njiju ker sem morala dokaj hitro v službo in je tašča poskrbela za njiju.Pričakovala pa sem, da vsaj ko pridem domov bo na mizi nekaj malega za pojest ali pa vsaj kaj pospravljeno.
Od tega ni bilo nič. Moj se je oblekel in delal okrog hiše in potem v službo.Ko sem prišla domov sem si morala prvo nekaj naresiti za jest potem pospraviti po hiši,speglat in zložit perilo saj perem skoraj vsak drugi-tretji dan.
Ko mu rečem da to ni vredu mi začne z izgovori,da je delal okrog bajte in da on tut nemore vse naredit.Danes sem delala zjutraj on pa popoldan,in ko pridem domov čeprav sva se sinoči kregala prav zaradi tega je vse spet bilo po starem.
Hiša ne pospravljena,posoda ne pomita in postelja kot da bi bomba padla v njo.
Pomagajte mi,mogoče zahtevam od njega preveč. Ali pa je v mojih besedah,ki letijo v prazno le kanček tistega kar je samoumevno in kar bi moralo biti, ko prideš domov iz službe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj ukrepam???
9.10.2006 19:27:59   
jazz
Ej,ne vem kako ti naj svetujem...dobrodošla v svetu mam...ta velikim in tamalim. Poskusi se pogovoriti s svojim dragim, da si vsaj malo dela razdelita. Naj ti vsaj pomije posodo,če drugega ne. Če ne bo hasnal zlepa,pa se v postelji malo poleni in mu potoži,da si od vsega preutrujena....mogoče ti bo pa potem kaj več postoril.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako naj ukrepam???
9.10.2006 20:35:12   
muška
Veš, tolaži se s tem, da vsaj ne sedi na kavču in bulji celo popoldne  v TV, tako pa vsaj naredi kaj koristnega, čeprav,... saj vse vemo user posted image

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako naj ukrepam???
9.10.2006 20:58:32   
lelaval
Si gledala Razočarane gospodinje, ko je  ena uporabila trik s podgano? user posted image  Pa še ratalo ji je. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako naj ukrepam???
9.10.2006 22:47:59   
Magi*
ja pa, saj če je delal okoli hiše, ni ležal na kavču, a ne? pa kaj res vsaki dan mora bit pospravljeno, speglano, perilo zloženo, kosilo skuhano? eh, jaz sem se temu že davno odpovedala.

popoldne sem pobrala perilo, ga nesla na kavč in šibala na sestanek. mož in hčera sta bila medtem na sprehodu. pridem domov, jo nahranim in dam spat. on leži na kavču, čiste cote je zbrcal v en kot kavčauser posted image  pa kaj, naj ga iz kože slečem?

bosta morala kar kompromis sklenit: ti mal znižat standarde čistoče, on mal večkrat prijet za metlo, pa bo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 8:33:00   
Anonimen
Zmenta se..

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 8:39:39   
kalbo
Ja in kaj pol, če ni pojstla zlikana, cote zložene, posoda pomita? Namesto da se obremenjuješ s tem, popokaj tamalga pa pejta za pol urce ven žogo brcat. Cune bodo počakale, postelja se pa itak prezrači dosti bolje, če je razmetana. Za jest obstaja v takšnih primerih pogrej in pojej, bajta ni mus, da se sija... Močno pa priporočan pomivalni stroj. Sploh ne vem, kako eni shajate brez tega.

Pa še nekaj. Zame vsi veste, da mi gospodinjska opravila niso tuja. Med nosečnostjo in takoj po porodu je bilo huhanje in podobno itak na meni, potem je pa moja ženka na porodniški počasi prevzela vse gospodinjske opravke nase. To se je naredilo čisto spontano. V bistvu sploh ne vem kdaj. Po domače povedano sem se polenil. Zdaj bo treba pa delo spet zdelit, to pa ni tko enostavno in hvala bogu, da mam normalno ženo, ki ni začela kar takoj tulit name, ker to ubija, res. Nimamo pa u nulo pospravljeno, perilo je lepo na kupu na fotelju...pa kaj, ker norec bo šel pa likat na lep sončen dan, ko smo s tamalim raje zunaj.

Najbolje bo, da si prvo znižaš standarde, nabaviš pomivalca, potem pa lepo ob Nedeljski jutranji kavici recimo načneš pogovor z možem o tej temi. Med tednom ljudje nismo za takšne pogovore, ker smo včasih napeti od natrpanega vsakdana in velikokrat takšni pogovori vodijo v prepir.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 8:55:26   
tanikaa
Kalbo. Škoda da nas tak redko počastiš s svojimi pogledi na svet in s svojimi nasveti. Vedno daš pravi odgovor. Če bom mela kdaj kak problem, upam da lahko računam na tvoj post. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 9:00:47   
kalbo
Veš, da lahko računaš name. Če tu bo pa kak moj post v pomoč, je pa drugo vprašanje.

Pa lep dan želim

Kalbo

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 9:29:12   
Anonimen
Si kr koristen, Kalbo, veš? Se vid, da sva bla na isti šoli. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 10:30:11   
tanikaa
A pol je tud še smrkavec?user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 11:10:35   
andrejka82
Emm, glej, vsekakor, malo pretiravas. Moz je delal zunaj okrog hise in se ni zleknil na kavc s piksno pira. Ce bi bilo tako, bi te razumela. Daj mu malo casa, da se navadi na nov stil, kajti ti sedaj spet delas in je kar naenkrat sprememba. Ne se kragat zaradi taksnih stvari. V zivljenju nicesar ne mores dobiti nas silo, ampak s potrplenjem.
A si ga pohvalila tiste 4 prve dni, da je vse lepo cisto in vecerja pripravljena? Ce nisi, napaka, moski so zeljni pohval in jim to da novega zagona.user posted image

Sicer ti pa drugega ne morem vec svetovat, ker s tem nimam izkusen. Jaz sem poznala njegove navade preden sva se porocila in preden sva se preselila skupaj je bilo vse jasno, kot beli dan. Ce kuham jaz, posodo pomije on, ce pa kuha on, je posoda moja stvar in vsa hisna opravila po istem kopitu...... hvala za teksnega zlatega moza, kot ga imam.user posted image user posted image


Upam, da bosta cimprej prisla do sporazumne resitve, drugace se pa tolazi s tem, da je kljub vsemu delaven v njegovem svetu in ni zalezan ded s pirom in vecno komando !

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 11:12:44   
Anonimen
Strinjam se z večina , ki so ti odgovorile. Kaj potem, če ni pospravljeno v tistem trenutku, ko prideš domov,raje si vzemi čas za malega in sebe in pojdi popoldne ven. Pospravljaš lahko zvečer, zraven lahko gledaš tudi televizijo in  počneš še marsikaj. Dobrodošla med "Razočaranimi gospodinjami"

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 11:35:21   
mojamura
A je smisel tvojega življenja pospravljena bajta, speglane cote, skuhano kosilo, pospravljena postelja....ipd?? Jaz vem, da meni to ni smisel življenja, je marsikaj kar je pomembnejše in bolj važno, npr. igra z otrokom.

Jaz sem se vozila pred časom delat v 60 km oddaljeni krej. moj je bil brez službe. delala sem od 7-15. včasih sem morala vstati ob 4.30, zaradi tega ker je bil na cesti sneg, cesta slaba----skratka jaooooooo. Prišla sem domov približno ob petih pol šestih. mene ni nikoli čakalo kosilo na mizi....dnevna je bila ....jao jao....da o cotah in ostalih zadevah ne govorim. sem mu tudi jaz probala povedat, da naj raje kot, da presedi večino časa za računalnikom, malo pospravi po bajti etc....ampa to je bilo tak kot gluhemu dobro jutro. ugotovila sem, da se nima smisla sekirat, življenje je prekratko za te reči.

njega ne boš spremenila, če pa boš spremenila sebe in svoj odnos do vsega tega pospravljanja in kuhanja, bo pa mogoče tudi on začel drugače gledati na stvari.

če bo pa kdaj rekel, da si nemarna gospodinja, da zgleda hiša kot kaos, pa mu nič ne reči (vem da je to težko kot pes). v postelji pa ko se bo hotel k tebi stisnit, pa samo povej tako sem utrujena, večino dneva sem v službi, pol pa še doma mora biti vse narejeno....dragi danes se ne morem s tabo cartat.....drugič----a vela, ko bom bolj spočita.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 12:37:54   
kalbo
Čaktečakte, pretiravat pa ni treba. Če je bil pa bresposeln in doma, bi blo pa fer in pravično, da bi te čakalo kosilo na mizi, cote bi mogle bit oprane, bajta pospravljena, pa še ena huda kopel za tvoje utrujene noge bi mogla čakat pred vrati.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 13:27:41   
natalia
ja, saj pa je delal, pač ni delal tistega kar bi ti rada.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 14:46:55   
Emm
Joj ko ima vsak po svoje prav,sej ni da mora biti vedno vse pospravljeno, ko jst pridem domov ampak vsaj polovica, da se lahko jst tut mal spočijem od vsega.
Do tega vsega je pa prišlo prav po njegovi krivdi, ko je prišel iz dopoldanske smene in mi začel nakladat kako to,to,to in ono ni na svojem mestu.
No ok,tisti dan je imel slab dan na šihtu,ampak vsaj kosilo si pa zaslužim ko pridem s šihta.A ne?user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 14:51:02   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Emm

Joj ko ima vsak po svoje prav,sej ni da mora biti vedno vse pospravljeno, ko jst pridem domov ampak vsaj polovica, da se lahko jst tut mal spočijem od vsega.
Do tega vsega je pa prišlo prav po njegovi krivdi, ko je prišel iz dopoldanske smene in mi začel nakladat kako to,to,to in ono ni na svojem mestu.
No ok,tisti dan je imel slab dan na šihtu,ampak vsaj kosilo si pa zaslužim ko pridem s šihta.A ne?user posted image


skupaj naročita pico.. se vsedita na kavč... si povejta, da se imata rada.. pustita posodo za jutri.. cunje za zvečer.. in se malo stisnita..

ni vse v pospravljeni bajti pa čakajoči večerji.. če ni lenuh.. ga razumi, da večerji ni bilo.. je pač delal nekaj drugega..

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 15:11:20   
anadejka
Jooooj Emm,jest živim z mojim možem 2 leti in pol,pa mi je v tem času naredil samo 1 kosilo.Posodo pomije cca.1x na mesec,pospravil ni še nikoli,z metlo ali sesalcem ga še nisem videla,kaj je to likalnik sploh ne ve.Ravno včeraj sem ga prosila na odnese speglane cunje v omaro,pa sploh ni vedel,v katerm predalu so moje cunje.
Zdej pa jest ne vem,a pol sva midva čudna?
Sej ne rečem,me včasih full jezi,da moram vse sama rihtat,pa tut naveličam se vedno je isto.Ampak veliko pa je tudi dela okoli hiše,sploh pa pri zidanju novega doma,ko pa jaz nimam pojma.
Važno je da si delo porazdelita,vsak nekaj.Sej ne da ga zagovarjam,ampak ne smeš gledati samo na to kaj vse moraš ti narediti,ampak pomisli tudi na to kaj je tudi on naredil.
Pa kreganje zaradi razmetane postelje,umazane posode res ni vredno.Vse to lahko počaka na naslednji dan.
LP

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 16:02:00   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Emm

Ko sem prišla domov sem si morala prvo nekaj naresiti za jest potem pospraviti po hiši,speglat in zložit perilo saj perem skoraj vsak drugi-tretji dan.


user posted image user posted image  A veš, jaz sem se tudi sekirala okrog tega, dokler nisem pogruntala, da ni rešitve. Ne glede na to, da delam dopoldne, me ravno tako čaka vse najprej za pospravit, iz stroja zložit in v stroj, da sploh lahko pomijem pult, da začnem kosilo delat. Vmes nesem perilo prat (popolnoma vsak dan, pa še kako žehto zraven), poberem iz sušilca in zložim na kup, odnesem v sobe, zraven kuham, pa še pospravim vse, kar je od prejšnjega dne ostalo, če nismo pospravili zvečer.... Potem pa pride moj in reče, nehaj no delat, oddahni se, gremo malo ven..... hočem ti povedati, da je to never ending story. NIkoli ni konca gospodinjskih opravil. KO sta enkrat oba v službi, je nemogoče imet in pospravljeno in hodit ven na sonček. Za nekaj se moraš odločit, kaj ti je bolj važno. Pa še to je res, da če sešteješ vse vidike našega življenja, da imamo ženske mnogo bolj naporno življenje kot večina moških (se opravičujem izbranim primerkom, ki so drugačni). Dokler je ženska doma, je ok. Ni problema. Problem rata, ko sta oba v službi. Moški naredi kar zmore, potem pa si odpočije. Ženska naredi vse, ne glede na to, koliko je utrujena. Tako je narejena na tak sistem. No, večinoma se mi zdi, da je tako.

Rešitev? Ne vem, če je rešitev. Jaz sem nehala pričakovati preveč. Nekaj je prav da pričakuješ, ampak preveč pa ni smiselno. Uskladit je treba želje in potrebe obeh. Mladostne utopične sanje o pravični delitvi dela na pol pa komot pozabiš. Niso realne.

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 16:04:23   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Mladostne utopične sanje o pravični delitvi dela na pol pa komot pozabiš. Niso realne.


user posted image dobra izjava..

čeprav mislim, da se še vedno da razporedit obveznosti doma.. enkrat en.. drugič drug.. pa je..
ne sme se pa gledat "kdo je bolj zmatran" .. ker potem je en v manjvrednem položaju.. in nastane kreg user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 22:33:38   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
čeprav mislim, da se še vedno da razporedit obveznosti doma.. enkrat en.. drugič drug.. pa je..
ne sme se pa gledat "kdo je bolj zmatran" .. ker potem je en v manjvrednem položaju.. in nastane kreg user posted image


Se nihce ni odlocil za najeto pomoc v gospodinjstvu?

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako naj ukrepam???
10.10.2006 22:44:23   
Marogica
Joj, še dobro, da sva si v teh stvareh z možem podobna. Nikoli se ne kregava, da on ali jaz nekaj v gospodinjstvu nisva postorila. Kako bi se tudi? Saj oba NIČ ne delavauser posted image , no poprime tisti, ki se mu da in ima čas.

Delitev del na pol? Kje pa se začne moja polovicauser posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
10.10.2006 23:01:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Emm)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako naj ukrepam???
13.10.2006 20:42:09   
Babaloo
A na šiht naj hodi, popoldan okrog bajte dela, pospravlja, kuha, pere.
A ti tudi vse to delaš ko si doma??
Pa zakaj je toliko ljudi obsedenih od teh gospodinjskih del?? Pa saj ni treba, da je postelja vska dan pospravljena, kuhinja kot iz škatlice, vse obleke lepo speglane in zložene.
Daj še malo lajfa uživaj, si naredi kako kosilo na hitrico in pojdi ven na sprehod prevetrit možgane.
Saj ni vse v pospravljanju.
Ko to ugotoviš, bolje živiš.
Ha, še rima se!
Pa ne si mislit, da imamo mi doma svinjak!!
Odkar imava bebico, imamo bolj ali manj nekakšen nered. Če ne drugega, so igrače po celem stanovanju.
Vsak vikend me čaka kup oblke za likanje. Ampak likam, ko se mi ljubi in če kaj rabim, ali pa če imam res dober zalet za celo količino.


(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?