|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izdelava mansarde
28.4.2007 19:54:24   
lea23
imam eno vprašanje za vas. s fantom sva počasi začela razmišljat da bi si v hiši mojih staršev uredila mansardo, najino dvosobno stanovanje v bloku pa bi oddajala. za najemnino bi vsak mesec prejemela cca 400 evrov ( čisti dobiček ki bi nama ostal ). in to se nama ne zdi slabo glede na to da nisva nič posebno urejala stanovanja odkar sva ga kupila. in čez recimo 5, 10 ali 15 let se še vedno lahko vrneva v blok če bova želela, k mojim staršem gre pa še vedno lahko živet kakšen od najinih otrok po recimo svoji poroki (ali pa v končni fazi lahko tudi pri meni doma oddajava, ali pa imava enostavno za "vikend" ker je itak čisto v centru mesta ljubljane)...
no in se nama postavlja vprašanje koliko bi naju mansarda sploh prišla..
nebi si rihtala svojega vhoda. torej trenutno je streha, (na vsaki strani a dela strehe) tudi zih ( torej spredaj in zadaj), ob straneh je streha skoraj do tal ( 1 m nad tlemi ). na tleh je beton. trenutno ni nobene izolacije za streho,nobenih zidov, nobene napeljave elektrike in vode na podtrešje, ni zidov za razporejene sobe. samo stopnice za gor so. skratka ni ničesar razen strehe, stranskih oken in tal.
in če mogoče kdo ve, kako je s strešnimi okni? sem jih gledala npr. v OBIju ( samo informativno ) in so cene ful ugodne. ampak verjetno je montaša v streho kar precej draga?
aja velikost mansarde pa je 65m2.
bi se pozanimala pri prijateljih če bi lahko, pa si nihče od bližnjih znancev ni doma urejal mansard. 
torej, koliko okvirno je mansarda denarno stala vas ( brez pohištva in ostale opreme ) in koliko prostora imate?

najlepša vam hvala vsem!!

lea



 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izdelava mansarde
28.4.2007 19:58:46   
Anonimen
Ne znam ti povedati,koliko denarja bi za to rabila.Rada bi ti pa svetovala,če lahkouser posted image da ne kupujta oken v Obiju.Res so nizke cene,vendar niso kvalitetna,okna pa kupuješ za dolga leta.

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izdelava mansarde
28.4.2007 20:36:38   
rija
uh, ta bo pa težka....jaz pa mislim, da tudi brezsmiselna.....vsakdo pač dela po svoje.....in boš težko potegnila neko pametno cifro....

pa še nekaj: če misliš kadarkoli oddajati mansardo, je pametno, da že sedaj urediš posebni vhod....kak misliš, da bodo najemniki mimo tvojih staršev korakali v svoje stanovanje....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izdelava mansarde
28.4.2007 20:51:28   
mala maja
se strinjam z Rijo, mislita na svoj vhod.

Potlej pride izolacija strehe. pod 20cm se sploh ne pogovarjajata. zavedajta se da bosta če bosta hotela  vodo, elekto instalacije, in odpadne vode potegnit v mansardo morala razbit tudi pol spodnjega štuka, ali pa fasado.
Strešne okne kupita velux in naj vama jih pridejo iz veluxa montirat da imata garncijo, če začne teči.

Aja pa mislita tudi malo na položnice. Vse se bo delilo na pol? če se dobro razumete ni ovir ampak kaj pa če se ne......

Kaj pa centralno ogrevanje. tudi po bosta morala vleči iz spodnjega štuka. imate dovolj zmogljivo peč? ali pa na svoje uredit, če imate plin.

potel imata možnost dat gips plošče na strop ali pa lesen opaž. Cena se dosti ne razlikuje edino v tem da je lesen opaž lažje obijat sam kot polagat gips plošče (razen če imaš kakšnega kolega ki bo pomagal), pa stopnišče je urejeno ali bosta mogla še to?


Midva sva začela prav tako urejat mansardo. Pristala sva na 5 mio (no 2mio. je bila centralana za celo hišo), gipsal in pobelil je brat zastonj.. pa še daleč ni za vselituser posted image . Tko da te pride kar drago.......  aja kvadratura 120 m2.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izdelava mansarde
28.4.2007 21:02:51   
Anonimen
Moj nasvet:

za začetek si uredita prizidek s svojim vhodom v ta prizidek si pripeljita vodo, elektriko in vse ostale inštalacije - vse kar bosta na novo vozila naj ima svoje priključke. V tem prizidku si zrihtajta tudi svojo centralno. Kakršno koli pač že.

V vsakem primeru morata stremeta za tem, da bo izdelana mansarda popolnoma samostojna bivalna enota in nikakor ne vezana na spodnje stanovanje. Če si tega ne bosta zagotovila se zavedajta da zavestno rineta v težave, neglede na to kako dobro se ti s starši razumeš.

Če se starši strinjajo naredite etažno lastnino - tako bo stanovanje popolnoma samostojna bivalna enota. Zakaj? Ker v prvi generaciji bo vse okej, kasneje pa zna bit da ne bo več tako okej.

Kolk denarja bo šlo? Kukr za pol nove hiše user posted image

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izdelava mansarde
28.4.2007 21:13:28   
Anonimen
Sicer ni to odgovor na tvoje vprašanje, ampak vseeno....

Zakaj sploh gresta k staršem? 65 kvadratov verjetno ni veliko več od dvosobnega stanovanja.

Na vajinem mestu bi raje kot v mansardo investirala v nakup nekaj večjega stanovanja user posted image

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izdelava mansarde
28.4.2007 21:13:47   
bobika
Prijatelji so delali pred dvema letoma prizidek s svojim vhodom in garažo, ter vse ostalo kar je potrebno za mansardo. Nekaj strešnih oken, izolacijo in ....
Kvadratura je nekje 120 m2. Za vse razen pohištva, laminatov sta dala okoli 13miljonov.

Mi bomo dali dosti majn, ker je že vsa napeljava in stene in izoplacija porihtana.

Torej kot je napisala pikec0 pol hiše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izdelava mansarde
28.4.2007 21:35:34   
lea23
no da bi kupila večje stanovanje pa niti nisva razmišljala, pa mogoče ni tako slaba ideja.
no vse skupaj se je začelo s tem ko je moj brat dobil pritličje, v prvem nadstropju sta oče in mami, del hiše ( podstrešje ) pa smo prepisali name. in tako se mi zdi dobesedno brezveze da prostor sameva..
in teh 400 evrov od oddajanja najinega stanovanja v bloku bi nama tudi kar prav prišlo

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izdelava mansarde
28.4.2007 22:56:30   
Anonimen
Če ste že pokupčkali bajto - ali etažna lastnina al pa čimdlje od tam. Neglede, da si ti že lastnica dela hiše- dejte narest etažni načrt, da se NATANČNO VE kaj je od koga. Zdej še veste veste kaj je od koga, VI veste. Kaj se zgodi čez eno generacijo si preberi v poštu od DIANE, kjer jih mečejo iz lastne bajte. Ampak res dejte lastniško in zemljiškoknjižno uredit bajto.

Zdej se razumete. Kaj pa ko bosta starša umrla? Ko bojo not ostali bratranci in sestrične, al pa še kak rod kasneje?

Dejta prodat ta flet, vzet kredit in kupta neki večjega, svojega. Bosta na svojem. Mansarda pa lahko na otroke počaka. Al pa kasneje postane 'vikend'.

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izdelava mansarde
29.4.2007 6:44:34   
Anonimen
al pa bratu ponudiš v odkup, lahko že zdaj, lahko pa čez par let ali, ko bo on imel večje otroke. To je mansarda z malo kvadraturo, ki bo še manjša, ko boš vso izolacijo naredila in ko boš pohištvo not dala, se ne boš mogla niti premikat, kaj šele, da bi družina not  živela. Bratu bo pa še en ekstra prostor kako prav pršel. Al za eno sobo, al za fitnes, al za rumplkamro.......

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izdelava mansarde
29.4.2007 21:58:21   
Pilar
Midva si počasi urejava mansardno stanovanje, ki ima cca 80m2. Vodo, elektriko in centralno sva potegnila od spodnjega "štuka". Uredila sva streho, prezide, zamenjala okna, vrata, ometi, tlaki, po tleh sva dala parket, aja naredila sva si svoj vhod...in do sedaj je šlo bivših 5 milijonov tolarjev.

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izdelava mansarde
29.4.2007 22:17:44   
fionaP
8 let nazaj - ca. 100 m2, prav tako vse napeljave, zidovi, omet, notranja izolacija, knauf strop, kopalnica, wc, nova okna, notranja vrata, lastno ogrevanje - peč, sončna: 5 mio sit...

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izdelava mansarde
30.4.2007 0:19:59   
Annny
Z denarjem, ki sta ga nameravala vložiti v izdelavo mansarde pri starših, kupita še eno novo stanovanje ter enega od obeh svojih stanovanj oddajajta (če je v tem poanta).
Kredit, ki ga bosta najela za nakup stanovanja, bosta pa pokrivala z najemnino, ki jo bosta prejemala.
To je meni osebno najboljša opcija, tudi za vajine otroke bo boljše ločeno stanovanjeuser posted image

Lp

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izdelava mansarde
30.4.2007 6:30:02   
Anonimen
Sam kupovat, kupovat, noben pa ne pomisli na visoke davke ob lastništvu dveh stanovanj, in še ob pobiranju najemnine, pa še obresti kredita, pa drugi stroški...... kaj šele ob novi zakonodaji. Po mojih izkušnjah, je še vedno najbolje, rešiti se te mansarde, prodati bratu, menjati svoje manjše stanovanje za večje. če pa ste zadovoljni s svojim zdajšnjim stanovanjem pa raje denar vložite kam drugam. dandanes se denar ne vlaga v nakup stanovanj, celo povprečnih oz manjših, ker nimaš dejansko nič od tega. Če pa gledaš na prihodnost za svoje otroke, pa nimaš pojma kaj bo takrat, raje naložiš denar drugače, ker bo ziher več prnesu kot pa v malo stanovanje, v katerem sploh ne veš ali bodo otroci hoteli živet, celo tako, ko nima svojega vhoda, pa malo, da se še obračat ne moreš. Kaj šele, če imaš več otrok, ne samo enega. 

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izdelava mansarde
30.4.2007 20:49:26   
Annny
Meni bodo višji davek pokrili kar najemodajalci s svojo najemninouser posted image

Res ne vem, kako lahko daš tak slab nasvet, pa oprosti drugačnemu mnenju- samo kupovat in kupovat, če je možnost! Kaj pa bodo s tem imetjem delali otroci, je njihova stvar: če bom svojim otrokom kupila nepremičnino, jim kasneje gotovo ne bom gledala pod prsteuser posted image  Saj ne gre za to, da živijo v tem stanovanju, temveč da imajo v življenju 'zlato rezervo'.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: izdelava mansarde
1.5.2007 7:39:24   
Anonimen
slab nasvetuser posted image , ne vem no, za tole zlato rezervo za otroke maš čist prav, vendar tale zlata rezerva je en mali brlog (kot so že druge povedale, bodo težko prodali in tudi težko živeli not), medtem ko lahko na drugačne načine to zlato rezervo povečaš na kaj večjega kot samo brlog. In to je bil moj namen povedat, ampak če je moj nasvet slab in ste zadovoljni s tem, pa nikogar ne oviram, saj je itak vaše življenje. In potem se nekari sprašujejo kako lahko un ima toliko več, mi pa komi furamo iz meseca v mesec, pa saj ni čudn, ostanem kar brez besed, ko vidim kolk se določeni ljudje ne znajdejo oz ko ti še povejo, da daješ slabe nasvete. Pa brez zamereuser posted image

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 1.5.2007 7:42:49 >

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?