|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nebi imela otroka
3.6.2007 20:28:43   
pajčolanka
sploh ne vem kaj naj rečem, počutim se pa grozno.user posted image še nedolgo nazaj sva s fantom bila en srečen par ki se je že več kot leto in pol trudil zaman zanositi. imava vse, stanovnje, finance bi nekako šle skozi, pripravljena sva nanj vse!
Do zadnjič ko sva se neki močno sprla in sem jaz rekla da ne bova imela otrok. od takrat naprej je zelo neprijetno ker ne vem, kot da bi se nekaj obrnilo, v trenutku mi je vse drugače. kar naenkrat si ne znam predstavljat da bi imela otroka in vse kar je z njim povezano. prav grozno je. fant ne razume zakaj kar naenkrat ne, trdi da moram imeti en dober razlog jaz pa ga nimam. preprosto si kar naenkrat ne znam predstavljat da bi ob faksu, vodenju gospodinjstva in mogoče celo službi imela zraven še otroka. izvedljivo je ampak si jaz ne znam predstavljati.  par dni nazaj sem v naročju držala dobrih 14 dni staro deklico. še dober teden nazaj bi se mi od čustev zmešalo. sedaj pa nisem čutila do nje popolnoma nič, jasno saj ni moja ampak vseeno. nisem si znala predstavljtai da bi lahko bil to moj otrok da bi ga jaz peljala domov in skrbela zanj. ne razumem. čisto nič ne razumem. ne razumem sebe, ne razumem zakaj kar naenkrat ne želim otroka. ne vem zakaj, iščem razloge pa jih ne najdem. in je  težko, zelo težko zame ker si ne znam predstavljat otroka in za fanta ki si otroka tako zelo želi da bi zanj naredil vse in želi od mene odgovor zakaj ne otroka. kar naenkrat. kot strela z jasnega. otrok ne. jutri moram klicat G da mi napiše napotnico, ne vem kaj naj naredim, mogoče ga bom raje poklicala podjutrišnjim. zelo težko je ker niti same sebe ne razumem. finance  bi šle skozi, prostor imava, imava se rada vem da je moj fant tisti pravi...vse štima samo jaz si kar naenkrat ne znam predstavljati da bi imela otroka.in ne vem vzroka. vem mogoče je ta post malo čuden, smešen...ne vem. in trpiva. oba.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 20:38:37   
soncek.djukelica
zdravo,

obstaja razlog in ti ga veš, vendar si ne upaš priznati,da je to res! tvoja podzavest deluje, zate odgovor najdi v sebi!
kaj je tisto, kar te moti pri otroku? kaj je tisto, zakaj ne želiš postati noseča? vse to veš!
pa srečno!

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 20:41:28   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka

in imava se rada vem da je moj fant tisti pravi...
user posted image

vse štima samo jaz si kar naenkrat ne znam predstavljati da bi imela otroka.

to pomeni, da kljub vsemu ŠE NI pravi čas user posted image

in ne vem vzroka. vem mogoče je ta post malo čuden, smešen...ne vem. in trpiva. oba.

user posted image  verjetno si že sama prišla do zaključka, da ČAS ni primeren, s partnerjem se pogovorita - prepirček verjetno ni bil ne prvi ne zadnji, če pa si ti takrat začutila, da moraš izreči:"Ne želim otroka!" user posted image  si ga očitno (še) ne želiš - sedaj ali s tem partnerjem - saj finance, pa stanovanje,.... sploh niso TAKO zelo pomembne! - pomembna je LJUBEZEN user posted image


Upam, da se boš odločila tako, da bosta zadovoljna oba! user posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 20:43:05   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image  srečka user posted image  to si pa takooooooooooo lepooooooooooo napisala user posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 20:53:22   
soncek.djukelica
tosja, tudi ti si lepo napisala! user posted image

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:01:27   
pajčolanka
ja ampak zakaj je do ne vem en teden nazaj-ma še manj je bil otrok na prvem mestu, bolj kot vse drugo sem si ga želela, sedaj pa kar naenkrat čisto kontra. želim si ga že več kot 2 leti, sedaj pa nekaj dni sploh ne. sprla sva se zaradi financ in jaz sem se naenkrat odločila da potem pa tako otroka tud ne moreva met. moj je bil osupel...ker oba veva da denar bo. in ga bo dovolj, pa če to pomeni ena šminka ali majica manj to ni problem. pripravljena sva hodit še nekaj let na morje kjer bo otroku okej, pripraveljena sva se mu popolnoma posvetiti in podrediti.
nimam druge simpatije, nimava težav z zdravjem, ujemava se...samo jaz še vedno ne vem zakaj kar naenkrat pa jaz nebi imela otroka.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:06:57   
ElaM
Meni je prišlo prvo na misel, da se mogoče v podzavesti bojiš, vseh tegob (obiski zdravnikov,..), ki so povezane s tem, če imata težave pri zanositvi, pa se ti je mogoče vklopil obrambni mehanizem.
Srečno!user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:07:04   
ronja
Hm, kaj pa če se je tvoja psiha uprla, ker se pač že dolgo trudita zanosit in se v bistvu majčkeno bojiš, da ne bi ratalo in si si naredila blokado, češ da si tega itak ne želiš - da ne bi bolelo, če ne bi šlo oz. da bi se sama tako odločila, ne pa da bi bila v to prisiljena?

Samo ugibam, vem, da se nekaterim dogaja kaj podobnega, sama nisem bila v taki situaciji, tak da iz prve roke ne vem, je pa res, da vsako kdaj stisne, da pa mogoče še ne bi otrok... Pa najsi ga ravnokar načrtuje ali pa je že noseča, brez skrbiuser posted image - to ti pa iz prve roke povem;)
Vsak se kdaj ustraši, verjetno je bila pika na i še tisti prepir, ko si si predstavljala, kako bo vse skup težko in ti ni več toliko do tega...

Zmenita se z njim, kakoli te je že v prepiru spravilo s tira in karkoli je še mogoče skrito od zadaj, potem pa boš že vedela, pri čem si.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:07:41   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka

jutri moram klicat G da mi napiše napotnico,

-----------------------------


Ali to pomeni, da si že zanosila?

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:10:43   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Samo ugibam, vem, da se nekaterim dogaja kaj podobnega, sama nisem bila v taki situaciji, tak da iz prve roke ne vem, je pa res, da vsako kdaj stisne, da pa mogoče še ne bi otrok... Pa najsi ga ravnokar načrtuje ali pa je že noseča, brez skrbiuser posted image - to ti pa iz prve roke povem;)



Na to temo moram to dadati, mene je totalna panika zagrabila tik preden sem šla v porodno. Med tuširanjem, s popadki, sem jokala, kot dež, kaj mi je bilo tega treba.user posted image  Me je babica spraševala, če sem ok, jaz sem pa jecljala, da so me prevzela čustva.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:16:56   
Anonimen
Podoben klik v glavi se je meni zgodil lansko leto, ko sem po letu in pol poskušanja le zanosila in imela SS v 8 tednu. Zgodila se mi je totalna blokada in sama sebe sem prepričala, da jaz tako ne bom imela nikoli otroka, da ga ne bom uspela donositi in naenkrat začela cel svet okoli sebe prepričevati, da si jaz otrok sploh ne želim, da bom raje po svetu hodila, kariera, da tako boljše da se je tako končalo itd. Jasno ni bilo nikomur nič, ker sem pred tem samo o user posted image  govorila. Če sem po tem kakšnega videla mi je začel iti na živce.....
Počasi sem v naslednjih mesecih malo sama sebe analizirala in ugotovila, da sem naredila to blokado okoli sebe zato, ker sem se prestrašila, da dejansko res ne bom mogla imeti nikoli otrok, da bo spet trajalo leto in pol da ponovno zanosim, da tudi če bom, bom imela ponovno SS, da nisem sposobna donosit otroka itd. Tako je bilo lažje trditi da si ga ne želim, kot pa se na glas spopasti s svojimi strahovi.
Ko sem do tega zaključka prišla in ugotovila zakaj se tako čudno obnašam, je ta občutek popustil, ponovno sem se prepustila toku in zanosila. Sedaj sem v 26 tednu in komaj čakam da bom mamiuser posted image .

Mogoče se je kaj podobnega tebi zgodilo, ker se že dve leti trudita, vse štima, samo o user posted image  ni duha in sluha, zato si raje naredila blokado okoli sebe in najprej sama sebe prepričala da si otroka ne želiš, sedaj pa si že tako prepričana v to, da želiš še partnerja prepričati. Vseeno pa mislim, da si ga globoko v sebi še kako želiš.....

Pri meni je trajalo cca. pol leta, da sem "prišla k sebi". Upam, da si tudi ti nazaj " premisliš" in kmalu obrneš ploščo in zagledaš user posted image user posted image .

Btw. čestitam, da si upaš to pisati pod nickom in se ne skrivaš za anonimnostjouser posted image user posted image

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:24:13   
Anonimen
Verjetno je samo obdobje, lahko da ti je v sekundi čisto nepričakovano vse dol padlo, ker se že tako dolgo trudita, pa nič. Mogoče rabiš nehat mislit na to, da si želiš zanosit, ker je to postal prevelik pritisk. Pogovorita se in si recimo dajta čez poletje čas, da ne mislita na to, da ne načrtujeta nosečnosti, malo relaksacije in možgane na off. 

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:29:16   
pajčolanka
srček glede anonimnosti ma sej sem mislila pisat pod njo, samo ne vem meni se zdi da je bolj oseben odnos če si pod nickom, vsaj pri meni, je tako zelo malo anonimnim odgovarjam ker mi pač ne vem...

rožica ne nisem še zanosila, ampak sva bila zmenjena da če do junija ne zanosim ga moram poklicat da mi napiše napotnico za na kliniko za zdravljenje neplodnostiuser posted image in ob misli na vse te preglede in čakalne vrste se mi skoraj obrača želodec. nikoli si nisem mislila da bom kdaj tako daleč da bom v rokah držala napotnico za na kliniko za zdravljenje neplodnosti. že sama beseda neplodnost mi je tako tuja tako odveč, tako...ne vem vedno sem mislila da se to lahko dogaja drugim, samo drugim in samo meni pa ne. zmeraj bolj si želim da bi preprosto na prvem pregledu dali diagnozo neplodnost in čaw. enostavno ne razumem vsega skupaj. niti slučajno.
nič punce ampak človeka spravit v jok to pa znate-pa ne da bi katera rekla kaj narobe ampak tako ne vem, ko vidiš da nisi sam da ti je nekdo pripravljen prisluhniti in se mu ne zdiš čuden in ne reče, no nehaj že s tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:39:40   
Anonimen
To je obdobje, ko je želja zelo močna po user posted image , čez 5 minut pa kot, da ti tega nikoli nisi rekla. Isti kompleks sem mela jaz približno 2 leti nazaj.
Oba si dajta veliko časa za premislek, odklopita misel na user posted image  in vse kar je povezano z user posted image ...pri nama je delovalo. Srečno!

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:44:48   
Anonimen
Nič nisi čudna in mislim da user posted image  zgolj zato, ker smo prepoznale tvojo težavo, vidiš da nisi v tem sama in da si dejansko želiš user posted image , samo blokado okoli sebe delaš že vnaprej, ker te je strah, da boš šla na kliniko za naplodnosti in tam izvedela, da ne boš nikoli imela user posted image .
Poznam to, vem kako je, sem šla tudi skozi to, sedela sem v čakalnici, dajala kri, hodila na preiskave, mož je hodil na preiskave.....in veš kaj? Sploh ni tak bav bav. Poskušaj gledati iz drugega zornega kota in glej na te preiskave kot na rešitev svojih težav, da bosta končno na jasnem kaj je narobe, zakaj še ni user posted image  in da so zdravniki tam samo z enim namenom in sicer da vama čim prej pomagajo do sreče in user posted image .
Poglej mene, ugotovili so, da ni pri nobenemu nič hudo narobe, jaz sem samo ene tablete dobila za nižanje prolaktina in glej ti ga vraga, septembra bom mami, pa sva se trudila od novega leta 2004!!!

Tako da se sedaj lepo zjoči, potem pa idi do svojega user posted image , opraviči se mu za svoje besede in mu zaupaj kaj te dejansko blokira in duši. In verjetno ti bo tudi sam povedal da je tudi njega strah kaj bodo povedali na kliniki, da kaj še je pri njemu problem, kako bo to vpilivalo na vaju.....izpovejta se....jutri pa šibaj po napotnico in samo začni na vse skupaj gledati kot na pot k rešitvi in ne kot pot trnja in muke....

Sedaj pa da vidimo nasmeh na obrazu in pozitivne misliuser posted image

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:44:58   
pajčolanka
ja ampak kaj naj naredim v vsakem primeru moram poklicat G, zdaj al mu rečem za napotnico pa začnemo s preiskavami-presneto pa tako sem komi čakala na napotnico da se bo končno premaknilo it točke 0 ali naj mu rečem za kontracepcijo...
aja srček tudi moja soseda bo dobila septembra otročkauser posted image user posted image lepo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:52:23   
Anonimen
Kar po napotnico idi, nič kontracepcije. Tako ali tako bo še nekaj časa trajalo, da gredo vse preiskave skozi. Tako se vsaj ne boš več spraševala kaj je narobe in si bosta OBA vsaj glede tega prišla na čisto....

Če pa si bosta dala še malo časa za premislek pa tudi prav.....ampak kontracepcije pa najbrž res ne potrebuješ, če praviš da že 2 leti ne ratauser posted image . Vem, malo je zdaj to zbodlo, samo kar je res je res.

Ali pa se vama ravno sedaj posrečiuser posted image .

Kaj pa partner reče na vse skupaj?

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 21:57:11   
bskrle
Uf, meni se zdi,da si pod velikim pritiskom.
Sicer lahko zaprosiš G za napotnico, ampak, če mene vprašaš, si privošči eno spontano poletje - tudi v spolnost.
Na pregled se naroči, še vedno  ga lahko dopoveš.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 22:01:13   
natasarobi
pajčolanka  - tudi jaz mislim, tako kot so druge napisale, da je le to neka blokada , ki jo delaš okoli sebe, prepira pa je bil samo pika na i . Kot si napisala, moraš klicati ginekologa za napotnico - verjetno te je strah preiskav, predvsem pa, da kljub vsemu ne bi mogla zanositi.

Sama sem imela dve umetni prekinitvi in si velikokrat rečem, da kaj mi je tega treba, da itak ne bom mogla imeti otrok - še sanjam takšne stvari. Včasih si rečem, da je bolje, da nimam otrok ......


(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 22:06:20   
Anonimen
Brez komentarja.

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 22:20:10   
Anonimen
Za tukaj vsaj veš da ni micikeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 22:44:21   
Rožica I
Tudi meni iz tvojih vrstic veje predvsem STRAH. Pred vsem, kar te čaka.
Verjetno je res naš čudoviti um predvsem obrambni mehanizem...

Naredi prvi korak (torej pojdi do g. po napotnico), kolesje pa te bo samo zgrabilo in vodilo skozi vse potrebno..

In kmalu boš pisala, med decembrkami ali junijkami, o ta novih vozičkih, slinčkih..user posted image

Vse dobro user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nebi imela otroka
3.6.2007 23:37:32   
Anonimen
to bo to,kar so predhodnice rekle. blokada. upam,da se cimprej resis tega in da bos sreckanosecka kmal.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nebi imela otroka
4.6.2007 7:38:30   
gojska
To je pa tako normalno, da bolj ne more bit.user posted image user posted image
Sama se pet let matram z umetno oploditvijo in kot taka bi mogla ves čas medleti od želje po otroku. Lepo te prosim.
Če cel teden ne pomisliš, kako bi rada imela otroka, al pa če ne omedliš od sreče, ko pestuješ tujega pa res ni nič narobe s tabo.
Naj se zgodi spontano in takrat boš videla da boš v devetih mesecih postala nabolj srečna mamica naj bolj zaželjenega otroka. Narava poskrbi zato. Najbrž S hormoni, prav tako, kot so mogoče hormoni krivi za trenutno odsotnost želje po otroku.
Sam brez nepotrebnega sekiranja.
GOJSKA


(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nebi imela otroka
4.6.2007 7:43:42   
pajčolanka
punce hvala, miljonkrat hvala, res dobro denejo takšne besede in verjetno imate prav. mogoče res strah pred vsem tem-še nobene preiskave nimam za seboj in me ogromno vsega še čaka. kaj reče partner. nič. išče razloge, se sprašuje zakaj ne,  hudo mu je, zadnjič je rekel saj za naju je pa zadnji čas da imava otroke in sem ga vprašala zakaj, pa je rekel ja poglej, vse mava, plac, finance bi šle skozi, rada se mava..vse štima samo ti kar naenkrat nočeš otroka. zelo zelo si želi otroka, samo velikokrat tega ne pokaže tako zelo. po vaših besedah mi je veliko laže, mogoče si celo spet želim otroka. ne vem, danes bom poklicala G za napotnico itak bo trajalo preden bom v mb prišla na vrsto. verjetno šele jeseni glede na to da je poletje pred vrati. tudi sama sem razmišljala da mogoče res ne rabim kontracepcije ker če do sedaj ni ratalo potem tudi sedaj nebo. in ja jeseni bo že dve leti odkar intenzivno delamo na  bebku. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?