|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodili so ga prepozno - se še spomnite
14.8.2007 12:46:28   
KBM
Novo mesto – Kako nestrpna, polna upov in pričakovanj sta bila mlada zakonca, ko sta novembra pred tremi leti pričakovala rojstvo prvega otroka. Ko sta se odpravila v novomeško porodnišnico, si nista niti v najhujših morah predstavljala, da se bosta domov namesto z novim članom družine vrnila z mrliškim listom. Zaradi domnevne zdravniške napake pri vodenju poroda se jima je rodil mrtev otrok, ker pa sta prepričana, da je za smrt krivo nestrokovno ravnanje zdravstvenega osebja porodnišnice, s civilno tožbo terjata odgovornost od novomeške splošne bolnišnice in zavarovalnice, pri kateri ima bolnišnica zavarovano odgovornost.

Ko je bodoči mamici po normalni nosečnosti odtekla voda 20. novembra 2004, so jo zvečer sprejeli v porodnišnici. A ker kljub popadkom, ki so jih pospešili z umetnimi popadki, porod nikakor ni napredoval, čeprav jima je zdravstveno osebje ves čas zatrjevalo, da je vse v najlepšem redu, se je dežurni zdravnik odločil za dokončanje poroda z vakuumskim ekstraktorjem. Ko bi moral dežurnega zdravnika naslednje jutro ob sedmih zjutraj zamenjati njegov kolega, se ta ni prikazal do osme ure, navajata starša, po nekaj neuspešnih poskusih z vakuumom so nato otroka končno spravili na svet s carskim rezom okoli devetih zjutraj. A prepozno. Deček je bil mrtev.

V zvezi z dogodkom so v bolnišnici opravili strokovni nadzor in ugotovili, da je šlo za nepravilen prenos dežurstva, carski rez pa bi moral biti narejen bistveno prej kot ob devetih zjutraj, saj bi se v tem primeru izognili vakuumski ekstrakciji, ki je povzročila smrt otroka, so v imenu prizadetih staršev v tožbi zapisali v Odvetniški družbi Čeferin.

Obdukcija, ki so jo na željo staršev opravili v Ljubljani, je namreč pokazala, da je otrok umrl, ker je prišlo do ločitve velikih in malih možganov, za smrt njunega prvorojenca pa so odgovorni zdravniki, ki so napačno vodili porod, sta prepričana starša. Zaradi tega sta dan po dogodku podala ustno ovadbo na novomeški policijski upravi, v okviru predkazenskega postopka, ki teče pred novomeškim okrožnim sodiščem, je bilo izdelano izvedensko mnenje, iz katerega izhaja, da postopanje lečečih zdravnikov ni bilo v skladu s pravili stroke.

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
14.8.2007 12:58:16   
piščanc
staršema globoko sožalje.

ampak kot sem videla na svojem primeru (pri porodu žige) se za vakuum odločijo, če je otrok že dovolj globoko v porodnem kanalu in v stiski, da glava gleda že napol ven pri popadku. carski rez je v tem primeru ponavadi odsvetovan, ker ga morajo vleči nazaj noter, še posebej, če se je vkleščil v medenico ali mu srček začne počasneje biti.

res, pa je da so ga v tem primeru potem pa lahko izrezali ven.

ma ne vem, vsak porod, ki se vleče dlje kot 6 ur, ne bi smeli čakati, ampak takoj delati carske reze, še posebej, če nikamor ne napreduje. ker najhuje je, če ti otrok umre v maternici ali pri porodu.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
14.8.2007 13:54:07   
blue sky
Grozno user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
14.8.2007 17:56:06   
pika30
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
15.8.2007 21:32:18   
anajmad
Sožalje staršem. Čisto prav,da enkrat odgovarjajo zdravniki. Jutri mineva ravno tri leta,ko sem jaz rodila v izolski porodnišnici v 24.T mojega sinčka Vida. ob rojstvu je tehtal 870 g in je sam zajokal. Takoj so poklicali helikopter za v LJ. Potem ga je vodja pediatrije v Izoli Dr. Lovšinova odpovedala,z razlogom,da je moj Vid rojen v prenizkih tedinh,da bo itak umrl. Ko je ta gospa doktor prišla delat čez tri ure,je videla da se moj sinček še vedno bori za življenje,je končno poklicala EINT v LJ,da so poslali iz LJ rešilca z inkubatorjem. Moj sinček je bil v LJ,komaj čez pet ur po porodu. Dva dni se je še boril,potem so se mu sesedla pljučka,ker ni bil pravilno oskrbovan v prvih urah življenja. Jaz krivim Dr. Lovšin Cetin iz Izole za smrt mojega sinčka,čeprav me je prišla nadret čez dobro leto in pol v sobo,ko sem bila z Ulo v bolnišnici,kaj mi govorimo o tem okoli,da boljše,da o tem ne govorim.
Draga moja doktorca,upam da se vam bo enkrat obrestovalo v življenju toliko bolečine,koliko smo morali mi preživeti in še preživljamo. Vem,da vam bo enkrat poplačano za ta vaš "trud".

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
15.8.2007 21:35:58   
Maxica
Sožalje ubogim staršem, pa tudi tebi in tvojim, draga Anajmad.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
15.8.2007 21:43:31   
Anonimen
O, groza, anajmad.....user posted image .

Ja, prav je, da se govori in ŠE VELIKO več bi se moralo.

(odgovor članu anajmad)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
18.8.2007 16:08:26   
benika
user posted image user posted image user posted image , anajmad zate pa velik user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
23.8.2007 20:26:48   
KBM
anajmaduser posted image user posted image user posted image user posted image ,
res je vsakemu se vrne se bo tudi tej dohtarciuser posted image

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodili so ga prepozno - se še spomnite
31.8.2007 19:13:18   
Pingvinčica
Anajmad tudi ta dohtrca (če je sploh vredna tega izraza) bo enkrat plačala.
Staršem dečka pa izrekam iskreno sožlje.

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?