|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   načrt hiše....rabim predloge
3.9.2007 18:44:52   
iva01
smo mislni met enga tipkega, ki pa sploh ne odgovarja naši lokacijski inf., zato prosim za vaše ideje: obvezno mora bit dvokapnica v razmerju 1:1.4.....jutri gremo k arhitektu pa sploh nimam idej ker sem se čist zaljubila v tist načrt in zdej mi nič drugega ni všeč, oziroma vse se vrti okol tiste hiše. najrajš bi kr rekla arhitektu da mi je čist vseen, sam da naj eno naredi da se čim prej rešim teh načrtov. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: načrt hiše....rabim predloge
3.9.2007 19:46:23   
melanija
Če imate dovolj veliko parcelo ti predlagam da narediš pritlično hišo brez odvečnih stopnic. Ker ko si enkrat star je vsaka stopnica odveč. Čez celotno hišo spodaj imam garažo, pa shrambo.... stanovanjski del je zgoraj vse v istem livelu, ni boljšega. Še bolj bi bila zadovoljna če bi bila popolnoma pritlična.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: načrt hiše....rabim predloge
3.9.2007 20:09:39   
Anonimen
Če imate dovolj veliko parcelo ti predlagam da narediš pritlično hišo brez odvečnih stopnic. Ker ko si enkrat star je vsaka stopnica odveč.


Moja bo tudi v enem nadstropju, če kdaj bo user posted image .

Ker mi je muka čistit stopnice, pa tudi tole o starosti je dober argument.

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: načrt hiše....rabim predloge
3.9.2007 22:20:54   
Olivija
Predlagam, da poveš arhitektu kaj rabita oz. kaj vama je všeč in potem vama on nariše predlog, ki ga pa potem lahko še spreminjata. Se mi zdi, da je tole načrtovanje en cel razvijajoč proces in arhitekt ti pri tem svetuje in te opozarja na kakšne pomanljivosti - pravzaprav je zelo zanimivo. Verjetno še vseeno lahko kaj uporabita od tiste tipske hiše?




(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: načrt hiše....rabim predloge
4.9.2007 7:08:46   
krtekxx
Po mojih izkušnjah in prepričanju je načrt najvažnejša faza gradnje hiše. Bolj kot stvari premisliš in dodelaš v načrtu, manj bo potem treba na terenu improvizirat in si živcev žret. Kak 1000 eur več za načrt lahko prišpara zelo veliko med gradnjo. In razmisli še o tem, da verjetno hišo gradiš za zelo zelo dolgo časa, zato si jo že v načrtu poskusi narditi udobno prijazno...skratka tebi na kožo narisano. Pa srečno. (Mi smo za načrt porabili približno pol leta razmišljanj, dogovarjanj, pregovarjanj...in smo sedaj zelo veseli, da nismo hiteli)

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: načrt hiše....rabim predloge
4.9.2007 9:05:32   
TinkiBinki
Kot je napisala Krtekxx, to načrtovanje vzame kar nekaj časa. Dobite se z arhitektom in povejte svoje želje, potem pa bo itak še nekaj časa trajalo, da bo vaša želja dozorela.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: načrt hiše....rabim predloge
4.9.2007 9:18:35   
Anonimen
ne se prenaglit pri načrtu ker to kar boste narisal to boš mela cel lajf.
midva sva najprej poiskala arhitekta k se je ukvarjal z modernejšim izvedbam - to je bla kr težka naloga k pred tem sva dobla enga k naju je na vsak način hotu prepričat da se velikih oken ne da narest??!! k sem vidla primerke hiš k jih je najina arhitektka risala in so mi ble všeč sem rekla ok. hočem hišo v takem stilu. pol sem pa vzela list in sva napisala kaj želiva kateri prostori bodo v pritličju in kateri v mansardi, kaj želim da kje stoji, kake posebne zahteve recimo js sem hotla utility v mansardi da mi ni treba cun po štengah prenašat. pa čimbližje naj bo kopalnici da ni treba napeljav vlečt po celi bajti za vodo pa to. pa da naj bo garaža v sklopu hiše ampak ne čisto v hiši, pa špajza zravn kuhinje, pa da more bit kuhinja, jedilnica in dnevna vse v istem prostoru, velike steklene površine, ...no in podobne zahteve. to sva spravla na papir in nesla k arhitektki. ona je po najinih željah narisala idejno zasnovo. potem sva jo pa midva doma še naštudirala, s pomočjo staršev, kolegic, in lastne pameti sva pol še ene 3x okol obrnila vse zadeve, se dobila z arhitektko in ji vse pvedala kaj nej kako nardi, kako zadevo je še ona svetovala in to je to!

(odgovor članu TinkiBinki)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: načrt hiše....rabim predloge
4.9.2007 10:03:20   
iva01
ja sej zdej ma arhitekt podatke o prostorih kak naj bi bilo razporejeno pa kje naj bi kaj približno stalo, sedaj pa bomo mal čakal, da vidimo kaj nam bo dal vn, sej za načrt pa itak ne mislimom šparat, ker vem da bom v tej hiši živela še celoživljenje. Sam kaj ko mi je biv un načrt tak všeč, no sej nekaj bomo uzel od tistega, ....sej veste kako je vudiš eno hišo, ki ti je neznansko všeč, potem je nesmeš zgradit, zaradi različnih predpisov, rtko da je potem kr težko najt kaj drugega. No sej naotranja razporeditev bo podobna, le da bi hiša pravokotne oblike tista pa je bila kvadratne, tak da razlike bodo najbolj vedne od zunaj.
Kaj mislite, koliko m2 naj bi zadostovalo za recimo 4 člansko družino, mi smo rekel da naj bi bilo približno 130 m2  bivalnih prostorov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: načrt hiše....rabim predloge
4.9.2007 12:36:00   
honey
Midva sva se tudi najprej dobila z enim "arhitektom", ki naju je gledal in čakal, da bova midva povedala, kaj in kako. O.k., to je vse lepo in prav, samo on bi nama recimo narisal načrt točno tako, kot bi midva rekla, pa četudi bi potem navsezadnje ugotovili, da vsa čisto v temo brcnila. Pa sva ga hitro zamenjala, že po prvem srečanju. Nato pa sva dobila enega, ki sva mu samo povedala, katere prostore želiva imeti in je sam zrisal idejni načrt, kakor se je njemu zdelo najbolj praktično in smiselno. Potem sva midva samo še dodelala. Ker sva imela zahteve, da bi imela v mansardi otroški sobi, otroško garderobo in kopalnico ločeno od najinih prostorov. In je res naredil tako, da so ti prostori na drugi strani hodnika, midva imava pa spalnico, svojo garderobo in kopalnico na drugi strani. Da ne bo pomote, to je recimo po dolžini 5 m hodnika, ampak ločeno pa je. Spodaj pa imamo kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo v enem, kabinet posebej, spodaj še en mali WC, kurilnico, ki je obenem pralnica in sušilnica in garderobo, v kateri imamo čevlje (kot predsoba), ki se drži garaže. Bivalne površine (skupaj z 2 balkonoma) je 180 m2 in se mi ne zdi popolnoma nič preveč, pa tudi računamo, da bomo enkrat 4-članska družina (zaenkrat smo še 3). Tako da mislim, da če se enkrat odločiš, da boš zidal, je mogoče bolje kakšen m2 več, kot pa da imaš potem spet prostorsko stisko. Edino kar se mi zdi "zgrešeno" je hodnik, ki bi moral biti precej ožji. Pa garažo imava tudi veliko, da je vsa krama (kolesa, smuči, sanke...) v garaži, da ne bo potrebno sčasoma delat okrog hišče raznih drvarnic in lop in ne vem kaj še vse.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: načrt hiše....rabim predloge
4.9.2007 12:53:05   
iva01
180m2 v to so všteti tud hodniki in balkoni, al sam prostori: spalnice, kuhinja, dnevna, jedilnica, kopalnica

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: načrt hiše....rabim predloge
5.9.2007 11:36:41   
honey
V teh 180 m2 so všteti tudi hodniki z balkoni, ja. Samo stanovanjske površine je tam nekje 160 m2.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: načrt hiše....rabim predloge
5.9.2007 19:48:06   
iva01
evo mislim da smo že našli našo bajtico, najbolj podobna ji je hiša Klara od Jelovice( če kero zanima si lahk na netu pogledauser posted image ) , no nekaj sprememb smo dodal drugač pa je notranja razporeditev skoraj identična, ja pa kvadraturo smo tud večjo izbral, tak da bo hiša imela približno 200m2, ja večja kot smo najprej mislila, sam kaj pa veš, če enkrat gradiš, naj bo to pošteno in za vse cajte:)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: načrt hiše....rabim predloge
6.9.2007 7:25:20   
honey
Iva01, bravo, hiška po mojem okusu! Tudi midva z možem sva skoraj kopirala Klaro oz. je na zunaj skoraj ista, mogoče en ali dva popravka in brez dimnika je - zunanjega. Razporeditev sva pa, sploh v mansardi naredila čisto po svoje, ker nama je tako bolj odgovarjalo. Res pa je, da ko gradiš, da bolje, da narediš 1 prostor več, kot pa da ti ga potem zmanjka.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: načrt hiše....rabim predloge
10.9.2007 18:07:29   
Dadi
Tudi nama je bila všeč hiška Klara-še ta star model hiške...ampak žal nimava tako velike parcele niti denarcev za tako hišo...Sva pa izbrala hiško , ki nama je najbolj pisana na kožo in na parcelo. S to idejo sva šla v Jelovico in trenutno imava načrt v delu..in seveda informativni izračun. Pogovorila sva se z arhitektko ki nama je zelo dobro svetovala-ženska na mestu pač. Ko bova dobila načrt se še slišimo in uskladimo želje in možnosti...potem pa upam da bo naslednje leto hiška že stala...če ne drugega vsaj do 4. gradbene faze.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: načrt hiše....rabim predloge
10.9.2007 21:50:16   
iva01
4 faza,...do kje je to, nisem tulk na tančnem z temi fazami, no mi mamo namen pokrit zaprt pa vodo in centralno potegnit, zdej če bo še cajt pa tud elektriko in omete,...sam bomo videl kak bo

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?