|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:13:02   
Seven*
Danes sva imela imela spet en incident z upokojenci. Zgleda je nas konec oz. nase naselje en koncentrat navelicanih nesramnih ljudi. Moj dragi je slucajno zapeljal, cez sosedov kup skidanega snega in se mu je pac sosed zivalsko drl cez okno, da naj se nauci vozit ipd.. Ta sosed ze nekaj casa sploh ne pozdravlja. Tudi z ostalimi sosedi imamo probleme..

V bloku (stiristanovanjski) zivimo 3 mlade druzinice in en upokojenski par.. Ostali bloki so polni upokojencev. Seveda te druzinice nimajo casa za vrtickanje, kidanje, strizenje zive meje, kar pa ti upokojenci ne razumejo, ker v svoji glavi zivijo v casu, ko se je domov prislo ob 14h in so tudi casi bili drugacni..

Ker pac nas blok ni nek izvir lepote in imamo namesto lepe travice spredaj parkirisce avtomobilov in ker nam je mar za vrt na katerem raste trava, smo skoz delezni posmeha, zlobe in se kaj...

Pa se mi zdi takole.. A ljudje ne morejo razumeti, da obstajajo tudi taksni, ki zivijo svoje zivljenje, na drugacen nacin, ne obrekujejo in opazujejo skozi okno dogajanje.. ipd.. A smo res tako zelo nemarni, packi, neurejeni, ker imamo drugacne prioritete in ker soseda raje rise s kredo z malckom, kot pa pristrize vrtnice?

Koliko se podrejate okolici? Koliko se pustite? Kje je meja? Kaj menite?

P.S. Ker sem bila tako zelo jezna na nastalo situacijo, sem sla skidat sneg izpred vhoda, plocnika in dovoza.. Samo zato, da jim zaprem GOBCE. Jakob me je opazoval v vozicku, upam pa, da za mojega nerojenega otroka ni bilo vseskupaj prevelik sok.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:19:20   
babylove
Jaz se ultra prilagajam, ker sem priseljenka, tujka, ne znam dobro jezika in se moram kar skozi nekaj nasmihat in bit prijazna in vljudna, da me sprejmejo. Mi gre počasi že pošteno na živce.
Ampak doma pa niti pod razno ne bi šla kidat snega zaradi nekih brezdelnih smotanih penzionistov! Pa še noseča? Ni šans!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:20:13   
Seven*
Se tole moram dopisati..

Ko sem se selila v ljubljanske Fuzine, so me vsi svarili pred "cefurskim naseljem", ces kako hudo je tam ziveti.. Pa sem se imela tam tako zelo fajn.. Ti takozvani cefurji so miljonkrat bolj prijazna bitja kot pa ljudje ki se poimenujejo GOSPE in GOSPODJE in zivijo v urejenem delu Maribora..

:hudicek: Peljem psico na sprehod. Iz enega bloka se mi dere neka GOSPA: "**** poberi drek, kje mas vrecko.." (pasje kakce vedno pobiram, takrat sem prisla iz gozda)

:hudicek: Ko smo se priselili sem bila obdolzena za vsak pasji kakec, ces, da je od Onyx. Je zadeva sla tako dalec, da so me cakali pred vrati zaviti v folijo. Lepa tortica. Hvala sosedje!

:hudicek: Prijateljica je peljala Onyx na sprehod, iz bloka se je na njo drla spet neka druga gospa: "Poberi, poberi!!!" Prijateljica pa njej nazaj: "Gospa, kuzika lula..

:hudicek: Moj fant sprehaja psico. Iz bloka se dere neka gospa: "Satan zgini. Idi tja od koder si prisel. Pa se svojo babo s sabo vzami..." (moj fant je ljubljancan)

Jaz vec nic ne razumem.. A je to sploh mogoce?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:20:52   
Nogavička
Ne se preveč sekirat. Povsod se to dogaja. Mi zdaj živimo v enem prijaznem podeželjskem okolju in imamo mir, dokler pa sva bila v Ljubljani po najemniških stanovanjih se je pa vedno kakšen kerlc našel , ki mu ni bilo kaj prav.

Čez en ušes noter, čez drugega pa ven, pa je šlo, čeprav bi kdaj kakšnega z veseljem na....

Mogoče si pa kakšen želi imeti svoj vrtiček, pa naj obdeluje vašo zelenico. Zmente se, pa predlagajte. Mogoče bo pa palilo.

L.p.:rozica:

Tea

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:29:24   
Teni_
Madona so smotani. Bodi tudi neprijazna in jim povej naj se brigajo za svoje stvari. Joj, me to razjezi. Mi gre tudi na živce, ko stare babe(ne morem drugače rečt), samo stojijo na oknu ali balkonu in gledajo kje bodo kaj "pamtnega" pobrale, da bodo spet lahko imele dolge gobce. Nič se pustit.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:31:19   
Gina
Seven, to je pa tako, kot bi za nas pisala. Penzionisti gledajo tako, da me moj D., ko pride iz šole vedno vpraša, mami kaj sem naredil narobe, da me sosed gleda grdo izpod čela,... ko pridem bližje, se pa stran obrne, kot da se me ne vidi? Iz istega razloga... ne živim samo za travico pred blokom. Pa tudi ne za kidanje, niti ne gledam čez okno, kaj delajo drugi sosedje in kdo ima nov avto...

Moj lubi je Mariborčan.:love: Ne vem, od kod rasizem med Ljubljančani in Mb... V Lj. nisem nikoli nikogar slišala čez Štajerce govorit, če pa v Mariboru zavijam Ljubljansko, se pa delajo tudi v trgovinah, kot da me ne razumejo. Skoraj da mi ne rečejo: idi tja, od koder si prišla...

O psih:- imamo psa, na začetku so za vsako lužico pred blokom težili, da je od naše:kuza:. Zdaj so pa obupali in imamo mir. Vsaj nekaj.:bravo:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:33:02   
Anonimen
Seven, pri nas je tudi približno tako. Živim v bloku, kjer je res veliko malih stanovanj, v katerih je ogromno vdov, v nekaterih pa upokojenski pari. In res so težki. Vtikajo se v vse. Tistih par mladih parov z majhnimi otroki pa nimamo časa za take bedarije. Ko sem jaz po nasvetu ene uboga stare gospe, ki je bila v koncentracijskem taborišču, voziček začela puščati v veži bloka, kjer je res ogromno prostora, se je že ena druga stara gospa - gofljačica oglasila, da tam pa že ta, ta, ta, ta, ta, ta... Sem jo napizdila, da jo je na rit vrglo, in je od takrat naprej vedno sluzasta. Ampak verjetno me za hrbtom opravlja, ker je to pač njen hobi. Pa naj, če ji paše.
Tudi ob lulanju psičke sem iz oken dobila enak vzklik, kot tvoj fant. Pa hecno mi je, ker imamo na oglasni deski v bloku nalepljen list s cerkvenimi prazniki. Pa cele procesije se iz našega bloka vijejo v bližnjo cerkev in iz nje, potem pa še malo postojijo pred blokom, da "kakšno rečejo".
Ma tele tastari imajo preveč časa, pa nimajo več za kaj živet. Imajo samo tisti blok in malo njegove okolice, da praskajo in iz sebe zlivajo ves gnev, ki se jim je nakopičil v njihovih dušaš skozi življenje. Jaz jih kar ignoriram, lepo pozdravim, to je pa tudi vse. Delam pa po svoje, tudi če vem, da jim ni prav.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:34:44   
Seven*
Eh o tem kako so lahko stajerci primitivni, pa je itak brezpredmetno razpravljat. Sem zivela 8 let v LJ in vsepovsod so me sprejeli z veseljem in navdusenjem.

Tukaj pa.. Mojega dragega grdo gledajo, moji prijatelji se morajo po mestu voziti, ker jih eni zasledujejo zaradi registracije.. Zadnjic je kolega komaj pobegnil enem takemu kretenu..

Naj se kdo rece, da MB ni v veliki krizi identitete..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:38:29   
*HONEY*
Pusti jih,ne se sikirat.
Jaz imam teto in povreh je še soseda,ki je ene izmed tistih ki "vse ve":grrr:
Pa mi pametuje in šinfa druge,meni pa pri eni uhi not in pri drugi ven. Kaj sem bom jaz obremenjevala z drugimi.
Samo ona ima čas,ker je doma in tukaj na bregu smo 4 bolj na kupu in ko pride mobipek(potujoča pekarna) je to za njo dogodek dneva.In to je vse kar ima.Kaj naj ti rečem...beda:zaspan: za njo...pa tako življenje:zmeden:
Boga si edino ti,ker jih maš en kup takih okrog sebe:(
Pa ne pusti se jim;)

LP

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:44:04   
babylove
Da niso Ljubljančani morda bolj tolerantni zato, ker jih je 3/4 'pritepencev' iz vseh koncev Slo (in od drugod) in so na lastni koži občutili, kako je, če si 'na tujem'?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:48:30   
Pajaca
Seven oprosti, ampak ko sem brala o pasjih drekcih mi je na misel prišlo, da bi še sama dala hlače dol pa se pokakala sred ceste..... ha ha

Drgač pa nikoli ne bi šla kidat snega, ker imajo vsi sosedje blokce skidane... halo. Ok to da skidaš pločnik pred hišo (vsaj včasih si moral), da upokojenčki ne padejo.... ampak če teb paše met avto pokrit s snegom 3mesce, če je tok dolg sneg... ja ga pa imej... pa če se mučiš in parkiraš v cel sneg... ma dej a ne. Meni se zdi bolj pomembno kako se razumete vi znotraj vašega blokca, pa da mate poštiman pa pač neskidan... če pa nimate vrtnic pa gerber pa porčka pa solate na vrtu je pa vaš problem... halo zakaj pa bi mel. Jaz osebno bi imela okoli hiše le travo, pa kakšen tobogan al pa gunglco... ostalo ne rabim.

Se pa sploh ne bi ozirala na sosede. Zakaj že??? Prilagajanje pa... nisi glasna, ne kaka kuža povsod, čistiš za njim, nimaš u ibr naglas muzike ob 3 ponoči.... a ni to dost prilagajanja??

Sicer pa počakaj še malo.... pol pa mulcu kup bobne, da ma radio naglas, da hodijo prjatli z motorji na obisk... bodo mel še polno za govort.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:49:35   
Gina
babylove, tale je pa nizka...
Ne zagovarjaj ljudi, ki na osnovi krajevne pripadnosti zelo grdo sodijo druge. Meni je vseeno od kod si. Če si fajn si fajn, če si pa čuden, si pa čuden. To ni odvisno od tega, a si doma iz Lj. ali Mb.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 11:56:09   
babylove
Ojoj, Gina, sploh nisem nizko ciljala :ups: Mislim pač, da če si 1x sam v določeni situaciji, potem lažje razumeš tudi druge, ki se v istem šmornu znajdejo.
Se strinjam, da ni važno - Mb ali Lj, morali bi bolj skupaj držat, ker je Slo že itak majhna, pa jo še s to Mb-Lj hladno vojno na dva kosa režemo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 12:04:00   
kalimero
Ko smo že pri štajercih in ljubljančanih. Delam v firmi, ki ima enote po celi Sloveniji. Z vsemi se razumem Ok, tudi s štajerci. Je pa res hecno, če je kdaj kakšen kratek stik, je pa vedno tukaj. Češ vi ljubljančani... bla, bla , bla.
Kot pravi Gina, če si smotan, si smotan, pa ni važno od kod si.
Kar se pa tiče sosedov imam pa dobre izkušnje. V naši bajti so upokojenci, ki se brigajo zase in ne težijo nobenemu. Sneg pa kidamo mlajši, kar se sorry meni zdi samo po sebi umevno. Pa ne zato, da ne bi padel kakšen upokojenec, kot je ena napisala. Tudi voziček težko rineš po globokem snegu in ko zmrzne, lahko grdo pade na rit in se polomi tudi otrok ali mamica.
Kar se pa tiče psov pa na srečo tudi nihče ne komplicira.
Ma kaj češ, primitivci se najdejo povsod. Ja, če bi se kdo drl za mano ****, bi se mi pa tudi strgalo, priznam.
A ja, rožice pred bajto pa imamo pri nas ta mladi, hecno ne.
Ni nekih pravil... Vsem želim veliko dobrih in strpnih sosedov.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 12:27:42   
dory
Uau sej ne vem kje zivim ampak ocitno cist za luno.Tole kar si napisala Seven me je dobesedno sokiral...jest se pa sekiram,ker zivim na vasi in kjer stare mame neki opravljajo,ker nimajo druzga dela...in to je tud vse...kar se pa drjugje dogaja....mislim no comment..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 13:21:28   
Moyca_
jaz se poserem na take kretene- ne se sekirat
fakiča ji pokaži
pa nismo vsi štajerci primitivci

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 15:38:40   
Annny
To je preveč enostranska zgodba.

Zakaj se obremenjuješ s takimi, če so res oni vsega krivi? Živi po svoje, kaj te briga..jaz že ne bi šla kidat snega zato, da bi bilo to drugim všeč..a misliš, da te bodo zato imeli kaj raje?

Tudi ti uporabljaš besede kot so 'primitivnost' ipd...kdor nima spoštovanja do drugih in ga ne pokaže (tudi, če ga drugi do njega ne), ne more pričakovati lepega obnašanja od okolice.
Najprej je treba spremeniti sebe, potem se bo to odzrcalilo tudi v okolici.

Lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 15:44:11   
Seven*
Anny. To se pa zelo motis in tudi sama sodis. Ko sem se preselila sem, sem imela zelo rada starejse ljudi, jih spostovala in nikoli nisem imela nobenega konflikta z njimi. Zato me toliko bolj boli, ker sploh ne dojamem, da je to mozno.. Verjamem, da se da vse doseci z lepo besedo in pogovorom. Res je, da je zgodba enostranska, ampak verjemi, da se je vseskupaj zacelo za res brezveze in da so to kar sem napisala sploh prve interakcije z temi ljudmi. Prej stikov sploh nisem imela..

Zadnja stvar na svetu, ki si jo zelim je kreganje.. Vendar me pa sokira, ce me neznana oseba na balkonu zmerja z prasico. To je pa oprosti, kakorkoli pogledas PRIMITIVNOST. Pa saj smo ljudje za bozjo voljo..

Sama si zelo zelim resiti to situacijo, zato tudi pisem, drugace sploh nebi nic napisala..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 15:45:40   
Seven*
Aja. Se to. Nikoli jim nisem nazaj rekla zal besede. Kvecjemu naredila to kar so zahtevali in bila vljudna.. Ze zato sem tako zelo prizadeta, ker vcasih res zahtevajo nemogoce..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 16:21:41   
Jančika_
Midva imava s sosedi veliko srečo (OK, spodnja tetka bi lahko bolj potiho poslušala radio:zmeden2: ). Vse se da zmenit, ni hudih besed, vedno mi kdo pomaga nest voziček...

Čisto drugače pa je bilo, ko sva živela v MB - če verjamete ali ne, samo zato, ker sva imela celjsko registracijo. Na koncu si nisem več upala iz stanovanja, ne da bi preverila, če je kdo na stopnišču, avto pa sva iz varnostnih razlogov parkirala dve ulici stran (po prerezani gumi, odlomljenih brisalcih itd nisva več tvegala). Ko sva se priselila, sva naredila vse, kar se nama je zdelo prav - šla sva se predstavit predsednici hišnega sveta, vprašala sva, kje so lopate, če bo treba kidat, kje smeva parkirat...ampak če so ljudje kreteni, to nič ne pomaga. V bloku so bila tri stanovanja s "priseljenci" in vsi smo bili deležni enake obravnave...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 16:29:56   
Nogavička
No z registrskimi pa kmalu ne bo več težav. Nekaj sem slišala, da se bodo tablice menjale in gor ne bo več označenega mesta registracije, saj boš lahko avto registriral kjerkoli v SLO.:bravo::bravo:


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 18:49:25   
Annny
No, Seven, potem pa še sama ne morem verjeti, da je kaj takega možno:zmeden: Bila sem prepričana, da mora zadaj biti kak globlji konflikt, da z nekom govoriš v takem tonu, kot oni s tabo...bolje rečeno- lajajo nate:grrr::grrr::ups: Starčke si vsi predstavljamo nekako bolj 'pohlevne';)
Kaj naj rečem..osebno poznam enega starejšega gospoda, ki je enostavno 'ljubosumen na mladost'...ujedljiv, moreč, težaški, meče polena pod noge, se prepira za dlako v jajcu- ampak samo z mladimi. Starejši je, hujše zdravstvene težave ima, huje je..Mogoče je pa kaj na tem..? Kdo pa ima toliko časa, da bi gledal za vsakim, ki pelje psa na sprehod, ali pobira kakce za njim...? Mislim..OK, saj je kulturno, da lastnik psa to počne, ampak jaz za nekom že ne bi vpila, če bi videla, da ne..To se mi zdi bolno!
Stari ljudje se bojijo 'avtoritet' kot so odvetniki, kriminalisti, varuh človekovih pravic..jaz bi malo povzdignila glas in zagrozila s čim podobnim..nekatere to vrže na rit..Samo nikar se jim ne 'podrejaj' v tem smislu, da živiš tako, kot oni mislijo, da bi morala.

Mislim, jaz sploh nimam potrpljenja s takimi, ki takole zafrkavajo..ok, enkrat ali dvakrat še lahko poskusiš v malo bolj miroljubnem tonu, potem je pa enkrat kaplja čez rob:grrr:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 19:07:34   
Jančika_
Annny, žal je tega več, kot bi človek verjel...če živiš v bloku, srečaš vse živo:(.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 19:12:24   
ZARA
OOOOOOO Seven kje pa ti zivis,sm mislla da mam jst cudne sosede...no zdej sem bom zmeri nate spomnla,pa mi bo koj odleglo...
JA tko je z upokojenci povsod isto...Pridem,grem se tresejo zavese,okna zapirajo,slucajno gledajo skozi okno...pa take finte (ISTE ze 30 let!)!!
Tko da bi vsaj ena sprememba glede vohunjenja prov prsla...ampak ne, oni se ne dajo...
Aja pa se to..moj fotr je isti!!
Mi gre tolk na jetra...sedimo v kuhinji pa prpelje avto na dvorisce,on pa men ...'Ti kdo je pa prsu??'
Ko da sm superman!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Koliko se prilagajate okolici?
11.3.2005 19:24:29   
frutka_
Mater imam jaz fajn sosede. Sp. soseda mi še rožice nastavlja in v jeseni nas je s solato zalagala...

Mislim, da jim je treba povedati kar jim gre. Sploh zato ker vem da si gotovo bila prijazna oni pa to izkoriščajo...običajno res nimajo kaj pametnega za počet in se usekujejo povsod.

Mir boš imela ko si boš ga naredila...pa če ni šlo zlepa še bodi ti grda...:hudicek:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?