|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenček in babica
11.11.2008 12:12:18   
pizamca
vsi imajo probleme s taščo, jaz pa z mojo mamo, oz. z dojenčkovo babico... tašča je v redu, je pa res, da je kar oddaljena od nas.
Ampak moja mama mi pa pije kri. Nič ne vem, nič ne znam, opravlja me, pred vsemi me blati...
Vse, kar sem ji kdaj pojamrala, ker me je motilo je šla nosit naprej, npr. prijjateljica mi je narobe zašila hlače, težila kako naj vozim (jaz sem pojamrala mami), torej je prijateljici povedala kar sem jaz njej, fantu, očetu se krega, kakšna sem, dojenčku dodajamo hrano in me na silo h oče prepričati, da naj mu dajem vse po vrsti, od goveje juhe, pire krompirja, špinače, torte (dojenček star še ne 7m), ko sem zbolela in imela mastitis, je cela ulica vedela prej kot moj zdravnik.
Ko je ne poslušam, kako vzgajati otroka (npr. da otrok se mora jokati, da moram šparati pri plenicah - uporabljati plenično podloge) mi očita, da nisem dobra mama, ker ona je pa le vzgojila cel kup otrok, jaz pa še enega ne, vsem naokoli govori, kakšne napake delam ipd.
In ko pride kdo na obisk, jih moram najprej poslušati...
Ko pridem domov iz trgovine, mi gleda v vrečke in sprašujem, kaj sem pa "spet"kupila, mi teži, ker nimam prišparanega ne vem koliko denarja, bog ne daj, da si zdaj, ko sem na porodniškem kupim kaj za oblečt... ker skrivat tega res ne morem :)))
Saj dojenčka ima rada, vendar je ne morem prepričati, da je zdaj drugače, kot takrat, ko sem jaz gor rasla in da moja pač ne bo zrasla na cukru... Sicer se ne meče ven in ga ne pazi tako kot kakšne druge mame, ampak to ji ne zamerim, ker pač ni tu, da bo pazila nanj...

Saj bo bolje, ker imava v planu selitev, ker tole mi bo počasi požrlo živce. Ne vem zakaj morajo biti ene ženske take, da se v vse vtikajo. Prej je bilo v redu, zdaj pa moram prav paziti, kaj rečem pred njo, ker lovi mojo vsako besedo in je že štala... V službi sem v čisto drugem kraju, tako da tukaj nimam kaj dosti prijateljlic, kar jih pa je, imajo ali že večj eotroke, ali pa so brez otrok, tako da ne eno ne drugo ni družba za vsak dan.Je vseeno moja upokojensk amama še najbližja :(

Moram malo pojamrati, posebno ko ja tak siv in depresiven dan :) Evo, je že bolje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 12:28:45   
principessablu
NE SKRBI,če imaš res namen se izseliti se,naredi to čimprej zase in za dojenčka,saj oni to napeto vzdušje v družini prav dobro čutijo..ali pa daj mami pogoj,jaz sem imela podobne težave in mi je počlo in sem jim rekla,da li bodo igrali mojo igro in moja pravila ali pa mene in njihove vnukinje ne bodo nikoli več videli,rekla sem ji da končno je nekaj v življenju samo mojega in da samo jaz odločak kaj bo otrok jedel in pil,če jim kaj ne paše naj si naredijo oni drugega otroka in ga vzgajajo  kakr čjo...no pa še bi lahko naštevala kaj sem jim vse naprej vrgla in moram povedat,da sem si do konca olajšala dušo..in sedaj smo najsrečnejša družina kot kdajkoli poprej in moram reči,da mi je moja mama po vsem tem rekla da moja vzgoja sploh ni slaba samo one ne bi pač nikoli tako počela,ampak glede na to da smo v modernem svetu je tudi vzgoja moderna..tko da razčisti čimprej in pojdi naprej...goog luckuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 12:35:28   
aluš
Iz napisanega nisem uspela ugotoviti ali živite v skupnem gospodinjstvu ali imate ločeno gospodinjstvo (torej najbrž svoj štuk).

Ker če imate skupno gospodinjstvo, kaj veliko ne moreš naredit, razen na tem, da se čim prej seliš in vse vložiš v to. Toliko časa pa čim manj razglabljat z njo in ji čim manj razlagat kaj dogaja. Boljše da prideš tukaj  na RR in nam poveš.

Če je gospodinjtvo ločeno, pa jo lahko daš delno na "ignor". Zakleneš vrata v tvoj štuk (če so), rečeš naj ti da mir, če se kar naprej pri tebi v stanovanju pojavlja.
Če bo kaj spraševala, bi ji pa jaz jasno povedala, da mi pač ni všeč, da vse okol sčveka (imej pripravljene konkretne primere, če se bo kaj motovilila) in da pač delaš drugače z otrokom kot je ona pred 30-timi leti. Da se časi in navade spreminjajo. Ona je svoje otroke "gor spravila" tako kot se je njej zdelo v redu, ti boš pa tudi po svoji glavi.
Pa ne si čist zapret vrat in na mrtvo skregat, ampak pač razloži dejstva, ki te motijo - tako kot si jih nam tukaj. Povej ji, da jo boš že vprašala, če boš hotela njen nasvet ali mnenje.

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 13:32:15   
dulcinea
Jaz bi svoji mami rekla, naj se briga zase. Je že navajena, no po enem tednu se ne bi več držala name. Ne vem pa, kako ste pri vas navajeni.

Kar se pa tiče opravljanja, pa ne bii niti pikice več izvedela od mene. Zato tudi svoji mami marsičesa ne povem.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 13:43:42   
Anonimen
Ne vem sicer kakšn odnos imate z mamo ampak jaz bi ji rekla kaj. Moja je tud infarkte doživljala k je enkrat vidla mojga okna pucat, pa k je vidla da direkt iz sušilca v omaro dajem da nič ne likam, k je zvedla da mam mačke in da spimo skupaj je skor dihat nehala....sam jaz se ji sam smejemuser posted image . Jaz njej ne govorim kak naj živi, ona pa men ne more. Mislm lahko, sam je ne upoštevamuser posted image . Itak je pa tako že od mojga 12 leta in se je že nekak navadlauser posted image

V glavnem probaj ignorirat, postav se zase pa kaj povej, ne govori ji stvari k nočeš da se razvejo......predvsem pa se čim prej odselteuser posted image .

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 16:06:43   
Anonimen
Ma skenslej jo. Samo slabo voljo prinaša in seje pa nič druzga.

Pogovor je bob ob steno, saj nadležen tip ljudi zanika vse kar se jim očita.

Lepo počakaj na selitev do takrat pa z njo diplomatsko pa je user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 16:08:56   
ronja
pižamca, vzemi jo tako, kot je: če nosi stvari naprej, ji ne povej ničesar, česar ne smejo drugi izvedet. Jaz tudi moji mami ne morem zaupat nič, ker bo pač v najboljšem primeru v veliki tajnosti povedala svoji sestri pa še par kolegicam, ki jih niti ne poznam... Ma, hvala lepa. Bo pač bolj med zadnjimi zvedela, ko bom spet noseča, recimo. Omeji pogovore z njo na vsakdanje stvari in ji ne razlagaj nič, kar bi te lahko pripeljalo v težave. Z enimi pač ne moreš drugače - spremenila je ne boš, lahko se samo prilagodiš (tako delajo uspešni organizmi v naravi...)

Glede dodajanja hrane te razumem: moja tašča je na vsak način težila, da mora tamala probat njeno pito, čim smo začeli z gosto hrano. Ja, pa vsaj filo. Ja, pa saj so sama jabolka. težila je toliko časa, da ji je ratalo, mala pa je bruhala, ker valjda ni mogla zgrist tiste njene k* file! no, od takrat se ne greva več: če je NE,  je NE!  Pa konec! Če bo naslednjič (pri naslednji) kdo kaj poskušal in silil, bomo šli domov.

Moja mami tudi z očmi zavija, če kupim majonezo, recimo, ali če dovolim mali, da je, kar jemo mi - recimo kak košček šunke - ker pač ona ne mara salam in so živi strup in seveda ne smeš tega dat 16 mesečnemu otroku... Ampak jaz ne bom jedla pred tamalo in ji ne dala, pa naj mami gleda kamor če! Sama bi ji pa dala kake domače vložene gobice (ne bi tu razlagala, da nas je celo familijo že parkrat rahlo zastrupila - nenamerno,s eveda - med drugim z enimi divjimi šparglji - pojma nimam, kaj smo jedli, vem samo, da sem še 3 dni bruhala...) tak da: BODI SAMOZAVESTNA in ji čisto lepo odločno odgovori, da je to tvoj otrok in ga boš vzgajala tako, kot ti misliš, da je prav. če bo še težila, ji povej primer iz vzgoje, kjer ga je ona srala (itak jih veš, saj si njena hči) in da je ona tudi delala napake, pa ji ne očitaš, ampak naj te pusti pri miru, da delaš svoje napake. In to odločno in čisto vsakič, kadar ti začne težit!

Ker če se ti začneš opravičevat, zakaj si si nekaj kupila, zakaj ne delaš tako, kot ona misli,... potem dobi ona še večji zagon, da ima prav - ker se ti opravičuješ, torej veš,  da ga serješ... Zato ji čisto odločno povej, da ti tako misliš, pa pika. Lahko ji zraven poveš argument, ampak ne v smislu opravičevanja, ampak pač kot odgovor na zakaj si se tako odločila. Da pa si zdaj odločena in pika.

Moja mami pa se jezi, da si nič ne kupim (a zamenjava?user posted image ), pa zakaj ne, pa da moram bit zrihtana za tamalouser posted image - to mi nikakor ni jasno, kaj ima 1 letni otrok od tega, da je njegova mami tiptopi zrihtana... Ko jo vprašam, s čim naj bi to po njenem financirala, tudi, če bi si želela, pa nima nobenega predlogauser posted image . "Ja, pa se vama splača kako kvalitetno pohištvo, veš..." ja verjamem, da se splača met kvalitetno pohištvo - ampak moraš met tudi kvalitetno plačo za touser posted image . Itak ne bova tu ostala še naslednjih 50 let, za 10 let bojo pa tudi tele iverke zdržale, pa zato nisva zapufana...
ti pa svoji reči, da je tvoj denar in da si pač z njim lahko privoščiš, kar ti paše, saj nikogar ne izkoriščaš, tvoj otrok pa tudi ne hodi nag okoli.

glede male ve, da ji je lepo, tako da nima kaj dosti za govorit, ker se enostavno vidi, da je srečen otrok. In če bi mi kaj hotela mrdat, bi rekla, da dokler se bo mala skoz tako smejala, pač ne bom spreminjala vzgojnih metod, če te očitno palijo (za enkratuser posted image ).

Pa najdi si svoje prijateljice, saj ni treba, da so iz službe! Če hodiš po vašem kraju z nasmeškom na obrazu, se bo o malem otroku vsak vtaknil vate in se lahko začneš pogovarjat in tisti, ki so ti všeč, postanejo prijatelji. Zakaj bi se omejevala na mamo in se jezila nanjo, da je taka, kot je?

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 18:52:35   
tanjusi
moja mama je krasna ženska pa se razumemo sam živimo 30 km  narazen in mislim da če bi živeli pod isto streho bi bli tudi problemi, mislim da stari pa mladi ne grejo skup, ja jaz bi bla tiho o tistem kar ne bi želela da vsi zvejo, drugač pa res probajta it na svoje, po mojem se bote boljš razumeli.

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 19:34:42   
kamilija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

pižamca, vzemi jo tako, kot je: če nosi stvari naprej, ji ne povej ničesar, česar ne smejo drugi izvedet. Jaz tudi moji mami ne morem zaupat nič, ker bo pač v najboljšem primeru v veliki tajnosti povedala svoji sestri pa še par kolegicam, ki jih niti ne poznam... Ma, hvala lepa. Bo pač bolj med zadnjimi zvedela, ko bom spet noseča, recimo. Omeji pogovore z njo na vsakdanje stvari in ji ne razlagaj nič, kar bi te lahko pripeljalo v težave. Z enimi pač ne moreš drugače - spremenila je ne boš, lahko se samo prilagodiš (tako delajo uspešni organizmi v naravi...)

Glede dodajanja hrane te razumem: moja tašča je na vsak način težila, da mora tamala probat njeno pito, čim smo začeli z gosto hrano. Ja, pa vsaj filo. Ja, pa saj so sama jabolka. težila je toliko časa, da ji je ratalo, mala pa je bruhala, ker valjda ni mogla zgrist tiste njene k* file! no, od takrat se ne greva več: če je NE,  je NE!  Pa konec! Če bo naslednjič (pri naslednji) kdo kaj poskušal in silil, bomo šli domov.

Moja mami tudi z očmi zavija, če kupim majonezo, recimo, ali če dovolim mali, da je, kar jemo mi - recimo kak košček šunke - ker pač ona ne mara salam in so živi strup in seveda ne smeš tega dat 16 mesečnemu otroku... Ampak jaz ne bom jedla pred tamalo in ji ne dala, pa naj mami gleda kamor če! Sama bi ji pa dala kake domače vložene gobice (ne bi tu razlagala, da nas je celo familijo že parkrat rahlo zastrupila - nenamerno,s eveda - med drugim z enimi divjimi šparglji - pojma nimam, kaj smo jedli, vem samo, da sem še 3 dni bruhala...) tak da: BODI SAMOZAVESTNA in ji čisto lepo odločno odgovori, da je to tvoj otrok in ga boš vzgajala tako, kot ti misliš, da je prav. če bo še težila, ji povej primer iz vzgoje, kjer ga je ona srala (itak jih veš, saj si njena hči) in da je ona tudi delala napake, pa ji ne očitaš, ampak naj te pusti pri miru, da delaš svoje napake. In to odločno in čisto vsakič, kadar ti začne težit!

Ker če se ti začneš opravičevat, zakaj si si nekaj kupila, zakaj ne delaš tako, kot ona misli,... potem dobi ona še večji zagon, da ima prav - ker se ti opravičuješ, torej veš,  da ga serješ... Zato ji čisto odločno povej, da ti tako misliš, pa pika. Lahko ji zraven poveš argument, ampak ne v smislu opravičevanja, ampak pač kot odgovor na zakaj si se tako odločila. Da pa si zdaj odločena in pika.

Moja mami pa se jezi, da si nič ne kupim (a zamenjava?user posted image ), pa zakaj ne, pa da moram bit zrihtana za tamalouser posted image - to mi nikakor ni jasno, kaj ima 1 letni otrok od tega, da je njegova mami tiptopi zrihtana... Ko jo vprašam, s čim naj bi to po njenem financirala, tudi, če bi si želela, pa nima nobenega predlogauser posted image . "Ja, pa se vama splača kako kvalitetno pohištvo, veš..." ja verjamem, da se splača met kvalitetno pohištvo - ampak moraš met tudi kvalitetno plačo za touser posted image . Itak ne bova tu ostala še naslednjih 50 let, za 10 let bojo pa tudi tele iverke zdržale, pa zato nisva zapufana...
ti pa svoji reči, da je tvoj denar in da si pač z njim lahko privoščiš, kar ti paše, saj nikogar ne izkoriščaš, tvoj otrok pa tudi ne hodi nag okoli.

glede male ve, da ji je lepo, tako da nima kaj dosti za govorit, ker se enostavno vidi, da je srečen otrok. In če bi mi kaj hotela mrdat, bi rekla, da dokler se bo mala skoz tako smejala, pač ne bom spreminjala vzgojnih metod, če te očitno palijo (za enkratuser posted image ).

Pa najdi si svoje prijateljice, saj ni treba, da so iz službe! Če hodiš po vašem kraju z nasmeškom na obrazu, se bo o malem otroku vsak vtaknil vate in se lahko začneš pogovarjat in tisti, ki so ti všeč, postanejo prijatelji. Zakaj bi se omejevala na mamo in se jezila nanjo, da je taka, kot je?




user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenček in babica
11.11.2008 21:02:13   
pizamca

Res hvala za nasvete, saj sem vedela, da se lahko zanesem na vas!!!
Mi je kar lažje, ko sem tole brala. Saj v bistvu vse to vem. Poskušam se tudi držati čimbolj na svoje, kar ne gre vedno, pa včasih mi kakšna beseda uide. In včasih samo čaka, kdaj bom takega izjavila, da bo lahko naprej nesla, po možnosti še v popačeni obliki.
Ma ne razumem jo, kako je lahko taka, samo kaj ko pomislim, da je od bila že od malega prav pasja do mene. Saj zato pa sem šla z 18-imi leti drugam in prišla nazaj šele, ko sem zanosila. Še sreča, da bomo kmalu šli drugam.
Ko sem diplomirala, je oče rekel, da ni nikoli pričakoval, da bom faks naredila.
Zadnjič pa sem srečala sosedo iz mladih let in je bila fuuuul začudena, da sem toliko dosegla v življenju. Ker kao sem bila kot otrok obupna... je mama o meni govorila, da bo srečna, če bom poklicno šolo naredila. No, nisem se počutila ne vem kako drugačno od drugih mladih punc, le da doma ni bilo podpore. Zdaj vem, na katerem zeljniku je zraslo oboje negativno mnenje o meni!

Včasih se človek mora malo izkašljati, danes pa je tak dan, da je še cel kup stvari za mano prišlo. V glavnem, hvala za spodbudo in prijazne besede. Super ste! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenček in babica
12.11.2008 10:57:52   
ronja
Ko sem diplomirala, je oče rekel, da ni nikoli pričakoval, da bom faks naredila.

To vzemi kot kompliment! MOja mami tudi misli, da bi morala učit v OŠ, ker sem za to po njenem nadarjena... To, da večina drugih ljudi meni, da bi me "bilo malo škoda samo zato", da bi lahko še kaj naredila v življenju, ne samo prenašala znanja naprej, tega niti pod razno noče slišatuser posted image . Pa sploh ne podcenjujem poklica učiteljice, da smo si na jasnem, samo jaz si želim delat nekaj drugega.

Ona ma svoje ideje, kdo je za kaj in je ne bo skala premaknila. Moja sestra je nadarjena za pisanje in ona super piše, jaz pa seveda ne. To, da ljudje navadno kar radi preberejo, kar napišem (vsaj tak občutek imam), da se jih veliko nasmeje zraven, pa da sem mela pri isti učiteljici v srednji šoli precej boljše ocene pri slovenščini (ki so bile v gl. iz pisanja esejev) kot moja sestra... to nima nobene veze in nobene teže pri njej. To so pač racionalni argumenti, k nimajo v njeni glavi kaj početuser posted image .
Ona je pač odločena, za kaj je kateri otrok. Sem ji probala ene parkrat povedat to, ko je non stop težila s tem poučevanjem, pa sem videla, da je vse skup bob ob steno. Je rekla, da mi še ni povedala, da so njene sodelavke crkavale od smeha in jim je bilo strašno zanimivo, kar sem pisala njej v mailu iz potovanja (ala potopis za domačo rabo). Ampak mislim, da njej to ne potegne, ker ima pač zabetonirano v glavi, kdo je za kaj, p ateg ne bomo spremenili. Sem pa vsaj to dosegla, da mi zdaj ne upa več težit, da bi morala it v šolouser posted image , to je tudi nekajuser posted image .

Pusti jih, brez veze se sekirat zato, glavno da veš, da nimajo prav!


Zadnjič pa sem srečala sosedo iz mladih let in je bila fuuuul začudena, da sem toliko dosegla v življenju. Ker kao sem bila kot otrok obupna... je mama o meni govorila, da bo srečna, če bom poklicno šolo naredila.


MOja mami, ko me je peljala na sprejemne izpite v glasbeno šolo, je čisto vsem, s katerimi se je v tistem času pogovarjala, govorila, da ne ve, zakaj me sploh pelje, ker itak nimam posluha in sem totaln netalentirana... Tudi tisti dan, tudi 5 min. pred izpiti in seveda tudi vpričo meneuser posted image . Jah, kaj čmo, eni niso najbolj taktniuser posted image . Pa mi ni hotela nič slabega, samo moja mami pač ni najbolj zrela oseba - in ker ni hotela imet nobenih pričakovanj, je pač tako odreagirala - ni pa pomislila, kako lahko to vpliva na otroka, ker je pač malo nezrela. NO, izpite sem naredila 100% brez ene same napake, mami se je potem strašno čudila, kako to, da sem vse prav naredila (je bila zraven, ker smo bili takrat še mali) in ji ni in ni bilo jasno. Meni pa ni bilo jasno, kaj se ji zdi tako čudno - saj se mi sploh ni zdelo nič tako težkega.
Tudi kasneje, ko mi pri klavirju ni najbolj šlo (ravno zato, ker sem imela strašno tremo), mi je ves čas govorila, da naj neham... No, naredila sem OŠ za klavir in kitaro in sem v zadnjem letniku SŠ za kitaro... Včasih pač ne smeš poslušat starševuser posted image . Mimogrede - na kitaro sem se vpisala kasneje, konec OŠ, ko ona ni imela več takega vpliva in nisem imela nobenih problemov pri kitari, mi je super šibalo, ker pač nisem imela take treme...

Saj ti starši nočejo nič slabega, samo včasih so pač še tako nezreli, da ne morejo prav reagirat, ker enostavno ne vidijo situacije, ne znajo zaščitit svojih otrok, ne znajo imet bolj zrelo radi. Ampak radi te imajo vseeno - kolikor in kakor pač lahko... Vzemi, da je to največ, kar so zmožni dat in jim bodi hvaležna za tisto, kar so ti dali dobrega, za slabo pa si pač reči, da niso znali in zmogli drugače... Je veliko lažje živet, verjemiuser posted image .

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?