|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj storim
9.11.2008 17:21:19   
levinja83
Že kar nekaj časa se spravljam,da tole napišem,ampak upam da mi bo danes uspelo.Sem mati dveh malih sončkov,ki jih imam nepopisno rada in sem tudi žena.Vendar pri tem nastane problem.Z možem se zadnje čase ne razumeva prav dobro.Čez teden dela po dvanajstur,ampk to zastopim,saj dela v dobrobit družine,ko pa je le mal fraj je pa skoz okol in ga s kolegi pijejo po celi Sloveniji,če mu kaj rečem sem vse od prasice,kurbe,zavaljenke,gnoja in še bi se dalo naštevat.Sama sem že tri leta doma,saj sem zanosila enega za drugim in zdaj ko bi rabila malo več podpore,ko se potegujem za novo sužbo,njega ni nikol doma.Če rabim varstvo sem odvisna od tašče,ker moji še delajo.Se je pa tudi že znesel nad mano,ampk nikoli tako,da bi bilo vidno naprimer na obrazu,ampak samo po rokah ali nogah,tako da na policiji tega ne vrjamejo.no tudi danes ga ni doma.
Po kosilu sem šla z otroci malo spat,on pa je pobral ključe in se šel spet zabavat,telefon je pustu doma,vzel je avto v katerem so otoški sedeži,tko da jast nemorem nikamor.
Sej sem mu že velikokrat rekla,da bom z otroci spokala,on pa mi je reku,da nebom niti na pol poti prišla,da me raje ubije,kakor da ostane brez otrok.In jaz mu to vrjamem,ker je  močan ko bik in se nikogar ne boji.Nimam službe,nimam prihrankov,nimam niti svojega avta,zato vas sprašujem kaj naj naredim?
Nimam več volje do življenja,živim samo še zato,ker imam dva mala cukra,ki me potrebujeta
Hvala vam že v naprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 17:30:30   
Mišni
Ojoj.

Kako je s tvojimi starši? Bi šla lahko k njim? Bi te zaščitili, če bi bilo treba? Oz. pomagali?

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu levinja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 17:34:06   
Anonimen
A taksen je ratal kar sedaj, cez noc??

In kako to misli : da bo ostal brez otrok?

A mu grozis da jih ne bo vec videl ?

Pa res na cuden nacin kaze da mu je za otroke, tisti dan ko bi lahko bil z njimi ga pa z kolegi serje okrog...user posted image user posted image

Pa drugace se da z njim kaj pomenit ?

Pardon za vsa ta vprasanja, ampak mal premalo si napisala, da bi si lahko neko sliko ustvarila...


(odgovor članu levinja83)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 17:35:03   
ALWAYS LARA
zberi moč in odidi. čimprej. mogoče k staršem? varna hiša?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 17:43:21   
uršika***
Ja, službo boš že morala dobit najprej, da boš lahko neodvisna. In v primeru ločitve se bo res lahko zgodilo, da boš ostala brez otrok, če boš brezposelna in bo tako tvoj mož veljal za bolj primernega skrbnika.
Kako pa lahko dovoliš, da ti govori te grde stvari??????
In tako kot je že ena prej vprašala: kako dolgo se to dogaja?
Pa otroci? Ga imajo radi? Kako se obnaša do njih?

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 17:47:17   
Gina
A ti lahko starši pomagajo? Imaš kakšno prijateljico, ki bi te začasno vzela k sebi, imaš brata, sestro, imaš morda koga, ki bi te fizično lahko obranil, ki be tvojega na g...., če bi tebi kaj naredil? V vsakem primeru čim prej poišči službo! POtem pa poišči možnost. Lahko greš v najem, a veš, se pride skozi, če si malo bolj skromen celo v Ljubljani. Imam pa sodelavko z istim problemom, pa se ta reč, čeprav je v službi in finančno čist neodvisna vleče že toliko let, da se vse skup pozna na otrcih, ki sta že okrog 20, bežita od doma, pustila sta šolo in postajata nasilna kot fotr. Ta dva še ne pijeta, "samo kadita", bosta pa slej ko prej, če ne zamenjajo lajf styla.  Odidi, fizičnega nasilja ne smeš prenašat. Pijančevanja ne smeš prenašat. Zberi ves svoj pogum in vso svojo pamet, pa jih ne spustit. Potem boš lahko nekaj storila zase. Navijam zate!

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 17:56:28   
levinja83
Ja mogoče sem res malo premalo naspisala.On je začel tako,ga srat,ko sem bila drugič noseča,ampak vseeno ne toliko kot sedaj,sedaj je res obupno.Nisem pa mu nikoli nikdar rekla,da bo ostal dobesedno brez otrok,seveda,da bi mel stike in bi jeih videl kadarkoli bi on hotel ali otročka,ampk on misli to da jih slučajno nebi odpeljala od tod kjer zdaj živimo.Vse sem že pretuhtla,ampak nimam nikogar,da bi mi finančno pomagal,starši živijo v stanovanju,brat se šola in živi v Ljubljani v internatu,kolegice pa so poročene in jih nočem obremenjevat.Ko smo kje,si raje nadenem fasado in ne kažem kake probleme imava.Z njim se res neba nič pomenit,on pravi,da sem jaz itak na porodniški in morem bit doma,da sem plačana da sem z otroki.
Nimam volje,nimam moči,sedim tukaj za računalnikom in jokam,ko bi se le enkarat zbudila in videla,da je to samo nočna mora.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 18:27:24   
Anonimen
Se pravi, da prej je bil ljubec in spostljiv in pripravljen na pogovor potem pa se je v drugi nosecnosti spremenil, ce prav razumem...

Brez zamere toda ta moski te ne ljubi (vec). Nasilja nad seboj pa itak ne smes dovolit ne fizicnega ne verbalnega. Vso energijo vlozi v iskanje sluzbe in skromnega stanovanja in oddidi zaradi sebe in zaradi otrok...

Veliko jih je ze prehodilo tvojo pot.. samo resno je treba zelet spremembo.


(odgovor članu levinja83)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 19:20:46   
kajajaka
Veliko jih je ze prehodilo tvojo pot.. samo resno je treba zelet spremembo


TAKO JE! spokaj in pojdi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 19:25:45   
Gina
MOgoče bi pa morala komu zaupat problem. Mislim kaki prijateljici v živo, ali dvem, trem... nobena ne bo mislila, da lažeš, vse ti bodo prisluhnile in sočustvovale s tabo. Ženske smo tako narejene. Važno je, da se najde vmes kdo, ki bi ti bil pripravljen pomagat. Včasih se pa najde kdo, a veš. V vsakem primeru pojdi v službo!!! Pa zakaj ne bi mogla k tvojim, saj je vseeno, če so daleč, saj nisi vezana na službo, mogoče pa bi ti odstopili eno sobico, a imajo tako majhno stanovanje, al so tolk tečni kot tvoj?

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 20:00:32   
kamilija
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Veliko jih je ze prehodilo tvojo pot.. samo resno je treba zelet spremembo


TAKO JE! spokaj in pojdi!


Se strinjam. Čimprej.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 21:27:18   
pokica_
Tako kot pravi Gina, imaš nekaj prijateljic, povej jim, zaupaj svoje težave, prepričana sem, da ti bojo hotle pomagat, vsaj ena se bo najdla, ko te bo vzela k sebi, jaz vem, da bi pristala na to, sam da boš ti in družina na varnem.
Potoži staršem, ne skrivaj se za nasmeškom in otročki, nebo ti uspevalo več dolgo tega skrivat, še pravi čas moraš odidet stran od moža. user posted image  Verjamem, da si dobra in poštena žena in mamica in nihče si ne zasluži takega ravnanja, moraš se začet cenit in spoštovat. Ženske se prehitro udamo v usodo, v tem je težava. Postavi se zase! Zdaj je pravi trenutek!
Šiht boš pa z veliko volje tudi najdla, pa čeprav začasen,....ne se obremenjevat zdaj še z dodeljevanjem otrok, sam želet si moraš novo življenje, pa bo še vse!

Dobra mamica si, dokaži da si! user posted image

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 21:46:48   
tweed
Ko boš pri sebi razčistila, da hočeš oditi, potem te ne bo ustavila nobena grožnja več...

Kaj si pa delala prej, da nimaš službe, ne prihrankov ne ničesar? Porodniška pa je točno zato, da je ŽENA doma in skrbi za otroke...user posted image  Res PRAVI moški...

Ne verjamem pa temu, da prej ni bil tak... Metanje peska v oči samemu sebi...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu levinja83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 22:09:00   
vijolica02
Sem bila pred kratkim na istem, no podobnem, službo imam. Nekega večera je spet prišlo do verbalneg nasilja, veliko, veliko v lažji obliki kot prej, ampak mi je kliknilo, da zdaj je pa dovolj,d a morm nekaj naredit zase in za otroke in sem šla v varno hišo. danes, manj kot po enem letu nam je tako lepo, smo v svojem stanovanju - javila sem se na občinski razpis na oddajo neprofitnih stanovanj v najem. ko boš zbrala pogum, problemu pogledala v oči, se sprijaznila, da skupne pirhodnosti ni, vsaj srečne ne, boš spokala kufre in odšla za vedno. nekaj časa bo težko, potem pa, ko se boš ozrla nazaj, ne boš mogla verjeti, da si lahko dopustila, da si ti in tvoja sončka živeli takšno življenje kot ga živite.
Držim pesti zate, da čim prej zbereš dovolj poguma in svojima sončkoma omogočiš mirno otroštvo, da se ga bosta spominjala z nasmehom na obrazu.
Lej, mene je vodilo tudi to, da kar otrok doma vidi, ima potem nek vzorec za svoje življenje in nikakor si nisem želela, da bi moja otroka svoje partnerje psihično, fizično uničevala, bila nespoštlijiva, zaničevalna do njih.
Drži se, za vsakim dežjem posije sonce, tudi v to sem verjela in res je tako!

(odgovor članu levinja83)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 23:01:59   
ona
Take zgodbe me prav iz tira spravijo...
Punce so ti že veliko svetovale in res začni počasi mislit nase in na otroke in se reši takega moškega,ker nisi vredna tega trpljenja,ki ga doživljaš!
Čeprav nisem bila nikoli v taki situaciji,tega ne priželim nikomur!
Bodi močna,izbij črne misli iz glave,misli na otročka in išči rešitev v varni hiši mogoče?
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu levinja83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj naj storim
9.11.2008 23:26:46   
Majuska
Se strinjam z ostalimi, veliko žensk je dalo podobno situacijo čez. Ne smeš pustiti, da se nad tabo ali otroci izvaja nasilje, posledice so vidne na vseh. Poskusi pomoč poiskati pri starših, prijateljicah, morda celo res varna hiša, če ne gre drugače. Vsekakor moraš ukrepati, kajti nasilneži svojo agresijo samo še stopnjujejo, če se jih ne ustavi.

Držim pesti, da se bo vse dobro izšlo user posted image


_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
10.11.2008 10:02:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kamilija)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kaj naj storim
16.11.2008 21:44:47   
RayBan
Jaz pa ne verjamem da je bil prej tak angelček od človeka, in ga je  kar lepega dne obsedel hudič. Ženske dajte se zavedet, da se človek ne da spremenit. Če on pije,ne bo nehl ko mu rodite otroka,niti če mu jih pet. Nič boljše ne bo, kvečjemu obratno.
Če je malo nasilen, bo vednobolj nasilen.

Včasih bi bilo bolje, da bi v razmerja zajadrale z malo zdrave pameti in ne kar nagonsko, ko se pojavi potencialni oplojevalec.

(odgovor članu levinja83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kaj naj storim
16.11.2008 23:18:56   
tweed
Samo ste pa res cvetke. A ste prebrale vse kar vam je napisala? Kam naj gre?


user posted image  Kako to misliš? Vedno se najde kraj, kamor lahko gre, vendar je očitno mnenja, da kamor bo šla, jo bo našel in nekaj z njo naredil. Dokler ne bo odšla, tega ne bo vedela. Mnogo jih pa samo mlati prazno slamo s takšnimi grožnjami...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kaj naj storim
16.11.2008 23:33:27   
mucamaca2
Levinja, nasilje se lahko samo se stopnjuje- tudi do otrok. Če te se poškoduje, pojdi k zdravniku, policijo, naj bo zabeleženo, povej dobrim prijateljicam, doma, naj te ne bo sram.Če boš tiho, ti nobeden ne bo verjel, če do česa pride.

(odgovor članu levinja83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kaj naj storim
17.11.2008 21:35:47   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: tweed

Samo ste pa res cvetke. A ste prebrale vse kar vam je napisala? Kam naj gre?


user posted image  Kako to misliš? Vedno se najde kraj, kamor lahko gre, vendar je očitno mnenja, da kamor bo šla, jo bo našel in nekaj z njo naredil. Dokler ne bo odšla, tega ne bo vedela. Mnogo jih pa samo mlati prazno slamo s takšnimi grožnjami...



Se strinjam...Varna hiša? Prijateljica? Straši? Ko dobi službo, na svoje? Možnosti je veliko, samo pogum je treba zbrat!

Zato levinja...čimveč poguma ti želim!!! In svaka čast, da si spoznala, da nekaj moraš ukrenit... in si to tudi želiš naredit...Veš, mnoge žal tudi do tega nikoli ne pridejo in trpijo, trpijo...
Zdej manjka samo še zadnji korak! Pokliči na kakšen sos telefon, tam ti bojo znali še kaj bolj svetovati, pomagali ti bodo naredit kakšen načrt, kako stvar izpeljat, bili ti bodo v moralno oporo itd. In definitivno pojdi h kakšnemu psihologu ali psihoterapevtu (upam, da nisi ena tistih, ki menijo da so psihologi samo za nenormalne ali kaj podobnega) na pogovor: veliko vprašanj si moraš zastavit o tem, zakaj dopuščaš takšno nasilje nad sabo!

Srečno, srečno!user posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?