|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izredna študentka
26.2.2009 20:27:23   
Nastyaa
Pozdravljeni,
jaz imam pa eno vprašanje in sicer me zanima če mi lahko katera pove, če mi pripada kakšno denarno nadomestilo že sedaj, ko sem v 5-em mesecu nosečnosti, in sem izredna študentka, fant sicer je zaposlen ampak še vseeno bi rada vedela, če lahko kako pridem do kakršnekoli denarne pomoči?

Hvala in lep pozdravček.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izredna študentka
26.2.2009 20:32:53   
lukec
Pripadajo ti samo tiste pravice kot ostalim študentkam. Dejstvo, da si noseča tega ne spremeni. Seveda ko boš rodila, bo zadeva drugačna. Za denarno nadomestilo moraš biti prijavljena na zavodu, kar pa se, misli da, izključuje s statusom študenta.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Nastyaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izredna študentka
26.2.2009 20:36:01   
Nastyaa
Aha..tako. Če prav razumem, mi sedaj do poroda ne pripada nič..razen, če bi bila prijavljena na zavodu..ampak to pa nisem.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izredna študentka
26.2.2009 20:54:09   
Anonimen
Pripada ti štipendija če ne presegata cenzusa, pripada ti otroški dodatek zate, bone dobiš....pač kot vsi študentje.
Pa prek študenta lahko seveda delaš.

(odgovor članu Nastyaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izredna študentka
26.2.2009 21:13:57   
elevitka
Nastyaa .. nekaj informacij na temo študentske družine... upam da bo kaj pomagalo in se boš naša kje vmesuser posted image

http://www.svetovalnica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=111

STARŠEVSKI DODATEK
Starševski dodatek je denarna pomoč staršem, kadar po rojstvu otroka le-ti niso upravičeni do starševskega nadomestila (povedano preprosto: zaposleni starši imajo porodniški dopust in prejemajo porodniško nadomestilo plače; nezaposleni, torej tudi študenti, so upravičeni do starševskega dodatka).

Dodatek znaša v letu 2008 181,46€ mesečno. Izplačuje se 12 mesecev od dneva otrokovega rojstva. Pravico lahko mati uveljavlja 30 dni pred predvidenim datumom poroda, najkasneje pa 30 dni po porodu (sicer za tisti mesec izgubi pravico nadomestila).

Izplačevanje se začne, ko na CSD pošljete otrokov rojstni list. Vse ostale priloge sovpadajo s tistimi, ki ste jih vložili za pridobitev opreme za novorojenca. Na CSD povprašaj ali je potrebno ta dokazila prinesti znova ali lahko uporabijo že pridobljena.

Več informacij:

MDDSZ - starševski dodatek CSD Lj Šiška - starševski dodatek  DENARNA SOCIALNA POMOČ
Do denarne socialne pomoči so upravičene osebe, ki zase in za svoje družinske člane ne morejo zagotoviti sredstev v višini minimalnega dohodka iz razlogov, na katere ne morejo vplivati. Med takšne razloge spada tudi materinstvo v času rednega študija.

Ker so študente do določene starosti v času študija dolžni skladno z zakonom preživljati starši, si moraš najprej urediti preživnino s strani staršev, šele nato lahko zaprosiš za denarno socialno pomoč. 
POMOČ OB ROJSTVU OTROKA
Pomoč ob rojstvu otroka je enkratni denarni prejemek, namenjen nakupu opreme za novorojenčka. Namesto denarja je mogoče v enaki vrednosti izbrati opremo za novorojenčka v obliki zavitka. Pravico ima vsak otrok, katerega mati ali oče ima stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Pravico uveljavlja mati ali oče na centru za socialno delo, ki je krajevno pristojen po materinem stalnem prebivališču. Če mati nima stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pravico uveljavlja oče na centru za socialno delo, ki je pristojen po očetovem stalnem prebivališču. OTROŠKI DODATEK
Ta dodatek predstavlja dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka, kadar dohodek na družinskega člana ne presega 99% povprečne plače v Republiki Sloveniji v preteklem koledarskem letu oziroma v predpreteklem koledarskem letu, če se otroški dodatek uveljavlja v mesecu januarju, februarju ali marcu.

Osnovni pogoj za pridobitev pravice do otroškega dodatka je državljanstvo Republike Slovenije (ali izpolnjevanje pogoja vzajemnosti), kar v praksi pomeni, da je to ena najbolj univerzalnih pravic pri nas – v stilu »en otrok, en dodatek.«

Z izpolnjenim obrazcem za otroški dodatek, ki ga lahko kupiš v vsaki papirnici ali ga najdeš na spletni strani Ministrstva za delo, družine in socialne zadeve



< Sporočilo je popravil elevitka -- 26.2.2009 21:18:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izredna študentka
26.2.2009 21:45:58   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca
pripada ti otroški dodatek zate,


Ta šele po porodu, seveda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izredna študentka
26.2.2009 22:03:56   
kaja02
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca
pripada ti otroški dodatek zate,


Ta šele po porodu, seveda.


Otroški dodatek zate ti pripada, če študiraš in še nisi stara 26. let. Potem s enim od staršev skleneš preživnino, pa v skupnem gospodinjstvo s starši ne smeš biti prijavlena.

Za otoka pa ga pridobiš po porodu

Aja po porodu ti pripada starševski dodatek, po njem pa socialna pomoč seveda spet, če imaš podpisano preživnino!

_____________________________

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izredna študentka
26.2.2009 22:11:09   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: kaja02
Otroški dodatek zate ti pripada, če študiraš in še nisi stara 26. let. Potem s enim od staršev skleneš preživnino, pa v skupnem gospodinjstvo s starši ne smeš biti prijavlena.

Za otoka pa ga pridobiš po porodu


Ah joj - spet prehitro in prepovršno berem  user posted image  - saj je brisačkarca lepo napisala, da otroški dodatek ZANJO, ne za otroka. Se opravičujem za površnost.

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?