|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:25:49   
Anonimen
Evo punce - prvič sem rekla ne in sedaj me teži...
Zgodba pa je približno takšna... (precej podobna zgodbi Žalostne). Z možem sva imela dobra prijatelja, vsaj midva sva mislila, da je tako. Vedno, ko je bilo potrebno, sva jima priskočila na pomoč... Sicer sta več kot 10 let starejša od naju, oba enkarat ločena, imata 3 otroke iz prvih zakonov 2 fantka in dekle (že študira). Skupaj smo hodili na morje... in vse ostalo. Lani, ko smo bili na morju (jaz sme že bila noseča) je on nekega večera izjavil, da sedaj pa nekaj časa ne bomo hodili skupaj na morje, ker so njuni otroci že veliki (njegova sinova sta pri materi), onadva pa ne nameravata celi dpust poleg imeti dojenčka (mislim...) Nekako sem šla mimo te izjave - mož me je celo tolažil in komentiral, da je fajn, da je tako odkrit.
Ko smo se vrnili z dopusta sta še vedno vsako nedeljo preživela pri nas. Potem pa sta prihajala vedno manj. Sem si mislila, da nimata časa, tudi jaz sem sama sebi postajala tečna, ampak še vedno pa smo se slišali po telefonu in če je komu od njijo bilo potrebno karkoli narediti, sva seveda oba z možem vskočila.
Ke na PDP nisem rodila, so mi določili datum, ko naj pridem v porodnišnico (01.01.) - za silvestrovo sva torej bila z možem doma. Onadva sta imela zabavo in naju nista niti poklicala. Priletela sta popoldan in ko sem vprašala, zakaj sta naju izpustila (jaz sems e fajn počutila in ni bilo nobene ovire, zakaj naj ne bi za dve urici šla k njima) mi je on rekel, da je tako ali tako brezveze, da hodiva, saj jaz ne morem "feštati". Ko sem rodila (01.01.) ju je mož poklical in ju povabil na kozarček (on mu je komentiral, zakaj danes, ker sta preveč utrujena od včeraj, naj ima on fešto raje jutri) - vse je že bilo pripravljeno. Meni v bolnišnico nista poslala niti sms-a, kaj šele, da bi prišla. Po porodu me je ona prvič poklicala po treh tednih, če ji psoodim obleko za neko proslavo in komentirala, da je menis edaj tako ali tako premajhna. Seveda sem ji obleko posodila (zakaj pa ne, saj je moja prijateljica). Otroka sta prišla pogledat po dveh mesecih - prinesla mu nista nič (ker tako ali tako vse ima je bil njun komentar (?!?) - pa da ne bo pomote - sta dobro stoječa in imata zelo dobre plače). OK - sem si mislila - res nič ne potrebuje.
Potem sem jo enkrat poklicala in je rekla, da je še v službi in da nima časa... Potem me je klicala še enkrat konec aprila, če bi ji posodila AMC posodo, ker imajo fešto in če bi skuhala za družbo pasulj. Sem rekla, da ni problema... Mož ji je odnesel posodo in pasulj pa me ni niti poklicala, da bi rekla hvala.
In potem me je klicala včeraj pozno popoldan (nekje okoli 18.00) in mi rekla, da bi pod nujno potrebovala potrdila za likovni krožek, saj sem ji jih dve leti zapored delala jaz v službi. Ne vem zakaj, ampak mrtvo hladno sem ji odogovrila, da jaz v nedeljo ob šestih ne bom hodila v službo printat potrdil za njo, ker imam doma štirimesečnega dojenčka, ki ga moram skopati in dati spat. In da me odkar sem rodila kliče samo takrat, ko nekaj potrebuje.
Sedaj pa se sprašujem, če sem prav storila... Oglašati se je namreč začela moja vest... Dajte punce, povejte, kaj bi ve storile na mojem mestu???
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:32:11   
pety78
Ravnala si prav!!:bravo::bravo::bravo:

Slej kot prej dojamemo, da je dobrota sirota. In prijatelj je tvoj prijatelj v dobrih in slabih trenutkih. In tudi daje, oziroma vrača.

Ne pa samo, kadar kaj potrebuje. Znat moraš reči NE.

Če je prijateljica te bo že razumela, da ji te usluge nisi mogla narediti....Če pa bo zamera, pa tako veš, koliko je ura.

Da bi pa zaradi tega imela slabo vest??? Ne ga no lomit. Saj ji nisi nič slabega storila.

LP


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:33:42   
mamsi
Zelo prav si storila. Prijatelji so tisti, ki te sprejmejo in imajo radi takega kot si, v vseh okoliščinah. Namesto da bi se onadva veselila vajinega otročka, sta zavihala nos, ker ne moreta več tko žurirat?? Saj to ti lahko vse pove. Tut jest sm mela take prijateljice, pa sem jih brez pomislekov odpisala, ker to pač niso. Tudi to, da te kličeta samo takrat ko nekaj potrebujeta je samo še izkoriščanje tam, kjer jima prav pride. Zopet njima. To ni prijateljstvo.
Poišči si prave prijatelje, v takšnih situacijah se lepo pokaže, kdo je pravi.;)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:33:44   
KIRA
po mojem čist prav, še prej bi lahko. takih prijatlov, ki te kličejo samo, ko kaj rabijo, ne potrebuješ. to ni prijateljstvo, to je izkoriščanje.
tud midva sva mela par takih, pa sem črtala vse stike. raje imava le nekaj prijatlov, zato pa dobrih in zanesljivih, ki ti vedno priskočijo na pomoč, pa tudi drugače prosti čas delijo z nama. pa četudi samo za pijačo mimogrede ali pa samo po telefonu, da vprašajo kako smo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:34:59   
Aljakop
halow

edino pravilno! očitno se je kar dobro 'navadila' na tvoje usluge. sem bila jaz v podobni situaciji ( samo nisem še rodila takrat ), pa mi je kapnilo in sem rekla enkrat orang NE! pa kaj so to res pravi prijatli al kaj? saj boš videla, če se ti ne bo oglasila več,pomeni samo eno. Pa jo kdaj praši ti za kako uslugo? V bistvu je tvoje življenje, a ne in včasih je nujno potrebno zant reči NE! Srečno!

alja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:35:21   
zoya_
Prav si naredila... jaz bi jo že prej odpisala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:36:28   
Anonimen
Boljše ne bi mogla narediti. Sprašujem se le, zakaj si čakala tako dolgo??? Jaz bi ji verjetno kar na začetku povedala. Ne vem, a mislim, da jaz mimo tiste njegove izjave o dopustu ne bi mogla in že takrat bi začela postajati pozorna na njuna dejanja. Veš, kaj pravijo: "Če imaš take prijatelje, sovražnikov ne rabiš". Jaz imam najboljšo prijateljico, ki je hkrati tudi moja najožja sodelavka. Boljše osebe od nje ne moreš imeti za prijatelja. Skupaj z mano se je veselila nosečnosti, čakala na porod in klicala vsako uro, ko sem rojevala, prišla k meni v porodnišnico nekaj ur po porodu, ko smo prišli domov, je bila drugi dan pri meni. Mislim, to je prijateljica. Imamo točno določen dan v tednu, ko pride z družino naokoli in se tega držimo. Da ne omenim, da stalno prinese nekaj zraven za Nejca, pa čeprav ima veliko stvari in skoraj nič ne potrebuje. Vsa oblačila in igrače, ki jih ima, pa je tudi dobil od nje, ker ima dve majhni punčki. Ker je taka oseba, da se nanjo lahko vedno zanesem, sva jo z možem tudi izbrala za krstno botro. Zelo je bila vesela in s solzami v očeh sprejela, hkrati pa priznala, da je že celo mojo nosečnost upala, da bom prosila njo.
To je prijatelj v pravem pomenu besede. Ti pa tole žensko kar takoj črtaj iz repertoarja prijateljev. Nekdo, ki ga tvoj otrok ne zanima, ne more biti tvoj prijatelj!!!!!

Drži se, prave prijatelje boš kmalu našla. :miska::miska:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:36:42   
Jutra
Raho,
kot prvo, onadva nista vajina prijatelja in tudi vidva jim to ne pomenita. Zanju sta samo dva naivna človeka, ki jima bosta v vsem ustregla.

Če se imata z :love: rada, potem prekinita stike s takšnimi "prijatelji". Mislim, za dobro družbo je pa še toliko ljudi na svetu.

Še to, tvoja vest je bila prelepo vzgojena. Postavi se zase!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:37:59   
Margareta

Živjo, veš kaj se mi zdi, da sploh nista prava prijatelja, da sta dva egoista ne vem no:zmeden:. Mislim, da si naredila prav, da si jim takole povedala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:43:10   
SašaR
Veš, mislim, da sva si podobni po duši! Tudi jaz sem vedno vsem ustregla in nobenemu si nisem hotla zamerit. To mojo "dobroto" je ugotovil moj stari ata, ki mi je nekega dne rekel, da naj vedno premislim preden vsem v vsem ustrežem. Da kdaj je pa dobro reči tudi ne. Takrat se mi je to zdelo zelo grdo in bilo mi je nerodno (bila sem še osnovnošolka). Sedaj pa sem ugotovila, da je imel prav. Prijateljice so me imele le za izkoriščevanje. To vidim šele sedaj, ko se ozrem za nazaj! Ni mi žal, da sem rekla ne, čeprav me je vest takrat ravno tako zelo pekla!
Tudi sedaj se velikokrat sprašujem če sem ravnala narobe, ko sem komu rekla ne!
Vedno sem vsakemu na voljo pomagati, če se tudi ta kdaj spomne name, ne samo takrat ko me potrebuje!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 15:51:31   
Vilma
Prav si ravnala. Tvoja vest je čista, če mene vprašaš.
V prijateljstvu ne moreš neprestanoma samo dajati raho in nič prejemati?!
V celi zgodbi me je najbolj zbodlo to, da ti je rekla, da ti ne moreš feštati zaradi nosečnosti. A te je vsaj vprašala?!
Jaz sem že dva silvestrova preživela z nosečnicami :bravo:
Predlanskim je plesala z nami še do treh zjutraj, ob petih zjutraj pa je šla rodit :)-
Lansko silvestrovo pa smo imeli na feštanju nosečnico z dvojčki :bravo: Ki pa je potem rodila 13.1.
Jaz ne bi nikoooooli pustila svoje noseče prijateljice doma, če bi bila rada ona v naši družbi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 16:08:13   
Anonimen
Včasih nam naša vest in dobrosrčnost zameglita pogleda na realnost. Mislim, da se je to zgodilo tudi tebi in skrajni čas je že bil, da si rekla ne. Saj zdaj ko si za nazaj zamisliš vse dogodke ti je najbrž jasno, da že dolgo časa niste prijatelji.

Naj ti povem še to, da sem sama dala skozi zelo podobno izkušnjo z najboljšo prijateljico in vem, da je občutek prav porazen, ko se malo zamisliš in vidiš, da prijateljstva že dolgo časa sploh ni več.

Samo to ti lahko rečem, da daj slabo vest na stran, ker je tukaj zares ne potrebuješ!:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 17:30:05   
Lunca1
br4avo, edino prav si naredila:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 17:59:10   
Pupica
punca, ravnala si edinole prav!!!!:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Ta tvoja vest, bi se ti mogla oglasiti že malo prej, ko si sama sebe takole poniževala!!!

Nič se ne sekiraj, takih prijateljev je bolje da nimaš!:hudicek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 18:29:03   
Anonimen
Prav si ravnala, prav. Mogoče pa bo zdaj kaj premislila in skušala "popraviti" stvari. Če bo tako, ji pusti do sebe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 18:46:02   
*Neja*
Marija, Marija, Marija... in sedem žalosti. Jaz bi ji že tisti pisker nabila na glavo in jo poslala v tri krasne. Pardon, samo... če imaš takšne prijatelje, potem ne potrebuješ sovražnikov. Sicer si se zase postavila malce pozno, pa vendar je glavno to, da si se. Ti kar lepo sem na RR zahajaj, tu smo bolj fejst punce.

Uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 18:46:12   
Anonimen
Mislim, da si naredila prav.
Bi me pa vseeno zanimala tudi njuna plat zgodbe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 19:28:13   
lenika
Prav si naredila! Tudi jaz sem taka, da nikoli ne znam reči ne, potem pa sem razočarana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 20:17:40   
Annny
Prav si naredila:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 20:25:30   
Pia73
Glede na to, da poznamo samo tvojo plat zgodbe si naredila zelo pravilno.

Tudi jaz se šele učim reči NE. In verjamem, da se bom naučila,.........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Sem ravnala prav?????
16.5.2005 20:37:48   
puncica
Tudi jst pravim :bravo::bravo::bravo::bravo: Če je tako kot je si jo mogla postavit na realna tla da vidva nista njuna cucka mater.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Sem ravnala prav?????
17.5.2005 8:32:45   
BigWhale
Moji oziroma najini prijatelji vedo tole:

- ce mislis ostati vec dni, prinesi svojo hrano, nismo menza, razen ce nisi ena izmed redkih izjem. (ponavadi sva prisla z nakupov, zapravala 15 jurjev v stacuni, ko so obiski odsli, je bilo treba znova po nakupih)
- nismo hotel, stregel te ne bo nihce, vstajanje je takrat, ko se BigWhale zbudi. (racunalnik je v dnevni sobi in jaz se za zajtrk odpravim tja in tam zganjam galamo)
- nosecnicam se pomaga pri vsakdanjih opravilih
- posodo pere pomivalni stroj (kaksna sreca)
- ce prides nenapovedat, je tvoj problem, ce ti ne bo nihce odprl
- ko prides, ne nosi daril, ce pa jih, pa ne pricakuj darila, ko dobis nas na obisk. Na obisk se ne hodi zato, da se prinese darilo
- ponavadi imamo prazen hladilnik, ker vse sproti pojemo, povej da prides, da lahko nabavimo pijaco zate.
- ko se bomo obiska navelicali, ti bomo to povedali. Ne biti uzaljen, bolje to, kot pa da se delam zaspanega, zeham in se pretegujem, ter te petkrat vprasam, kdaj si imel namen it domov. Vcasih se obiskov ne navelicamo po nekaj dni.
- doma imamo psa, ki se veseli obiskov, skace po ljudeh in je nasploh rad v druzbi ljudi. Obleci nekaj kar bo lahko kljubovalo pasjim krempljem.
- spal bos med pasjimi dlakami, ce imas alergijo prej povej (mogoce tudi med bolhami in klopi ampak se trudimo, da je psica vedno pravilno zastrupljena proti tej nadlogi)
- ce se psica goni, bo naskakovala tvoj povster (bodi vesel, da nimamo psa! ;))

- kako hujse odstopanje od teh pravil, se bo koncalo z izmetom iz stanovanja, ne glede na uro in vremenske razmere (neko cudno nakljucje je pripeljalo, da se to vedno dogaja eni in isti kolegici :)) )

Najlepse pri vsem tem je to, da vsi te stvari vedo in nihce se ne pritozuje in vsi radi pridejo na obisk.

No, razen sedaj, ko imamo majhnega otroka. Sedaj nihce ne upa prit :P

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Sem ravnala prav?????
17.5.2005 8:34:23   
Anonimen

Ne razumem vprasanja.. ali si naredila prav? Kako to mislis.. ali si naredila prav? A ti ne ves tega? Kako je mozno, da ti tega ne ves?
Zakaj potrebujes potrditev nekoga drugega?

Mozno je, da si ravnala prav.. ampak ni prav, da imas slabo vest.. ker to ti pove, da nekaj ni cist v redu.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Sem ravnala prav?????
17.5.2005 9:03:17   
Carmen
Seveda si ravnala pravilno in verjamem, da to čist dobro veš. Slaba vest pa je prišla zato, ker so to le (bili) tvoji prijatelji. Ampak jaz jih ne bi več imenovala tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?