|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice samohranilke, kje živite?
16.9.2009 14:44:56   
KRISSY
Živjo,
zanima me kje živite mamice ki ste ostale same z svojim(i) otrokom(ci) ? ste doma pri starših, v najemniškem stanovanju, svojem stanovanju...?

zelo rada bi šla na svoje, se pravi druge kot da grem v najemniško ni. Imam sicer doma pri starših prostor, ampak mi ni za doma bit. plačo imam ''normalno'', ampak useeno ne vem če bi si lahko privoščila najemnino, sploh ko so tako dragi 250 eur naprej + stroški...user posted image

kako ste reševale prostorski problem ko ste ostale same?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 8:25:12   
Greenie
Jaz sicer nisem mamica samohranilka, ti pa lahko dam en predlog.

Poskusi poiskati še eno tako mamico in pojdita skupaj v najemniško stanovanje. Tako bodo stroški manjši pa še za varstvo druga drugi se lahko kdaj dogovorita.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 9:47:36   
Rožica I
Ko sem se razšla s partnerjem, sva z otrokom ostala v najemu oz sva ostala, kjer sva bila. Takrat mi niti najmanj ni bilo za vrnit se domov, čeprav smo se tudi o tem pogovarjali. In tudi nisem bila za skupno gospodinjstvo s kakšno drugo mamico ali kaj podobnega.
Želela sem svoj mir, prostor in čas, da se spet sestavim skupaj.
Na začetku ni zgledalo ravno najlažje, po finančni plati, ampak sem težila k temu, da uredim življenje za naju z otrokom, po lastnih kriterijih, in seveda mi je uspelo.
Če gledam nazaj, bi danes enako naredila. Postavila sem se na lastne noge in spet zaživela. Seveda pa z veliko pomočjo starih staršev (varstvo) in bivšega partnerja (dosegla sem višjo preživnino, kot bi sicer, ampak vse je bilo soglasno in relativno na nivoju).

Verjemi, da bo tudi tebi uspelo spet zaživet normalno življenje user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 10:13:42   
KRISSY
Super Rožicauser posted image  Upam da uspe tudi meni!
najbolj me mori finančna plat pri vsem skupaj. standarde ki sem jih imela do sedaj bom mogla mal znižat.. ampak bom že..
glede preživnine jaz ne bom imela toliko sreče, vsaj zaenkrat ne kaže tako. fant je brezposeln, in ne vem kdaj se mu bo odprl.
vem pa da hočem bit sam svoj gospodar. ker odvisna od drugih (sploh mojih staršev) nočem bit nikoli več. me mori.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 10:28:17   
dory
Jaz sem si govorila,da bom čimprej spokala...no nisem...najprej zato,ker je bil tamal nedonošenček in mi je varstvo in pomoč doma prišla hudičevo prou...no sedaj delam na tem,da greva na svoje...stroški so res mal tu mač za enega ampak bomo že...zato tud delam podiplomca, zato se trudim po najboljših močeh, da nama privoščim solidno življenje, brez hudih odrekanj...

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 11:01:14   
KRISSY
Dory kako pa dojemajo tvoji da se seliš stran?
ker naši imajo doma precej prostora. in načeloma bi si lahko uredila tam stanovanje. ampak nočem, ker tam sem še vedno njihova hčerka, kar pomeni da se moram o vsem posvetovat z njimi, da o vmešavanju sploh ne govorim in še veliko bi lahko naštevala.  tudi medsebojni odnosi niso glih najboljši. vem pa da bo zelo hudo in jim sploh ne bo jasno zakaj silim drugam... ah, upam da bo. verjamem da bouser posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 12:51:22   
Kerensa*
Ob ločitvi sem se tudi jaz spakirala v najem. Vzela sem otroka in najnujnejše stvari ter šla. Vse ostalo (pohištvo, bela tehnika itd.) sem pustila v stanovanju, kjer sem bila prej z možem - za te stvari se mi je fučkalo, samo, da se znebim njega. Finančno je šlo na tesno, ker nisem dobivala preživnine, pa tudi redne službe nisem imela, ampak vse se da, če se hoče.

In mi ni niti malo žal.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 12:59:08   
Mija79
jaz pa sem ob razhodu z partnerjem znasla tako ,da sva z kolegico skupaj najeli stanovanje,ter si razdelili stroske.To je bila takrat zame edina mozna pot.Bivsemu partnerju sem pustila vse, kar sva skupaj ustvarila, popokala otroke ter najnujnejse stvari,ter zazivela na novo.Ob razpisu za stanovanja sem se nanj prijavila,to stanovanje po letu dni cakanja tudi dobila,tako ,da smo zdaj ze dve leti z otrici za sebe..

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 13:05:31   
bodoča
Midva sva zivela pri mojih doma in sva bila ravno na tam da se selima, no pa sva sla narazen. Tako, da sem jaz z malim trenutno se vedno pri mojih starsih, samo intenzivno iscem stanovanje za naju z malim.

Saj ne recem, glede varstva mi grejo ful na roko, samo je pa tako da se mi zdi, da zdaj ko sem sama me spet obravnavata kot otroka, pa za vsako figo je treba povedat kam grema in kdaj pridema z malim, pa vsak dan se bolj vtikata v vzgojo, ker pac ga sedeaj tud vec pazita kot prej,...Skoraj vsak dan imamo naprimer debato o tem koliko cokolade lahko mali poje.

Meni se vcasih ze mesa, no. Vem, da ne bova zivela v izobilju z malim, pa mi tudi ni pomembno, za malega bom poskrbela, jaz pa ce tud samo od krompirja zivim bo vredu. Dokler imam redno sluzbo in dokaj solidno placo, se nimam kaj bat.

Pa konc koncev, ne mislim bit vecno sama, bom pa naprimer spoznala koga, pa ga naj domov k starsem pripeljem na kavo naprimer. Da bosta zraven pri mizi sedela. Ne hvala.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
17.9.2009 13:50:24   
tina a
Takoj na začetku smo se odselili k mojim staršem. Kasneje pa v stanovanje kjer je živela babica, sicer v isti hiši. Tu sem še sedaj, saj nimam pogojev (trenutno), da se odselim ali v najmeniško ali lastniško stanovanje.

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
18.9.2009 21:46:58   
kajalin*
Živela sem v najemu s hčerko,potem sva se zaradi stroškov preselili k mami,zdj sva pa spet v najemu,men ne znese živet z mamo,je poceni ampak ni vredno.Tu je mir in disciplina,otrok ima eno vzgojo in v slabih dveh mesecih sem spet dosegla,da me uboga in upošteva.Stisni in pojdi na svoje,jaz sem zdrla,našla stanovanje kjer imam samo 50 eur stroškov in to je super.Aja,najemnina pa normalna kot povsod.Delaj na tem,da boš na svojem,varstvo ti bodo še itak kdaj dali.Toplo priporočam!Pa trunutno brez službe,a upam na bolje.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
19.9.2009 14:56:49   
ta.nja
Z otrokom živim pri očetu in zaenkrat mi tako odgovarja. Pomaga mi pri varstvu otroka in se ne vtikuje v moje zadeve. Zelo sem vesela da imam vsaj njega.


Lp

_____________________________

Anejko bejko

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
20.9.2009 12:33:13   
*goldfish*
Ko sem odšla od bivšega, sem šla domov k staršem. Z malim sva si mojo otroško sobico preuredila v prostor, ki je samo najin. Glede vzgoje je res, da mu babica malo bolj daje potuho, tudi to je da se vtikata v moje življenje, in je včasih prav smešno ko moram poročati kam grem, s kom in kak dolgouser posted image
Imam pa tudi jaz v mislih svoje stanovanje...ampak vse ob svojem času. Se pa sama sprašujem kako bosta to sprejela babi in dedi, ko pa sta se sedaj tako navezala na Lukca, da je prav hudo, ko je mali pri očetu.


_____________________________

Vse bitke v katere se zapletemo se zgodijo zato, da nas nečesa naučijo - tudi tiste, ki jih zgubimo.

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mamice samohranilke, kje živite?
21.9.2009 21:36:32   
Brinetka
Če lahko, potem moraš poskusit živet sama. Jaz sem bila par mesecev po ločitvi pri starših, ampak samo toliko, da sem našla stanovanje in ga uredila. Saj ne rečem, starši so mi bili v pomoč in so mi še, ker ne živijo daleč. Samo stanovanje je moje in zaklenem vrata, ko mi paše, pride na obisk kdor mi paše, itd. Pa tudi si ne predstavljam, da bi morala pri svojih 30 in še nekaj staršem govoriti, da grem zvečer ven. Da ne govorim, ko bom spoznala novega tipa...
Ma zdaj uživam z nasmehom...

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?