|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nakup novogradnje
18.10.2010 13:06:35   
tanci6
Ker se z možem odločava za nakup novogradnje, me zanima nekaj vprašanj. Kaj vse mora vsebovati predpogodba? Ker bo to nakup na ključ, me zanima, ali moramo že v predpogodbi napisati vse potankosti, kaj vsebuje hiša ob prevzemu?
Ali mora imeti hiša, v kateri je namen ogrevanja samo toplotna črpalka, res obvezno tudi dimnik? Kje je to zakonsko predpisano?
Koliko časa se lahko uveljavlja garancija na hišo (10 let, več?)?
Ker je investitor fizična oseba, ali lahko garancijo na hišo nudi njegova firma oziroma ali je boljše, če jo nudi fizična oseba (razmišljam v primeru, da firma propade)?
Kako se zavarovati, kaj napisati v predpogodbi in pogodbi, da te po domače prodajalec "ne nategne"?
Koliko časa po navadi lahko preteče med sklepanjem predpogodbe in pogodbe? Je to kje napisano?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nakup novogradnje
26.10.2010 12:14:22   
grezilo
Obišči notarja in napišite pogodbo. Od izvajalca/prodajalca si pridobi GD, PZI posameznih faz gradnje, Uporabno dovoljenje, gradbeni dnevnik. Na konstrukcijo je garancija 30 let.
Sak stanovanjski objekt mora imeti dimnik. To je samo za slučaj oz. možnost alternative. (gašper, kamin, trajno žareča peč,...)
Pred odličitvijo o nakupu preveri kako je s hipotekami; dolgovi na odjektu.
Predlagam , da se dogovoriš s kakšnim strokovnjakom (gradbincem) za sam ogled objekta;
Kaj si mislila s tem : Ker bo to nakup na ključ?? Hiša bo dokončana zunaj in znotraj?? Samo prineseš se pohištvo in to je to??

LP

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nakup novogradnje
26.10.2010 15:05:56   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: tanci6
Ali mora imeti hiša, v kateri je namen ogrevanja samo toplotna črpalka, res obvezno tudi dimnik? Kje je to zakonsko predpisano?


Verjetnost, da boste v pogodbi uspeli zapisati vse bistvene stvari, je zelo majhna. Kar boste zapisali, napišite čim bolj podrobno (npr. KAJ VSE (določite čim bolj jasno),  do kdaj, kdo, za koliko denarja bo neko stvari izvedel, kakšne so sankcije za neizvedno ali napake).

Za tisto, česar v pogodbi ne boste opredelili, se boste kasneje morali v primeru težav dobro pogajati.

Za enostanovanjsko hišo ni določeno, da bi morala imeti dimnik, obveza velja le za dvo- in večstanovanjske objekte: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2003125&stevilka=5371.

Je pa vseeno smiselno, da dimnik vseeno predvidite, ker je z energetskega stališče najboljše, če je sredi hiše. Če ga trenutno nikakor ne želite imeti, vseeno predvidite, kje bi lahko bil, da ga lahko naknadno postavite z minimalnimi posegi v konstrukcijo (torej da imate od tal do strehe linijo, kjer ni nobenih preklad, kablov, cevi in tramov). 

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?