|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev
12.8.2005 8:43:25   
romy23
Pozdravljene!

Imam eno vprašanje.
Ko ste se odločili za ločitev, kdo je dal povod vi, partner ali je bila skupna odločitev.
Na čigavo srečo ste tuhtale svojo, partnerjevo ali od otroka.
In v kakih odnosih ste ostale. Dobrih, se dobivate greste skupaj vn, ali slabih, takih da se vidite ravno toliko kot je potrebno.

Hvala za odgovore, sama se sedaj prvič soočam z ločitvijo in mi je stvar še precej nova. Imam upanje da bova še kdaj skupaj...sej veste upanje umre zadnje.
Težko mi je ker sem izgubila vse- partnerja, ljubimca, prijatelja, zaupnika....
In vsak dan ko se zbudim upam da bo dan lepši od prejšnjega.
Aja po tem se mi poraja še eno vprašanje.
Kako greš naprej, kako pozabiš, ali kdaj nehaš ljubiti???? Ne vem...samo jst ga pogrešam že sedaj, pa ni še niti šel.

Lep dan vsem,
romana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ločitev
12.8.2005 8:49:05   
Anonimen
Jaz bi gledala izključno na svojo in na srečo svojega otroka. Ob tem pa bi upala, da bo tudi mož tako razumen, da me pri tem ne bo oviral. Ampak če ne bi šlo zlepa, bi šlo pa zgrda.

Odnosi? Mislim, da je malo utopično, da bi hodila ven s svojim bivšim možem. Rada pa bi vseeno, da ostaneva na kulturni ravni komunikacije, v dobro najinega otroka.

Resda si izgubila vse tisto, kar naštevaš, po drugi strani pa se ti bodo odprla nova obzorja in brez skrbi, tudi veliko sreče. Kar pogumno, Romana, bodi pametna in veliko sreče!

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   ločitev
12.8.2005 9:03:14   
romy23
Skupaj sva se odločila, da bova ostala v normalnih odnosih. Da bo za Larsa čim manj boleče in postopno. Ne zapirava si vrat, dajeva si čas za premislek. In če na koncu te poti ugotoviva, da je bila prejšnja pot prava, bova šla po njej, če pa ne bova šla pač vsak svojo.
Samo vseeno po vsem tem kar sem dala skozi, kar ste tudi same imele priložnost prebrati, po vsem tem, ga imam še vedno rada, ga še vedno ljubim...in zato je zame toliko težje. Nočem se kregati, ker vem da rabi čas, da si želi biti sam, in ker vem da s tem, da ostaneva skupaj ne bova ničesar izboljšala. In nočem da naju najin mali Lars gleda kako se kregava.
In še vedno iščem razloge, da bi imela tehten razlog, da je bolje da grem...a nikoli ni dovolj dobr.
Vse kar je ta moment moja želja je to, da bi končno izvedela vso resnico. Vse kar je bilo...pa očitno mi življenje in osebki niso toliko naklonjeni.

Mejte se radi, saj nikoli ne veš kdaj se bo to zgodilo tebi, jst sm mislila da je to stvar ki se mene ne bo nikoli dotaknila pa se je.

lp romana

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ločitev
12.8.2005 9:40:32   
Maxica
Kaj pa, če bi stopila do kakšnega zakonskega svetovalca? Morda pa gre le za manjšo krizo v odnosu. Ker vidim, da je s tvoje strani še vedno prisotna ljubezen, mislim, da ni še vse izgubljeno. Morda on potrebuje le nekaj časa za premislek:zmeden2:. Probajta se čimveč pogovarjat, pa nikar brž ne vrzita puške v koruzo. Skupaj imata krasnega otročka, ki potrebuje oba starša.
Vendar pa, če vidita, da vendarle ne bo šlo in da bi se le kregala, nikar ne ostanita skupaj le zaradi otroka. Eni so v primeru, da se ločijo, potem v še boljših odnosih.
Jaz vama vsekakor želim, da bi ponovno našla tisto skupno pot, ki vaju je enkrat, na začetku, že zbližala. Držim pesti, da se izteče tako, kot se mora, pa karkoli že bo to.:miska::miska::miska:

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ločitev
12.8.2005 10:09:42   
Marogica
Seveda je treba najprej misliti nase in troka, pa ostati v čim bolj "normalnih" odnosih. Jaz si sicer ne bi mogla predstavljati, da bi po ločitvi postal moj ex ne vem kakšen prijatelj, kajti bil je moj mož in ne prijatelj.
Nič nisi napisala, kako razmišlja tvoj mož. Kajti jaz vidim pri tebi dve možnosti:
1. če te on ne ljubi več, je jasno, da je ločitev najboljša rešitev.
2. če se oba ljubita, pa si ti "ranjena" in ne moreš preko določenih stvari, potem še počakaj malo in se res posvetuj s strani strokovne pomoči, ali pa tudi oba. Kar "tak" se zakona ne meče stran.
Je pa res, da je vedno lažje pisati za druge, če sam nisi čustveno prizadet ali vkljućen.
Vse lepo

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ločitev
12.8.2005 10:13:50   
leah
Romy, :rozica::angel: zate.:)

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ločitev
12.8.2005 10:19:58   
cmokec
A tako daleč je šlo? Zelo mi je žal, upam da si uredita lepo prihodnost. Vsekakor poskrbi najprej zase in za otročka. Obiske očeta jaz nebi omejevala, bi jih pa utirila v nek urejen urnik. Otročku očeta vendar ne smeš vzeti. Vidva sta tista, ki se razhajata. Srečno. :rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ločitev
12.8.2005 10:23:02   
Anonimen
Če bosta šla res narazen, potem najprej res verjetno ne bosta v ne vem kako dobrih odnosih, ne bo sproščenosti. Čez dve leti pa bo bolje. Tako to je, dve leti približno človek rabi, da si opomore od izgube bližnje osebe.
Verjamem pa, da sta oba toliko zrela in nadvse ljubita svojega otroka, da bosta eventuelno ločitev izpeljala tako, da bo otrok čim manj prizadet.
Sicer se pa stinjam, da je težko pisati, kako in kaj, ker nisi nič napisala, kaj misli mož. Ti ga ljubiš, kaj pa on tebe? Če te ljubi, potem bo bilo mogoče res dobro poiskati strokovno pomoč, da vama povejo, kako graditi odnos naprej.

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   ločitev
12.8.2005 10:34:33   
Anonimen
Seveda, treba je do nezavesti vztrajati v gnilem zakonu, zaradi otroka.

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   ločitev
12.8.2005 10:42:39   
Anonimen
Mogoče res ne, mislim pa, da ja. Ni šlo samo za msn, kot se je dalo razumeti. Ne predstavljam si, skozi kakšne travme je morala iti Romana.

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   ločitev
12.8.2005 10:54:10   
Anonimen
Ja res je, samo onadva vesta, kako je med njima, zato res težko pametno svetujemo, kajne.

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   ločitev
12.8.2005 10:55:47   
Mateja*
Romy, lahko ti povem iz lastnih izkušenj. Z bivšim sva flikala najin zakon 2 leti, pol sem imela pa dost, ker sem se samo jaz trudila, da bi bilo kaj bolje on pa nič. Zato se predlagala, da bi šla narazen in on se je takoj strinjal. Po eni strani tudi zavoljo najinih dveh punčk. Sploh starejša je ratala grozno uporna, ko sva bila še skupaj. Stalno sta poslušale najino kreganje in kričanje, za njiju on ni imel nikoli časa, zame slpoh ne. Z otroci sem se lepo pogovorila, povedala, da se bomo preselile, da bosta lahko z očitam kadar bosta to želele, pa sta rekle: če bova lahko pri očitu kadarkoli, pol pa kar pejmo. In smo šle. In punci sta se čisto spremenili, sta samostojni, nič uporniški, pridni, tako da sem vesela, da sem se tako odločila. Če bi ostala z njim, bog ve kakšni punci bi postali ob najinem nemogočem odnosu. Ostala sva v čist prijateljskih odnosih, z otroci ne manipulirtam proti njemu, dobi jih kadar hoče in zdaj se razumeva bolje kot prej. Jaz pa sem srečna, našla drugega, zdaj že 3 mesece poročena z njim in imava 15 mesecev starega fantaka, ki ga imata moji punčki strašno radiin on njiju.
Zato Romy bodi močna, če si se tako odločila spelji stvar do konca. Tisti trenutki so težki, po nekaj dneh pa bo bolje, pa skoz bolje, pa bolje...Boš videla.:rozica:

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ločitev
12.8.2005 11:03:30   
Tejči
Ojoj, danes pa tu na RR berem še same slabe novice, tako da sem že čist :(

Žal nasveta nimam, želim ti le vse naj naj:angel:

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   ločitev
12.8.2005 12:00:29   
Minka Pobalinka
Sicer se nisem mislila vtikat ampak tole mi diši po moji dolgoletni zvezi in se mi kar lasje dvignejo od jeze.. s tem, da sem bila hvalabogu v prednosti in nisem bila poročena, otrok tudi nisva imela.. Sva pa imela "tuje" otroke a'la RibicaRR :grrr:...

Ma nažen ga, pa dve okol kepe, smrkljo pa dvakrat okol ušes pa k njenjim staršem povedat kaj si smrklja privošči.. A se sploh zaveda kakšno škodo je naredila !!

Prvo leto ali dve je bilo naravnost grozljivo, jaz sem več ali manj vegetirala, potem pa sem dojela, da ni vredno, spoznala sedanjega :love: s katerim pričakujeva dojenčka. In sem vesela, da je tako, ker bi, če bi ostala v prejšnji zvezi trpela celo življenje, pa še otroci z mano, če bi jih imela.

Tako da...Romy kar pogumno, mali bo razumel in mu ne bo hudega. Bolje je, da živi brez očeta in brez prepirov in napetost ! Tudi ti boš našla svoj mir in srečo.. Pa eno :rozica::rozica: zate..

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   ločitev
12.8.2005 12:00:42   
anne
Jaz se pa vedno :((, ko slišim in berem takšne stvari. Strašno mi je žal, ko vidim in slišim, kako se partnerji med seboj varajo in si lažejo in prikrivajo stvari. Najbolj, pa se mi smilijo otroci.

Upam, da boš našla rešitev primerno za vse. :rozica:

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   ločitev
12.8.2005 14:00:41   
mojamura
Odselila sem se jaz, vložila tožbo za ločitev ...menjala stalno prebivališče...

tuhtala sem najprej na svoj mir, niti ne toliko srečo...nato se je po kolenih priplazil nazaj in me rotil naj poskusiva še enkrat zaradi otroka. nasedla sem osladnim besedam, on se ni spremenil. jaz sem pa pogruntala, da moram prav zaradi otroka prekiniti s to nočno moro, da bi lahko imel vsaj nekaj prijetnih spominov na otroštvo.

V kakšnih odnosih sem z ex-om?....temu ne bi mogla reči niti odnos. na kratko, priđšlo je tako daleč, da sem ga ovadila policiji. otroka vidi enkrat na mesec, če bi bilo po moje ga ne bi videl več nikoli!

moja zveza z njim se je razletela na tisoč koščkov...kot razbit kozarec. ljubezen je izpuhtela kot oblaček dima. tako da....čeprav je minilo že nekaj let se še vedno včasih ponoči zbujam zaradi mor...pozabiti je težko....oprostiti paše težje

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
12.8.2005 14:20:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   ločitev
12.8.2005 17:50:55   
Anonimen
Jaz sem ločenka oz. trenutno še v postopku razveze. Poročena sem bila 7 let in dala skozi marsikaj, kar ne bi smela, pa sem še kar upala in upala, da bo bolje. Naivna sem bila, kaj pa...
Sodu pa je izbilo dno, ko se je moj bivši mož "spentljal" s 16-letno sosedo, ki je z njim zanosila. No comment - takrat sem pobrala otroka in stvari in šla...
In mi ni niti za trenutek žal...

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   ločitev
12.8.2005 21:03:50   
Gina
Kaj naj ti rečem.... odgovor ločliti se ali ne ločiti se, veš samo ti.
Koliko lahko greš čez to, da se je tvoj zanimal še za kakšno, pa odgovor, zakaj se je sploh zanimal za kakšno, vesta le vidva in le vidva vesta, koliko vaju je to prizadelo.

Pri meni je bilo to pika na i, trenutek, ko sem se zavedla, da med nama resnično ni več rešitve. Že prej ni bilo ok, kregala sva se, ker sva imela različne vrednote in različne reči sva pričakovala od drugega, take, ki jih en drugemu nisva mogla nuditi. Posledice so bile ne le obupno razpoloženje v družini, pa prepiranje, kričanje...ne bom naštevala. Na žensko niti ljubosumna nisem bila. Brez veze, ni bila ona kriva. Tudi pri vama je sigurno nekaj narobe, kakor je povsod, kjer do tega pride. Ni narobe le flirt, narobe je nekaj v odnosu, sicer do tega ne bi prišlo. Ali to, kar ne klapa, lahko rešita, pa jaz ne vem. Vsekakor pa ni pametno ločevati se, dokler še kaj čutiš. Dokler se ti ne bo do konca zasral, ne boš mogla iti naprej. Jaz bi na tvojem mestu najprej pri sebi razčistila, kaj sploh hočem, kako želim iti naprej.

Z bivšim ne moreš biti v "dobrih" odnosih, mislim v smislu prijateljstva. Lahko se razumeš ok, lahko si ne serješ po glavi, frend pa ne moreš več biti. Tako je. Amen. Dobivati se ne moreš, ven hoditi tudi ne. Zakaj le? Vsak moški in ženska sta lahko prijatelja samo v primeru, da ne en ne drugi ne čuti nikakršne kemije drug do drugega. Če eden čuti, je to potem nemogoče. Če razmišljaš, da bi se z njim dobivala, potem hočeš biti z njim. Nisi še razmislila stvari dobro, narobe si to predstavljaš. Ko greš narazen, greš narazen. KONEC je!

Če pozabiš? Ne pozabiš, kako je bilo, seveda se spomniš preteklosti, vendar ne v smislu prisotnih čustev pri tem. Odljubiš se, ne čutiš več nič do bivšega partnerja, nič. Če greš naprej? Seveda greš. Pa še ful lepo ti je. Lepše kot prej, prav gotovo. Vsaj meni je.

Otroci so srečnejši, odnose z bivšim imam čisto ok, stike z otroki ima urejene, nič groznega, veš. Aja, moj bivši ima še vedno to žensko, s katero me je varal.


(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   ločitev
12.8.2005 23:19:04   
romy23
Hvala za lepe želje in pozitivne besede.
Dejstvo je da če bi bila to moja odločitev se nebi jst z vami o tem pogovarjala amapk o čem drugem. Pa ni. Tako se je odločil moj partner.
Upam da si bom življenje uredila. In da bom še kdaj srečna, mislim da si zaslužim.
Hvala še enkrat.

lp romana

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   ločitev
13.8.2005 9:47:46   
Gina
Uh, romy, če se je pa on tako odločil, potem pa te itak nima dovolj rad, oz. ni srečen v zakonu. V tem primeru pa tudi ti slej ko prej ne bi bila več srečna, zato je prav gotovo bolje tudi zate, da se tudi psihično tako orientiraš. Vedi, da vedno za dežjem posije sonce in da boš tudi ti enkrat še zelo srečna. Drži se!

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   ločitev
13.8.2005 9:57:52   
mojamura
En pregovor pravi IT TAKES TWO TO TANGO. Če en odneha nima več smisla polagati energijo v nekaj kar naenkrat postane iluzija.

Bolelo bo nekaj časa, vendar je ravno čas tisti, ki ti bo prinesel mir.

Življenje se ti bopa tudi uredilo, srečo boš pa našla takrat,ko jo boš najmanj pričakovala:rozica::rozica:

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   ločitev
13.8.2005 15:06:52   
india
Romana, vedi, da največja sreča v tvojem življenju je zagotovo tvoj sinek Lars. In tudi,ko bosta za vrati stanovanja ostala le vidva, boš srečna, saj ga boš imela ob sebi, čeprav bosta le vidva, pa boš videla, da bo vajina sreča dovolj trdna in močna, da ne boš pogrešala nikogar in ničesar.
Res boš potrebovala čas, da se navadiš na življenje samo s sinkom, a vsaj ne boš imela drugih dvomov in skrbi. Verjemi, da je bolje,d a gresta narazen po vsem kar se je dogajalo, sploh, če se je za to odločil Aleš, saj potem res nima smisla krpati. Pa še nekaj, meni je babica vedno govorila, da zakrpane hlače več nikoli niso cele. Tako je tudi v ljubezni in zakonu, če je počilo, nima smisla upati na neko prijateljstvo ali možnost ponovne veze,ker ne boš več mogla zaupati tako,kot si zaupala prej.
Drži se in močno pocartaj svoj zaklad!:miska::miska::miska:

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?