|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ostati ali oditi?
8.5.2012 22:17:33   
Anonimen
Vem, da je to moja odločitev, toda rada bi slišala še kakšno mnenje.

Spoznala sva se pri rosnih 20 letih in se NORO zaljubila, bila je res neverjetna zaljubljenost, z metljučki in rožicami in strastjo in oboževanje. Ah kako zelo sva se oboževala. Po enem letu teh občutkov, ko sem bila prepričana, da je to tisto pravo, sem zanosila.Načrtno. In takrat se je začelo. Počasi sem spregledala, da je bilo vso to oboževanje iz njegove strani zaradi spolnosti in to mu je najbolj pomembno. Ker je bila nosečnost na začetku problematična, bila sem zelo utrujena in nisem imela volje za seks, se je počasi začel kazati njegov pravi obraz. Ni bilo več strasti, objemov, naklonjenosti. Meni je najbolj pomembno da čutim, da sem ljubljena, da me nekdo obožuje, carta, stiska, v glavnem, da sem nekomu pomembna in to želim tudi vrniti partnerju. On pa ni želel, ni želel cartanja, nežnosti, češ da si potem želi seksat. Sej sva seksala, pač ne več vsak dan. Ko se je rodil otrok je postal je bolj odmaknjen, ker je bil dojenček jokav, slabo je spal, sem bila tudi jaz na koncu z živci od njega pa nobene podpore, malo pomoči, samo svoje stvari, svojih miljon hobijev, na naju pa je kar pozabil. Tako je trajalo še par let. Saj so bili svetli trenutki, po pogovorih je nekaj časa bilj boj pozoren, toda nikoli ga ni prav zanimalo kaj si mislim, kako se počutim. Potem je počilo, prosila sem ga naj gre, ker tako ne morem, toda otrokove solze so mi postavile vprašanje ali sem prirpavljena razbiti družino, mirno družino. Pred otrokom se nikoli nisva kregala, vedno smo se imeli lepo skupaj, kot starša ****ncionirava dobro, se vzpodbujava, se trudiva, da sva usklajena, sedaj ko je otrok večji je tudi njegov interes biti z njim večji. Velikokrat reče, da onadva kam gresta, name kar pozabi. No in potem sem se odločila, da ga prosim, da pride nazaj. In pogovori pozno v noč so prinesli rešitve, najina zveza je spet zacvetela, spet sem čutila metuljčke, on se je zelo trudil, da mi je pokazal da vidi, da sem tukaj, mi poklonil nežnost in najina spolnost je zaživela. Tako sem bila srečna, skupaj smo se imeli res čudovito, preteklost sem pustila za seboj. Potem pa spet padec, čez noč sva spet postala samo sostanovalca, ki se tu in tam dasta dol. On je spet postal hladen, izkorišča mojo naklonjenost in pripravljenost potrudit se, da zveza uspe, ne gre mi naproti, je siten, čuden, odsoten. In res se sprašujem, če bom našla energijo, da greš še enkrat čez to. Pogovarjati se noče, pravi, da ni nič, ampak meni je. Boli me, ne želim si tega, želim si imeti in dati čustveno naklonjenost, nežnost, ljubezen. Amapk ne tako, da ga moram vsak mesec znova na to opominjati in prositi, da naj me ljubi. Saj kaže, da sploh ne ve kaj pomeni ljubiti nekoga drugega kot sebe.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Zanima me vaše mnenje...ali je se vredno potruditi, truditi za družino, ali preprosto idi naprej, iskat nekoga, ki bo znal v enaki meri vračat ljubezen in čustva.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ostati ali oditi?
8.5.2012 22:36:39   
mateyka
ne morem se znebit občutka da je eno spoznal in zato tako vedenje.. a je to možno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ostati ali oditi?
8.5.2012 22:43:34   
Anonimen
Itak je vedno možno, čeprav zadnje čase ni nikjer tako bil, je pa res, da lahko tudi v službi, ali med službenih časom, ali internet in ostale variante...
Ampak njegovo obnašanje, odnos je bil tudi prej takšen, pred tistim pokom.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ostati ali oditi?
8.5.2012 23:07:02   
mateyka
imho smisel ima vlagat samo, če kaže interes sam kaj narest. če pa moraš ti konstantno delat/opominjat namesto da bi sam; verjetno boš ti prej sebe uničla.. moj tast je že 20 let isti (dost nekolektiven bi lahko temu rekli) in ji (tašči) ni in ni bilo všeč (že 20 let). samo se mi zdi da on ne more/zna drugače. moja tašča je boga zarad tega. mislim, men bi blo mem tako živet, ona se je pa res uničla, ker se je preveč gnala zarad tega. in še kar vztraja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ostati ali oditi?
9.5.2012 7:09:53   
Anonimen
Tako je, da glede na to, da so dobra obdobja, da mislim, da zna bit tudi takšen. Res pa je, da ne vem koliko energije bo potrebno v to vložiti. Včeraj naprimer je bil pripravljen prisluhniti in sva imela dober pogovor, ki pa ni garancija za naprej. Bomo videli...

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ostati ali oditi?
9.5.2012 10:43:04   
Mala_tortica
Kako te razumem...sama sem na istem...le, da je pri nama okrog sexa obrnjena stvaruser posted image

Oditi ali ostat? Težko je živeti s tem, da ti nekdo ne vrača tistega kar daješ...in vedno težje bo. Sama poznam pare, ki tako že leta živijo skupaj in normalno funkcionirajo kot družina - hodijo na dopuste, vzgajajo otroke, jih imajo radi...le ne sexajo in, verjetno, vsak po svoje ob priliki koga spoznajo, se imajo fino ter nato gredo naprej kot da se ni nič zgodilo...Čemu daješ prioriteto? Otroku, družini...? To moraš razčistiti pri sebi...Boš lahko tako živela? Jaz sem mislila da bom in se trudim že dolgo...vedno bolj pa mi je jasno, da tako ne bo šlo več naprej in verjetno bom naredila rez. Prepričana sem, da nekje obstaja nekdo ki bo komaj čakal da me sliši, ki bo komaj čakal da pridem domov iz službe, itd. in mi vračal vse to kar dajem...Tudi pa če ne obstaja, mi bo bolje sami, ker ne bom izčrpana od nenehnega truda da pridobim kanček njegove pozornosti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ostati ali oditi?
9.5.2012 11:02:42   
kat von d
Kot si rekla, sama se boš morala odločiti kako naprej, sama ali z njim. Vendar, če se ne bo spremenil, se ne bo trudil, ti ne bo dajal tistega kar si želiš, kar ti je pomembno...če ne bo tega, boš na koncu "uničila" sebe, mogoče tudi zamrzila njega.

Če recimo pogledam moje starše, normalno, ko sta se spoznala, je bilo lepo, sta se ljubila, ampak z leti je bilo vedno slabše. Se spomnim kot najstnica, da sta imela full krize, pa flirti z drugimi (na obeh straneh), pa prepiri...takrat sem rekla zakaj sta skupaj, odgovor, ja zarad otrok...ma klinc zarad otrok, jaz sem si takrat prav želela, da gresta narazen (pa naj se sliši čudno), ker je bilo grozno živet v takem okolju. No zdaj sta še vedno skupaj, prepirov ni več, pravzaprav ničesar ni več, ker živita en mimo drugega. Ne vem kdaj sta sploh nazadnje normalno se pogovarjala, razen tistih vsakdanjih fraz. In spet sem jaz tista, ki posluša od enega in drugega pritožbe, ko jima vsaka malenkost pri drug drugemu gre na živce. Včasih bi ju najraje nekam poslala, amapk vem, da sem edina, ki se ji lahko "izpovesta", ker pred drugimi ne pokažeta tega tako očitno. Jasno pa je, da ne eden, ne drugi nista srečna, že dolgo ne več.

Je tako življenje vredno, da mu rečemo življenje?

Jaz sem recimo ostala sama z otrokom, ker nama z bivšim tudi ni šlo najbolje. Ampak nisem hotela, da postanema takšna kot sta moja dva. Ni bit idealno samska mama, ampak 100 krat raje tako in sem bolj mirna in srečna, pa tud ljubila in ljubljena še bom kdaj, kot pa da živim z nekom na tak način.

Vso srečo.

(odgovor članu Mala_tortica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ostati ali oditi?
9.5.2012 12:38:03   
ronja
Probajta najt kompromis in če ne bo šlo, pojdita po svoje. Nemogoče je vsak dan, ves čas, kadar si na tleh ali pod stresom zaradi česa 3., non stop dajat človeku občutek, da ti je vse, pa čeprav ti je vse. Enostavno imamo vsi dobra in slaba obdobja. To je normalno in se mi zdi, da preveč punc živi v neki pravljici, kjer čakajo, da jih bo princ pričakal vsak dan z vrtnico v zobeh, če malo karikiram;). Kar pa res rabimo, v bistvu niso ves čas neke pozornosti, ampak tisti občutek povezanosti in zaupanja - ki pa je lahko tam, tudi kadar gre vse drugo k vragu. Ker nihče ni ves čas samo srečen, ker se moramo za srečo borit. Mogoče sta preveč na ojštro zastavila s temi pozornostmi in enostavno ni zdržal tega tempa... Ali pa se mu ne zdi vredno? Ne vem, to moraš v bistvu vprašat njega. Ni pa prav, da se trudi samo ena stran. Če bi lahko našla eno vmesno varianto, kjer bi se ti še vedno počutila ljubljeno, njemu pa tega ne bi bil problem dat, potem super. Če imata zelo različna pojmovanja in dajanja ljubezni (ni nujno, da ti ne pokaže, lahko ti samo ne pokaže na tvoj način), potem pa je verjetno boljše, da se razideta dokler se ne sovražita. Za probat vsekakor je, par zelo iskrenih pogovorov, pa bosta vedela na čem sta... Probaj ne obsojat, pa naj ti pove, kaj ga moti, saj verjetno nekaj ga, če se tako obnaša. Potem pa ti razmisli, a ima point ali ga moti nekaj, kar je tebi všeč - v tem primeru je to trapasto spreminjat.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ostati ali oditi?
9.5.2012 13:07:24   
Taddy78
Kot si lahko ugotovila, sex le ni tisto kar ohranja zvezo...lahko ti dam preprost odgovor odidi (pač je to najlažje napisat). Ne rabiš biti poročen, da ugotoviš, da si v zvezi v dobrem in slabem in ne vem, zakaj bi se in roko na srce, se, v tej zvezi trudiš samo ti?
Ostati skupaj zaradi otroka in se pretvarjati da si srečen? Kakor komu paše. Čakati da se bo spremenil? zaradi mene čakaj in vztrajaj.

Se mi zdi, da vse teme ki se vrtijo okoli partnerstva gredo nekako takole..." On je super partner, super oče, samo ni mu do mene". Če vzamem stavek od ene uporabnice...preberi svoj post, kot da bi ga napisala ena druga RR-jevka. Dobro preberi in boš takoj vedela na čem si in da so vsa nasprotovanja v stavkih odgovor na tvoje vprašanje.

Tvoj partner...ali ima drugo ali pa je preprosto en velik egoist, ki mu ni mar za nobenega razen zase in pohodi vsakega, ki mu ne ustreže.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ostati ali oditi?
9.5.2012 13:10:13   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
, ker tako ne morem, toda otrokove solze so mi postavile vprašanje ali sem prirpavljena razbiti družino, mirno družino.


Mirno družino za koga že? Pretvarjanje da je vse OK je zate mirno življenje? To ti smatraš kot družinsko življenje? Potem sploh ne rabiš mnenja, ker odgovor že tako ali tako poznaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ostati ali oditi?
7.8.2012 8:12:09   
Anonimen
Bom kar tukaj nadaljevala, ker je moja zgodba zelo podobna. Doma imam egoista, ki se sicer trudi da ne bi bil, ampak zadnje čase postaja neznosno. Jaz gnjavim, on burno odreagira...ni konca.
Primer danes zjutraj: jaz se vstanem, pripravim obema malico, spakiram za popoldan, prirpavim stvari za otroka za v vrtec in mislim, da je on že zbudil otroka. Pogledam v spalnico in leži na postelji in brska po mobitelu. Ura je že veliko, jaz sem vse naredila, on pa se še niti vstal ni. Mu rečem da ni fer, da jaz delam, on pa še kar leži in naj prosim zbudi otroka. Me čudno pogleda in reče, če mi je težko narediti malico za njega. Mi dvigne pritisk,a mu še vedno mirno povem, da se mi ne zdi fer, en leži, drugi dela. Da je prevelikokrat tako in da to preprosto ni fer. A njemu se to ne zdi nič takšnega, še vedno se mu zdi čisto prav, da on leži, jaz pa delam (so takšne situacije tudi drugače, ne samo ta). Nakar mu rečem, da naj malo razmisli kaj govori in da tako ne gre. In on meni drži gobec, prvič, da je kaj takega rekel, kaj žaljivega.user posted image user posted image user posted image tega pa si ne bom pustila.
Potem mu je bilo seveda hudo in me je začel objemati, sem ga samo odrinila in mu rekla, da naj razmisli, da ni fer kaj počne in da s takšnimi besedami presega vse meje.
Zadnje čase je siten, vkipljiv, zadirčen, češ kakšen pa naj bo, če pa jaz skoz gnjavim, naj kdaj kaj požrem in bom tiho mi reče. A je to življenje? A jaz delam kaj narobe??? Res ne vem, če se mi ne zdi kaj prav, povem. Sej povem lepo, niti slučajno ne zadirčno ali kar koli, ampak povem, ker me moti. In pravi, da je glavni razlog, da je tak, da v postelji ni vse ok, da nima več občutka da si ga želim, da se ne potrudim, da sem apatična. In ko sem mu hotela dopovedati, da je moja želja po njemu odraz njegovega odnosa, da če najina zveza nima niti osnov pokritih kar se tiče njegove prijaznosti, naklonjenosti, je rekel, da on pač ne more biti tak, če ne dobi kar on potrebuje. Ni se mu dalo razložiti, da je najprej osnova čustvena plat in se iz tega razvije spolnost, želja po nekom. user posted image user posted image
pa sem si rekla ok, da vidim in sem en večer dala vse od sebe v postelji...kaj je bilo drugo jutro...isto staro sr....user posted image user posted image

Potem pa je nekaj časa sam in zgleda razmisli in mi prinese kako rožico ali kaj in se želi odkupiti. Sej ne vem če razmisli ali ne, ponavadi pove, da če jaz nebi to, on nebi ono. user posted image user posted image

sej ne vem če sem jasno napisala, malo sem razburjena še od zjutraj in res nevem kaj naj.



(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?