|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 16:35:33   
Lukka
Res je, da sem se šele včeraj prijavil na ta forumček, ker po pravici povedano, nisem bral kaj dosti slovenskih forumov do sedaj. Sploh nisem vedel, da obstaja. Ker pa sem iskal en nasvet glede cepljenja pri hčerkici, sem sem Vas pač našel.
Danes malo intenzivneje brskam, pa vendar nikakor ne najdem teme, ki jo že nekaj časa iščem. Namreč, kdaj ste ali boste z vašim otrokom načeli temo o istospolnih partnerjih - starših?
Ker ne poznam tako podrobno slovenskega šolsko-vrtčevskega programa, me zanima, ali so te teme že vključene v sam vzgojnovarstveni program (načrt).
Zdi se mi malo neprijetno, da recimo v vrtcu povdarjajo mogoče zgolj raznospolne starše, imajo pa npr. med svojo sredino otroka istospolnih...
Ok, torej, kdaj in na kakšen način otroka po vašem, čimprej pripraviti na možnost srečanja z otrokom drugačno spolno usmerjenih staršev?
LP Luka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 16:49:23   
mateyka
zakaj predpriprave? ko se situacija zgodi, da nanjo naletiš al pa da otrok sam vpraša, se pač razloži, ne?

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
3.4.2013 17:02:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lukka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 17:06:13   
panineve
Podpis pod mateyko. Ko pogovor nanese, ko otrok vpraša, odgovoriš kar ga zanima. Mi imamo doma tole knjigo http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/velika_knjiga_o_druzinah.html v njej so tudi homoseksualne družine omenjene.

< Sporočilo je popravil panineve -- 3.4.2013 17:07:12 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 17:27:23   
Lukka
Hm... Ja, ok. Ko pogovor nanese... Ampak problem je v tem, ker ne vem kako pri ostalih otrocih pogovor nanese... Mogoče bi bilo prav, da sem bolj natančen.
S partnerjem živiva v istospolni vezi in imava družino. Pri nas se seveda o tem pogovarjamo, vendar zgolj v smislu, da se imamo pač radi in da zato živimo skupaj. Ne govorimo pa o teh detajlih "zakaj" in "kako intimno". V tem je fora, če me razumete...
Torej najina hči ve, da ima očija in papija, ve da ima dedke, babice, ve da ima sosedova deklica očija in mamico... To vse razume, ampak problem mi bo pomojem razložiti "zakaj" v vrtcu in na igrišču skoraj noben otrok nima "papija" ampak očija in mamico.

(odgovor članu panineve)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 17:35:07   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

S partnerjem živiva v istospolni vezi in imava družino.

Ah, hvala da si prišel in ta sveti kraj popolnih družin, srečnih partnerjev,...si malo popestril user posted image  Ne spomnim se, da bi kdaj kak uporabnik na RR napisal, da je v istospolni vezi.
Preveč pametna ne morem biti, kaj se pogovorov tiče o takih vezah. Ko bo kajkšna situacija, jima bom razložla po svoje... Imam pa nekaj izkušenj, kako otroku razložiti, da živi v enostarševski družini in da smo še vedno "normalni" predvsem otroka, da nista nič drugačna, kot ostali otroci, ki imajo oba starša, atija in mamo.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 17:46:25   
panineve
Mogoče se malo čudno sliši, ampak ''problem'', s katerim se soočaš, ni bistveno drugače on problema enostarševskih družin. Tudi tam so vprašanja, ampak ne, zakaj sta dva očka, pač pa zakaj je samo mami ali zakaj je samo oči. Jaz sem mojim odgovorila, da so družine pač različne. Po svoji sestavi, po svojih prepričanjih, veroizpovedih in da je s tem vse okej. Bi me pa zmotilo, če bi bila v vajini koži in če bi se v vrtcu pogovarjali le o klasičnih družinah, na vse ostale pa pozabili. Glede tega bi se jaz najverjetneje tudi pogovorila z vzgojiteljico in ji rekla, da če omenjajo družine, naj še to omenijo, da pojem ni omejen le na mamo, očeta in otroke, ampak še na druge vrste skupnosti.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 18:48:38   
Lukka
Ojla!

Pa saj ne morem zdaj reči, da gre to za kak velik problem zdaj, ampak me pa zanima kdaj bi blo fajn temo načet, da ne bi načeto dobili "postreženo" od kakih vrstnikov ali njihovih staršev.
Konec koncev imam tudi jaz pripravljeno zgodbo, da so vse družine enake družine, četudi so drugačne in da je edino kar šteje zgolj in samo ljubezen. Ampak... Saj veste kako je to...
Malo me je stisnilo prejšnji teden, ko smo dobili povabilo za rojstni dan tukaj ene punčke v naši soseski, ki pripravlja tortico in nanjo vabi svoje prijeteljčke. Seveda je povabila tudi našo. Ampak sem opazil, da je na vabilu pisalo, da so vljudno vabljeni tudi starši (lepo so se izognili kao - lahko pripelješ mamico in očka) user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 19:17:35   
uškinamama
Paranojiš. Tudi na vabilih otrok, ki imajo mamo in očeta, piše, da so vabljeni starši.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 19:22:50   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Ampak sem opazil, da je na vabilu pisalo, da so vljudno vabljeni tudi starši (lepo so se izognili kao - lahko pripelješ mamico in očka) user posted image


Eh, brezveze za to... verjetno si že navajen, da preveč občutljiv na komentarje drugih ne moreš biti.
Pri nas v vrtcu sem tudi prvič vprašala, ko so imeli mesec družine, kako je s tem in v prejšnjem vrtcu mi je rekla, da so enostarševske družine pogoste, program v vrtcih je že prilagojen temu. Nisem pa seveda spraševala za istospolne družine user posted image
V tem drugem vrtcu pa mi je rekla vzg. naj prinesem sliko nas treh, družine, ker pač nimam komplet.. jaz njej, mi trije smo komplet, ona meni, da pač nismo komplet... malo se mi je bedno zdelo, ona se je čisto zapletla in sem kar jaz odnehala z razlago, kaj pri nas pomeni KOMPLET user posted image

Hočem napisat, da včasih se ljudje zapletejo, pa mogoče niti ne mislijo slabo, ampak ne znajo direkt napisat/povedat, pa nekaj polepšajo, po ovinkih in na koncu še samo slabše izpade user posted image
Zato pa smo taki kot ti, jaz,... da razumemo njih, če že oni nas ne user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 20:56:20   
ribica.
Jaz mislim, da te po nepotrebnem skrbi, saj si sam lahko najboljši zgled, da družino določa ljubezen in ne spol. Mi drugi lahko o tem le teoretiziramo.

Jaz sem svojim otrokom povedala, da se ljudje rodimo takšni in drugačni. In da kljub temu, da nas večina rada vidi nasprotni spol in si ga izbere za partnerja, obstajajo tudi ljudje, ki imajo radi pripadnike istega spola. Se pravi fantje, ki so jim pač všeč fantje, in punce, ki se zaljubljajo v punce. S tem ni nič narobe, saj ima vsakdo pravico do ljubezni na svoj način.

kar se pa povabil na zabave tiče, je skrajni čas da se nacrtata tam, da jim enkrat za vselej preženeta firbec in da vidijo, da sta čist ok, starša, kot vsi drugi. Nič bat :)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 21:24:46   
Lukka
user posted image ribica lepo :)

Ja, saj se sicer družimo s temi starši in tudi nisem mislil slabšalno tisto na vabilu. Ampak sam pri sebi sem se pač zamislil v stilu - pismo na kaj vse smo ljudje pozorni.
Ne, ne. Čisto fajn ljudje so in tudi se dobimo kdaj pa kdaj na kavici.

Nimam res sicer nikakršnega problema z okolico imam zgolj pač razmišljanje sam pri sebi. Dodelanega, vendar pa vedno pride prav tudi kakšen nasvet, ki ga lahko malo predelaš in vljučiš poleg. user posted image


(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 21:38:17   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Hočem napisat, da včasih se ljudje zapletejo, pa mogoče niti ne mislijo slabo..


to pa ne morem preveč poudarit. mogoče nekomu niti ne pade na pamet, ker ni pozoren na to. in ni zdej to doktorska dizertacija, ampak recimo vabilo 3 letnika na zabavo, naj se tako tudi jemlje - benigno.. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 3.4.2013 21:39:02 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 21:40:56   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Hočem napisat, da včasih se ljudje zapletejo, pa mogoče niti ne mislijo slabo..


to pa ne morem preveč poudarit. mogoče nekomu niti ne pade na pamet, ker ni pozoren na to. in ni zdej to doktorska dizertacija, ampak recimo vabilo 3 letnika na zabavo, naj se tako tudi jemlje - benigno.. user posted image

Včasih, včasih...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 21:42:46   
uškinamama
Lulu, a res vidiš v " vljudno vabljeni tudi starši" kak skriti pomen?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 21:47:50   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Lulu, a res vidiš v " vljudno vabljeni tudi starši" kak skriti pomen?

Ne. Moj komentar je bil na splošno. Sem imela primer, ko so se mi zapletli z ata in mama in starši (ki je množinski samostalnik) itd... in niso mislili nič slabega.... tako kot sem zgoraj zapisala.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 22:08:39   
mateyka
to me pa res zanima - a kdo uporablja dvojino (starša), ko omenja starše (kadarkoli pač)? ker jaz sem opazila jo da ne (uporabljam množino). a naj bi bila dvojina ali je to kot fraza že "ponarodelo" v množino (kot slovnično pravilno mislim)?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 22:12:49   
pomlad08
Slovnično pravilno je "starši" - množinski samostalnik. Hecno, a ne, ker sta 2, ampak je "starša" ali celo "starš" narobe.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 22:14:21   
LuLu
ciljala sem na uporabo besede starši (za 2 seveda ali starša, kak češ) in en (1) starš. Edninsko se starš ne uporablja veliko, no, vsaj meni noben ni izrekel te besede.
Eh, kaj ti naj zdaj razlagam... pač folk se zmoti, ko me ogovarja. Pa popravljam za nazaj, ni bil en primer, več jih je bilo. Hebat ga, pač sem deležna te zmede pri folku, ti hb nisi user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 22:19:57   
Lukka
Ja pač nekateri so zmedeni, predvsem zato ker se lomijo natanko na tistem stavku, ki jih najbolj "žuli".
Meni je pa recimo smešno, ko moji punčki kdo reče (običajno tašča) - "A bosta oba tvoja očija šla..." Ne vem, to mi je res čudno. In potem se mala zbega. Ona ima enega očija in enega papija. user posted image


(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 22:44:13   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: panineve

Podpis pod mateyko. Ko pogovor nanese, ko otrok vpraša, odgovoriš kar ga zanima. Mi imamo doma tole knjigo http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/velika_knjiga_o_druzinah.html v njej so tudi homoseksualne družine omenjene.


Če imate doma knjigo z navodili (in če ste jo prebrali) kako ukrepati ob določeni potencialni situaciji, so to že v bistvu predpriprave.......

(odgovor članu panineve)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: homoseksualnost in pogovor
3.4.2013 23:23:03   
panineve

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: panineve

Podpis pod mateyko. Ko pogovor nanese, ko otrok vpraša, odgovoriš kar ga zanima. Mi imamo doma tole knjigo http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/velika_knjiga_o_druzinah.html v njej so tudi homoseksualne družine omenjene.


Če imate doma knjigo z navodili (in če ste jo prebrali) kako ukrepati ob določeni potencialni situaciji, so to že v bistvu predpriprave.......


user posted image Kakšna navodila? Kakšne predpriprave?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: homoseksualnost in pogovor
4.4.2013 8:49:13   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Ja pač nekateri so zmedeni, predvsem zato ker se lomijo natanko na tistem stavku, ki jih najbolj "žuli".
Meni je pa recimo smešno, ko moji punčki kdo reče (običajno tašča) - "A bosta oba tvoja očija šla..." Ne vem, to mi je res čudno. In potem se mala zbega. Ona ima enega očija in enega papija. user posted image


ah, dej no, to je tko kot da bi rekel, da se otrok zbega ker en njegovi "mamici" reče "mat" - v bistvu slon iz miši.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: homoseksualnost in pogovor
4.4.2013 8:58:47   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Ja pač nekateri so zmedeni, predvsem zato ker se lomijo natanko na tistem stavku, ki jih najbolj "žuli".
Meni je pa recimo smešno, ko moji punčki kdo reče (običajno tašča) - "A bosta oba tvoja očija šla..." Ne vem, to mi je res čudno. In potem se mala zbega. Ona ima enega očija in enega papija. user posted image




Ti je smešno v smislu, da krepaš od smeha ali v smislu, da ti gre blazno na živce? Če to drugo, potem povej tašči kdo je kdo v vaši familiji in da nista dva očija ampak oči in papi. Sej če ji razložiš, bo menda razumela? Ker škoda, da je zaradi tega otrok tako zbegan.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: homoseksualnost in pogovor
4.4.2013 8:59:45   
kalbo
Dobro da ne živiš na Slovenskem podeželju kjer te postrani gledajo že, če otrok nimaš krščenih. Da bi prišla družina z očkom in papijem bi završalo, da bi blo veselje. V naši lepi je lahko mama za šporhetom, oče pijanec in tiran, pa družina paše v te kvazicerkvene okvire, očka in papi sta pa velik tabu.

(odgovor članu panineve)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?