|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave v razmerju
20.6.2013 13:45:43   
Kristalka
Imam problem, za katerega sem se otepala spraševat na nekem forumu, zdej pa res ne vem ali se meni blede. Pred nekaj meseci sem se pustila z dolgoletnim fantom (4) in praktično takoj šla v zvezo z drugim. Ni nobenega varanja vmes, je pa res da mi je ta drugi bil všeč, z bivšim sva imela že kako leto težave, ki jih nisva zmogla rešit. Novi fant mi je takoj začel postavljat vprašanja, če si želim otroke (oba 33), kdaj bi se selila…meni so bila ta vprašanja zelo čudna, glede na to da sva komaj začela zvezo, ker sem bolj rezervirane narave in so mi to dosti intimne teme, ki o katerih sicer nimam težav govorit, ampak ne s komerkoli. Sem mu povedala, da si otroka sicer želim, da pa ni zdej to moja prioriteta, ampak da je bistveno da si ustvarim ljubeče razmerje, iz katerega se mi zdi logično, da enkrat sledi otrok. No, to moje razmišljanje mu ni bilo všeč. Ni mu bilo všeč niti, da se nisem znala izjasniti časovni, kdaj. Ni mu bilo prav, da mi je bila tema selitve obremenitev, ker sem pač ravno prišla iz zveze in nisem v glavi še predelala zadev, da sem celo izjavila, da mi v tistem trenutku paše biti sama, da se malo umirim (ja ok, ni bilo najboljše, da sem šla takoj v novo, ampak tako je bilo ne morem spremenit). Ni mu bilo prav, da sem videla več prednosti v mojem stanovanju in ne njegovem. Parkrat sva se zaradi tega krepko skregala, ker sem konstantno doživljala pritiske na ta račun. Očital mi je, da si otrok ne želim, čeprav sem mu vedno povedala da si jih, samo ne iščem partnerja da bi imela otroka, ampak iščem partnerja da bi z nekom delila prihodnost, otrok mi je pa pol logična posledica. Jaz sem se drla, on je izsiljeval in mi očital. Zdaj pa imava jasno štalo, ker je poleg tega še vse drugo narobe, za vse sem jaz kriva (da je izgubil zaupanje, da je trpel, da se tako počuti bla bla bla). Jaz sem svoje napake priznala (konkretne) in mu povedala, da sem pripravljena delat na tem, da to odpravim. Da povišanje glasu ni nič dramatičnega. Da naj mi ne govori da si ne želim otrok če si jih. Da če se želiš seliti skupaj lahko greš v tretje stanovanje. Da se vse da zmenit, če se hoče. On pa ne. Da se jaz nočem selit k njemu. Da sem se jaz drla. Da sem jaz mutila bla bla bla. Zdaj je problem že moj pes, ker da ko bi imela otroka bi bil to problem in on bi ga za tisti čas dal mami….mislim, midva otroka sploh nimava in on bi se zdej s tem ukvarjal??!
Sploh ne vem, kaj me vleče k temu tipu, ampak bi rada zvezo reševala (ok, trenutno nisva skupaj). In zanimivo da so bile moje pretekle zveze kar se tega tiče normalne, nikoli imela takih težav. Dokler se stvari niso sfižile (imel je hude dramatične izpade, jok, da sem neprilagodljiva, da nočem otrok, nočem selitve, nočem tega, nočem unga…) je bilo v 99% vse lepo in ok, sva se imela res fajn skupaj. Odkar pa se to dogaja je pa res…hm ne vem, nikoli se še nisem srečala s čim takim. Jaz sem zelo usmerjena v razreševanje težav, mislim da se da marsikaj pogovorit in dogovorit, samo poslušat je treba drugega in ga poskušat razumet, zakaj on tako misli. On pa nekako ne more preko stvari, ki so se zgodile, vse je en sam problem, problem so stvari, ki so bile, ki jih ni, ki bi lahko bile… Ne vem no, ne vem več ali mogoče nisem normalna, al kako sploh se še lotiti te zadeve. Mislim da sem zelo odprt človek ki marsikaj razume, tu pa preprosto ne kapiram več nič. Potrebujem nasvet user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 15:04:08   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Kristalka

Pred nekaj meseci sem se pustila z dolgoletnim fantom (4) in praktično takoj šla v zvezo z drugim.


Ti si z njim zaradi tolažbe, da nisi sama, da lažje prebolevaš izgubo svojega prejšnjega fanta.....on je v vezi s tabo iz drugih vzrokov......te verjetno ljubi, želi preživeti prihodnost s tabo.....ti pa se v tem njegovem scanariju "ne vidiš"......normalno, da pride do problemov, ker ti veze v pravem pomeni ne rabiš, ti rabiš zgolj je.bač.a in tolažbo in to, da nisi sama.......

zato si je v takem primeru (ko končaš eno vezo) bolje najti nekoga zgolj za seks, če je problem samote in zapuščenosti tako velik.....ker ta te fizično poteši in ti da tudi občutek, da vseeno nisi sama in zapuščena na tem svetu.....samo to mora biti taka oseba, ki se ne bo čustveno navezala nate in v tebi išče tudi zgolj fizično potešitev......




(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 15:29:11   
Vijoličarka
Ta trenutek imata različne želje in cilje.

On bi rad, da se ti takoj preseliš k njemu, da imata takoj otroka, da ti oddaš psa... nekako deluje, da ima v svoji glavi že dodelan scenarij in njegova partnerka nima druge, kot da sede v ta scenarij, kot košček v sestavljanki. Njega ne zanima, če sta vidva za skupaj ali ne oziroma pač nista za skupaj, če ti ne slediš njegovim željam. Kompromis je samo beseda v slovarju, ki nima z njegovim življenjem nobene zveze.

Ti pa ne vem, kaj bi rada. Tole ni nobena zveza. Ti hočeš odmor, hočeš zadihati, hočeš biti sama in počasi graditi vezo, da vidiš, kam bo pripeljala.

Tako da se mi zdi, da je v Lilianihin besedah kar precej resnice. Zakaj hočeš reševati zvezo, ki to ni? Človek hoče vleči nitke, kot da si marioneta, tebi pa kar ni dovolj? Predvsem me je zbodel tvoj stavek, da so zate otroci 'intimna stvar', o kateri se ne pogovarjaš s komekroli. Ampak ti si bila z njim v zvezi, torej ni bil kdorkoli in s človekom, s katerim stopimo v zvezo, se je popolnoma normalno pogovarjati o takih stvareh.

Če se noče pogovarjati o možnosti življenja v tretjem stanovanju, če mu ni jasno, da ni treba oddati psa, če imaš dojenčka, če torej hoče, da je vse po njegovo, potem res ne razumem, zakaj ti hočeš obnoviti zvezo. On se ne bo spremenil. Ti se težko z njim pogovarjaš o 'intimnih zadevah'. To nima prihodnosti.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 16:01:47   
mateyka
podpis pod vijoličarko. lilanina teorija - se mi zdi kar možna. ti pa veš najbolje ali je kaj resnice na tem.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 20.6.2013 16:02:01 >

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 17:25:55   
Kristalka
liliana, glej kake neumnosti pišeš. jaz sem z njim pristala ker sva si oba tako želela. ne rabim tipa za seks. Nisem z njim ker me je strah biti sama, ne prebolevam bivšega, ker sem ga jaz pustila. Težava je nastala, ker je praktično po prvem tednu zveze začel name naslavljat vprašanja o otrocih in selitvi, jaz pa v tistem trenutku nisem bila pripravljena o tem debatirati na tak način kot si je on želel. Sicer sem se z njim pogovarjala, nimam težav s tem, ampak on je začel name konkretno pritiskati. Sej niti on ne bi imel zdej otroka, ampak čez kake 2-3 leta, sej jaz isto. Mene moti točno to, da ima on v glavi scenarij, kot nek poslovni plan, in vse kar ne paše noter je en velik problem. Sej zdej se pogovarjava o vseh teh stvareh (no ni ravno normalen pogovor, on mi očita za vse zlo kar se mu dogaja), ampak jaz preprosto ne fit-am v njegov kalup. Ja sej jaz se tudi sprašujem, zakaj se trudim. Verjetno zato, ker vseeno dovolj čutim do njega in ko sva se v tem viharju 2x dobila čisto neobremenejeno od teh debat, je blo zelo fajn.
Kar se pa otrok tiče je sicer res, da se nikoli tako konkretno nisem pogovarjala o tej temi in da mogoče bi bil že čas da se, ampak jaz osebno ne bi na partnerja nikoli izvajala pritiskov...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 18:11:37   
patrino
ampak jaz preprosto ne fit-am v njegov kalup.
...in on ne v tvojega. Čeprav trdiš nasprotno, se tudi jaz strinjam z Lilijano in drugimi, ki so tega mnenja. Mogoče ne moremo reči, da nista za skupaj. Prej bi se lahko reklo, da sta se našla ob nepravem času in z različnimi pričakovanji.
Mene moti točno to, da ima on v glavi scenarij, kot nek poslovni plan, in vse kar ne paše noter je en velik problem.
Meni osebno ni bilo nič hudega načrtovat otroke, družino, zidanje hiše...z mojim partnerjem že pri osemnajstih, saj sva oba vedela , da bova to počela nekoč in ne kar tisti dan. Sva pa rada načrtovala- celo imena za najine " še ne nastale" otroke sva v šali izbirala. Ob tem sva se oba zabavala in ni noben od naju čutil nobenega pritiska ob tem. Lahko bi se reklo, da sva imela že takrat nekako izdelan " načrt, scenarij" najine družine v prihodnosti ( ki se je seveda v marsičem do danes spremeniluser posted image ), pa sva bila še vsa zelena. Nekako sva si pač že takrat predstavljala skupno življenje tudi takrat v bolj resnih časih in ne le v nežnem obdobju zaljubljenosti.

Meni se zdi, da ti ob njegovem načrtovanju čutiš tesnobo in prisilo ravno zaradi zega, ker vaju ne vidiš v prihodnosti. On vaju očitno vidi in ga moti, je nesrečen , zafrustriran, ker ti njegovo načrtovanje ne jemlješ resno oz. ne sodeluješ v njem.
Kot sem že prej rekla, sta se našla dva z različnimi interesi in predstavami v zvezi z vajinim odnosom in zvezo. Tako se sedaj ali pa se še bosta, oba počutila ujeta, neuslišana- utesnjena. Mislim, da bi bila ti najbolj fer do sebe, predvsem pa do njega, da bi položila karte na mizo in se zjasnila, kaj tebi vajina veza predstavlja in kaj od nje pričakuješ.
Če bosta odkrita in se bosta malo zamislila nad svojimi občutki in pričakovanji, bosta najverjetneje spoznala, da bo on srečen z nekom, ki bo z njim že v začetku veze užival načrtovati družinsko življenje v prihodnosti , ti pa z nekom, ki mu bo dosti tisti dan, ki ga bo živel- prihodnost pa se bo tako ali tako nekoč zgodila.

< Sporočilo je popravil patrino -- 20.6.2013 18:13:24 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 18:11:47   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Kristalka
...in ko sva se v tem viharju 2x dobila čisto neobremenejeno od teh debat, je blo zelo fajn.


seveda, kdo se nima fajn, ko ne rešuje problemov ali ni v stiski. pravi obraz se pokaže takrat ko je prpa, ko je treba kaj rešit, ko je stiska, ko rabiš zrelost, tudi ko je treba sklenit kompromis - v glavnem takrat, ko ni vse rožnato ali po tvojih željah. takrat vidiš kak je človek v resnici.

če se vidiš vsake toliko časa, so ljudje ponavadi zelo fajn. če pa živiš z njimi ali te oni dajo v svoj "notranji krog" ljudi, pa se zna odnos spremenit. mogoče si je dovolil mislit, da sta si več kot si ti v misliš da sta. in zelo verjetno je, da imata različne načine komuniciranja. ni nujno da kompatibilne. koliko pa berem, se mi zdi da ima sistem, ki meji na čustveno izsiljevanje, česar se pa jaz izogibam kot vampir česna. fizično ne prenesem tega, mi gre grozno na živce.

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Meni osebno ni bilo nič hudega načrtovat otroke, družino, zidanje hiše...


meni tudi ne. samo oba morata biti istih misli in nič forsiranja. baje je njen jokal in očital, ko ni bilo všečnega odgovora?! user posted image tak začetek ni glih rožnat..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 20.6.2013 18:18:10 >

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 18:40:05   
patrino
Ja saj to mislim tudi jaz. On od te veze že v startu pričakuje nekaj drugega kot ona-očitno. Glede njegove dojenčkaste reakcije pa- škoda zgubljat besed. To neubrano načrtovanje skupne prihodnosti je po moje le vrh ledene gore problemov, ki jih imata ali pa še bosta imela. In to na začetku veze, ko bi moralo še oba vse skupaj gledati skozi rožnata očala.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 20:46:10   
Vijoličarka
OK, tebi je jasno, da ima on izdelan scenarij, da je zanj edino možno življenje po tem (njegovem) scenariju in že zdaj, ko sploh še ne živita skupaj in nimata otrok, te ob tem stiska pri duši.

Stiska te, ker v teh planih tebe sploh ni. Mislim, si, kot statist, ne pa kot enakopraven scenarist.

Tvoj bivši se mi zdi tipičen primerek človeka, ki zna očarati, ki zna vzpostaviti prvi stik, ki te dobesedno spodnese s tal in vse to počne prvovrstno, nobena žrtev mu ni odveč. To je prva stopnja v scenariju. Na drugi stopnji pa zahteva plačilo za svoj trud, torej popolno podrejenost njegovemu scenariju. če tega ni, potem se počuti prevaranega, ker on se je tako potrudil in toliko vložil, zdaj pa takole... Ko se spet neobremenjeno dobita, se mogoče vrne na prvo stopnjo, ampak drugi stopnji se ni odpovedal, samo malo jo je odložil.

Tebe mogoče mede ta prva stopnja, ker se ti zdi, da bi to lahko bilo nekaj trajnega, pravi obraz. Pa ni.

Ne razumem. Sama vidiš, kako je. Sama veš, da v ta kalup ne sodiš. Pa bi kar nekaj, kaj pa vem kaj - nekaj kar ne obstaja?

Kakšna druga možnost? Fanta, s katerim si imela štiriletno zvezo, si zapustila ti. Mogoče ga ne bi, če ne bi imela tega 'scenarista' v ozadju. Mogoče se ti zdi grozno, da bi bila samska, mogoče moraš imeti nekoga, samo da je? Mogoče propad te zveze zate pomeni, da se boš počutila ponižano v svoji okolici? Kaj drugega?

Seveda je odločitev tvoja. Vendar praksa kaže, da se 'scenaristi' z leti prav nič ne izboljšajo, prav nasprotno. Nobena količina ljubezni, nobena superženska jih ne bo spremenila.

Verjamem, da so vajina neobvezna srečanja čudovita. On najbrž misli, da ti mora dati še malo prve stopnje, preden preide na drugo, ti misliš, da je njemu mogoče kar normalno in realno razložiti.

A on mogoče stanuje pri svojih starših?




_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Težave v razmerju
20.6.2013 23:22:11   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Kristalka

in ko sva se v tem viharju 2x dobila čisto neobremenejeno od teh debat, je blo zelo fajn.



Verjamem, da je bilo fajn......user posted image

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Težave v razmerju
21.6.2013 7:54:11   
Kristalka
liliana: ven sva šla in se pogovarjala. to je bilo fajn. kot rečeno ne rabim tipa za seks.
Vijoličarka: sej se počutim zelo neumno, ker se strinjam s tem, kar si napisala. Verjetno da če ne bi bilo tega fanta bi se v prejšnji vezi še naprej mučila (ali pa mogoče kaj razrešila, kdo ve) in ja, v tem zdejšnjem sem videla pošlihtane stvari, ki jih prejšnji ni bil sposoben. Tako da neke vrste kompenzacija je bila gotovo tudi v igri. Zdej, človeka spremeniti ne morem, bi si pa zelo želela, da pride sam do nekih zaključkov, jaz mu pri tem lahko samo pomagam, ampak nekako mu ne morem dopovedati, da stvari ne počenjam / nisem počela z namenom njemu škodovati in da neki moji načini so moji načini, s katerimi noben človek v mojem življenju nikoli ni imel pšroblemov, zdaj pa kar niso ok, ker se on počuti ogroženega. Pa mu nič nočem. Živi sam, lastno stanovanje, ampak očitno tudi to ne pomeni dosti user posted image
Jasno pa da ne mislim večno se vrteti v tem. Sej pravim, da se mi prvič v življenju to dogaja, da tudi jaz funkcioniram na ta način (bi vseeno poskusila) in sem v vseh teh neskončnih debatah že začela misliti, da sem mogoče jaz abnormalna...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Težave v razmerju
21.6.2013 8:55:23   
3jeMi
...prvo... priznam, da nisem brala vsega, sem prebrala nekaj odgovorov, s katerimi se večnimo strinjam... sem pa dobila en drug občutek...

Kristalka, si ti mogoče pri 33 letih ugotovila, da potrebuješ čas samo zase? Da pravzaprav nikoli nisi živela sama s sabo, da je bil vedno nekdo s tabo, da si šla vedno iz ene zveze v drugo in vmes sploh nisi uspela zadihat?... No, saj ni nič narobe, samo zdi se mi, da si globoko v sebi začela dojemat, da potrebuješ čas sama s sabo (brez partnerskih obveznosti), da tudi sama narediš načrt za svojo prihodnost, tako kot ga ima že izdelanega tvoj sedanji partner.
Pa ne mi zamerit, ne mislim nič slabega. user posted image

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Težave v razmerju
21.6.2013 11:47:04   
Kristalka
3jeMi: nič ne zamerim. Ni tako. Nisem imela dosti zvez in nisem skakala iz ene v drugo. Je pa res, da so me tiste začetne debate zelo dušile, ker dejansko nisem imela časa biti sama s sabo po pravkar končani pretekli zvezi (sej sva oba vedla, kaka je situacija, pa sva se oba za to odločila) in sem bila kar postavljena pred neka dejstva ali tako ali pa nič. V bistvu si zelo želim imeti partnerja, samo nočem živeti pod pritiskom user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Težave v razmerju
21.6.2013 12:10:36   
LittleSun
Iz vsega prebranega se mi zdi, da se da razbrati, da ti trenutno nekoga potrebuješ in to te vleče k njemu. Da se pa razbrati tudi, ponavljam tvoje besede "ne fit-am v njegov kalup". Če se tega že zdaj zavedaš, zakaj se mučiti. On želi planiranja, ti nisi tak človek in bi te to utesnjevalo oz. te že. Občutek sem dobila, da ima slabo samopodobo in s pritiskanjem nate si jo krpa.

Jaz sem bila v zelo podobni situaciji, tik po končani dolgi zvezi sem spoznala fanta, ki je bil na prvi pogled vse kar sem si želela. Pozoren, nežen, čustveno inteligenten, z dobro službo, jaz sem bila center njegovega vesolja, krasen občutek, zabaven skupen čas, mene je kar poneslo med oblake, ker sem se počutila tako zaželjeno in veliko vredno, vendar je po mesecu dni začel planirati najino življenje, kje bova živela, kakšna bo hiša, toliko da ni prišel do imen otrok. Takrat sem se ustrašila, nisem bila pripravljena na to, želela sem uživati z njim, popolnoma neobrenjeno graditi najin odnos,on pa je želel vse takoj. Strah in panika sta me prisilila, da sem se začela umikati od njega, vedno več je bilo prepira in pritiska in takrat sem se, kljub temu, da me je vleko k njemu, k temu občutku, ki mi ga je dajal, po nasvetu ene prijetne tete (na katero sem naletela ravno pravi čas), za nekaj časa umaknila od njega. Predelala prejšnjo zvezo, predelala njega, spoznala sebe in ugotovila, da si v resnici ne želim biti z njim, da mi je samo tako dobro del občutek, ki mi ga je dajal.

Ne želim soliti pameti, želim ti samo položiti na srce, da si vzami čas zase, odmisli vse kar se dogaja in morda boš spoznala, da si želiš njega, družino z njim in da ti paše tak tip človeka, morda pa boš spoznala, da ni zate in iskala srečo naprej drugje.

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Težave v razmerju
21.6.2013 13:36:22   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: Kristalka

Zdej, človeka spremeniti ne morem, bi si pa zelo želela, da pride sam do nekih zaključkov, jaz mu pri tem lahko samo pomagam, ampak nekako mu ne morem dopovedati, da stvari ne počenjam / nisem počela z namenom njemu škodovati in da neki moji načini so moji načini, s katerimi noben človek v mojem življenju nikoli ni imel pšroblemov, zdaj pa kar niso ok, ker se on počuti ogroženega. Pa mu nič nočem. Živi sam, lastno stanovanje, ampak očitno tudi to ne pomeni dosti user posted image
Jasno pa da ne mislim večno se vrteti v tem. Sej pravim, da se mi prvič v življenju to dogaja, da tudi jaz funkcioniram na ta način (bi vseeno poskusila) in sem v vseh teh neskončnih debatah že začela misliti, da sem mogoče jaz abnormalna...


Ja, človeka spremeniti ne moreš. Ne samo to, ni ti ga treba.

Mogoče si našla nek nov problem v sebi. Kaj pa vem, nek občutek krivde ali bolje, občutek neuspeha morda padec samopodobe. Strašno te daje, da nekaj, kar nikoli ni bil problem, zdaj je problem. Morda bolj, kot v vse drugo, energijo vlagaš v to, da bi on spoznal, da ti nisi slaba oseba. Pa ne zato, da bi zveza obstala, ampak ker enostavno ne preneseš, da v očeh kogarkoli izpadeš slabo.

Vse skupaj ti jemlje energijo, ki jo potrebuješ, da normalno zadihaš po štiriletni zvezi, ki je šla v franže.

Ne, s tabo ni prav nič narobe, če v svojem bistvu nisi košček sestavljanke v njegovem scenariju. Za to se ti ni treba nikomur opravičevati, z nikomer razčiščevati in dokazovati. Ni treba nekih hudih analiz ali celo kazanja s prstom. Včasih je enostavno tako, da ljudje ne gredo skupaj in je še najbolje, da čim prej nehajo mučiti drug drugega in samih sebe.

Mogoče gre za preprosto igro: komu naprtiti krivdo, da zveza ni šla dobro. To je najbolj brezplodna igra, kar jih svet pozna.

Bistveno je, da človek spozna, kdaj je treba potegniti črto,  da gre v življenju naprej, ne pa da se vrti v nekih iskanjih krivcev.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 21.6.2013 13:37:28 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Težave v razmerju
21.6.2013 17:59:43   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Kristalka
… Ne vem no, ne vem več ali mogoče nisem normalna, al kako sploh se še lotiti ...

On nosi očitno veliko breme. Vprašanje je ali je smiselno da rešuješ to breme še posebej ker 1. niti on ni pripravljen 2. niti ne veš ali je rešljivo, 3. nisi v takšnem razmerju da bi bilo to nujno potrebno.

Si svobodna pa imaš že na začetku izbranega partnerja z velikimi težavami. Težko se kaj dobrega izcimi iz tega. Če bi imela otroka in živela skupaj bi bila drugačna situacija, tako pa .... boš čez leta lahko rekla, kaj mi je bilo, da sem se zapletla ko se mi sploh ni bilo treba.

Oziroma: mislim da pametno razmišljaš in imaš dobre načrte za ustvariti zdravo partnersko zvezo - če o tem dvomiš. Le da partner verjetno ni pravi.

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Težave v razmerju
21.6.2013 18:09:39   
tehnofil
...je praktično po prvem tednu zveze začel name naslavljat vprašanja o otrocih in selitvi, ...
[/quote]
Če to ni dovolj velik alarm da se prižgejo vse rdeče lučke, ne vem kaj je?


Bi pa sedaj ko sem prebral še ostalo dodal.

33.leta počasi postajajo obdobje v katrem si vedno manj prilagodljiv in postajaš vedno bolj samozadosten. Ne da se ti prilagajati. Partnerski odnos pa je v prvi vrsti prilagajanje in kot berem si tega zmožna in to pripravljena v normalnih okoliščinah, kar pa tvoja sedanja zveza ni.

Bi prej rekel da se splača reševat težave s prejšnjim fantom, kot pa s sedanjim. Resno.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 21.6.2013 18:10:58 >

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Težave v razmerju
24.6.2013 8:16:38   
Barbi5
Jaz bi se na tvojem mestu še enkrat poskusila pogovoriti s sedanjim fantom, saj mislim, da s prejšnjim, če so bile težave res tako velike, da jih nista zmogla rešiti, nima smisla pogrevati. Povej mu kaj misliš in da sili vate. Pri 33 letih bi pa človek že lahko normalno razmišljal.... jaz imam bolj občutek, da tvojemu sedanjemu fantu "teče voda v grlo", ko gleda vrstnike-vsi že imajo družine in ima občutek, da bi jo on tudi rad čimprej imel. Če se da, sprva malo bodita par, le vidva, otrok pride pa, ko je pravi čas za to - vsaj želim ti, da bo tako!! Srečno.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Težave v razmerju
25.6.2013 13:24:32   
nusi
prvo kar mi je prišlo na misel, ko sem prebrala tvoj post je, da je en prav zatežen dec. Ko ne gre po njegovo pa izsiljuje in joka, kot majhen otrok. Ampak verjamem, da je lahko drugačen če tako praviš. Še enkrat se pogovori z njim, povej kar si napisala, da ti je všeč, da nimaš nič proti otrokom in skupnemu življenju, vendar ne na vrat na nos, ampak da želiš, da se stvari same odvijajo (res ni fer, da pričakuje, da boš rekla čez 7 mesecev bom pa že noseča user posted image al kako?). Napisala si, da si on želi otroka čez ene 2 - 3 leta in ti isto. Ja pol pa tako reci "ja se strinjam, tudi jaz si želim otroka čez 3 leta." če se vmes razideta ga pač ne bosta imela, če ti bo pa ok, ga bosta imela. Glede selitve bi mu jaz rekla, ok, lahko samo v skupno stanovanje, ne v tvoje ali moje, pa da naj se zaveda, da je to projekt, ker je težko najti stanovanje, ki je obema všeč - evo, spet pol leta mimo user posted image . Če želi biti s teboj bo moral tudi on kdaj narediti po tvoje, drugače pa adijo in naslednji. Nista poročena in nimata otrok niti skupnega premoženja, ne obremenjuje se.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Težave v razmerju
27.6.2013 15:34:50   
Taddy78
Jaz pa gledam na to tako...nisi več ravno rosno mlada in ga pač zanima, kako to, da še pri 33.letih nimaš otrok. Ker pač ne more direkt vprašat, vpraša po ovinkih, ker si očitno vseeno želi imet družino. Pa saj je fer ali ne? Če bi mu rekla, da si otrok ne želiš (torej jih zato še nimaš), bi te verjetno pustil.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Težave v razmerju
27.6.2013 16:17:06   
Kristalka
Taddy78, isto lahko jaz njega vprašam, kajne :). mislim, da je neumestno človeka testirat in ga izpraševat. ne hodim na razgovore za partnerja.
Sicer pa hvala vsem za vaša mnenja. Zdaj sicer nisva skupaj, ampak se videvava in se veliko o tem pogovarjava, mislim da oba na dosti bolj sproščen in neobremenjen način, čeprav meni ni lahko. Zase vem, da je bil takrat preprosto napačen trenutek za take debate, ker sedaj s tem nimam več težav. Ima težave z zaupanjem, ampak greva počasi in bova videla, kam to vodi (no, jaz vem, kaj si želim, on mislim da tudi, samo strah ga je...khm). Mislim, da so te debate tudi meni pomagale kaj videti bolj jasno. Počasi in upam na najboljše.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Težave v razmerju
11.7.2013 6:48:37   
Kristalka
No, zdaj lahko rečem, da je definitivno konec. Fant je čustveno nestabilen (naj bi tudi bivše punce psihično zj*), za kar sem dobila potrditev od marsikoga iz družbe, samo nekako jaz sproti tega nisem videla na tak način, ker sem bila pač zaljubljena (beri:slepa, čeprav sem gojila iskrena čustva do njega). Ko gledam za nazaj, ko so se stvari še bolj umirile in so se določena delovanja še kar nadaljevala, mi je slika bolj jasna. Sicer ga bom zaradi družbe primorana pogosto dokaj pogosto srečevati, ampak ok, vem česa si ne želim :)).

< Sporočilo je popravil Kristalka -- 11.7.2013 6:49:13 >

(odgovor članu Kristalka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?