|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problemi s sestro
14.10.2005 14:53:48   
Anonimen
Drage moje. Vem, da vas jezi, ker se zadnje čase dogaja veliko anonimnih pisem kar brez veze, ampak malo mi je nerodno se razkriti, če me slučajno kdo pozna.
Problem je sestra.
Naj napišem, da jo imam rada in mi veliko pomeni, ampak zdaj mi je rahlo presedla. Stara je 25 let, ima srednješolsko izobrazbo, je zdravstveni tehnik. Pred 5 leti je šla v Ljubljano študirat. Prvo leto ni naredila, drugo leto je ponavljala, tudi ni naredila. Potem je bila malo doma malo v Ljubljani. Nekaj je delala po gostilnah in se s težavo prebijala in plačevala najemnine. Starša sta ji finančno podporo ukinila, ko že drugič ni naredila prvega letnika in rekla, naj se zaposli v svoji stroki, ker bi v Ljubljani ziher dobila delo medicinske sestre. Ampak ona noče iti delat v tej smeri, ker se ji baje do konca upira in je raje kelnarca. Okej,potam pa bodi, ampak problem so delodajalci, nikoli ne dobi pravočasno denarja, dobi premalo.... Vedno so ji nekaj krivi. Tako da so od doma velikokrat šle kakšne finančne podpore, tudi jaz sem ji večkrat posodila. Denar mi je zmeraj vrnila, čeprav vedno z veliko zamude...
Lansko leto se je ponovno vpisala, drugi fax, izredno, pa spet ni naredila prvega letnika, tokrat že tretjič. So doma imeli težke debate, starša sta rekla, da zdaj pa dovolj, naj se zaposli in domov naj sploh ne hodi, dokler si ne najde pripravništva.( Lahko pride domov, na obisk, ne pa da bi se spet domov priselila). Ona bi raje še eno leto prek študenta delala in se nekaj muli s starši, in tudi sama pri sebi sem se zaklela, da ji več ne posodim niti tolarja.
In glej ga zlomka, ravno prej me je klicala, če ji posodim za najemnino, ker jo šefica nekaj zaj.... in ji še ni nakazala plače. Sem rekla da nimam.
Zdaj trpim. Imam, lahko bi pogrešala teh nekaj čukov, tudi če mi jih sploh ne vrne me ne bi pobralo, ampak mislim, da jo moram pustiti, da se znajde sama, ker bluzi že nekaj let ravno zato, ker je do sedaj vedno dobila pomoč od doma. Res jo imam rada in točno vem, da bom imela pokvarjen ves vikend, ker bom nonstop mislila nanjo, kaj zdaj dela brez denarja, če se je znašla, če je lačna.....
Kaj naj storim, naj ji vseeno posodim denar ali naj vztrajam pri svoji odločitvi? HELP.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 15:03:33   
mala maja
ne sekiraj se user posted image  Prav si naredila.

Dovolj je stara de odgovarja za svoja dejanja. če jo je šefica .... naj se sama znajde.
Vsi smo se mogli in tudi ona naj se, če se pa noče pa nič. Bo ona na zgubi ne ti.

Vem da ti je hudo samo pomisli če ti nebi imela a bi ti dala???? Rekla bi da nima al pa bi si kaj izmislila. Vsekakor pa ne popusti in ne pokliči nazaj naj pride iskat kar če noče delat pa nič če ima ajši lagodno žibvljenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 15:09:28   
Anonimen
Oh, dala bi mi, če bi imela, saj ni slabega srca, le na easy bi rada šla skozi življenje, čeprav ona ni tega mnenja.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 15:19:49   
lex
Čisto prav si naredila. Enkrat je treba naredit konec, da se postavijo na lastne noge, da si vsaj iz meseca v mesec privarčujejo za najemnino. Verjemi imam enake izkušnje z bratom.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 16:01:01   
Veverička
Tudi jaz bi naredila enako kot ti! Vem, da je težko, ampak samo dobro si ji s tem storila (če je vsaj malo pametna). Enkrat se mora osamosvojiti, kaj jo boste vse življenje podpirali?!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 19:05:56   
Anonimen
A je katera, ki bi ji dala? Ker mene še vedno grize tako slaba vest, da je joj. user posted image

(odgovor članu Veverička)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 19:07:38   
baguSka
Sej te še bo. Jst tud nebi popustila. Nej pa šefico pros, sej je ona zajebala. No vsaj men se tko zdi. Čeprou čist vem kako se počutš. Ampak to bo šlo tko v nedogled. Res.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 19:54:19   
Marogica
Anonimna, si tipična predstavnica tistih, ki postavijo vprašanje, pa so si nanj že odgovorile. Res luškano. user posted image user posted image
Sedaj pa zares. Jaz ne bi naredila isto kot ti, kar pomeni, da ji že prej ne bi posodila denarja. Pa ne zato ker je ne bi marala, vem,da jo imaš zeloooo rada. Vendar gre tukaj za čisto nekaj drugega. Kot si že sama ugotovila, se mora postaviti na svoje noge in to v vseh pogledih, kar pomeni, da mora živeti s tem kar ima oz. nima. Stara je toliko, da ve, kakšno je življenje in kaj lahko od njega pričakuje. Če pa še ne ve, pa se tega mora naučiti. Če ji boste vi vedno posojali denar, ji s tem življenje olajšate samo kratkoroćno.
Naj te ne grize slaba vest, ker si dobra sestra, ki jo imaš res rada (to čutim iz tvojih postov), vendar še enkrat, imej jo tako rada, da jo pusti živeti njeno življenje.
lp in ne pokvari si celega vikenda zaradi tega

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 20:25:41   
Anonimen
Prav si naredila. Edino na tak način se bo lahko postavila na svoje noge. Mogoče bo še parkrat padla, ampak slej ko prej se bo naučila obstat na nogah, ker ji drugega ne bo preostalo. Ne smeš ji dajat potuhe! Starši se tega očitno zavedajo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 21:02:12   
muki1
Marogica, kako to misliš. Ne razumem, da sem postavila vprašanje in si nanj že odgovorila?
Jaz vem, kaj je prav; ne ji posoditi. Še vedno ji nisem in verjetno ji ne bom. Spraševala sem le, če sem naredila prav, če bi večina to naredila. Sem bolj labilna oseba in verjetno sem pričakovala, da mi vsaj ena avtoriteta RR reče, naj ji dam, pa bi že denar letel po kablu, ker mi je res hudo, hudo in sem hotela, da mi negdo reče, naj ji dam, nisem hotela potrditve user posted image . Oh, sem zmedena. daj se boste že spraševale, kera je bolj ruknjena jaz ali sestra.
No, upam, da se bo znašla, res. Sploh je ne upam klicati...

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 21:03:30   
muki1
No, evo, pa me imate. Jaz sem, upam, da ne bere tega kdo, ki pozna mojo sestro, ker je res ne želim razkrinkati in prikazati kot slabo osebo. Vsak ma svoje probleme.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 21:28:27   
Anonimen
Jaz bi ji pa dala. Če bi bila s tem jaz sama kaj prikrajšana oziroma bi ta denar težko pogrešila, potem res ne. Če se mi pa ne bi poznalo, bi ji dala. Ne bi ji dala edino če bi bil posredi alkohol ali droge, sicer pa.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 21:34:47   
muki1
Sem bolj labilna oseba in verjetno sem pričakovala, da mi vsaj ena avtoriteta RR reče, naj ji dam, pa bi že denar letel po kablu,

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

user posted image  user posted image  Ja, Splišni, ravno ta največja zvezda RR se je morala javiti.  

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 21:43:04   
Anonimen
Jah, a veš kaj? Jaz nisem nobena popolna oseba in vem kako je, če ga človek serje. Saj ti ni fino. Saj najbrž sama ve, da njeno življenje ni ravno briljantno. Študirati se ji ne da, delo, za katerega se je šolala, se ji pa gravža. Ne, to ni fino. Pač se bo še nekaj časa matrala in živela iz dneva v dan. Enkrat ji bo že kapnilo ali pa se ji bo kje nasmehnila sreča, da bo bolje. Do takrat bi ji pa jaz pomagala, če bi ji lahko. Nihče ni popoln.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 21:44:36   
Anonimen
Uf, jaz tudi ne bi premišljevala ampak bi ji dala. Če bi imela in tega ne bi pogrešala, bi ji dala prez premisleka. Je le moja setra in rada  jo imam.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 21:56:49   
muki1
user posted image ...a ne da?

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 22:01:24   
Anonimen
Ma ja, seveda. Saj smo samo ljudje.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 22:29:34   
muki1
Ne boste verjele, plačo je dobila mi je rekla, ko sem jo klicala, da sem ji nakazala. user posted image
Oh, te naše družine. Ne moremo brez njih, z njimi težko shajamo. Ampak sestra je le ena in moja bo do konca življenja.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Problemi s sestro
14.10.2005 22:32:39   
Anonimen
Evo, super, radi se imejta še naprej.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Problemi s sestro
15.10.2005 7:31:57   
sarči
muki1 jest bi ji tudi dala,ker se prav vidim v vlogi tvoje sestrice par let nazaj(čeprav sem bla malo mlajša od nje) in verjemi mi,srce se mi je trgalo ko sem res se hotla popravit,pa ni in ni šlo dokler pač nisem temu dorasla.
Moja sestra je tudi velikokrat rekla ne in sem trpela...ma veš kako...in na koncu je vselej prišla do mene in mi posodila in ko sem dobila plačo al štipendijo al ne vem kaj sem ji vedno vrnila.
Vedno se je jezila name in me kregala,a na koncu je vedno prišla do mene,pa je blo to zadnjo min.!

Jaz bi ti rekla -POSODI JI! Mislim da te rabi in te ne bi brez razloga prosjačila!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Problemi s sestro
15.10.2005 7:42:14   
Anonimen
Saj čloeku ko prosi tudi  ni lahko pri srcu. Gotovo ji je zelo težko reči za denar.

(odgovor članu sarči)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Problemi s sestro
15.10.2005 19:13:53   
Nina_
jz bi ji tut dala,ker se lahko vsakemu zgodi da ostane kdaj brez denarja in bi bla vesela če bi si lahko od koga sposodla..če pa ti je tk težko ,se pa zmenta za obresti...

_____________________________

Ko se rodiš so vsi veseli.
Ko umreš se vsi jočejo.
Ko živiš jim je vseeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Problemi s sestro
15.10.2005 20:19:22   
muki1
Ja, ta za obresti je pa res huda, nisi brala vseh postov, pol si prešpricala.user posted image

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Nina_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Problemi s sestro
15.10.2005 21:20:48   
Anonimen
Ja, en čas lahko daješ in daješ, ampak tako delaš slabo uslugo.

Lahko si ribič in deliš ribe vsem lačnim naokoli. Še boljše je, če lačne naučiš loviti ribe. Tako te nihče ne izkorišča (sestra je stara 25 let in ji v tem času ni uspelo narediti niti enega letnika?! Naj uganem, krivi so profesorjiuser posted image ), drugi pa se tudi naučijo odgovornosti, odrastejo in lahko skrbijo zase, namesto da bi bili stalno na hrbtu drugih. Štejem pa tvoji sestri v plus, da ti vedno vrne posojen denar.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 15.10.2005 21:21:40 >

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Problemi s sestro
15.10.2005 21:34:08   
Marogica
muki1, se šele sedaj javljam, ker sem spregledala, da se debata nadaljuje. To kar sem napisala, je bilo mišljeno, da si ji želiš dati denarja, kar si tudi naredila, pa si pač iskala neke vrste potrditev za svoje dejanje. To potrditev si tudi dobila in to od pravih avtoritet RR-ja.
Smo pač različni in različno razmišljamo in reagiramo. To kar je pa Ankica napisal o ribah je pa pač ena velika življenska resnica, pa ne samo pri tvoji sestri.
vse lepo želim in to obema, tebi in sestri

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?