|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
3.3.2006 15:50:13   
Anonimen
Svetujte: na poroko bova povabila cca 60 svatov (torej vsak 30), jaz sem pa naštela samo mojih bližnjih sorodnikov 30. Problem je v tem, da imam po očetovi strani kar nekaj stricev in če vsakega pomnožim s 4 (žena in 2 večja otroka) se kar nabere. Poleg tega sem doma jasno povedala, da vseh stricev ne mislim povabit, pa je mama rekla da jih morm da bodo potem vsi užaljeni. in da se ne spodobi.

Kaj bi mislite? Kaj naj naredim? Jaz sem mislila povabit z mamine strani samo njeno sestro (mami ima samo eno) in z očetovo strani 2 brata z družinami (ima jih pa 6).
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
3.3.2006 16:03:28   
soncece24
Povabi samo tiste, ki so ti res blizu, ne tiste, ki bi jih kao po "uradni" dolžnosti morala. To je TVOJA poroka in ne srečanje sorodstva. Povabi tiste, ki jih želiš ta dan ob sebi.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
3.3.2006 16:47:14   
valči
Midva sva imela identičen problem.Moja žlahta je ogromna,njegova tudi ni majhna,pa nekaj znancev sosedov...Sva jih naštela 120 in naju jeuser posted image kap.Pa sva zreducirala na 90 svatov,res na tiste bližnje.Bila je kaka zamera,ampak saj sva se midva poročila,ne?Imeli smo se nepopisno lepo,res je bil krasen dan,najbolj vroč dan v letuuser posted image

Naredita tako,kot mislita,da je prav in ne ozirajta se na druge,pa bo vse v najlepšem redu.user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
3.3.2006 17:00:42   
Dejča
Tako, kot so ti že napisali - povabi tiste, ki jih želiš. Zakaj bi morala povabiti nekoga, s katerim se sploh ne srečuješ, ne družiš itd., je pa tvoj sorodnik? Boljše se boš imela, če bodo ob tebi le ljudje, ki si jih resnično želiš videti. Morda si bo tudi kateri od sorodnikov oddahnil, da ga nisi povabila in mu ne bo potrebno kupovati dragega darila zate, pa čeprav mu nisi blizu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
3.3.2006 17:07:52   
mika
Zakaj pa ne bi povabila vseh sorodnikov?
Pri meni je bilo tako. Midva sva imela 150 svatov, moževih je bilo 25 ostali so bili moji. Povabila sva prijatelje, mož svoje najožje sorodnike, jaz vse sorodnike. Zakaj vse ? Zato, ker pri moji familiji velja nepisano pravilo, da je treba povabiti vse sorodnike, ti se pa 'primerno' zahvalijo za povabilo in mladoporočencema pomogajo finančno zakorakati na skupno pot. Poleg tega pa so poroke za nas družinska srečanja, ker se z nekatirimi drugače sploh ne vidimo. In meni se to zdi ok. Pri nas bi bila veeeelika zamera, če koga ne bi povabila, ampak mi to sploh ni prišlo na misel. Smešno mi je bilo to, kako so se od moža sorodniki čudili, da se vsi tako razumemo, ja pa da vsi plešejo (ne naenkratuser posted image ), pa da se nihče ni stepeluser posted image user posted image user posted image . Ker pri 150 ljudi bi bilo za pričakovat pretepuser posted image user posted image . Kar se darila tiče, ko gremo na poroko nesemo min.100evrov na osebo, tako da ima vsak poplačane stoške oz več. Midva sva večina zadev, ki jih je bilo treba plačati za poroko, plačala po poroki. tako da pred poroko ni bilo ogromnih stroškov. ostalo nama je miljon in pol.

Vprašanje je v kakšnem odnosu ste s temi sorodniki, ki jih ne bi povabila, bodo pa verjetno užaljeni. a tebe so povabili, ko so oni imeli kakšno slavje ? Mislim pa, da če tebe ne bi kdo od sorodnikov povabil bi verjetno bila tudi užaljena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
3.3.2006 18:59:24   
Lunca1
Imaš dve varianti vse ali nobenega. Midva bova vse, samo imam jaz srečo, da imam bolj majhno žlahto, tako da bo sorodstva 40 oseb.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
3.3.2006 21:55:34   
bombonček
Povabi tiste,ki so ti blizu,tiste,ki jih želiš imeti ob sebi na tako pomembnem dogodku.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
4.3.2006 10:29:26   
lelaval
To je tvoja oz. vajina poroka in nanjo povabita tiste, ki so vama blizu. Zamera gor ali dol.
Tudi midva razmišljava o poroki in oba se strinjava, da nama je bolj važna prisotnost prijateljev, kot pa celotne žlahte.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
4.3.2006 11:40:43   
Anonimen
Pri nas je tako, da če koga od sorodnikov ven spustiš je celi halo. Midva bova imela cca. 160 svatovuser posted image . Kaj naj zdaj. Če pa imava ogromno kolegov in prijateljev pa tudi sorodnikov je precej. Pa samo najbližjih.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
5.3.2006 17:31:02   
Lunca1
Jaz se tudi prijateljem ne odpovem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
6.3.2006 14:19:45   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Jaz sem mislila povabit z mamine strani samo njeno sestro (mami ima samo eno) in z očetovo strani 2 brata z družinami (ima jih pa 6).

Na grad povabi vse. Na cerkveno povabi vse. Po obredu pripravi piškote in šampanjec kar v župnijski dvorani. Potem pa samo v ozkem krogu pojdite na večerjo (ali kosilo).

Če pa imate ohcet, potem pa itak moraš povabiti, tako kot ti predlaga mama.
Če je ohcet ne skrbi preveč. Vsak prinese darilo ali da kuverto več kot bo pojedel in popil. Tako, da se ti strošek sigurno pokrije, pa še zamere ni nobene.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
5.4.2006 12:26:53   
tinaaja
jaz sem imela enak problem... sem najprej hotla zreducirat sorodnike, pol je mami malo pošizila, pol sem dobila serviran se tale stavek od price: da naj na to pac gledam kot investicijo v dobre odnose.. in ko sva se malo pogovorila, sva se tudi s starsi odkrito pogovorila, da za ohcet s 120 svati nimava dovolj denarja, so se strnjali, da nama financno pomagajo. tko da imava zdaj veliko poroko ..
ne vem, morda razmisli, kako bi se pocutila ti, ce ne bi bila povabljena, ali pa da bi te odrezali pri ohceti.. vsaka druzina ima neke svoje navade in sama se bos najbolje odlocila, kaj je za vaso najbolje. definitivno se za 100000 ne splaca krhat ze tako preveckrat obcutljive odnose. nikoli ne ves, kdaj bos koga potreboval..
lahko pa odpotujeta nekam, se tam porocita in potem samo vsem psoljeta obvestilo, da sta se porocila, ali pa pol naredita piknik za vse.. good luck

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
5.4.2006 13:13:18   
kalbo
Ne vem, zakaj bi moral zmer starše poslušat. Odloči se sama, saj je tvoja poroka.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
5.4.2006 14:44:47   
mojamura
zmeni se z dragim in tistega se potem držita, kot pijanec ograje.
ne se pustiti komandirati!

jaz mam podobno frko z krstom mlajšega in obhajilom starejšega sina. Tast in tašča sta hotela že da malega krstim takoj prvi mesec, sta rekla, kaj pa če zboli in se mu kaj zgodil. mislim haalooooooooooo!

zdaj midva z dragim vse organizirava. ampak se je spet zataknilo pri povabljenih...ko je mojemu dragemu njegova mama rekla, je njenih bo več kot naših in bla bla bla. pa sploh liste povabljenih ni videla. pol pa je še njegov foter rekel,da naj en par še povabi, da bo on dal 20 jurjev samo da bosta te ta dva na krstu in obhajilu, ker drugače bosta kao zamerila. naj povem da gre za brata od starega očeta mojega dragega in njegovo ženo....adijo pamet!

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
5.4.2006 17:38:40   
koala
Midva sva že na začetku povedala, da želiva poroko v ozkem družinskem krogu. In sva jo tudi imela. Sama sva vse zorganizirala in šele nato povedala, da se bova poročila. Tako moji kot njegovi so zvedeli cca, 2 meseca pred poroko, ostali sorodniki pa po poroki. Moja mama je tudi hotela da se povabi še nekaj ljudi, a sva vztrajala pri svojem.
Sva pa mesec po poroki organizirala piknik za vse sorodnike in prijatle.
Na poroki nas je bilo 21, na pikniku pa okoli 70. In če me kdo vpraša bi še enkrat storila tako.

Kaj pa zamere? Ja nekateri so mi zamerili, samo jaz sem na najin dan uživala 100/h posvetila sem se lahko vsakemu gostu.

To je VAJIN da, zato si ga organizirajta tako kot VIDVA želita.

V prednosti si, če kriješ stroške poroke sam, ker pol si glavni, pa ti nihče ne more dirigirat.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
5.4.2006 18:00:52   
Anonimen
Midva sva povabila samo tiste, ki se na naju spomnijo ob najinem rojstnem dnevu (četudi samo s čestitko) in ki so se oglasili takrat, ko se je rodil najin otrok. Tudi to, če sploh poznajo njegovo ime, je bil najin kriterij (ker žal, vsi ga ne, pol pa bi naj takšne ljudi vabila na najino poroko??? Malo morgen!)

Od prvotnih šestdeset, ki bi jih MORALA povabit, smo seznam zreducirali na 30.

Sploh pa mamo vprašaj, kdo poroko plača - ti, ali ona? Zamera gor ali dol...

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Veliko sorodnikov - koga povabiti, koga ne?
16.4.2006 16:19:06   
Ceca
Midva z mojim možem sva na najino poroko povabila vse sorodnike (moje in njegove) in večino prijateljev. Bilo nas je 100.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?