|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 8:06:31   
Grascakinja
Punce, potrebujem pomoč. Ne vem, če je to pravi forum, pa vseeno.

Zdi se mi, da imam neko zdravstveno težavo, pa je ne morem opredelit - moj osebni zdravnik pa mi ni pri tem v nobeno pomoč.

Zadnjih nekaj let sem vztrajno, a počasi dobivala na teži, tako da sem se v približno 2 letih zredila za 8 kg. Teža je bila še v mejah normale. Potem nosečnost, pridobivanje teže normalno - 12 kil, nakar je po porodu šlo v 6 tednih vseh 12 dol z mene - večina je bila voda, nabrana v ogrooomnih gležnjih. Od dojenja (7m) nisem shujšala več nič.
Mogoče se še spomnite, da sem potem 6 m po  porodu hujšala z vami januarja, pa prenehala z 90D, ker ni prinesla nobenega rezultata (1,5 kg v 45 dneh).

V zadnjem mesecu in pol pa sem se resnično nenormalno zredila, 5 kg. Večina te teže se je ustavila na stegnih v obliki celulita. Saj sem ga nekaj imela že prej, toda le zadaj pod ritjo. Zdaj pa so vsa moja stegna celulitasta in kar bulasta od tega. Pogosto me bolijo noge. Pojavile so se tudi že prve strije.
Vse to spremljajo nenadni navali vročice in tresenja, glavoboli, razdražljivost in prekomerno nočno potenje - že 3 mesece spim popolnoma gola, samo pokrita s tanko deko, pa mi je tako vroče, da se zbujam čisto mokra. Po obrazu so se mi pojavili mozolji in iz dneva v dan jih je več.

Moj dr. pravi, da se prenažiram, in zavrača vse, kar mu povem - namreč da moj življenjski slog ni nič drugačen v teh 2 mesecih, prej še bolj pazim nase. Sama ne vem več, kaj naj naredim, res se trudim s svojo hrano in pazim, kaj jem, pa tudi gibam se enako, veliko sem na svežem zraku in se podim z otrokom okoli, pa mi nič ne pomaga, vsak teden gre vaga vsaj za pol kile gor.

Vse skupaj je resno načelo ne samo moje telo, ampak tudi psiho.

Kaj naj naredim? Je imela katera podobne težave? Hvala za vaše odgovore.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 8:24:36   
muki1
Pojdi na pregled ščitnice. Zdaj ne vem točno, če povečano ali zmanjšano delovanje žleze ščitnice povzroči pretirano pridobivanje teže.


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 8:24:39   
Anonimen
Za začetek zamenjaj osebnega zdravnika in naj te novi da na pregled za ščitnico. Mogoče bodo tiste, ki imajo tovrstne težave, vedele povedati, na kakkšne preglede naj te da, ker menda osnovni ne pokažejo vedno dejanskega porušenega stanja v delovanju ščitnice.
Potem pa dalje. Ko boš prepričana, da ni ščitnica, če ni (čeprav najbrž je), boš pač našla kakšno dieto, ki je primerna za tvoj organizem. Ker vsak organizem je drugačen, nekateri resnično z 90D dieto ne shujšajo. Morda je premalo beljakovin, te OH redi, pa bi se bolj splačalo lotiti Montignaca, kjer sam uravnavaš, kaj ti paše jesti.

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 8:48:45   
san
Nujno zamenjaj osebnega zdravnika - če mu lahko sploh tako rečem, ker tale njegova ignoranca nikamor ne vodi. Kot sta že predhodnici napisali gre verjetno za nepravilno delovanje ščitnice, zato prosi, da ti dajo pregledat kri; verjetno bi bilo dobro, da ti pregledajo še krvni sladkor. Podobno je bilo pri bivši sodelavki (je ravno tako zdravnica ni jemala resno) in če se ne motim, je ona obiskovala homeopata in se ji je po tistem vse kmalu uredilo.

Lp, S

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 9:36:58   
cmokec
Najprej zamenjaj zdravnika, ker s takim si pa res ne moreš pomagat. Tudi jaz ti svetujem pregled ščitnice. Sama lahko daš pregledati kri za vrednosti ščitničnih hormonov. Vsak laboratorij jemlje kri v ta namen tudi samoplačniško. Stane pa okoli 8.000 SIT - podatek za KR. Potem boš pa na izvidu videla, kaj je na tem, brez zdravnika.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 10:30:23   
srki
Jaz tudi mislim, da je dobro, če bi šla na pregled ščitnice. Seveda pa moraš prej do drugega dohtarja ali pa le-temu zatežit.

Pupa, glede celulita pa se ne obremenjuj oz. se tolaži s tem, da ga ima(jo)mo tudi take z normalno težo.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 11:10:57   
TONČI.
Pupa, si ti opisovala moje težave? Ma jaz sploh raje ne grem k zdravnici, ker mi bo rekla, da naj manj jem in več gibam. Gibam non stop, ker smo skoz z vozičkom zunaj, jem pa manj kot ostali pa se redim. Nekaj let nazaj sem bila že pri njej zaradi te težave, pa ni nič ukrepala. Saj si še mlada, se bo že uredilo mi reče. V letošnem letu sem se že 6 kg. Zauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sporoči, kako si kaj opravla in kam si šla na pregled ščitnice.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 12:35:12   
Anonimen
Res pejdi na pregled ščitnice. Jaz sem čakala 5 let oz. mi ni nihče hotel pomagati. Posledica je še 40 več kg, uničena koža, slab spomin in nezmožnost dolge koncentracije. Nič kej prijetno. Samo jaz sem že obupala nad uradno medicino. Ni ravno prijetno zdravljenje in vsaj pri meni ima ogromno stranskih učinkov.
Pri zdravniku pa vztrajaj!

(odgovor članu TONČI.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nenormalno pridobivanje teže
8.5.2006 13:07:15   
dulcinea
Ah ta celulit... k da bi ble v žlahti...

Prisružujem se ostalim, ki so te poslale k dohtarju, ki ti bo pomagal. če se tvoj ne zanima zate, pol pač zamenjaj.

Glede hujšanja. Moja dr. mi je predlaga, da naj prštudiram knjigo Jem torej hujšam, ko sem ji omenila, da bi rada dala kako kilo dol. Če te zanima poglej na forumu hujšanje Montignac in si malo preberi. Lahko pa ti po netu knjigo v el. obliki tudi pošljem.

LP, žlahta


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?