|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izredna socialna pomoč
25.5.2006 21:14:42   
Anonimen
Zanima me, če lahko na CSD zaprosim za izredno socialno pomoč, ker na sodišču še nimam rešene preživnine za otroka. Prejemam porodniško in otroške doklade. Prosim, če mi svetujete še, kako se to zaprosi in kaj potrebujem za to, kakšen razlog naj navedem, ali jim preprosto povem, da rabim za najnujnejše, saj živim v najemniškem stanovaju.
Hvala in lp.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izredna socialna pomoč
25.5.2006 21:34:25   
lelaval
Navedi, da potrebuješ za plačilo stanovanja, nakup otroških oblačil, plenic in hrane. Računaj pa, da ti lahko zavrnejo, ker prejemaš porodniško. Nekatere občine tudi financirajo izredno pomoč, zato se še tam pozanimaj.
Upam, da ti bo uspelo.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izredna socialna pomoč
25.5.2006 23:24:34   
Anonimen
Izredna DSP ni namenjena nakupu hrane in oblačil in plačilu najemnine. Za to je redna DSP.
Za izredno DSP lahko na CSD zaprosiš tudi, če si redno zaposlena. Izredna DSP je namreč namenjena vsem, ki se znajdejo v trenutni finančni krizi, vendar ne po lastni krivdi.
To, da si samohranilka in da (še) nimaš rešene preživnine, ti je pri izredni DSP samo v plus. Ker to pomeni, da si v slabšem finančnem položaju, kakor bi "smela" biti.
Za kaj pa jo dejansko potrebuješ? V tvojem primeru bi bilo verjetno najpametneje, da zanjo zaprosiš zato, ker potrebuješ za poplačilo dolgov, ki so nastali zaradi neplačevanja preživnine (kar je zate minus v družinskem proračunu). Računaj pa na to, da boš morala prinesti pokazat položnice ali opomine. Prinesti boš morala zadnje tri bančne izpiske in zadnje tri plačilne liste. Lahko zaprosiš za nakup nečesa nujnega za otroka, vendar je to težje izvedljivo. Za to je otroški dodatek in delež tvoje plače oz. sedaj porodniške. Lahko zaprosiš za nakup nujne stanovanjske opreme (recimo, da ti je crknil pralni stroj, potrebuješ ga pa nujno za pranje plenic).
Razlogov za odobritev izredne DSP je ogromno, ravno toliko jih je pa tudi za zavrnitev.
Če imaš kakršnekoli dolgove, kredite ali karkoli, kar ti finančno "škoduje", imaš več možnosti. Seveda pa je veliko odvisno od višine tvoje plače oz. porodniške. Če netto znesek za več kakor 20% presega cenzus, potem moraš imeti pa že svinjsko dober razlog, da kaj dobiš.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izredna socialna pomoč
26.5.2006 11:01:38   
Anonimen
Karensa, kakšen pa je cenzus? Imam 135.000 SIT neto porodniške, 30.000 otroških za oba otroka, 30.000 SIT preživnine za prvega otroka (očeta nista ista). 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izredna socialna pomoč
26.5.2006 13:28:23   
Anonimen
Cenzus? Zate cca. 62.000 SIT (kolikor znese polna DSP + dodatek za enostarševsko družino), za vsakega otroka pa po cca. 14.000 SIT. Za vse skupaj torej cca. 90.000 SIT.
Ti imaš cca. 100.000 SIT "preveč". user posted image

Težka bo. Amšak zastonj je pa vsaj to, da poskusiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izredna socialna pomoč
26.5.2006 14:23:34   
k1
kerensa, bi se reklo, da obvladaš v nulo to zadeve. kako ti uspe?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izredna socialna pomoč
27.5.2006 4:56:10   
Anonimen
Tudi jaz sem mislila, da vem, kaj delam, dokler nisem sama nečesa potrebovala na CSD. Tam so mi pa tako zakomplicirali situacijo, da bi skoraj pozabila, da sem mama, kaj šele vse ostalo.
Na splošno pa - jaz bi temu rekla, da sem imela v preteklosti na žalost preveč izkušenj s CSD-ji in preveč opravkov v tistih stavbah. Spomin imam pa kakor slon, edino to je res. In se zato še vsega spomnim. Prevečkrat so me "nasrali" in to namreno, zato se mi zdi popolnoma fer, da tistim, ki jih to zanima, zdaj povem, kaj lahko in česa ne morejo, pa moralna vprašljivost gor ali dol. Če ne želijo, dse izkorišča luknje v zakonu, potem naj popravijo zakone. Kar pa jim očitno ni v kakem pretiranem interesu. Klinc jih gleda pol, a ne?

(odgovor članu k1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?