|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 15:40:59   
iva01
Zanima me če se po poroki kaj spremeni, midva sva že kr neki časa skup, že skor 3 leta tud živiva skupaj ampak se še nisva poročila, enostavno ker se nama nikol ni dalo ukvarjat s poroko, vseen pa me zanima v čem je razlika. Sej v bistvu itak že tak živiva kod da sva poročena ampak nevem......Torej ali je razlika med koruzništvom ali poroko.
kar se tiče priimka pa bi itak svojga obdržala.

LPuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 16:12:07   
ona
Midva sva tudi koruznika in se nimava namena poročit,ker nama to ne pomeni dosti!Nekateri pač dajo veliko na poroko!Ne vem pa kaj je potem drugače,saj,če bi se midva poročila bi bilo vse isto kot do zdaj!
verjetno pa se tudi nikoli ne bova poročila...

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 18:04:09   
Maleal
Ne vem če se kaj spremeni,ker nisva poročena,ziher pa te poroka fajn vdari po žepu.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 18:41:12   
gaja*
Ne, navzven se nič ne spremeni (no, mogoče prstan, priimek), od znotraj pa kakor komu... Nama je poroka nekaj globjega, bolj povezanega, zato sva se tudi želela poročitiuser posted image
Ni pa nujno, da te močno udari po žepu. Midva sva sicer porabila kar veliko, pa ne zato, ker bi povabila ne vem koliko ljudi... Sva si sama ornk privoščilauser posted image user posted image , poznam pa pare, ki so porabili le nekaj 10tisočakov in so se isto poročili...

Kakor komu torejuser posted image


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 18:57:03   
Marogica
To je vedno občutek posameznega para. Pri nama je bilo tako, da si je mož želel poroko, jaz v bistvu ne.  Pa mi je njegov prijatelj rekel, zakaj ga ne osrečim, če si to želi. In sem si mislila, pa res, zakaj ne narediš nekaj kar drugega osreči, tebi pa tudi ne "škodi"?
Pa sva se poročila.
SPremenilo se ni nič, razen, da sem prevzela njegov priimek, da v vrtcu vedo, h komu otrok spada. Pa mogoče je občutek drugačen, da si nekje bolj povezan, kot pa če si samo v odnosu fant-punca. Ta občutek pa je tudi fajn, pa če drži ali ne

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 20:43:40   
kentaver
Ta občutek kar fajn drži. Poročila sva se po dobrih štirih letih skupnega življenja. V prvi vrsti, da si olajšava življenje zaradi določenih formalnosti - jaz se sicer nikoli nisem nameravala, ker mi ni nič pomenilo. Pa mi ni žal. Odnos se je temeljito spremenil na bolje (trenutno je sicer malo krizno). Bolj kot razmišljam, se mi koruzništvo zdi sebičen odnos. Vsak sam zase si pušča rezervna vrata odprta "za vsak slučaj". Ko pa se poročiš, partnerju s tem pokažeš, koliko ga spoštuješ in ljubiš, da si z njim in zanj pripravljen narediti tako velik korak. Sicer pa je edini res nujni strošek poroke taksa, ki je okoli 15 jurjev, če se dobro spomnim.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 20:48:26   
Anonimen
ja re gre bl za en občutek. zame je to da sem sprejela njegov priimek pomenlo da zdej pa res spadava skupej in zdej k smo štirje in mamo vsi en priimek mam še bl filing da smo skupej, družina in tko. ne vem js nikol ne bi mogla obdržat samo svojga priimka k to mi je pa res čudn. pol pa res ne vem zakaj bi se poročala??!! pa pol bi kera rekla ja sej priimk si greš tut lohk kr tko spremenit pa je..ne pa ni! to ni isto. saj zame ne.

(odgovor članu kentaver)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 20:54:39   
Naja31
Se strinjam.
Gre bolj za feeling.
Enim pač to nekaj pomeni, drugim ne.
Pa ni res, da te uari po žepu. So tudi zelo poceni varijante.

Razlika je v tem, da če gresta kdaj narazen, morata dokazovati,d a sta živela skupaj, da si potem npr. ti upravičena do polovice ustvarjenega premoženja. Pa tudi v primeru smrti enega od vaju: potrebno je dokazati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 20:56:34   
marcela
Meni poroka ne pomeni kaj dosti drugega kot isti priimek, list v predalu na katerem to piše in poročni prstani.Če se 2 razumeta in se spoštujeta se bosta tudi brez prstanov in istega priimka. No midva sva poročena, tudi je takrat bila to bolj njegova želja, ker mu je mama zagrozila, da nava sicer ne bo dovolila zidat prizidka.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu kentaver)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 21:12:16   
Anonimen
sem še moža prašala kaj si on misl pa mi je reku da mu gre pri koruzništvu najbl na jetra da nikol ni vedu kako nej me predstavi..moja prijateljica? priležnica? podnajemnica?user posted image  tko mu je pa čist simpl k reče moja žena in je vse pojasneno :)

(odgovor članu marcela)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 21:12:22   
babylove
Poročno potovanje user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!

Pri naju so spremembe v administraciji (skupna davčna napoved npr.) in v odnosu ljudi. Drugače se sliši, če greš kam kaj urejat za fanta ali za moža.

V vsakdanjem življenju pa ostane vse isto, samo da mojega prstan žuli user posted image .

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 21:13:07   
čaki
živijo
tud midva sva koruznika, neda se nama ukvarjat z vsem tistim sranjem-za ta denar gremo rajš nekam na dober dopust če je že tko. jaz bi živce zgubila če bi mogla letat od ponca do pilata...user posted image user posted image user posted image user posted image n sicer se pa po 7 letih že več ne splača...vse je isto, se mi zdi...
če bi se pa že bi se mal drugač-mogoče bi šla z motorjem in nič poročne obleke in vsega tega pompa user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 21:23:19   
Sita
Midva ne preneseva ceremonij, zato sva skoraj 10 let živela na koruzi. Nato sva se poročila zelo na hitro - od ideje do izvedbe v nekaj dneh. Mož pravi, da se je poročil s štirimi naenkrat - z mano in z najinimi tremi hčerkami. user posted image
Poročila sva se predvsem zato, ker je bilo zmeraj problem predstaviti svojega partnerja - ne veš, kaj reči, bolje se sliši: "To je moj mož" ... ali "moja žena" kot pa partner ali partnerka. Motilo me je tudi, kadar me je moja tašča komu predstavljala. Rekla je: "To je pa sinova ljubica." Ob tem se nisem ravno dobro počutila. Trapasto se mi je zdelo tudi, da bi rekla: "To je oče mojih otrok", kadar bi komu predstavila mojega user posted image .
Drugega razloga za poroko pa ne poznam. Ker če dve zreli osebi želita živeti skupaj, ne potrebujeta neke papirne prisile za skupno pot.
Če sta pa nezrela in se nista sposobna prilagajat drug drugemu, pa tudi papir ne pomaga. In zapomni si Murfijev zakon o trajnosti zakonske zveze:

Trajnost zakona je obratnosorazmerna s ceno poroke.


_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 21:57:51   
iva01
No koruznice če smo že pri tem kako predstavite svoje partnerje, jaz sem vedno v dilemi, naprimer enkrat sem se srečala zvečer v baru z sodelavcem pač sam na hitro, in naslednji dan me pri malci vpraša s kom sem to bila na pijači, pa sem glih mela dober da (se mi je dalo hecat) pa sem rakla ja z ljubimcem( kar je tudi nekak res, pa ne zdaj v unem smisli da nekoga varam) ampak miki je to prav tako razumel in kmalu so se začele širiti govorice da mam ljubimca skratka....naprimer če bi reklada je moj fant se mi zdi da sva že prerasla ta odnos fant-punca in da mama nekej več,,,,
V glavnem še bi lahk razglabljala.
Najbolje bo da se kar poročim, grem kr takoj dragemu povedat da se morma ženit.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 22:20:53   
Laubica
Tudi jaz se pridružujem mnenju tistim ki so za poroko ker tudi meni je dosti lepši filing ko imam moža kot pa prej ko sva bila koruznika in tudi jaz si ne znam predstavljat zakaj nebi prevzela njegovega priimka ko pa mi je tako lepo ko se vsi3 isto pišemo Jaz sem ločenih staršev in mi je še zato tako lepše ko imam svojo DRUŽINO Z ENAKIM PRIIMKOM ker to mi je bila vedno muka ko smo šli :mama ,brat in jaz naprimer v Avstrijo in smo dali potni list in se je vsak drugače pisal .Zdajpa ko gremo kam in je zraven moja tašča in svak pa je cel avto z istim priimkom in mi je to tako fino user posted image user posted image

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 22:22:47   
kentaver
JEEEEEEEEE!

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 22:37:22   
Laubica
kentaver veš da sem šla nazaj brat kaj si prej napisala ker me je tvoj JEEE šokiral nisem vedela al se delaš norca al kaj pomeni no tega še zdaj ne vem točno samo mi je malo odleglo ko sem brala tvoj post

(odgovor članu kentaver)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 22:42:34   
Anonimen
Sem še vedno med "poljedelci".

Poroka se mi zdi ena taka zaprta "inštitucija". Zdaj sva poročena, ti si "moj" in jaz sem "tvoja". Se mi večkrat zdi, da se poročimo samo zato, da odkljukamo "narejeno" na listi stvari, do katerih "moramo" v življenju priti.

Ne vem, samo zdi se mi, da tista poročna sreča na obrazu marsikaterega para tako zelo hitro zbledi. Da jo zelo hitro zamenjajo "problemi" vsakodnevnega življenja. Da v tej sreči prevečkrat pričakujemo, da bo vse šlo samo od sebe, da bo mož/žena točno takšen kot mi pričakujemo in da bo po poroki še precej boljši, kot je bil pred njo.

Žal se mi zdi, da se premalo zavedamo, da je poročni list zgolj vstopnica za kakovostnejše medsebojne odnose in ne cilj neke zveze. Tako kot nam kupljena vstopnica sama po sebi ne prinaša ničesar, tako nam tudi poročni list sam po sebi ne zagotavlja srečnega in zadovoljnega življenja. Šele igra igralcev na igrišču naredi tekmo zanimivo in šele sodelovanje in igra obeh partnerjev bo naredila to zvezo polno, ljubečo, kakovostno.


Mogoče sama samo nisem s pravim....mogoče nikoli nisem bila dovolj zaljubljena, da bi se želela poročit.....mogoče čutim, da je odgovornost do sebe in drugega (pre)velika.....mogoče sem samo premalo posestniški karakter...

kaj pa vem user posted image  user posted image Mogoče pa samo preveč kompliciram user posted image  user posted image

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
17.6.2006 23:18:53   
kentaver
Jaca, sori! Štos je samo v tem, da si me pri pisanju odgovora na post Ive01 prehitela in je moje navdušenje nad njeno odločitvijo, da se gre poročit, priletelo na tvoj post! Čeprav je tud tist tvoj avto z istim priimkom prav posrečen. Jst sm čist za poroko, nč bat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
18.6.2006 6:39:44   
Lunca1
Midva se bova poročila po 11 letih zveze. Jaz sem prepričana, da vse skupaj ne bo ničesar spremenilo, razen da bom imela poleg mojega še njegov priimek. Bi mi pa zdaj v času brezposelnosti, ko sem se zavarovala po mojem, to prihranilo kar nekaj letanja in birokracije. po mojem bo spremenilo predvsem take stvari.

(odgovor članu kentaver)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
18.6.2006 7:21:23   
lelaval
Se podpišem pod Mič.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
18.6.2006 9:20:35   
sazi
Midva od poroke nisva pričakovala nobenih velikih sprememb in jih tudi nisva doživela. V bistvu je le papir, tako da bi lahko kdo rekel, zakaj se pa potem sploh poročiti.
Vsak ima svoje razloge. Midva sva se v prvi vrsti zato, ker sva načrtovala otroke. Od nekdaj se mi zdi nesmiselno imeti 2 priimka, da bi se pa otroci pisali drugače ko jaz, pa ne bi pristala. Pa tudi kot so že ene rekle, veliko lažje predstaviš moža kot pa partnerja, ljubimca, očeta otrok, fanta, pa da sploh ne omenjam (ja fant pri 40-ih)
Poroka ni udarec po žepu, če tega nočeš, pa prstani tudi ne tiščijo, midva jih večinoma ne nosiva.
V odnosu je pa vse isto kot prej, saj sva že prej živela skupaj in poroka med nama ni spremenila čisto ničesar.
In vem, Mič, da ima vsak svoj pogled na to in tako je prav, ampak jaz poroke sploh ne jemljem kot eno prisvajanje in poročna sreča na mojem obrazu je bila vsakodnevna sreča - poročena ali ne, samo da sva skupaj.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
18.6.2006 9:28:39   
Udb
Zdaj, tako je. Če tebi to ne pomeni nič, potem se nima smisla poročiti! Nama poroka veliko pomeni, zato sva se poročila. Čisto enostavno.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
18.6.2006 9:30:18   
iva01
no ne me zdaj čist dobesedno jemat,mislim da bo ohcet še mal počakala oz odločila sva se da se z tem neboma obremenjevala in ko si bo to eden od naju res želel pa ohcet zagotovo bo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Če ne drugo zarad dekliščine,so mi kolegice obljubile da mi Rikija pripeljejouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ???

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
18.6.2006 9:30:26   
šnucika
vseeno - ali koruza ali prstan....ko si enkrat v zvezi,ki ima pravno podlago,kot jo ima tudi izvenzakonska zveza,ko sta oba prijavljena v isto gospodinjstvo...je isto!
Ravno tako greš skozi "ločitveni" postopek,če greš narazen,deliš premoženje,...in podobne zadeve.Dala vse to čez,zato mirno trdim,da ni razlike.
Razen in edina razlika je v občutenju te zveze!Ko si poročen,po mojem bolj občutiš pripadnost nekomu.
Z mojim user posted image  se nikoli ne pogovarjava o poroki,hčerkico imava in to zvezo občutiva kot družino....mislim,da je to največ!

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?