|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TURČIJA
22.7.2006 12:34:21   
Pingvinčica
Tako odločitev je padla. V začetku septembra gremo na zaslužen doipust v Turčijouser posted image user posted image user posted image user posted image . Tia bo takrat stara 15,5 mesecev. Zanimajo me vaše izkušnje, na kaj je treba biti pozoren? Kako dolgo traja let? Pa še nekaj me skrbi gremo v Alaniiyo, transfer traja 2-2,5 uri. Kako so to prenašali vaši user posted image ? Hvala vam za vse nasvete in odgovore. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Turčija
22.7.2006 12:42:10   
Anonimen
Bila sem pred par leti in je bilo super, beri veliko muzike za povprečen denar.

Če greste z otročkom, vzemite all inclusive varianto; razlika v ceni (vsaj takrat) ni bila bistvena, je bila pa izbira hrane in pijače ogromna.

Let iz Ljubljane se mi zdi da traja ca 2 uri.

Transfer z avtobusom zna biti za otročka naporen. Busi so ZELO hlajeni; mraz v busu se občuti še bolj, ker je tudi še septembra v Turčiji zrak vroč, mislim, da gre čez dan tudi čez 35 stopinj. Če imaš možnost, vzemi taxi in sama reguliraj klimo.

(odgovor članu Pingvinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: TU
22.7.2006 12:54:22   
Anonimen
Za ta malo bo verjetno kar naporno, zaradi letala, raznega čakanja, agencij. Vročina v Turčiji pa zna biti še kar visoka (do 40).
Upam, da se boste lepo imeli.


(odgovor članu Pingvinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: TURČIJA
22.7.2006 14:51:05   
Olivija
Mi smo bili septembra 2004, Ana je bila takrat stara 17 mesecev in nama ni bilo žal, imeli smo se super. Tudi vožnjo je zelo dobro prenesla, itak je na letalu bolj udobno kot v avtu in tudi bus je bil zelo udoben. Jedla je pa isto kot midva, najbolj navdušena je bila pa nad hrenovkami user posted image . Morje je bilo toplo in je lahko sama ven in not lezla. Smo šli pa tudi mesto Alanya pogledat in z ladjico po morju, pa v vodni park. V vodnem parku je bila voda zelo mrzla, tako da ga jaz ne priporočam, smo šli pa tam potem na šov z delfini. Let traja približno eno uro in štirideset minut.
Smo pa imeli AI, kar se je res splačalo, tudi za naju.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 22.7.2006 14:52:21 >

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: TURČIJA
22.7.2006 15:06:45   
tania
Ojla, mi smo bili letos tretjič na morju v Turčiji. Lani je imela naša ta mala 8 mesecev, letos pa 21 mesecev. Brez nobenega problema. Letos smo bili prvih 14 dni v juliju. Vročino se da prenešat brez problema, samo v ta hudih urah (med 12 in 16 uro) je bolje, da si v sobi oz. v klimatiziranem prostoru.
Let iz Ljubljane v Antalijo traja 2 uri in pol. Transfer do Alanije je res pribl. 2-2.5 uri. Avtobusi so hlajeni normalno, brez pretiravanja.
Svetujem ti all inclusive varianto, ker za nekaj denarja več se ti res izplača.
Mi smo bili v hotelu 5*, hrana odlična, samo vodo je pač boljše da piješ vstekleničeno. Zobe si pa lahko umivaš kar z vodo iz pipe-preverjeno 3x.
V vseh treh letih (prvo leto sami, brez otroka) smo se imeli fenomenalno, brez nobenih problemov. Ta mala je uživala v morju ali pa v bazenih. Skratka res lepo.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
Lep pozdrav, pa lepo se imejte v Turčiji!!!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: TURČIJA
22.7.2006 16:47:57   
Anonimen
Mi gremo pa avgusta v Anatalijo z 9,5 mesečnikom. Sva bila 2 leti nazaj sama in je bilo super. 5* hotel in se nimaš česa bati. REs super.

(odgovor članu tania)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: TURČIJA
24.7.2006 15:39:23   
TVN
Podobno kot Tania. V Turčiji smo bili doslej že 5x, vendar brez otročka. Let v Antalyo traja 2 uri in 40 minut.

Midva sva vedno bivala bližje letališča, 2x Belek, ostalo pa Kemer področje. Meni osebno Alanya ni preveč všeč iz več razlogov: dolg transfer letališče - hotel, večinoma hoteli srednje ali nižje kategorije, plaža in hoteli ločeni s cesto, precej trušča, itd.
Ampak seveda to je moje osebno mnenje, ljudje smo različni, zato bo mogoče vam tam všeč. Mi smo bolj "na komot" narejeni in vajeni hotelov visoke kategorije, izbira le-teh pa je velika predvsem v Beleku in Kemerju (ter seveda v ostalih malih vasicah tam okoli - recimo Kiriš).

Kakor koli, vodo pijte iz steklenic, ostalo pa ne bi smelo biti problematično, če je le hotel soliden.

Ja, pa All inclusive je krasna zadeva, ker nisi tako vezan na ure obrokov. Predvsem za otroke je to krasno.

Uživajte!

_____________________________

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: TURČIJA
25.7.2006 9:05:15   
Pingvinčica
Gremo all-inclusive varianto, sicer v hotel z 3*, samo je bil lani komplet preurejen in po ocenah nemških potnikov ima 4*. Tak, da mislim, da to ne bi smel biti problem. Gremo pa 3 km ven iz Alanye.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: TURČIJA
25.7.2007 23:38:32   
sinity
zdravo...
mi gremo tud v turčijo, smo glih dons rezerviral, za 16.avgusta... smo najprej hotl v dubaj... eno pocen varjanto smo si zrihtal, pa men ni tok potegnil, smo raj za isti denar vzel hotel 5* in AI varjanto v turčiji da se razumeuser posted image ... jeeej sm tok vesela, sam me pa neki skrbi... let traja prib. 2h30min (dubaj9h) ... potovali pa bomo s hčerko ki ima 14mes...mene pa zanima kako je z letalom in ta pritisk, ki si ga malčki ne znajo izravnat...user posted image user posted image user posted image  mislim na to ko se letalo dvigne in spusti...
nekje sm slišala da sploh ni nobenga pritiska... user posted image
spet drugje pa da je za otročke dost moteče...

kva je zdej res?
in še to a je kdo bil v waterworld imperial hotelu (tja namreč gremo) in mi lahko pove karkoli... kako je blo in to...

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: TURČIJA
26.7.2007 0:34:16   
kofetek2010
do Dubaja se iz Münchna leti 5,5 ur in če računaš še točno 1 uro za let LJ - MUC je to max. 6,5 ur... tako, da ne vem od kot ti 9 ur user posted image


za otroke pa je fajn, če ob vzletanju in spuščanju pijejo flaško, dudajo dudo ali se dojijo in tako izravnavajo pritisk v ušesih user posted image


o Turčiji pa ne vem skoraj nič, ker nisem bila tam na dopustu, le izletu v Istanbulu in Izmirju user posted image


(odgovor članu sinity)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: TURČIJA
26.7.2007 18:33:19   
lejci86
evo me..danes smo prišli iz turčije....bili smo v antalyi...joj vročina je taka dane moreš živet....čez 40 stopinj.smo bili v hotelu z 4 zvezdicami AL,samo ni blo tko pravljično...hrana taka da smo vse dni jedlio sam golo pašto in sladice...sam njihova hrana, ki pa če je nisi navajen ni dobra,krožnike ti odnesejo še preden poješ:), plaža ful kamnita...so pa vse povsod same smeti....oni mečejo kar skozi okno vse...je pa še kar draga pijača in hrana po raznih gostilnah....

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: TURČIJA
26.7.2007 23:15:59   
sinity
jana73... kokr so men pojasnil v soncku se nam ne bi blo treba presedat, ker bi bil let direkt in brnika... ja pa baje isto tud če presedas ker morš pa tm cakat... sej razumes kaj mislm aneuser posted image  


enkrat je ze bla ena tema kaj uzet sabo na potovanje, sploh ce greš v tujino... glede zdravil in to... a je kdo kej posebi pogresu, al pa se mu je zdel da tist bi pa res loh sabo uzel... karkoli... aja pa še neki... kako je z vozičkom na letalu, verjetn je treba doplačatuser posted image  ali pač?

(odgovor članu lejci86)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: TURČIJA
27.7.2007 14:58:49   
kofetek2010
sinity - očitno na Sončku nimajo pojma, kr iz LJ ne leti direkt za Dubaj user posted image   in je potrebno v vsakem primeru presedat user posted image user posted image user posted image  

za voziček pa ni potrebno doplačilo - gre pa na letalo s potniki in ne prtljago (oddaš ga preden se vkrcaš; mi Zappa kar v torbo spakiramo in ga damo v prostor za ročno prtljago) user posted image

kaj je dobro vzet na potovanje z malim otrokom pa itak obstajajo seznami - le z RR iskalnikom je treba mal pobrskat user posted image

(odgovor članu sinity)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: TURČIJA
4.8.2007 23:49:46   
sinity
jana73... sm se prov zate še enkrat pozanimala glede poletov iz brnika v dubaj... in te morm presenetit, ker le ti so in sicer samo v sezoni, točnega datuma od kdaj do kdaj pa ti ne vem zaupat...  je pa res da so poredko npr. enkrat na danuser posted image    pozdrav iz lj

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: TURČIJA
5.8.2007 12:22:29   
Urša
kr iz LJ ne leti direkt za Dubaj

Res je. Moj brat je stevard na Adriji in nikoli še niso leteli v Dubaj. user posted image  Mogoče pa kateri drug prevoznik.
Kar se pa Turčije tiče, sem bila že parkrat in še najbolj BZ je bilo v Antalyji. Meni je bilo najlepše v Marmarisu (Egejski del) in pa v Kapadokiji.

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu sinity)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: TURČIJA
5.8.2007 13:07:22   
*tajda*
sama sem letela v Dubaj in direkt leta iz ljubljane ni-zagotavljam.glede na to da je pri nas sezona zdaj poleti,nevem kdo si želi v teh mesecih v Dubaj ker je krepko čez 40 stopinj.tja se hodi spomladi in pozno jeseniuser posted image

drugače sem bila pred 4 leti v turčiji in mi je bilo zelo všeč,tudi sama bi se z otrokom odpravila tja.samo hotel mora imeti malo višjo kakovost.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: TURČIJA
6.8.2007 11:26:36   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: sinity

jana73... sm se prov zate še enkrat pozanimala glede poletov iz brnika v dubaj... in te morm presenetit, ker le ti so in sicer samo v sezoni, točnega datuma od kdaj do kdaj pa ti ne vem zaupat...  je pa res da so poredko npr. enkrat na danuser posted image    pozdrav iz lj



no pa me preseneti in mi zaupaj kdaj!? user posted image user posted image user posted image  


tule lahko čekiraš ČISTO VSE lete iz Brnika 24/7:  http://www.lju-airport.si/flight.asp?mode=d&IDm=172 
ampak Dubaja pa ne boš našla user posted image


lahko greš iz Brnika v München in nato v Dubaj ali na Dunaj in nato v Dubaj... z busom ali avtom v Zagreb/Benetke in nato v Dubaj... ampak direkt iz LJ - 100% ne moreš user posted image







(odgovor članu sinity)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: TURČIJA
6.8.2007 11:29:38   
kofetek2010
aja, pa ne boš rekla, da na pamet govorim...

sem že bila v Dubaju -  leta 2002, 2004 in 2007 user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Družinsko potepanje: Lignano
photo
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?