|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
30.9.2006 1:12:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 151
   [Brisano sporočilo]
30.9.2006 1:18:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 8:10:25   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Nejcko, če si opazila, jaz poste, ki jih piše mišek enostavno ne berem, niti ne odgovarjam. Pa še ene par njih sem opazila, da enako počno. user posted image user posted image user posted image


Ko ne delas razlike med bioloskimi in druzbenimi vlogami spolov, ko jih mesas in enacis, na nekatere stvari niti ne mores dati smiselnega in pametnega odgovora. To, da se bos skrila za tem, da namrec se nekaj drugih enako pocno, je samo tvoja potreba po skrivanju za skupino. Te tolazi ali ti daje potporo misel, da nisi sama. To je enako kot ce bi ti jaz napisala, koliko ljudi mi na ZS pise, da imam prav.... Otrocarije... pa se nasmejes se lepo, da nisi kao sama...
Nekatere tvoje trditve enostavno ne drzijo, pa ce beres kaj pisem ali ne.
- ce ti ne poznas moskega z dolocenimi znacilnostmi, to se ne pomeni, da taksnih moskih ni;
- nima vsak moski hobi, ki je pomembnejsi od druzine ali je enakovreden kot druzina, nekaterim je druzina najpomembnejsa, nekateri sploh nimajo hobija izven druzine;
- "Ful težko je biti moški, toliko se pričakuje od njih, oni pa nimajo pojma, kako naj gredo čez sebe,..." - komentar je skoraj nepotreben...  vendar... po tej tvoji "teoriji" se zenske ne bi smele niti jeziti, niti locevati, ce jih moski vara, saj je to v "genih" moskega. Moski, ki ne vara svojo partnerko (a to mu je v genih) ni pravi moski in ne more biti srecen ker mora iti cez sebe.. tudi agresivnost je moskim v genih (zenske so mile in nezne saj jim je v genih ljubezen in skrb - by Gina TM), pa je popolnoma razumljivo, da im je strasno tesko ker morajo iti cez sebe, da ne pretepajo partnerke in  popolnoma razumljivo, da pravi moski pretepa svojo partnerko...;
- Vzgoja... vzgoja spolov ni odvisna samo od druzinske vzgoje, temvec tudi (ali se bolj) od druzbene vzgoje in nima neke pretirane veze z znacajem. Genska determiniranost znacaja, bi pomenila, da samo zenske podedujejo dolocene materine znacajske lasnosti, a fantki ocetove in zarada razlicne bioloske ("genske") determiniranosti fantki ne morejo podedovati materinih ( zenskih) znacajskih lasnosti, punce pa ne ocetove ( moske) znacajske lasnosti. Taka trditev ne vzdrzi nobenega globljega tehtanja. Da ne govorimo o mesanju oz. nerazlikovanju druzbene in "genetske" determiniranosti. Duzbena determiniranost se lahko spreminja. Tezko in pocasi, vendar zagotovo se lahko spreminja, a spreminja se tudi preko druzinske vzgoje. Zato se je tudi "genetska" determiniranost moskega za vlogo pater familiasa spremenila in zenska "genetska" determiniranost za kuho in gospodinjstvo spremenile - ker so se spremenile druzbene okoliscine, ne pa geni.

Sicer itak napisano "kao" ne bos prebrala, vendar to ne bo naredilo tvoje trditve kolickaj bolj tehtne ali pametne. Zakaj se pa rajsi skrivas, kot argumentirano odgovoris, vem jaz, ves ti, pa tudi "drugi" user posted image


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 8:18:44   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nalin
In ja mislim da boš kasneje mnenje spremenila. Tudi jaz sem razmišljala tako kot ti, od kar sem pa rodila, pa...


Odkar sem rodila... razmisljam se vedno enako kot pred porodom, pred nosecnostjo... in zelo zelo podobno Baguski...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 8:59:19   
Fani.M
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Odkar sem rodila... razmisljam se vedno enako kot pred porodom, pred nosecnostjo... in zelo zelo podobno Baguski...


Nisi edina.
Še za odtenek bolj jasno mislim tako in še za odtenek bolj stojim za svojim mišljenjem.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 9:03:47   
Fani.M
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Nejcko, če si opazila, jaz poste, ki jih piše mišek enostavno ne berem, niti ne odgovarjam. Pa še ene par njih sem opazila, da enako počno. user posted image user posted image user posted image


Za druge ne moreš vedeti, ali jih beremo ali ne, ker nimaš glave drugih. Če nič ne odgovorimo, še ne pomeni, da jih ne beremo. Samo toliko, o logiki.

Veliko zanimivega, zabavnega, berljivega napišeš. Škoda, da svoje razmišljanje vkalupljaš v krogu enako mislečih.
Ko te berem, mi deluješ človek odprte glave, ki se rad uči. S tole izjavo omejuješ sebe in svoj potencial dojemanja in učenja.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   [Brisano sporočilo]
30.9.2006 9:44:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Fani.M)
  Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 10:01:49   
Fani.M
IZVIRNO SPOROČILO: nalin
bi ga kar lepo njemu prepustila?


Ni treba, da ga prepustim. Oče se hoče ukvarjat z otrokom, ga vzgajat, ker je njegov oče in eden od staršev. Zakaj mi ga morala "prepustit"? Tega res ne razumem.

Znam zamenjat gumo na avtu in razcepit drva za kamin. Nisem moški in mi gre to počasneje kot njim, predvsem cepljenje drv, ki zahteva več fizične moči.
Drva so nacepljena, na drugačen način kot tista tipično moški, ogenj guri in nam je toplo. To naredim, ker mi je to v veselje naredit. Zakaj, ne vem, dejastvo pa je, da mi je v veselje. Zato naredim in se ne sprašuejm, ali imam to zapisano v ženskih genih.
Moj mož z veseljem vzgaja najinega otroka. Zakaj ga ne bi smel? Zaradi tistega 1% genov, ki ga ločijo od  mene? Pa dajte no, ne živimo v praskupnosti. Zato ker je njemu vzgoja otroka radost, naj mu dokazujem, da ta naravna pravica pripada meni? Zakaj je? Zato da se bom pritoževala, kakšnega moža imam? Da gre raje na pri kot na sprehod z otrokom? Seveda da zmaga pir, če jim to pravico že vnaprej jemljemo in jo pripisujemo materi kot absolutno pravično.


Kot enemu od staršev mu pripadajo pravice iz starševskega varsta. 260 dni dopusta za nego otroka, pravica do bolniškega dopusta in ostale zakonske pravice. In moja pamet mu starševskih pravic ne more kar zbrisat, halo,kje pa živimo user posted image  


Ko govorimo o pravici očeta do otroka, to pravico absolutno dodeljujemo materi.

Ko govorimo o dolžnosti očeta, da za otroka skrbi, npr. v primeru ločitve, pa udrihamo po teh pruser posted image , ki ne skrbijo za našega otroka.
Ne pljuvajmo v lastno skledo.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   [Brisano sporočilo]
30.9.2006 10:09:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Fani.M)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 10:41:25   
Fani.M
Ni tako črno belo, da bi na taka vprašanja odgovarjala z ja ali ne.

Vse je v kontekstu, tudi vzgoja in skrb za otroka poteka v kontekstu najinega odnosa.

Glede na odnos, ki ga imava misli, da mi nikoli ne boo potrebno na to vprašanje odgovarjati z ja ali ne. Moški, s katerim smo, potrjuje naše prepričanje o medsebojnih odnosih ter o vzgoji otroka. Moje prepričanje in moja vrednota je skrb, tako pravico kot dolžnost obeh staršev, da v tej vzgoji sodelujeta. Zato si vprašanj, ki bi zahtevala enoznačen odgovor da ali ne, ne postavljam. Ne sodijo v sistem mojih vrednot. Tako enoznačen odgovor mi ne pomeni nič.

To je tako, kot bi morala odgovoriti, kaj imam raje sonce ali dež. Zamisli, da si izberem sonce in do konca življenja živim vsak sončen dan. Brez kapljice dežja.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 10:52:20   
mama54
odgovor samo z ja ali ne prosim.



Nalin,mislim,da odgovora neboš dobila.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 11:07:08   
mama54

Poznam ocka, ki skrbi vecinoma sam za malega (ne vem, ce se je nabralo za en mesec dni, ko ni bil otrok pri njem), pa je se v ''najneznejsih'' letih. Ampak on je za vas Mame najbrz tako ali tako slab, ker je ocka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Da kopiram post iz CSD Šiška in bi bilo dobro,da si ga vsi slabi starši(mame in očetje)preberejo in se zamislijo.





Anketo želim komentirati!







MIRA (25.3.2006 23:59:10)  user posted image

Peter,in tistih 97% očetov,je slabih očetov.Tistim 3% očetom,pa vsaka čast.Njim se ne bo treba bati starosti,kajti pomoč bodo imeli od svojih otrok.Kajti ti otroci bodo povrnili svojim očetom njihovo dobroto.Ostalih97% očetov pa se bodo spraševali kaj so zakrivili,da jim lastni otrok obrne hrbet.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   [Brisano sporočilo]
30.9.2006 11:09:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 11:32:53   
mama54
Nalin,kljub temu,da sem poročena 34 let,imam zgleden zakon,otroci so zdaj že  odrasli s svojimi družinami,sem prepričana,da se svojim otrokom,ko so bili mali,pod nobenim pogojem ne bi odpovedala.Pa je mož nadpovprečno dober oče in sedaj dedek. Ne mine dan,da mene otroci vsaj enkrat dnevno ne pokličejo in vprašajo kako je.Tako,da je mož že malo kar ožaljen,da ne pokličejo njega.Sin se pripelje kar med službo na kavico,da malo poklepetama.Hočem povedati,da klub temu,da je mož zelo dober oče,so otroci bolj navezani na mamo.

< Sporočilo je popravil mama54 -- 30.9.2006 11:43:37 >


_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   [Brisano sporočilo]
30.9.2006 11:39:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 11:42:11   
mama54
To ni egoizem,to je materinstvo. To je ta vez med otrokom in mamo.

< Sporočilo je popravil mama54 -- 30.9.2006 11:45:40 >


_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   [Brisano sporočilo]
30.9.2006 11:47:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 11:49:52   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Fani.M




Kot enemu od staršev mu pripadajo pravice iz starševskega varsta. 260 dni dopusta za nego otroka, pravica do bolniškega dopusta in ostale zakonske pravice. In moja pamet mu starševskih pravic ne more kar zbrisat, halo,kje pa živimo user posted image  


Ko govorimo o pravici očeta do otroka, to pravico absolutno dodeljujemo materi.

Ko govorimo o dolžnosti očeta, da za otroka skrbi, npr. v primeru ločitve, pa udrihamo po teh pruser posted image , ki ne skrbijo za našega otroka.
Ne pljuvajmo v lastno skledo.




Nihče tukaj ne govori od odvzemu starševskih pravic - to se zgodi zelo zelo redko in morajo biti zelo tehtni razlogi, da se sodišče odloči za ta skrajni ukrep.
Govorimo o dodeljevanju skrbništva nad otrokom v primeru ločitve. Če sta oba starša dovolj zrela in nista sovražno nastrojena drug proti drugemu, to sploh ne bi bil problem. Za malčka je gotovo kot skrbnica primernejša mati, s tem pa se očetu ne odvzema nobenih starševskih pravic niti dolžnosti - le časovno pač ni toliko z otrokom.

Glede skupnega skrbništva sem že podala svoje mnenje - meni se ne zdi fajn, pa pika. Ko bodo pa čez 20 let strokovnjaki dokazali, da se ta oblika dobro obnese in ko mi bo kakšen tak odrasel otrok povedal, da je bilo pa njemu čisto fajn imeti dva doma, dva načina življenja, bom pa verjetno svoje mnenje spremenila.

Zame osebno je najbolje, da ima otrok očeta in mater vedno ob sebi in da do ločitve sploh ne pride - a žal ne živimo v Utopiji. Življenje piše milijon zgodb in vsaka zase si zasluži, da je ne tlačimo v kalup in jo ne posplošujemo.

(odgovor članu Fani.M)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 12:46:11   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Nejcko, če si opazila, jaz poste, ki jih piše mišek enostavno ne berem, niti ne odgovarjam. Pa še ene par njih sem opazila, da enako počno. user posted image user posted image user posted image


Fani, ta post pove nekaj samo in izključno o mojem mnenju o mišek. A imam pravico imeti svoje mnenje? Jaz pač menim, da se z večino ljudi da pogovarjat tudi v primeru, ko ne razmišljaš enako. Nikoli in nikdar pa ne bom pristajala na to, da nekdo obrača moje stavke in razlaga, kaj sem jaz mislila in to tako, da govori laži in ima nizke udarce. Niti en sam član rr-ja tega ne dela tega neprestano in v vsakem postu, razen osebe pod imenom mišek. Zato se z vsemi ostalimi pogovarjam, nje pa ne berem.

Še nekaj tebi, fani: Tudi ti obračaš besede. Kje sem napisala, da otrok ne sme biti z očetom???? user posted image user posted image Kje sem napisala, da otrok ne bi smel imeti primernih stikov z očetom???? Napisala sem izključno to, da je večina mater primerneje opremljenih za "večinskega" skrbnika za majhnega otroka.
Enako kot mišek tudi ti ne znaš brati in jemlješ stvari iz konteksta. Kje sem napsiala, da nihče ne bere mišek? Napisala sem, da sem opazila, da nekateri ne berejo. Drugače še nisem videla ene same razprave, kjer se mišek ne bi kregala s kom in to na zelo grd način? Jaz se kregala ne bom, ona dojame ne, torej je brez smisla karkoli.
Drugače pa naj jo bere, kdor jo hoče. Saj to pove nekaj izključno in samo okusu te osebe. Vseeno mi je.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 21:25:24   
Fani.M
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Tudi ti obračaš besede. Kje sem napisala, da otrok ne sme biti z očetom???? user posted image user posted image


Ne vem kje.
Komentar se je nanašal na pripombo o Misek.
Bom napisala drugače-berem jo in iz njenih postov se česa naučim. Zato ne moreš posploševat, da je "drugi" delajo tako ti, da je ne beremo. Ko se naučim še kaj napisat, se bom rada "skregala" z njo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 21:31:10   
Fani.M
IZVIRNO SPOROČILO: nalin
odgovor samo z ja ali ne prosim.


Bi bila ti pripravljena umreti, zato, da bi tvoj otrok živel? Recimo da bi bila ob njegovem rojstvu postavljena pred to izbiro. Da otroku rešijo, ti pa zato umreš. Samo odgovor ja ali ne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 22:03:14   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pa še ene par njih sem opazila, da enako počno.


Neverjetno, spet! Matr, še prvčki prej razumejo.user posted image user posted image  

Še enkrat: Kje sem posploševala, da je drugi ne berejo??? Napisala sem izključno samo tisto, kar je zgoraj skopirano...."ene par njih"...a to pomeni, da je (večinoma)ljudje ne berejo? A to pomeni, da je sploh ne berejo?? Ma daj no mir, pa nehaj z butastimi. Tole kar počneš je obračanje besed in jemanje iz konteksta. V resnici to počno samo tisti, ki so ali zelo zakompleksani, da imajo željo žalit ali ljudi na laž postavljat, ali pa taki, ki v resnici ne dojemajo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 22:12:43   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Fani.M

IZVIRNO SPOROČILO: nalin
odgovor samo z ja ali ne prosim.


Bi bila ti pripravljena umreti, zato, da bi tvoj otrok živel? Recimo da bi bila ob njegovem rojstvu postavljena pred to izbiro. Da otroku rešijo, ti pa zato umreš. Samo odgovor ja ali ne.


DA! Vsekakor.

Na vprašanje od nalin bi tudi odgovorila z da, če bi menila, da je temu res tako. vendar je najbrž vprašanje, kdaj bi jaz menila, da lahko mož boljše skrbi za otroka in mu nudi več (tudi ljubezni -to je eno pomembna stvar, ki jo mora otrok imeti v neomejenih količinah in vedno na razpolago). Ampak prepričana sem, da obstajajo čudni življenjski pogoji, kjer bi se to lahko hipotetično zgodilo in če pomislim na to, kolk je moj zaljubljen v svojega otroka, bi se mi najbrž srce strgalo, ampak če bi bila jaz npr. hudo bolna ali kaj takega, bi brez nadaljnega to storila.


Fani, zakaj pa ti odgovarjaš na vprašanje z vprašanjem? A nimaš poguma odgovorit? Mogoče si pa čakala, da kdo odgovori in ti da idejo, kdaj bi ti to naredila in pod kakimi pogoji. Ne plonkaj zdaj, kar nekaj novega se spomni.

(odgovor članu Fani.M)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 22:24:22   
nejcko
Gina, ne sekeraj se. Na moje vprašanje, katera bi ta trenutek prepustila skrbništvo partnerju, tudi ni še nobena odgovorilauser posted image

No, še enkrat zastavljam vprašanje, tokrat z zgodbico: partner vam ta  hip pove, da ne more več živeti z vami, da pa se otroku ne misli odreči in bo zahteval polno skrbništvo.

Opozarjam: ni važen vzrok, zakaj vas partner zapušča - važna je njegova ljubezen do otrok!

Se je katera že odločila?

Aja, moj odgovor je isti kot prej - do šole ni šans, da jih dobi ... v bistvu do konca prve triadeuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Zakaj vedno mati?
30.9.2006 22:28:55   
Anonimen
Bi bila ti pripravljena umreti, zato, da bi tvoj otrok živel? Recimo da bi bila ob njegovem rojstvu postavljena pred to izbiro. Da otroku rešijo, ti pa zato umreš. Samo odgovor ja ali ne.


Ja, seveda, v trenutku, brez premišljevanja.

(odgovor članu Fani.M)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?