Zahi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ali potem praznujete tudi ramadan, ......in podobne praznike ostalih verstev???? če to pomeni dela prost dan.. in da se na tan dan gre v toplice.. bom šel v toplice zakaj pa ne.. sej si rekla.. fešta je prva.. Poglej kako spet takoj obrneš na denar in materialne stvari Neeee, nisem mislila na denar. Mislila sem na to da če sem Kristjan sprejmem vero v celoti, kar pomeni tudi to da hodim k maši, da molim, da živim po božji besedi. Jaz ne hodim v nedeljo k maši zato da bi gledala župnika ali nune, da bi opravljala kaj je župnik zadnjič rekel, da bi sodila kakšen je in kaj počne, da bi gledala v pehar koliko denarja je spet nabral in šinfala okrog..................jaz hodim zaradi sebe, da sem z Njim, da se pogovorim kaj me muči, da poslušam božjo besedo in včasih odnesem kaj koristnega kar me spremlja skozi življenje. no.. spoštujem tvojo odločitev.. hodi v cerkev.. bodi z njim.. se pogovarjaj ipd.. to je meni vse lepo in prav.. To je duhovnost, obveznost v smislu kaj mi nalaga vera, ker ne morem samo prositi in prositi za boljši jutri ko mi gre slabo ampak se moram tudi česa odpovedati, da zvečer zmolim da jutrišnji dan, da se zahvalim za današnjega, da se pokrižam ko sedem k kosilu in se zahvalim da imam to srečo da imamo kaj jesti...........vse to, vse te malenkosti ki se zdijo vam ateistom smešne in fanatičnost in brezvezne in tudi tistim ki ste verni in se jih prilagajate po svoje ker je težko narediti križ in težko v nedeljo zjutraj vstati da bi šel k maši in težko zvečer pred spanjem z otrokom zmoliti "angelčka"...............TO JE TISTO KAR SEM MISLILA!!!!!! če boš pa otroka naučila, da se je treba zahvalit nekomu drugemo, kot tistemu, ki prinese denar za kosilo.. pol je pa to tvoja odločitev.. samo realnosti je bolj malo.. oz. nič.. Glej Zahi bilo je že nešteto tem na to vsebino tu na RR, kar nekaj časa sem že tu gor da vem da temu ni ne konca ne kraja. Mislim da smo vsi povedali in smo istega mnenja da naj se o vsem kar je v zvezi z vero in otrokom odločata starša, to je tudi njuna pravica in prav je tako. In njuna odločitev bo obveljala kakršnakoli že bo. Tudi moja je obveljala in tudi tvoja je pa sem 100% da sta si popolnoma različni. Zakaj bi potem grajal nekoga ki se odloči in se mu zdi prav da bo otrok krščen in ga obtoževal z posiljevalcem??? Samo zato ker ti razmišljaš drugače???? Se ti nezdijo te obtožbe malo preveč in neutemeljene??? Kaj vse bo tebi lahko otrok očital ko bo začel razmišljati z svojo glavo, saj ni vse samo v vprašanju vere so še druge stvari kjer lahko pride do konflikta ampak sam boš vedel da si mu dal tisto kar se je tebi takrat v tistem trenutku zdelo da potrebuje, če bo on kasneje razmišljal drugače sem 100% da mu nihče od nas nebi branil pa naj bo vprašanje glede vere, šole, pripadnosti, samohranilstva,....in drugih perečih tem. Zato so takšne obtožbe res brez pomena. verjetno se nismo čisto razumeli... hočem samo povedat zakaj otroku ne pustite možnosti da sam izbira vero.. mogoče bo drugačna od vaše.. a ne obstaja vzgoje brez verskih pridihov?? zakaj nebi vero izbiral sam.. ne da mu jo vsilite že pri rojstvu?
|