|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 13:55:39   
Tejccy
Midva z lubitom sva skupaj že 6 let in imava 20 mesečnega sinka. Ko sem zanosila in to oznanila doma, je mami rekla, da se bo treba poročit. Vse lepo in prav, ampak pr nas na kmetih so navajeni ohceti z vsemi strici in tetami in bratranci in sestričnami in njihovimi otroki, pa dedki pa babice,.......in to znese beri piši cca 150 svatovuser posted image  in takrat se nikakor nisva mogla zmenit, kolkšna bo ohcet...in je rojstvo otroka prej pršlo k poroka user posted image user posted image user posted image  in smo ostali na tem.

Men se zdi škoda dnarja stran metat, da povabiš vso žlahto k jo maš, k jih itak nikol ne vidiš. Jaz bi (in upam, da bom lahko kmalu v prihodnosti) na svojo poroko povabila domače (moje in  njegove), moje sodelavce ( mam samo tri user posted image ), prijatelje, ampak res prijatelje in to je to.
Kaj vi mislite o tem? Kakšne poroke ste imeli, in kako se je izšlo??

Najlepša hvala vsem za odgovore.

_____________________________

Ni lepšega trenutka, ko se ti otrok nasmehne in te objame
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 14:03:20   
živa
No, vidiš, pri mojem je bila tudi taka navada. Pa sva povabila vso žlahto in na koncu so bili take mone, da nama je bilo skoraj malo žal in bi danes povabila več prijateljev in samo tisto žlahto, s katerimi se res razumeva. Poroka je bila sicer super, zdaj imava pa mir, saj nama nihče ne more očitat, da koga nisva povabila user posted image .

Lp,

živa 

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 14:04:53   
tulip
Ohcet je tvoja, naredi tako, da bo tebi všeč. Pričakovanja ostalih seveda vedno so, a kaj, pač rečeš, da si se odločil tako.
Mi imamo v družini obe varianti- eno z vsem sorodstvom, drugo le s sterši in prijatelji, pa moram rečt da mi je bila slednja bolj všeč. Na taprvi je vsak itak sedel na svojem koncu, tako da se eni med sabo niso niti spoznali, na drugi pa je bila žurka!

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 14:05:44   
facka
Tudi mi nismo iz mesta, pa smo že kar nekaj let koruzniki, pa mislim, da bomo tut ostali. Se mi pa juser posted image  kaj si drugi mislijo, omožila se pa tudi ne bom zaradi drugih. Mi grejo pa že od nekdaj na jetra razne fešte. Sploh pa poroka je en tak dogodek, da si ga organiziraš sam, zase in tebi bližnje, ne pa zaradi drugih. Saj nate se tudi ne bo nihče oziral, verjemi.

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 14:08:44   
mika
Tejccy, midva sva imela 150 svatov in je bilo superuser posted image - to je bila poroka po mojem okusu. Noseča sem bila polnih 6 mesecev in sem plesala vse do jutrauser posted image .

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 14:20:18   
Tejccy
Super Mika, lepo zate. Midva sva pa pred gradnjo hiške (hišeee, če pogledamo kvadraturo user posted image ) in se ne morem in po eni strani ne želim spuščat u take finančne zalogaje, kot je ohcet s 150 svatov. In kolk vaju je koštala ohcet???

pozdravček

_____________________________

Ni lepšega trenutka, ko se ti otrok nasmehne in te objame

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 14:25:08   
*maja
Jah pri nas ni poroke ravno zaradi tega, ker bi morala imeti vaško poroko, to pa košta veliko denarčkov, pa mi je preprosto škoda denarja.
Po mojem okusu bi bila ravno pravšnja poroko z ožjo familijo in najboljšimi prijatelji. Tam cca. največ 50 ljudi.

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 14:33:26   
Nasy
midva sva imela okoli tega sam kreg..pa sva lepo povedala, da denarja nimava za ga stran metat, žlahta pa je itak strgana plahta..vsi bi pršli zatonj jest in da bi se kaj govorilo..
na najini poroki nas je bilo 11..so  najprej starši nekaj protestirali, pa sva jim lepo povedala, da če jim kaj ni prav, naj si nardijo in plačajo žur kjerkoli, ma brez naju ali pa morda niti ne bodo na poroki in če nemorejo razumeti, nama je prav vseeno, če bova samo midva in 2 priči..

< Sporočilo je popravil Nasy -- 16.10.2006 14:34:49 >


_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 14:59:56   
SašaR
Pri nas je tudi navada, da povabiš vse. Tudi pri nama bi bilo hitro 150 svatov, v večini po njegovi strani, po moji bi bilo vseh skupaj 12 ljudi.
Nekako sva se zmenila, da gremo samo na večerjo s starši in brati/sestro. Veliko žlahte nama  je reklo, da imava popolnoma prav, da bova tako naredila, sam ravno pri teh ljudeh je bilo v zadnjem času okrog 100 svatovuser posted image .

Briga naju kaj si drugi mislijo. Tudi midva nisva hotela zapravljati soldi za ogromno ohcet, tak da vsa kar dobro prišla skozi. Kolikor lahko.user posted image


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 15:08:22   
lelaval
Men se zdi škoda dnarja stran metat, da povabiš vso žlahto k jo maš, k jih itak nikol ne vidiš. Jaz bi (in upam, da bom lahko kmalu v prihodnosti) na svojo poroko povabila domače (moje in njegove), moje sodelavce ( mam samo tri ), prijatelje, ampak res prijatelje in to je to.


Takšno je tudi najino razmišljanje. In, ker moji tašči takšno razmišljanje ni bilo pogodu, se pač nisva poročila, ker poroke po njenih kriterijih nikakor nisva želela.
Če se pa bova poročila, pa bodo v prvi vrsti kolegi in prijatelji, od žlahte pa le tisti, s katerimi se res vredu razumeva.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 16:45:19   
SaaS
Midva sva na poroko in potem večerjo povabila moje tete in strice, bratrance in sestrične z družanima, saj smo si zelo blizu. Se dosti videvamo, saj vsi živimo tu blizu v Ljubljani. Od njegovih pa sva povabila le eno teto in strica, nobenih drugih sestričen, bratrancev. Ker enostavno nima veliko kontaktov z njimi.

Sploh nisva bila v dilemi, koga povabit in koga ne. Ker je res takšna razlika. On moje vse pozna, se večkrat vidimo, jaz njegove le nekatere, pa še te zelo bežno s kakšnega hitrega obiska... Tudi njegovi nama niso nikoli nič nakazali, da bi želeli. Moji pa tudi ne, sama od sebe sem želela povabit sestrične in bratrance. Na večerji nas je bilo tako okoli 30 odraslih in 8 otrok.

Prijatelje pa sva čez en teden povabila na žurko v eno kočo.

Še vedno se mi zdi, da je bila to najboljša varianta praznovanja poroke. Za naju, da se razume.

Mešat prijatelje in sorodnike, ki se sploh ne poznajo, na ohceti, se mi zdi pa najbolj brezveze... Sem bila na takih porokah z več kot 100 svati. Pa naj se tisti strici in tete posebej zabavajo, prijatelji imamo pa spet svojo drugačno zabavo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 16:52:31   
mika
glej v naši familiji povabimo vse, ožje in širše družinske člane in prijatelje. stroškov poroke se zavedamo vsi, zato dajo večinoma denar, dobila sva pa tudi ogromno daril. najina poroka je stala mislim da 2miljona. koliko sva doboila od svatov ne vem točno, ampak na koncu ko sva vse pokrila(večina zadev sva plačala po poroki) in nama je še ostalo miljon in pol. pol leta za tem, sva tudi midva začela graditi ne ravno  majhno hiškouser posted image .
poročila sva se pred dvema letoma.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
16.10.2006 16:56:00   
lenika
Midva sva imela kar veliko poroko z okoli 80 svati, plačali so jo pa oboji starši. user posted image

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
17.10.2006 9:17:02   
Klarita
Najina poroka bo čist po najinem okusu in ne po okusu familije. Glede nato, da to njegovi starši ločeni in jih težko daš skupaj, bi najraje šla sama v tujino in se sama poročila. Če pa že bo tu, pa so skromna in čist tako kot sva si midva zamislila. Piknik in konec. Brez šikimiki okraskov in bednega benda, ki ti lahko vse skupaj skisa......
Torej idealno bi bilo, da greva sama v tujino se poročima tako kot želima, tukaj pa narediva piknik in se kao poročima še enkrat, recimo, da bodo starši srečni.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
17.10.2006 12:04:21   
andrejka82
Midva sva imela 15 svatov. Imeli smo se cudovito, nikogar ni bilo, ki bi jemal energijo s slabo voljo. Ce bi se se enkrat porocila bi naredila isto.

Njegova mama, ki je starokopitna je sicer se 2 meseca vlekla mulo, ker ni bilo povabljene pol vasi in vseh sosedov, ampak sem se pozvizgala na to.user posted image

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
17.10.2006 13:04:20   
Zahi
zakaj imam vedno znova občutek, da se poroke prirerajo za vse ostale kot za mladoporočenca..

par, ki se odloči poročit.. naj se poroči.. kdo pa pride tja.. pa ni ravno pomebno..

dogodek je namenjen njima.. ne pa gostom..

vsekakor mi je pa nora ideja, da se povabi po 100-200 ljudi, katerih niti dobro ne poznata.. in se tam pretvarjajo, kako je vse fino fajn..

osebno bi povabil najožje prijatelje in sorodnike, s katerimi živim in preživljam prosti čas..

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
17.10.2006 13:51:08   
tanikaa
Mi2 + starši + najboljši prijatelji= Najina poroka

NOBENIH SORODNIKOV. ŽELJ STARŠEV NE IZPOLJNUJEMO.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
17.10.2006 14:02:00   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Mi2 + starši + najboljši prijatelji= Najina poroka

NOBENIH SORODNIKOV. ŽELJ STARŠEV NE IZPOLJNUJEMO.


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
17.10.2006 14:05:23   
kalbo
U, men so pa ohceti zakon. Midva sva mela velko ohcet z obvezno frajtonarco in je blo super. Povabljeni so bli pa samo tisti, ki jih mava rada. No mava srečo, da se je takšnih nabralo kar 90. Ženki se je izpolnila želja plesati do onemoglosti na svoji poroki. Kar se financ tiče sva bla v pliusu za celo kuhinjo.

Se pa strinjam, da mora biti poroka po željah mladoporočencev in nikakor ne staršev oziroma kogarkoli. Tudi tista mamina izjava...se bo treba poročit... je mimo...zakaj že

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
17.10.2006 15:21:12   
Kuba
Poroka je vaša in o tem odločate vi. Jaz sem imela isti problem. Moj mož ima 9 tet in stricev. Si predstavljaš kolko ljudi bi blo, da bi prišli še vsi njihovi otroci in vnuki!! Ziher 200 ljudi. Ampak ne, midva sva želela bolj intimno poroko - in sva jo tudi dobila! Ampak ne brez problemov. Starši so seveda želeli mednarodno zabavo a midva nisva bila za to. In tako sva vztrajala do konca in ti povem, da sva SUPER zadovoljna bila čisto z vsem. Kakor si bosta postlala tako bosta spala. OK?

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
17.10.2006 17:34:04   
janjja
prav zaradi žlahte bo najina poroka drugo leto s 120 svati. Drugače pa bodo vsi vlekli dolg nos. Pa naj jim bo vsaj fešta.user posted image

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
19.10.2006 10:49:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tejccy)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
19.10.2006 10:56:53   
rija
Jaz crknem, da moram biti nevesta na klasični poroki z ogromno svati user posted image

ČE bi se že poročila: piknik, prijatelji, starši in sorodniki, s katerimi se tudi sicer veliko družimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
19.10.2006 12:38:21   
Kuba
Pa sej to je bistvo!!! Povabiš ljudi, ki so ti blizu, prijatelje, sorodnike ki ti je kaj do njih, ostale ki pa jih ne vidiš niti enkrat na leto pa te prav boli če zavihajo nos! Če se počutiš nelagodno ob velikuh porokah absolutno nima smisla je delat! Saj to je enkratna življenjska priložnost! Ne dovoljujmo več staršem in ostalim da nam krojijo usodo!

< Sporočilo je popravil puncica -- 24.10.2006 15:33:44 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kakšna ohcet je po vašem okusu?
24.10.2006 12:45:01   
Solero
Zame je poroka intimen dogodek, ki se tiče mene, mojega moža in tiste peščice najbljižjih ljudi. Lepo vas prosim, kdo pa si je s stotimi ljudmi blizu? Pa to je absurd. In potem postane poroka vaška veselica, na kateri se ljudje vidijo prvič in zadnjič.
Midva sva imela 17 gostov in bilo je prečudovito. Pa nisva izbirala po ključu sorodstva, ampak res najbljižjih, torej tisti, s katerimi se slišiva vsaj vsak teden.  
Ja, kar se pa denarja tiče, pa samo poglejte, kdo živi od porok. Glasbeniki, fotografi, cvetličarji, slaščičarji in gostilne. Veliko denarja za samo en dan... Na kup ga pa kar dolgo spravljaš.

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?