|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krema ELIDEL!!!
16.10.2006 18:48:05   
natasapoje
Lep pozdrav!
Zanimajo me vaše izkušnje z Elidel kremo? Uporabila bi jo za zdravljenje atopičnega dermatitisa pri 10 mesečnemu sinu. Kakšni so starnski učinki in zakaj jo ne predpisujejo preden je otrok star 2 leti, v tujini pa naj ne bi bilo te omejitve?
Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krema ELIDEL!!!
16.10.2006 18:58:52   
dix
mi smo ga pričeli mazat z njo pri približno tej starosti pa je z njim vse ok. Ga pa že lep čas ne mažem s to kremo ali s kako podobno. Je bolj blaga od kakega Elocoma (ni kortikosteroid namreč), je pa previdnost vseeno priporočljiva. Maži čist na tanko in ne predolgo.

Priporočam Tea tree od justa!

(odgovor članu natasapoje)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krema ELIDEL!!!
16.10.2006 19:41:02   
tulip
Nam ni pomagala, kvečjemu še bolj razdražila kožo, ko je imel močan AD. Tako da je nisem več uporabljala. Edino Elocom je pomagal, za preventivo pa pazljivost, da ne izsušimo kože (Linola kopeli, krema za telo Avenee - Trixera).
Previdnost ni odveč, Elidel je nova krema in dolgoročnih učinkov se še ne pozna, pri nas jo pri mlajših (nam jo je dala pri 5mes) uporabljajo zaradi 'uspešne uporabe v tujini'...

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krema ELIDEL!!!
16.10.2006 19:42:55   
natasapoje
Živjo Dix!
A mi poveš prosim kje se dobi ta krema in kakšna je cena? Sklepam da je nekaj naravnega! 

< Sporočilo je popravil natasapoje -- 16.10.2006 19:44:22 >

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krema ELIDEL!!!
16.10.2006 21:08:01   
sarazan
Izkušenj s temi kremami nimam.
Vem pa, da kortikosteroidi zelo tanjšajo kožo. Po tej logiki se jo zdravniki pri manjših otrocih verjetno izogibajo, sploh na daljši rok.

(odgovor članu natasapoje)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krema ELIDEL!!!
17.10.2006 7:22:42   
Bibek
Mamice bodite previdne z uporabo elidela, ker naj bi uporaba povzročala kožnega raka. Tudi mi smo našega sončka pred kakšnima dvema letoma mazali s tem, pa naju je gospa Brigita, h kateri sva hodila na Bicom opozorila na stranske učinke te kreme. Takoj sva jo nehala uporabljati, z Bicomom pa se je popolnoma pozdravil. Res ni poceni, se pa splača...
Link, ki govori o škodljivosti elidela:
http://www.yourlawyer.com/topics/overview/elidel

(odgovor članu natasapoje)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krema ELIDEL!!!
18.10.2006 17:00:22   
trdozimc
Oprosti, da sem se tako pripopala. Kaj pa Stelatopia od Mustele? Nam je super pomagala pri AD - seveda poleg diete.

(odgovor članu Bibek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krema ELIDEL!!!
19.10.2006 11:22:56   
radovednica_
mi pa smo dobili kremico elidel tam nekje pri šestih mesecih, ker smo imeli neke spuščajčke na obrazu in nam je pomagala.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krema ELIDEL!!!
25.4.2008 7:02:44   
mamyleone
IZVIRNO SPOROČILO: Bibek

Mamice bodite previdne z uporabo elidela, ker naj bi uporaba povzročala kožnega raka. Tudi mi smo našega sončka pred kakšnima dvema letoma mazali s tem, pa naju je gospa Brigita, h kateri sva hodila na Bicom opozorila na stranske učinke te kreme. Takoj sva jo nehala uporabljati, z Bicomom pa se je popolnoma pozdravil. Res ni poceni, se pa splača...
Link, ki govori o škodljivosti elidela:
http://www.yourlawyer.com/topics/overview/elidel

Pozdravljena Bibek,
mene pa zanima, na kaj je bil alergičen tvoj otrok oz. ali ste bili alergični na tuberkuline? Tudi mi smo se začeli zdraviti z Bicom, pa so se mi pojavili dvomi ali bo to res pomagalo mojemo malčku (9.mesečnemu).
Do tvojega sporočila pa sem prišla, ko sem želela ugotoviti slabe in dobre strani Elidela. Tudi meni je uradna medicina za zdravljenje "atopičnega dermatitisa"po njihovo predpisala mazanje z Elocomom in Elidelom poleg diete.
Hvala
mamyleone

(odgovor članu Bibek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Krema ELIDEL!!!
10.5.2008 19:20:43   
suzanamai
In uporablja Elidel že dve leti in sicer za obraz. Žal mu do sedaj ni nobena krema ali zdravilo pomagalo pri ad, razen prav elidela. Poskusili smo tudi vse oblike alternative in povsod razočarani.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu mamyleone)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Krema ELIDEL!!!
12.5.2008 15:25:53   
Anonimen
Glede krem in ostalih farmacevtskih preparatov, kremic in ostalega sem prišel do zaključka, da naši otroci tem kvazi strokovnjakom služijo kot poskusni zajčki. Eden bolj eminentnih dermatologov nam je eno leto predpisoval oljno kopel za katero se je na koncu izkazalo da vsebuje dodatek ene alergene snovi (ne spomnim se več ali gre za orehe ali kaj podobnega), tako da se je čez čas tisto na kar je še pred kratkim prisegal izkazalo kot neučinkovito. OK, tolažim se sicer lahko kao z dejstvom da se te stvari vseskozi izboljšujejo, ob grenkem priokusu dejstva da pri skoraj vsaki stvari, ki je trenutno aktualna najdejo nekaj škodljivega, slabegam, da jo lahko nato zamenjajo z nečim novim izboljšanim.
Pravijo, da je farmacevtska industrija ena najmočnejših na svetu.

Glede Elidela, tudi mi ga uporabljamo po potrebi, samo ob pojavu izpuščajev in ga umaknemo takoj ko isti izginejo. Kolikor vem, krema sicer naj ne bi bila toliko škodljivo ravno zaradi nevsebovanja kortikosteroidov, vendar naj se dolgo ne bi uporabljala. Kdo bi ga vedel. Dejstvo pa je da pomaga.

(odgovor članu suzanamai)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Krema ELIDEL!!!
20.5.2008 20:43:47   
zrak
pozdrav..
Mi imamo tudi AD in smo dobili kremo Elidel, ampak ne pomaga prav nič.. ravno obratno je dobil še več izpuščajev in sem kar prenehala s to kremo..
Pri testiranju na alergijo je bilo vse bp,... kako ste ve ugotovile na kaj je alergičen??
Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Krema ELIDEL!!!
6.7.2008 14:58:20   
Sandra05
Meni je dermatologinja predpisala Protopic, kupila sem ga lahko le v avstriji,n ker ga pri nas ne uvažajo več, zaradai teha ker so hrvati imeli malo povpraševanje po njem (odgovor iz lekarne). Elidel, pa naj bi bil pompolnoma enak po mneju dermatologa, ampak vam povem Protopic je bil bomba, mi je zelo pomagal, sem mela kar kako dobro leto mir. Da ne govorim o elidelu, koža rdeča, srbelo, peklo, eh BV.

Če imate možnost, da imate znance kje v avstriji, nemčiji, naj vam oni ta Protopic zrihtajo al pa prosite dermatologa, pač plačate. Takrat sem dala 70 eurov za 10g, pa sem mela kao list od dermatologa, da mi to predpisuje za zdravljenje in mi je zavarovalnica denar vrnila.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?