|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred laparoskopijo
29.12.2006 10:09:58   
violet
Živjo!
Že sam naslov pove veliko - da me je strah pred tem posegom. Imam namreč 9,6 veliko maščobno cisto in sem naročena za poseg 18.01.2007. Vem, da ste se že velik razpisale o tem, ampak me vseeno zanima, kakšne izkušnje imate?! Zanima me tudi, če so vam kaj "prepovedali" imeti spolne odnose pred tem posegom. Meni niso nič rekli sicer, ampak sem nekje zasledila, da 14 dni pred posegom ne smeš imeti spolnih odnosov. Kaj pa po posegu, kdaj se lahko začne delat na naraščaju. Po prvi user posted image  ali kdaj kasneje? Saj vem, da sem zelo firbčna, ampak me zanima kakšne izkušnje imate ve tukaj s temi posegi. No, pa vesele praznike in srečno novo leto želim vsem tukaj.
Pozdravček, violet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred laparoskopijo
29.12.2006 21:22:48   
tejchka
ojla violet, tudi sama sem imela laparoskopijo, ne zaradi ciste, temveč zaradi endometrioze.
Strah je čisto razumljivo prisoten, zato se ne opravičuj, ni pa to nek tak poseg da bi mogla biti sedaj nenormalno živčna, itak verjemi v to, da je to potrebno zato, da boš nekoč lahko imela user posted image , ter da boš sama zdrava.
Glede spolnih odnosov pred op. ne bi vedela kdaj ja ali ne, po op. pa je tako ( vsaj meni so tako rekli ) 14 dni nič, potem zaščitene do prve user posted image , potem pa v akcijo user posted image  za user posted image .
Lp in srečno

(odgovor članu violet)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: strah pred laparoskopijo
29.12.2006 22:19:19   
saša80
violet!

naj ti povem, da sam poseg sploh ni nek bav bav...ne se obremenjuj s tem, ker res ni nič strašnega.je pa razumljivo da je prisoten strah.. tako ti bom povedala..same priprave niso nič strašne... edino kar je meni bilo najhuje je bilo zbujanje iz narkoze...to pa vsaka drugače prenaša, tako da je to čist odvisno... naj te ne bo strah..ker po nekaj mesecih bo vse to pozabljeno in bo tako kot pred laparoskopijo...




glede spolnih odnosov pred laparoskopijo pa ti morem povedat, da tega še nisem slišala kje..meni so samo rekli, da po prvi user posted image lahko začnem delat na user posted image .

upam, da sem ti kaj pomagala..

lp saša

< Sporočilo je popravil saša80 -- 29.12.2006 22:20:24 >

(odgovor članu tejchka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 9:10:46   
violet
Hvala za odgovore, se počutim že velik boljš...Se mi je zdelo, da pred posegom ni treba tolk čuvat, sam sem se hotla sam prepričat.
Lep pozdravček, vijolica.

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 16:07:37   
frutka_
Mi lahko prosim katera opiše popstopek laparoskopije.

(odgovor članu violet)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 16:14:42   
saša80
sama laparoskopija poteka takole..bila sem v mb  na operaciji..

sprejeta  sem bila v ponedeljek...takrat sem dobila za kosilo samo juhico..potem sem pa lahko do polnoči samo pila..po polnoči pa nič več..še pred tem sem dobila v ponedeljek zvečer klistir, da se črevo ščisti..potem v torek sem bila operirana...zjutraj te peljejo v operacijsko, še prej ti oblečejo posebno haljo..ko čakaš na postelji pride anestezistka ki ti da narkozo..potem se pa več en spomnim...zbudila sem se na intenzivni negi...mene je zlo zebl, ko sem se zbujala...eno noč sem preležala na intenzivni negi..malo pred kosilom so me peljali na oddelek drug dan... res je da komaj vstaneš po operaciji ampak gre iz dneva v dan na bolše..tako da te ne rabi bit strah..po operaciji pa sem bila še 14 dni v bolniški...po 8 dneh pa so mi odstranli šive..

upam, da sem ti kaj pomagala

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 16:34:38   
frutka_
Saša hvala! To je postopek kjer ti v jajcevode spustijo tekočino da vidijo prehodnost in ti nato s prepikajo trebuh...oprosti moji nevednosti, sprašujem za prijateljico...

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 16:46:11   
saša80
ne..tisto ki ti spustijo barvilo je pa hsg.. laparoskpija je pa prav operacija, kjer ti pogledajo v notranjsost s pomočjo narkoze... hsg je pa kot ginekološki pregled...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 16:53:47   
frutka_
okej hvala in kako zgleda hsg?!

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 19:19:13   
saša80
pri hsg pa prideš v bolnico..te odpeljejo tja kjer delajo hsg... v spalni srajci se vležeš na mizo..se primeš za stekna in noge povlečeš k sebi..kot bi hotla svečo nardit... noge seveda nastran, da ti potem vstavijo kateter, po katerem ti vbrizgajo modro tekočino..nato pa ti gor nalepijo nekkšen obliž in potem te rengensko slikajo..vse to traja par minutk..potem še kakšno uro odležiš na oddelku in lahko greš domov..


upam, da sem ti kaj pomagala..če pa te še kaj zanima pa ti rade volje odgovorim

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 19:38:32   
frutka_
Saša hvala za info!user posted image

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: strah pred laparoskopijo
30.12.2006 23:50:24   
saša80
malenkost..saj če rabiš kakšno informacijo kr povej..brez problema ti odgovorim..

lp saša

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?