|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   (So)udeležba fanta pri prenovi
28.2.2007 12:51:58   
lasek
Moja vprašanja so pravzaprav čisto enostavna. Po drugi strani pa ne tako zelo.

Najprej pa malo opisa stanja;
S fantom, ki je pet let mlajši od mene (28 let ima) sva skupaj šele dober mesec. Moram povedat, da se stvari razvijajo z astronomsko brzino in da se pogovarjava tudi že o temah kot so otroci, družina, poroka itd. Vsega si želi in pravi, da z mano in seveda jaz z njim. In jaz mu verjamem. Ker je zaupanja vreden in izredno pošten, odprt in ljubeč. Strašno ga imam rada.

Se pa vzporedno odpira še eno poglavje. Stanujem v hiši, ki je potrebna temeljite obnove. Tega projekta se v glavi lotevam že več let. In še preden sem spoznala njega, sem se odločila, da ga letos izpeljem. In sedaj moja mini težavica oz. vprašanje!

Ali je primerno po tako kratkem času partnerja vprašat, če je pripravljen sodelovati pri projektu (ker načeloma je že izrazil voljo, da bi se preselil k meni)?

In če ja, ali naj ga vprašam kako je pripravljen sodelovat; tudi finančno ali samo pri organizaciji dela in obrtnikov?

Svetujte mi malo, kako naj se obrnem v dani situaciji. Imam kar tremo spraševat takšne stvari. Bom zelo zelo hvaležna.

Pozdravček vsem in vselim se vseh mnenj.

Temo sem odprla tudi pod Očkov forum in Gradnje, in ker sta foruma manj obiskana še tukaj. Za to se opravičujem.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
28.2.2007 13:14:10   
ronja
Hm, te razumem, res je malo zgodaj;) Jaz mu ne bi po enem mesecu upala rečt, če bo kaj finančno prispeval v stanovanje, ker bi lahko narobe vzel, ampak po drugi strani pa ga ti poznaš in veš, koliko sta se že o tem pogovarjala. Baje grejo kasneje te stvari hitreje...

kaj pa če ga recimo za zečetek samo vprašaš za mnenje, ideje, pa potem, če bi bil pripravljen kdaj ti pomagat pri delu, recimo "čuvat delavce", ali jim odnest malico in take stvari, da si bosta uredila svoje stanovanje, finančno podporo pa naj rajši sam predlaga, ko se bo on tako ziher počutil... Da ga ne bi po nepotrebnem prestrašila... Čeprav sem mogoče jaz preveč cagavec v teh zadevah, ampak jaz bi tako naredila. ker je fino, ko si skupaj planiraš, kako bosta kaj naredila, tega se ne splača zamudit...

Recimo, ga vprašaš, kaj se mu zdi boljše, da je v predsobi taka omara ali barvaste stene ali ... in kako bi on rajši imel, saj bo verjento nekoč tu živel... In potem ko že bosta idejno premlevala, bo verjetno sam hotel sodelovat tudi na drugih nivojih, sploh če bi si ti sama kake njegove ideje ne mogla privoščit, recimo... Kako masažno kad, recimo,hehe, če bi se za to zagrel... Je pa dejstvo, da če boš obnavljala sama, potem boš naredila po svoje in ti ni treba upoštevat njegovih želja, ampak se on ne bo počutil tako doma, kot če bosta obnavljala skupaj, ga boš upoštevala in bosta delala kompromise in delila stroške. Meni se zdi druga varianta boljša, vendar pa naj pride do nje čim bolj spontano, seveda se je pa treba zmenit;)

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
28.2.2007 13:21:01   
Nattka
Zoprna situacija, glede na to, da sta skupaj šele mesec dni. Jaz razmišljam tako: glede na to, da si napisala, da bi v vsakem primeru izpeljala svoj projekt, bi jaz v tvojem primeru to naredila sama, s svojim denarjem.  Drugače bi ravnala, če bi bila par dlje časa.
Če pa je on pripravljen sodelovat tudi finančno, pa je dobro, da spravi račune, ker če do česa pride, bo verjetno hotel vloženi denar nazaj.
Moje mnenje je, da se definitivno poznata premalo časa, da bi bila 100% prepričana, da bosta za vedno skupaj. Pa poskusita najprej živeti skupaj nekaj časa, d bosta videla, kako vama gre. Obnova pa verjetno lahko še malo počaka.

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
28.2.2007 13:21:10   
Anonimen
Če si to želiš delati kot pišeš že dolgo časa, potem ni ovir. Sama reakcija fanta pa ti bo dala marsikateri odgovor na tvoje vprašanje. user posted image
Nasvet: ko začneš, ga ne sili v nobeno stvar, ker če ima interes, potem bo sam začel z delom. Takrat pa se za vaju odpira nov list pogovora.Srečno!

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
28.2.2007 13:23:24   
nejar
Za moje pojme je to ornk prezgodaj. Kaj če vama ne uspe.
Počakaj še malo še če bi bila eno leto skupaj je to zgodaj.
Naj ti pomaga na tak način kot je napisala Ronja.
Zanimivo, da po enem mesecu vse to hočeš jaz pri enem mesecu niti pomislila nisem na kaj takega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
28.2.2007 14:20:49   
lex
Ti se loti prenove, on pa ti bo pomagal kolikor bo on hotel (pri obrtnikih, pri sami fizični izvedbi, če pa bo sam hotel pa ti bo še kaj primaknil). Mislim, da bi bilo malo prehitro, če bi finančno sodeloval. Mogoče te pa preseneti in ti kupi kakšno lepo lučko ali kaj podobnega. Pusti času čas in ta ti bo najbolj pomagal odgovoriti na tvoja vprašanja.
Glede obrtnikov pa se moški mogoče včasih malo bolj znajdejo.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu nejar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
28.2.2007 15:27:45   
lenika
Prenovo mu omeni in boš videla, kako bo reagiral.
Drugače pa bi jaz na tvojem mestu s prenovo počakala še vsaj nekaj mesecev, da se vidva bolje spoznata, potem, pa če imata namen zaživet skupaj in si ustvarit skupno življenje v tvoji hiši, se mi zdi smiselno, da z idejami sodeluje tudi on.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
28.2.2007 15:46:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lasek


Ali je primerno po tako kratkem času partnerja vprašat, če je pripravljen sodelovati pri projektu (ker načeloma je že izrazil voljo, da bi se preselil k meni)?



Finančno sodelovanje: ne
Moralna podpora, letanje okoli obrtnikov itd.: da

(odgovor članu lasek)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
1.3.2007 7:38:01   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

IZVIRNO SPOROČILO: lasek


Ali je primerno po tako kratkem času partnerja vprašat, če je pripravljen sodelovati pri projektu (ker načeloma je že izrazil voljo, da bi se preselil k meni)?



Finančno sodelovanje: NE
Moralna podpora, letanje okoli obrtnikov itd.: da


Enako!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
1.3.2007 9:33:59   
Nixxon
Ne. Je prekmalu, jaz osebno se nebi upal dati denarja.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
1.3.2007 11:10:21   
Anonimen
Jaz bi ta projekt izpeljala sama. Tvoj user posted image  pa bo že sam prispeval po lastni presoji, če bo zainteresiran. Direktno pa ga ne bi vprašala. Srečno!

(odgovor članu lasek)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: (So)udeležba fanta pri prenovi
1.3.2007 18:11:36   
kapica
Hm, si dobila ze dobre odgovore, pa tudi jaz mislim da je prezgodaj sprasevat glede denarja in sodelovanja. Mogoce, ce se ti ne mudi tako zelo, pocakas do drugega leta in bos videla ali se je kaj spremenilo med vama, sta se skupaj in tako. Ali pa da se tega sedaj sama lotis, brez da ga karkoli sprasujes, on naj bo samo opazovalec. Ne vem, res je malo nevarno karkoli sklepat po enem mesecu. Nemogoce je, da bi ga tako dobro poznala, da bi vedela, da nima on za tem se kaksnih namenov. Kaj pa vem.
Raje ne.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?