|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim potolažite me
18.6.2007 16:16:37   
Maxica
Nalin, razumem te. Tudi mene je nosečnost pred malo več kot enim letom presenetila. S ta večjim smo ravno en tak fajn ritem ujeli, nič kaj zelo zahteven otrok ni bil, prav fino smo se imeli. In ekola, najavi se še en človeček, ki nam bo spet vse postavil na glavo. Res sem ga občutila kot enega tujca, ki bo prišel v našo družino in nam naredil zmešnjavo. Ampak potem se človek že počasi privadi, sploh pa potem, ko dobiš to štručko v roke, brž občutiš, da je tudi ta pikica ravno tako tvoja in jo imaš ravno tako, kot prvega otroka, najraje na svetu.user posted image Boš videla.
Zato se nikar vnaprej ne sekiraj, ker ti bo čez čas potem samo žal, zakaj nisi raje bolj uživala v nosečnosti. Z Žanom imata sedaj enkratno priložnost izkoristiti teh nekaj mesecev še, dokler je še edinček. Pa se igrajta kako drugače, tako, da ne bo občutil, da je kaj drugače. Otroci so zelo prilagodljivi, samo mi odrasli nekaj kompliciramo in jih podcenjujemo. Res ti iz prve roke povem, da bo vse v redu. Ne rečem, da se kdaj ne boš počutila tako, da bi najraje šla na balkon in začela tulit pa z glavo v zid tolči, ampak to so redki trenutki. user posted image Vmes so pa razni taki sladkorčki, ki jih ne bi doživela, če bi imela edinčka.
Tudi naš skoraj triletnik sedaj že tako fino poštima bratca. Prej se je igral z lego kockami, pa je user posted image  po vseh štirih prišel do njega in mu vzel kocko ter jo hotel dati v usta. Pa mu jo je vzel, in se je user posted image  trmasto začel jokati. Ga je pa brž začel tolažiti, šel po dudo in sta se sama vse porihtala.
Res, Nalin, izkoristita z Žanom zdaj ta čas. Itak bo pa potem on tudi že toliko večji, da bo razumel, kaj se dogaja. Isto z dojenjem. Pusti ga, če se še hoče dojiti. Jaz sem dojila do sedmega meseca nosečnosti, potem se je pa čez noč sam odstavil. Boš sproti videla, kako pa kaj.user posted image user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
18.6.2007 21:28:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Prosim potolažite me
18.6.2007 22:57:46   
taška30
Nalin, naj ti še jaz napišem par besed 'iz prve roke'. Po eni strani te razumem, pa vem da ti še hormoni svoje delajo, po drugi pa,sorry, ti moram povedat da resnično pretiravaš. Saj zdajle se ti ne zdi, ampak ko boš za nazaj brala čez par mesecev, boš to videla.
Delaš si probleme v svoji glavi, čeprav je zelo verjetno, da Žanu to sploh ne bo delalo problemov.
Otroci so tako prilagodljivi, da ne moreš verjet. Kdo sploh pravi, da bo Žanu fuuul hudo, če ne bo mogel skakat po tebi ( no, to skakanje se mi itak ne zdi preveč pametno, tudi če nisi noseča)? Pleza lahko še vedno po tebi - boš kasneje pač malo zaščitila trebuh, pa še pazil bo, ko mu boš razložila. To, da ga ne boš mogla nosit naslednje mesece, se mi tudi ne zdi tako tragično, saj zna hodit, pa s triciklom se vozi...pa ne boš večno utrujena, to je prvo tromesečje, si že malo pozabila od Žana, ne?user posted image

Jaz ti svetujem, da mu čimprej začneš razlagat, da je mami utrujena, pa mami ne more...pa naj raje pride k tebi v naročje na kavč, posteljo, pa bosta brala, se stiskala, pela...ti povem, da je moja tavečja zelo hitro in brez problemov sprejela to, da mami česa ne more, je pač navalila na atka za bolj 'fizične' zadeve - res , otroci ful dobro sprejemajo spremembe.

In ne razmišljaj o drugem članu kot o konkurenci za Žana, pač pa kot o darilu za Žana, saj se bosta lahko skupaj igrala, zabavala, odraščala, bi rekla, da če bi šlo po tvojih planih (drug otrok čez 8 let), bi bil Žan za marsikaj prikrajšan, mogoče bi res imel več tvojega časa samo zase, ampak ni nujno, da je bi bilo to dobro zanj.
Mamina ljubezen pa se vedno le množi, ne deli, saj to pa veš, ne?user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Prosim potolažite me
3.7.2007 20:21:24   
VERONICA
Spet sem malo pokukala na to temo, upam da si dobro.

Ali veš kaj je lepšega kot imeti otroka? Imeti dva!

Na koncu nosečnosti sem si tako poskušala zapomniti momente da smo bili v treh in sem si jih. Ampak ko se jih zdaj spomnem ne postanem nostalgična, ne, mislim joj kako je takrat bilo dolgočasno!


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
3.7.2007 21:43:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Prosim potolažite me
7.7.2007 20:36:32   
viv_
No, še nekaj na to temo...

Zadnjič se s kolegicami pogovarjamo, pa jaz neki jamram, kako ima Mirna kot prvorojenka povsod prednost, da se vidi že pri telegramih, pri Mirni sem jih dobila v porodnišnico sigurno 50, pri zarji lih ene 5 (je pa res, da med prazniki pošta ni delala), da za krst je Mirna dobila celo goro zlata, Zarja komaj kaj... Pa mi ena kolegica reče:"Ja, ampak Zarja ima pa sestrico, ki je Mirna ni imela!" To se mi je pa tako lepo slišalo... In ja, res ima tudi ona nekaj več user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Prosim potolažite me
7.7.2007 21:17:57   
Baucka
Jaz bom mogoče malo bolj ostra.

To je to ko smo si naše preljube otročke tako razvadile, da morajo dobiti tisto kaj hočejo in to točno takrat ko to hočejo. Prilastili in zasužnjili so nas kompletne. Tako, da včasih sploh ne moremo dihat več, ker nam nonstop visijo okrog vratu. Čas je da se tvoj otrok in moj in še marsikateri nauči, da ne bo večno vse po njegovem, ne bo vedno vsepovsod prvi.  Da so pomembne tudi potrebe in čustva ostalih ljudi in da se mora tudi znat postavit v vrsto.  Tudi žalost, jeza, ljubosumje so del našega življenja.  In sedaj boš prisiljena, kar do sedaj nisi bila, da mu postaviš meje tudi glede tvoje pozornosti. In sprejmeš dejstvo, da tudi če se kdaj joče, bo preživel.

To ti govorim zato, ker imam tudi jaz doma razvajenko, ki misli, da lahko dela z mano kaj hoče. In jaz ji to dovolim, ker še nisem prisiljena, da bi jo postavla na realna tla. Odkar sem rodila, brez nje nisem šla nikamor za več kot 2 uri. Zvečer ni šans, da kam grem, ker se ponoči zbuja in potolažim jo lahko le jaz.

Poskušaj ga že zdaj pripravit na spremembo, da nato ne bo prevelik šok za njega, da ne boš več 100% njegova "last".

Pa še eno vprašanje. Ni malo krivično do tvoje user posted image v trebuščku, da že zdaj Žana postavljaš na prvo mesto?


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 57
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?