|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hiperaktivni otroci
30.5.2007 9:20:15   
*biba*
Imamo enega lušnegauser posted image , ki je star 2,5, ampak naš mali je tako živ, da sem že čisto zmozgana.user posted image Je čisto nasprotje starejšega.
Ampak to ni tako živahen kot ostali otroci ušpiči take vragolije da človek sploh ne more verjeti od kje mu take zamisli. To so naprimer, zlomi vsak avto, ki ga dobi ali pa tiste ki jih je imel starejši sin,zlomil mi je tudi en delček na mojem avtu, vse stvari razmeče, igrače samo da strese iz škatle,enkrat ko sem čistila pečico mi je zlil četrt steklenice v pečico in začel čistitiuser posted image ,spleza čisto povsod tudi na pograd brez lestve, in še bi lahko naštevala. In kljub temu da mu vsakič povem da se to ne dela ali pa ga kregam MU TO NE ZALEŽE!!!

Ali to sploh kdaj mine ali ne?Ima še katera tak primer?

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hiperaktivni otroci
30.5.2007 9:41:03   
Nika v službi
Imamo podoben "primerek", le da je punčica in stara komaj 20 mesecev. Kaj še bo?!

(odgovor članu *biba*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hiperaktivni otroci
30.5.2007 11:19:14   
Maleal
Pri nas je isto,mali je star 22 mesecev,se tolažim da vse mine.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hiperaktivni otroci
30.5.2007 12:19:03   
Anonimen
Ja, eni otroci so res, kot da bi imeli petardo v riti user posted image user posted image user posted image . Stalno v pogonu in z neverjentimi idejami.

Samo ni nujno, da gre pri temu za hiperaktivnost. Prava hiperaktivnost se običajno odrazi šele v šoli, ko se pokažejo problemi z nezbranostjo, kratkotrajno zmožnostjo koncentracije, lahko tudi kakšnimi problemi glede pisanja (menjajo črke, s napišejo ravno obratno,...).

Saj bo bolje. Nekoč user posted image .

(odgovor članu *biba*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hiperaktivni otroci
30.5.2007 12:44:29   
nejcko
Biba, kot bi opisovala mojega sina. Ne vem, kaj naj ti svetujem, ker nimam nasveta, saj smo se tudi mi vsa ta leta v bistvu "lovili". Vem pa, da je hudo.
Naš je zdaj star 5 let in pol in lagala bi. če bi rekla, da ni bolje, kot je bilo, a prav tako bi lagala, če bi trdila, da je življenje z njim pravljica. Žal, to so očitno res taki otroci - z leti se sicer stvari umirjajo, kdaj dokončno, pa ne vemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hiperaktivni otroci
30.5.2007 13:09:28   
Anonimen
Nebi rekla, da je hiperaktiven. Čeprav tudi zdravniki zelo težko določijo diagnozo hiperaktivnost. Imela sem sodelavko, ki je imela sina 9 letnika, ki so mu postavili diagnozo, da je hiperaktiven. Po tem kar mi je govorila kaj se dogaja je moj zelo živahen sin še kar uredu.
No pa še mal o početju mojega tasrednjega sina.
Star je 9 let. Ko je bil tam nekje 3 ali 4 leta mi je že steklo na vratih razbil, se na luster obesil, še dober, da sem bila v bližini, ker ga je z lustrom dol vrglo. Takšne zadeve, kot si jih ti opisala, da jih tvoj počne so se tudi kar naprej dogajale.
Sedaj, ko je v šoli uči se še kar, ampak živahen tristo na uro. Zadnjič mi je učiteljica rekla, da bi ga najraje udarila če bi ga lahko.
Sem pa sama pri sebi razmišljala in prišla do zaključka, da je malo bolj razvajen, ker sem mu vedno nudila kar si je zaželel in to na nek način izkorišča.
Z najstarejšim nikoli nisem imela takih težav in upam, da z najmlajšim jih nebom imela. Veliko je tukaj po moje naša vzgojauser posted image Al se motimuser posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hiperaktivni otroci
30.5.2007 13:59:32   
honey
Ja, saj je naš tudi zelo zelo živ - niti sekunde ni pri miru. Ampak na srečo ga imam v varstvu pri moji mami in sta cel dan zunaj, tako da se otrok lahko zleta, da pokuri vsaj en del svoje energjie. Seveda je pa potem, ko midva prideva domov, čisto druga pesem - v sekundi (ne pretiravam) razsul v stanovanju, najbolj všeč so mu čistila na šprico in potem on "puca" in "riba" in ne vem še kaj dela, ampak stanovanje imam tako vsak dan sproti, kot bi bomba notri treščila. Si ne predstavljam, kaj bi bilo, če bi bil v vrtcu in bi bil cel dan notri (ker pri nas so v vrtcu otroci cel dan notri, ne grejo skoraj nič ven). Pa to bi bila pa katastrofa. Edino prejšnji teden je bil pa tak mir, ker je bil z mojima staršema v toplicah in je bil revež menda vsak dan tako utrujen, da je včasih tudi že ob 19.30 spal - doma nikoli ne gre pred 21.30. Sem rekla, da ga bom še večkrat poslala za kakšen teden v toplice, da bo pokuril to svojo energijo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hiperaktivni otroci
30.5.2007 19:15:16   
pinki3
Morda pa... prav zato ne zaleze, ker mu vsakic poves oz. ga kregas. Otroci se zelo hitro naucijo, kako lahko vedno pritegnejo pozornost sicer zelo zaposlene mamice. Kar danes zal smo.

(odgovor članu *biba*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hiperaktivni otroci
1.6.2007 15:54:54   
kaycha
mi smo imeli z mojim necakom tud take probleme da... do njegovega 2. leta sta z mamico zivela se doma, z nasimi starsi. pa moja mami je imela se eno leto mlajsega dojencka. od necaka mamica je itak delala, nasa mami je pa svojega dojencka pa njenega malcka doma pazila... tud ko se je sestra s tamalim ze odselila se je veliko pazil doma. mami ni mela casa za tamalega, se dobro da je bil priden pa je samo spal. ker tavecji je usakic, ko je lahko, sel v kopalnico, zlil sampone, mila, cistila, prasek... use po tleh, pa odprl use pipe, da je voda cez tekla. al je sel u kuhijo pa plosce prizgal, da se je zazgalo ce je blo kaj gor (krpe, kavni mlincek, plasticne posode...) al je odpiral omare v jedilnici pa metal stvari ven... karkoli, samo da je blo.
poleti sta ga starejsa brat in sestra mogla dat v hoduljico pa jo privezat na par metrov dolgo spago, da sta skuhala pa pojedla. pa ko je bil ze vecji  na morju v kampu(2,5 leti) je vzel rolerje od moje sestrice, si jih kr nataknu na bose noge pa sel. mami pa tekla za njim s tamalim (1.5 leta) v narocju. unicil je vse kar je v roke dobil. avtomobilcke, pliske, gameboy... tepel se je v vrtcu vsak dan. in to hudo.  vedno je bil pobuskan, pa ni nic zaleglo. res je bil nemogoc. tamali pa cisto priden.
pa je sel najprej tavecji v solo in se v roku enega leta popolnoma spremenil. bil je se vedno ziv in nagajiv, ampak obvladljiv. zdaj imata 12 in 13 let. 13letnik je priden ko angelcek, midva se super razumeva, ni problemov z njim, razen posledice pubertete, to itak.das ga za racunalnik pa je cel dan mir. se jest se ne spomne. tamali, ki ima 12 je pa z vstopom v solo postal nemogoc. psihicno je mami ze cisto na koncu. ker je svetovni manipulator, najmlajsi otrok, 5 starejsih ima in je tudi hudo razvajen... prou zleht je tamal. nima nobenega odnosa do tujih stvari, se do svojih ne.
ampak mi se vedno tolazmo da se bo poslihtal, radi imamo oba neizmerno, ne glede na vseuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hiperaktivni otroci
1.6.2007 18:02:18   
Lidy
Ja, ja že videno. Pri našem 25 mesečniku je enako. Poleg vesega ga ni čisto nič strah. Cel dopoldan letam za njim in pazim, da si kaj ne naredi. Vse bi rad probal, v vsako stvar se vtakne, vsakega ogovori. Ko greva ven je eno uro teka, ker sploh ne zna hodit. Tako da sem zeloooo vesela, ko pride ura za v službo, da se vsaj mal spočijem.
Zanimivo, da ko je v varstvu pri babici je čisto druga slika.
Tako, da pol leta nazaj sem mislila, da je tudi naš hiperaktiven sedaj se mi zdi da se malo umirja. Je pa tudi tako, da ko greva na igrišče poskušam biti malo manj zaščitniška (pazim, da si kaj hudega ne naredi, mu pa ne težim za vsako stvar). In morem rečt, da sem od takrat jaz malo bolj mirna in manj živčna, on se je pa tudi bolj umiril. Mogoče čuti, da je malo bolj svoboden in s tem odgovoren user posted image  (vem, da tega še ne dojame in ne razume, ampak...)

Se pa tolažim še s tem, da če se bo sedaj "znorel" bodo najstniška leta za nas lažja user posted image  (ja če verjameš!)

lep pozdrav in mirne živčke

Lidy

(odgovor članu *biba*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hiperaktivni otroci
1.6.2007 18:02:20   
kaycha
aja, pa pozabila sem kako rad se je zaklepal v avto od mami in se je enkat celo butnil v blok. mami ga je za delcek sekunde spustila izpred oci, ker je mogla neki pomirkat tamalga. sedeli so pred sestrinim blokom, avto je imela pa parkiran ob strani vhoda, tako da je bil pred avtom zid. in tamal notr v avto, se zaklenu od noter pa sipo odprl pa kao da bo sel ven, ce mu da kljuce da se sam odklene. ona seveda ni pomislila, da bi lahko bil tako prebrisan in mu jih  je dala, on pa v smeh pa sipo zapret pa avto vzgat pa je naprej skocu direkt v tist zid.
pa ko je k sosedu cez ograjo splezu ko jih ni bilo doma pa so imeli enega ovcarja, ki so se ga vsi otroci bali. on ga je sel pa jahat... sestro je skorej kap od strahu, cez ograjo pa tudi ni mogla. joj ko se danes spomnim kaksni problemi so bili z njim pa kolko jih se sedaj. res je kar splahnela ta nagajivostuser posted image

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hiperaktivni otroci
2.6.2007 0:30:32   
* Mateja *
Ojej, kakšne vam zganjajo, pa sem že mislila, da je moj najhujši.
Samo danes je skuhal naslednje: polil pol flaške tekočega praška po kopalnici in po meni, ko sem tisto pospravla sem šla slučajno tableto spit, mi je vse tablete raztresu,...No, pov sem si mislila in ga peljem ven. Vozil se je z novim džipom, ampak se je nalšč zaletaval v ograjo in drevesa, pa sva se spet skregala. Pol ko sem mu džipa vzela je tekal ko nor po dvorišču in je padel in pol se je drl kot da ga pol manka. Popoldne se je pa še kar obnesel, sam se pa lahko podpišem pod vse zgornje poste, ker zganja vse neumnosti, ki ste jih opisovale. Pa ni hiperaktiven, ker hodimo v razvojno ambulanto, samo pretirano živahen. Aja, pa še neka luna je te dni, to ful vpliva!!
Kdaj bo bolš? Pomoje nikoli ker je škorpjon po horoskopu in je karakter tak, da ne bo niti sekunde v miru!!!

(odgovor članu kaycha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?