|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče kakat
4.8.2007 23:36:11   
* Mateja *
Čau!
Naš se je pravkar navadil lulat v školko, a imamo probleme za kakat. Tišči ga , to tudi pove, a noče kakca ven spustit. In pol taka kor in dol in menca, dokler ga ne mine. Prej še v plenico je pa kakal vsak dan, redno! Pa nikakor ne gre, ne v kahlo, ne v školko, ne v gate.... Vse sorte sem že provala. V enem tednu je šel 1 krat kakat, smo bili pa na dopustu, zato nismo delali panike. Danes smo prišli domov pa ista zgodba. Ni tel ne jesti ne piti, da gre ninat in to je to. Pa mislim da še sedaj ne spi trdno, pa je tok ura!!

Kaj naj naredim, ne bi ga rada s svečkami filala!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče kakat
4.8.2007 23:42:02   
Marogica
Ne ga silit. Pač noče oz. ima neko zavoro, da drekeca pač ne more spustitiv školjko. Pri nas je to trajalo do 3,5 let. Ta starejši je prišel, ko je moral kakat do mene in rekel, naj mu dam pleničko, se postavil za fotelj in opravil svoje.

Pa smo probali vse. Sam na stranišču, z mamico/atijem, s knjigico, brez knjigice, odprta vrata, zaprta vrata, prigovarjanje, obljubljanje...NIČ.

Ga pač nismo sili. Pediatrinja je rekla, da se pri fantkih to pogosteje, kot pri punčkah, in tvoj fantek je še relativno majhen.

Še enkrat-ne ga siliti, da ne bo imel zaradi tega kakšnih travm. Svečke niso rešitev.

Daj mu za finto jutri pčeničko gor, ko bi moral kakat, pa me zanima, kaj bo.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče kakat
5.8.2007 9:05:33   
sonjaka
Tudi pri nas so podobni problemi kot so jih imeli pri Marogici. Hčerka je od pribl. 27 meseca suha podnevi in ponoči za lulanje (spontano, na svojo željo), kakat pa še zdaj po pol leta ne more (kaka v hlačke). Tudi mi smo poskusili vse finte, pa ne gre. Prav tako kot pri tvojem je, ko smo dali gatke gor in pleničke stran začela kakati bolj poredko (prej vsak dan 1-2 krat).
Zdaj je tolikšen napredek, da reče, da jo mudi kakat, sede na kahlo ali školjko, vendar kmalu vstane in reče, da ji ni uspelo. Potem opravi v hlačke. V vrtcu ali zunaj se to zgodi zelo, zelo redko (verjetno mora biti res nuja).Upamo na boljše čase...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče kakat
5.8.2007 9:44:37   
Maleal
Pri nas je isto,ko ga kakat pove,ga dam na kahlico,se vsede in potem hitro dol z nje,reče da bi raje na školjki,ga dam na školjko,gor nastavek,spet ne,reče da bi brez nastavka,dam nastavek dol,sedi malo na školjki in spet ne,hoče dol.Čez minuto pa spet sila,da ga kakat in tako lečema do WCja tudi po tri ure.Na koncu,ko pa mu je res sila se pa pokaka,je pa že celi rdeč revček.Pleničke pa noče imet gor.Bo že,s časom mine vse,je pa res mučno za otroka in tudi za mene non stop tekat na stranišče.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče kakat
5.8.2007 13:20:06   
ana b
Pri nas isto.
Za lulat sploh ni noben problem in redno prosi in sploh ni nesreč. Kakanje pa... zgodba zase.
Ne gre, pa včasih cel dan pritiska, pa vsakič pride vprašat, če lahko kaka user posted image .

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče kakat
5.8.2007 14:42:55   
* Mateja *
No, danes ima plenico, za lulat jo dama dol in se polula v školko, za kakat pa ni šans. Sam teka gor in dol in pravi, da ga kakat, ven pa ne gre! In pol cel čas sitnari, ker ne ve kaj mu je!!
Edino danes zjutraj se je zbudil že pred 7 in se je sam od sebe pokakal en bobek, pol pa sem ga previla in je spal naprej. In ful je bil vesel kr se je pokakal.

Hvala za izkušnje, se bolš počutim ko vem da ni moj tamali edini, ki ima take težave!!
Se še tipkamo!!

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče kakat
6.8.2007 9:01:14   
Blink1
Ojla

Pri nas je faza ne-kakanja trajala skoraj eno leto. Od lani septembra, pa do zdaj. Sicer je bilo povezano tudi s trdim blatom, ampak istočasno je tudi začela lulat na kahlico.

Non stop sva imeli težave s kakanjem, ni hotela, jokala da jo ritka boli, tako dolgo je zadrževala blato, dokler pač ni mogla več in takrat se je pokakala. Sicer sem takoj videla, kdaj je kritična točka in sem ji dala pleničko gor.

Prejšnji teden je šla prvič na kahlico kakat. To sem izvedla tako, da ko sem videla, da je že tolk kritično, sem jo posadila na kahlico - brez spraševanja, pregovarjanja - in jo kar držala gor. Je hotela dol, pa plenico itd, ampak sem jo kar dol država (v bistvu prisilila) in je kakala. Drugič in tretjič je bilo še malo joka in negodovanja, potem pa je ugotovila, da je fajn in zdaj gre sama VSAK DAN!!! In celo sama reče da gre in sedi gor tudi pol ure.

Sem bila res že obupana in potrebnega je bilo veliko potrpljenja... Upam, da se vam hitro porihta.

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče kakat
6.8.2007 9:41:40   
Nej
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Pri nas je isto,ko ga kakat pove,ga dam na kahlico,se vsede in potem hitro dol z nje,reče da bi raje na školjki,ga dam na školjko,gor nastavek,spet ne,reče da bi brez nastavka,dam nastavek dol,sedi malo na školjki in spet ne,hoče dol.Čez minuto pa spet sila,da ga kakat in tako lečema do WCja tudi po tri ure.Na koncu,ko pa mu je res sila se pa pokaka,je pa že celi rdeč revček.Pleničke pa noče imet gor.Bo že,s časom mine vse,je pa res mučno za otroka in tudi za mene non stop tekat na stranišče.


Trenutno tudi naša zgodba.
S tem, da naš zraven pravi: 'jujaj (lulal), ne dekec, samo jujaj'.
Dva dni ne kaka, tretji dan pa je že sila in traja tudi nekje 3 ure, da se končno pokaka, in nato vedno reče 'adijo dek (drekuser posted image user posted image ). Imamo pa isto vsakih pet minut dirke na kahlo in školjko,...... pa hlačke gor pa hlačke dol,........user posted image . Upam da bo hitro minilo.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče kakat
6.8.2007 10:08:58   
Anonimen
Timi bo star 4 leta,pa se ta zgodba-grozljivka s kakanjem še ni zaključila.
Kdaj se bo,se ne ve.Ko bo zrel,ko mu bo v glavo prišlo spoznanje,da je kakanje biološka potreba,da ni kazen,da ni bolečina.Zakaj boli?Zato,ker toliko časa zadržujejo in nazaj potiskajo,materjala je pa vedno več in na koncu se zasuši in seveda,ko že mora kakat(tudi po petih dneh)zasušeno blato opraska
kanal in to boli.Poznam otroke,ki imajo še pri petih letih te probleme.
Mene groza spreleti,ko opazim,da spet stiska rito in to je znak,da ga tisšči.Sedaj se je navadil,da se skriva pred nami,pa smo ga pogruntali,da ko izgine v kakšen kot,jeznak,da ga kakat tišči.Silit ga se ne sme,ker še poslabšaš situacijo v njegovi glavici.Nič kot živce v zbor in z raznoraznimi obljubami in podkupovanjem spravit otroka,da se pokaka.
Ampak to pošteno najeda živce.
In mi po navodilih pediatrinje še vedno čakamo,kdaj bo dozorel.Upam,da kmalu.
Aja na začetku smo reveža skoraj leto dni nalivali z odvajalom,ki ga je predpisala pediatrinja-Portalak,ampak to je le potuha črevesju in,nevarno je,če se črevo navadi na odvajala,ker s tem poleniš peristaltiko.
Torej nam ne preostane drugo,kot čakat.

(odgovor članu Nej)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče kakat
6.8.2007 12:44:12   
Blink1
Tudi mi smo naši dajali Portalak, da se je blato zmehčalo in se je začaran krog vsaj za nekaj časa prekinil. Res pa morajo mali sami pošlihtat v glavi.

Jaz sem glede Portalaka vprašala 3 specialiste, ki so vsi povedali, da se nanj ne morejo navaditi, ker deluje osmotsko in sicer tako, da le veže vodo na blato. kaj dosti pa ne pomaga, če otrok sam zadržije blato, ker se ravno zaradi tega strdi. Zato potem ko kakajo, najprej pride zasušen drekec, potem pa vedno mehkejši.

Neji zdaj vsak dan rečem naj gre na kahlico (če ne gre seveda sama). Za vsak slučaj...ker včasih "nima časa" kakat - se raje igra in stiska rito. Tako pa ji obljubim, da se bo lahko naprej igrala, potem ko bo kakala. Pa kakšne risanke ji dam na TV in potem sedi na kahli in gleda.

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Noče kakat
7.8.2007 0:03:24   
* Mateja *

Danes ponoči smo imeli ob 3 zjutraj budnico. Tamali na vseh štirih na najini posli  in ves posračkan. Po posli, po nogah, vse smrdelo. Zgleda da je napol v spanju le spustil ritne mišice in se ga je nadelal, in to na mehkouser posted image , ker smo mu kuhali nek čaj po nasvetu naše none! In sledilo je preoblačenje posle, nočno kopanje, zračenje sobe,... Sam poseral se je pa le, sicer pa smo šli z istim tempom danes naprej; mama kakat, nje kakat, lulat, gate gor, dol, umit,....Sej poznamo vse!!!



(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noče kakat
7.8.2007 0:11:04   
Marogica
Neva, to kar si pisala, je čisto res. Naš 6-letnik je imel do pred 1 mesecem!!! še vedno probleme s kakanjem v tem smislu, da je zadrževal, ker ga je peklo in bolelo. Začaran krog. Kolikokrat je imel "bremzšpurice" na gatkah, ker je zadrževal in se bal, da ga bo peklo... Ubogi revček.

SEdaj na morju pa je ugotovil (ob moji strokovni razlagiuser posted image ), da večkrat ko gre, mehkejši je drekec, manj oz. nič ne peče. In sedaj imamo kakanje po 3x na dan, kot pri dojenčkuuser posted image  In seveda vedno vsakokrat znova se to na glas pove in opiše, pa če smo pri kosilu, če imamo obiske.....

Pa nič ne de. Samo, da nima več problemov.

*Mateja*, resnično mu dajte še pleničko. Mi ga nismo "silili", pa vidiš, da je imel naš nenormalne probleme s kakanjem.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?