kk133
|
No, punce, naj se vam javim. Sem spala kot top, ker že dve noči nisem kaj prida. Čeprav smo imeli plan it za vikend na morje, sem pristala v porodnišnici... Hočete podrobnosti? V petek zvečer sem še pogledala Globoko modrino, potem pa me je naenkrat začelo tako zvijat in tiščat na blato, da sem imela občutek, da nekaj ni v redu. Sem šla še dvakrat na stranišče, pa ni bilo nič boljše. Sem si rekla, tole bojo pa pa verjetno popadki. Sem čakala še eno uro, in so bili redni na 10 minut, zvija v spodnjem delu trebuha, seva, pa spet zvija... Poklicala lubčka, naj pride domov, so šli ven s fanti, pa je priletel za pet minut nazaj čisto paničen,...."a še ne greva?"... Medtem, ko sem ga čakala, sem vse razpakirala za morje, ker sem vedela, da ne bomo šli nikamor. V glavnem, pridem v porodnišnico v Celju, kjer me dajo na CTG - "gospa, vam se pa zelo lepo rišejo popadki, ...ja odprti ste dobra dva cm...no ja, glede na to, da boste tretjič rodila vas bom pa kar v porodno dala..."- Lahko si mislite, da me je zagrabila panika za znoret. Potem so poklicali še mojega dragega, ki je skoraj znorel, ko je čakal zunaj, in smo šli v porodno. Popadki so bili še kar na 10 minut. Potem pa čakamo...in čakamo....in čakamo...pa pride sestra pogledat in reče, da se sicer lepo mehča in pripravlja, da pa se nisem nič več odprla in da bomo še počakali in predli mehur zjutraj, bo zdravnica ocenila. Jaz sem malo zakinkala, se ob petih zjutraj spet zbudila, popadki pa so bili vedno REDKEJŠI in ne pogostejši! Seveda sem šla zjutraj namesto rodit na oddelek, kjer sem zvečer še enkrat dobila te ne dovolj dolge popadke, ki so bili po mojem mnenju bili lažni ampak zelo intenzivni. Nato mi je še šel čep v soboto, včeraj pa sem zaradi lepega ctg rekla, da bi šla domov. Upam le, da bomo jutri v Ljubljani, ko imam pregled, izvedeli, da smo vsaj 3 cm odprti in šli rodit, ker imam teh lažnih popadkov, ki sicer bolijo ko hudič, že poln kufer. Mogoče danes še en ... Čep mi pa še kar leze ven, kot bi imeli polže No, pa sem se vam izpovedala. Moram... Lp katja
|