|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  265 266 [267] 268 269   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke
13.8.2007 17:25:57   
April
Ajde povej!

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6651
13.8.2007 17:27:33   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

A vam nekaj povem......

user posted image   user posted image user posted image    user posted image   user posted image   user posted image

4 zvezdice

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6652
13.8.2007 17:28:23   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: April

Pajac, a mene se pa ne bi usmilila.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ni bilo več dojenčkov pri smajliju čak...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6653
13.8.2007 17:30:25   
pajac
 user posted image    user posted image

Timon, Zoja, dojenčka od April in mene......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6654
13.8.2007 17:31:03   
April
O lej jo, bravo! Zdaj pa hitro v lov za peto, da torte pri orehku pokasiraš. Glede na to, kakšen tempo imaš, ti morda celo uspe.user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6655
13.8.2007 17:31:45   
pajac

O lej jo, bravo! Zdaj pa hitro v lov za peto, da torte pri orehku pokasiraš. Glede na to, kakšen tempo imaš, ti morda celo uspe.user posted image

Jok brate... samo PUSH, PUSH pride še v poštev....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6656
13.8.2007 17:33:53   
April
Ti si prvorodka, zato imam jaz prednost.user posted image Najprej jaz, potem ti, Tia pa naj še mal počaka.
Druge bodo pa itak že do srede rodile.user posted image

Pa dajva si midve tel. izmenjat, če bova mogoče res skupaj v p.user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6657
13.8.2007 17:48:38   
tia01
April user posted image user posted image ne mene na stranski tir postavlat!!!!!! Jst grem z vama!!!!

P.s.: je že bolš, mi ni več slabo.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6658
13.8.2007 17:59:36   
crtka
Janana, kok časa pa si bila ti včeraj na CTG? Sem bila za teboj na vrsti (sem vidla tvojega user posted image , ki je prišel s sinčkom ven) pa te ni bilo in ni bilo ven! Je bil lih en porod pa me je Likar peljal v spodnji štuk na CTG, da ne bi preveč čakala no ma sem vseno bila tam skoraj 2 uri. Mogoče pa se naju jutri usmilijo in bova lahko že jutri cartale svoje male user posted image . Mi pa CTG ni pokazal prav nobenega popadka čist ravna črta, če mi še jutri ne pokaže nobenega popadka bom še začela verjet, da v Postojni ne del prav CTG user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6659
13.8.2007 18:14:21   
mony5
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Mony- ne morem verjeti, glede na to, da si že čez rokuser posted image  Jaz imam rok čez 3dni in odkar hodim na kontrole v P imam vedno CTG+pregled+ UZ..... Pa najprej vedno pogleda CTG in kljub vsemu, da je OK in nič obetajočega, naredi še pregled in UZ. Saj na podlagi CTG-ja, pa res nemorejo ugotoviti, če si slučajno že kaj odprta in kako je s plodovnicouser posted image  Ali mogoče napačno razmišljam? Je pa očitno, da je to odvisno od G....danes je pri nas bila taka gužva, pa sem vseeeno bila pri G 25 min - si je vzela čas...

Sej jst tud tako mislim, da napodlagi CTG-ja ne more vedeti če sem odprta oz.če je plodovnice dovolj!!!

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 6660
13.8.2007 18:18:13   
mony5

O pajac, a si se zbudila?user posted image

JA DAJMO user posted image user posted image user posted image

user posted image   sem bila na potepu... user posted image

dejmo avgustovke.. kaj se to pravi.... kdo bo rojeval... hiter...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6661
13.8.2007 18:19:13   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: tia01

April user posted image user posted image ne mene na stranski tir postavlat!!!!!! Jst grem z vama!!!!

Evo.... ti se hiter pocajtaš, zadnjič si se hiter odpočila (sem brala poste za nazaj večraj, ko sem iskala svojo 3 zvezdico...)... potem pa boš hiter rodila in bomo vse tri v isti sobi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 6662
13.8.2007 18:22:23   
mony5
IZVIRNO SPOROČILO: Talika19

Sončni žarek in Lenča, kar pogumno!!! Saj vesta na koncu vaju čaka zelo lepa nagrada user posted image  user posted image . Držim pesti, da bo lahko in kratko.user posted image user posted image

SREČNO OBEMA IN UPAM DA BOSTA ČIM PREJ SPOZNALI SVOJE user posted image !!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 6663
13.8.2007 18:24:18   
mony5

A vam nekaj povem......

user posted image   user posted image user posted image    user posted image   user posted image   user posted image

4 zvezdice

BRAVO PAJAC, ČESTITAM!

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6664
13.8.2007 18:28:37   
mony5

IZVIRNO SPOROČILO: tia01

Evo.... ti se hiter pocajtaš, zadnjič si se hiter odpočila (sem brala poste za nazaj večraj, ko sem iskala svojo 3 zvezdico...)... potem pa boš hiter rodila in bomo vse tri v isti sobi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   user posted image

VEŠ NA KONCU BOMO PA RES VSE TRI SKUPAJ V SOBI!!! MOJA ZOJA ŠE NIMA NAMENA VEN PRIT, TAKO DA VAS KONEC TEDNA ČAKAM V P (MOGOČE BOSTE PA VE MENE ČAKALE AL PA ŠE PREHITELE)!!! VAŽNO, DA BODO NAŠI user posted image  ZDRAVI K POKUKAJO NA SVET!!!

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6665
13.8.2007 18:30:01   
mony5
Danes sem dobila sporočilo od Sisy, da je njena Sara dobila zlatenico, tako da jutri še ne gre domov in bo še par dni v P!

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 6666
13.8.2007 18:40:58   
mony5

Mony koliko pa boš v četrtek čez rok?

Jaz sem pa potem v ponedeljek naročena še pri Rojnikovi, če ne bo še nč.

en teden!

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6667
13.8.2007 19:33:13   
pajac
Meni je pa prej zaradi nevihte vrglo ven internet, ravno ko sem Mony obširno napisala o postopkih okoli PDP... user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 6668
13.8.2007 19:38:30   
April
Ej Tia veš, da tud teb želim, da čimprej dobiš Timona v naročje. Da ne bo tvoja mami šla prej v službo in boš potem brez pomoči.user posted image

Mony ti se mi pa tud že smiliš. En teden čez rok?!! Najbrž imaš že poln kufer telefonov, ko te vsi sprašujejo, če je že kaj.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6669
13.8.2007 19:40:47   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: mony5

Danes sem dobila sporočilo od Sisy, da je njena Sara dobila zlatenico, tako da jutri še ne gre domov in bo še par dni v P!

user posted image   ojoj...

No, kar veliko dojenčkov jo dobi in par dni se sonči na modri lučki... Bo pa hiter boljša....

Sara!!! Pošiljam ti user posted image user posted image user posted image za hitro okrevanje... pa fajn mami in atija ubogaj!!!!!

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 6670
13.8.2007 19:43:17   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: mony5

VEŠ NA KONCU BOMO PA RES VSE TRI SKUPAJ V SOBI!!! MOJA ZOJA ŠE NIMA NAMENA VEN PRIT, TAKO DA VAS KONEC TEDNA ČAKAM V P (MOGOČE BOSTE PA VE MENE ČAKALE AL PA ŠE PREHITELE)!!! VAŽNO, DA BODO NAŠI user posted image  ZDRAVI K POKUKAJO NA SVET!!!

Če bom jaz vsaj na rok... so velike šanse, da se vsaj srečava.... Ti pa želim čimprej, ker verjamem da je sitno... ne vsak dan prek PDP, vsaka ura se mi zdi....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 6671
13.8.2007 19:43:30   
April
Sarči eno user posted image ti pošiljam, da se čimprej rešiš zlatenice.

Pajac daj še enkrat tist napiš, ko ti je prej ven vrglo, tud mene zanima.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6672
13.8.2007 20:25:09   
pajac
Uhhh...
celo doktorsko disertacijo......

No v kratkem je takole:

Ponavadi si zadnje tedne pred PDP naročena pri svojem G. Tam ti naredijo CTG in te vrpašajo kako si user posted image , a otekašuser posted image , mogoče še pogledajo urin, če si anemičen ti še jemljejo kri.. Seveda ne pozabijo na tehtnicouser posted image in izmerijo RR....

Če je do PDP vse ok je to, to. Sicer je res, da nekateri G naredijo še vaginalni pregled in hiter UZ vendar to je le stvar njegove ali njene recimo temu "dobre volje"... (Osebno rajši vidim da ne vem koliko sem odprta, kot da pride do okužbe.. Kljub vsem sterilnim postopkom...)

To pa zato, ker z CTG ti gledaš kako je s popadki (ki jih včasih ne zazna...user posted image ) vendar je to bolj sekundarnega pomena, bolj se osredotočijo na "kondicijo" ploda, kar pomeni da ima primeren srčni utrip, da frekvenca srca ne upada, da so prisotne t.i. akceleracije (pospešitve) - to slišimo vsake toliko da srček bije malo bolj hiter... ter da otroček brca... Vse so to znaki da se mu dobro godi...
Ko pa enkrat gre posteljica h koncu, torej več ne zmore dostaviti vseh potrebnih snovi se pa začnejo spremembe tudi na CTG (ne glede na PDP)... Plod se predvsem umiri.. to je takšen "znak" mami, da se gre pokazat (zato štejemo gibe...) CTG pa pokaže kako je z pulzom, ki v primeru "težav" prične upadati.. Tako je tudi med porodom, ko pulz med popadki pada je treba porod dokončati.. kakor koli že ampak v kratkem...

Če si pa v zadnjih tednih nosečnosti odprta ali ne niti ni toliko "pomembno"... No vsekakor so stvari za katere je to pomembno (večja možnost okužbe, odteka plodovnice in podobnih reči...)
Samo podatek, a si odprta 0, 2, ali 4 cm bistveno ne spremeni poteka obravnave pri G (ob normalnem CTG seveda).... Razen, če si tik pred koncem pa se malo posluži "tistega stripinga" kot sem pisala sončnemu žarku in s tem mal pomaga k  hitrejšemu razvoju dogodkov ...

No ko pride PDP se začne boj s časom.. Kdaj le tega pamža spraviti ven.. Kdaj je pa pravi PDP??? Hmmm... natanko v dan mislim, da ni mogoče napovedati ampak so kar dobri +/- 2-3 dni... Je pa cilj vsakega porodničarja, da na svet spravi čim bolj donošenega zdravega otroka (ker je to seveda v user posted image interesu)... Potem pa se išče meja in te zato naročijo (vsaj naj bi) po PDP v porodnišnico.. kjer do cca 1 tedna po PDP opravljajo CTG na 2 dni in to je to... Če pokaže popadke, te pogledajo vaginalno in si odprta ter je plodovnica mlečna (kar je znak za zrelost ploda) te popokajo v porodno, predrejo mehur kar dodatno sproži tvoje popadke, mogoče dodajo še kaj umetnih in voila....user posted image bo tu.. Gledanje plodovnice in vaginalni regled je ob popolnma normalnem CTG do PDP (in nekaj dni zatem) skoraj nesmiselen...

Kakor koli,  pa če se CTG spremeni ali ploda ne čutiš več do 10 x (to velja tudi pred PDP) je nekaj narobe in je treba preverit zakaj je do tega prišlo... Ponavadi naredijo UZ in pogledajo koliko je plodovnice (če se mu dobro godi in ti ne uhaja jo mora biti dovolj...) in kar je še bolj pomembno kakšne je barve (z amnioskopijo) - zelena pomeni da ga je treba zbezati ven, ker se je pokakal pred rojstvom, kar pomeni, da je v stiski...

Ponavadi tamo 7 - 10 dan, sprožijo porod.. Razen...., če vse kaže, da plod še ni dozorel (koliko god me hotele user posted image imeti na rokah in ne več v trebuhu...), ker teoretično obstaja možnost, da je prišlo do pomote pri izračunu PDP....

No zdaj sem pa prodala vso pamet sveta... tako so mene učili (če sem si vse dobro zapomnila.. sem pa šla nekatere stvari ponovno brat user posted image ).. Verjetno sem kar nekaj izpustila....ampak za moje mneje in "prodajanje" user posted image user posted image user posted image user posted image pameti se mi zdi zenkrat zadosti...

Pa tokrat sem stisnila crtl a, ctrl c...ker se grem obesit za še eno disertacijo...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6673
13.8.2007 20:25:54   
pajac
A se ti zdaj sanja zakaj sem prej skoraj  user posted image .....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6674
13.8.2007 20:27:27   
pajac
uhhhh. grem zdaj malo počivat.. me prsti bolijo....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 6675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  265 266 [267] 268 269   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  265 266 [267] 268 269   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

FORD C-MAX
sarar

ali menite da gredo lahko 3 avtosedeži v fordov c-max l.2004?

da (70%)

ne (30%)

Število vseh glasov: 220

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!