|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali mi lahko nadzorni ali inšpektor ustavi gr...
8.9.2007 21:16:41   
frutka_
Doma saniramo streho na bajti. Staro dol in novo gor. "Prijazna" soseda nama je poslala inšpekcijo. Vse je bilo OK. Niti zapisnika niso naredili. Vseeno pa ona vztraja pri nekih svojih željah in je rekla da bo pravdo iskala pri odvetniku. Hiša je večstanovanjska, streho bova menjala sama na svoj račun, ker si bova gori uredila mansardo.Ali je možno, da ostanemo brez strehe nad glavo? Dobesedno? Hiša je namreč zaenkrat pokrita le s paropropustno foliji, podeskana in polatana....Grrrrr!!! Kaj če ostanemo brez strehe?user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali mi lahko nadzorni ali inšpektor ustav...
8.9.2007 21:26:29   
lojzika
A na občini ste prijavili?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali mi lahko nadzorni ali inšpektor ustav...
8.9.2007 21:40:44   
Anonimen
Najprej ti bom odgovorila, pol te bom pa prestavila na gradnjo.


ČE MENJAVATE SAMO STREŠNO KRITINO!

Lahko to delate samo na podlagi Lokacijske informacije. Ker v tem primeru gre za redna oz. investicijska vzdrževalna dela. To pomeni, da ne posegate v konstrukcijo bajte. Kar posledično pomeni da ne potrebujete gradbenega dovoljenja.

Če ne potrebujete gradbenega dovoljenja pomeni, da se ne določi oz. da ne obstaja VPLIVNO OBMOČJE GRADNJE in da soglasja soglasodajalcev niso potrebna.
 
Poleg tega če gre samo za menjavo kritine je pomembno ssamo to, da se barva strešne kritine ujema s pogoji, ki jih določajo prostorski izvedbeni akti (PUPi, še zaenkrat). In to je ena in edina zahteva.
 
Če pa posegate v konstrukcijo, se pravi v obliko in naklon strehe (frčade in podobno). Rabite gradbeno dovoljenje. To pomeni da se bo določilo vplivno območje, ki pa ga v bistvu ne bo če bajte ne boste bistveno dvignili. Ergo spet ne bo potrebno soglasje lastnikov parcel, ki padejo v vplivno območje.
 
Oblika strehe in naklon pa sta itak predpisana v PUPih.
 
A sem napisala vsaj na pol razumljivo?

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali mi lahko nadzorni ali inšpektor ustav...
8.9.2007 22:00:00   
frutka_
Imam vse prijavljeno, papirje urejene, lokacijsko urejeno, vlogo za gradbeno smo dali, ker bi radi podstrešje spremenili v bivalno mansardo in itak potrebujemo dovoljenje za kasnejši vpis v ZK.
Za to kar delmo imamo papirje urejene, na to nas ne morejo "dobiti". Kar se bojim je to, da bi dosegla ustavitev gradnje (s tem je tudi zagrozila!), ker napušči niso po njeni meriuser posted image .
Napušči so zaenkrat obdelani z lesom, kot so bili prej, preden smo začeli sanirati streho. Mi smo stare deske vrgli dol in naredili enake-nove gor. Ona trdi, da smo jo v pogodbi zavedli. Izključna plačnika sva samo  midva in v pogodbi s stranakmi sva zapisala, da bova streho obnovila in vrnila v prvotno staje (stanje pred sanacijo). To je vključevalo novo kritino, žlebe, snegolove, nove dimnike... Trenutno stanje napušča je surovo in nameravamo ga uzdelati, ko bomo naslednje leto delali še fasado.
Najbolj me skrbi, da bi zaradi take malenkosti ustavila gradnjo in mi bi ostali brez strehe nad glavo. pa še vreme nam ni naklonjeno!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali mi lahko nadzorni ali inšpektor ustav...
8.9.2007 22:15:23   
Anonimen
Ga ni zakona, niti prostorsko izvedbenega akta s katerim bi vama lahko ustavila gradnjo.
Edino kar vaju lahko hakla je če imate kje v pogodbi napisano do kdaj mora biti streha povrnjena v prvotno stanje. Kar bi pomenilo, da se ne držite pogodbenega roka. To pa zapade pod obligacijski zakonik in ne pod gradbene zakone.

Skratka ne more vaju haklat. Razen po obligacijskem zakoniku, češ da ste jo s pogodbo zavajali. Ampak to more ona dokazat. Če vama inšpekcija ni odredila ustavitve del pol nimate nikakršnih problemov.
Še z neskladno gradnjo vaju ne more haklat, če ste vse delali v skladu z GD. Kako bodo obdelani napušči je pa čist vajina stvar. Zavezana sta samo tistemu kar piše v Lokacijski informaciji in gradbenemu dovoljenju. Pa še tistemu kar piše v pogodbi. Kaj pomeni vrnitev v prvotno stanje pa bi morali že v startu opredeliti v osnovni pogodbi. Če tega niste naredili je mal krize ni pa panike. To pomeni v večini primerov, da se pač ohrani materiale in oblike samo, da se da  vse zamenja z novim.


Punca ne se sekirat, kar naj vaju toži, sej bo ona na slabšem, ker bo plačevala vse sodne stroške tudi vama. Ker zgubila bo za zihr, vsaj kar se tiče gradbenega dela. Kar se tiče pa obligacijskega zakonika, bi pa morala videt pogodbo.


LP .0RR

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali mi lahko nadzorni ali inšpektor ustav...
8.9.2007 22:20:01   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Imam vse prijavljeno, papirje urejene, lokacijsko urejeno, vlogo za gradbeno smo dali, ker bi radi podstrešje spremenili v bivalno mansardo in itak potrebujemo dovoljenje za kasnejši vpis v ZK.
!


Jaz pa mislim, da te lahko hakla, dokler ni nimaš pravnomočnega gradbenega. Ti pišeš, da ste dali samo vlogo, torej GD še nimate in še ne bi smeli delati NIČ, sploh če imate sosede, ki jim kaj gre v nos.

Popravi me, če sem narobe razumela....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali mi lahko nadzorni ali inšpektor ustav...
8.9.2007 22:29:20   
frutka_
Marogica za sanacijo strehe, v kolikor ne posegamo v njeno konstrukcijo (in mi ne posegamo), GD ne potrebujem. Za to sem ziher. Drugo bo, ko bova podstrešje dejansko začela sanirati in preurejati v stanovanje. Ko pridejo stopnice, voda, elektrika,...Za to vse GD potrebujem, potem lahko vpišem tudi v ZK.
Pikec ti lahko pišem na ZS, da ne bom predolgo klatila tu gor?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali mi lahko nadzorni ali inšpektor ustav...
8.9.2007 22:36:42   
Anonimen
Pikec ti lahko pišem na ZS, da ne bom predolgo klatila tu gor?



Izvoli user posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Kdaj je vaš dojenček sam poiskal dudo v posteljici?
Itkica



pred 6. mesecem (44%)

med 6. in 8. mesecem (29%)

po 8. mesecu (27%)


Število vseh glasov: 204

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!