|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bepanthen plus pri psih
22.10.2007 8:18:04   
Anonimen
Imam eno nenavdano vprašanje. Našemu kužku so se naredile ranice na vzgibu prednjih tačk. Pr veterinarju so nam dali neko mast, ki sploh ne pomaga, pa še tanjša kožouser posted image . Pomislila sem, glede na to, da itak kužkom v večini primerov dajejo človeška zdravila, če bi mu jaz probala namazat te ranice z bepanthem plus (ki celi rane in dezinficira, primerno za dojenčke in otroke).

Kaj pravite? mene samo skrbi, da bi si lizaluser posted image . Toliko časa bi ga držala, da se krema vpije, sam na dlaki bi je pa vseeno nekaj ostalo in bi jo zaužiluser posted image . Samo če pomislim, da je lahko lizal uno kremo, ki tanjša kožo in ki se mi zdi bolj nevarnauser posted image . Ne vemuser posted image

al pa če ima ktera kako drugo idejo, prosim. Tele ranice pa ima že 3 meseceuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bepanthen plus pri psih
22.10.2007 8:33:19   
Anonimen
Pomoje ne bi blo nič narobe če ga namažeš.
A unga ovratnika pa nimaš da se nebi lizal?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bepanthen plus pri psih
22.10.2007 8:37:14   
N _ B
Kaj pa Bivacin mazilo?

Sicer ga je brez recepta zelo zelo težko dobit. Mož ga je nedolgo nazaj dobil pri nas v eni lekarni. Je pojasnil, da gre za psa (bližnje srečanje z mačkom user posted image ) in ga je plačal. Rana je bila v dveh dneh suha.

Drugače je pa odvisno od česa so te ranice nastale. Pri nas smo imeli že vsa živa mazila. Tudi Bepanthen Plus je že pomagal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bepanthen plus pri psih
22.10.2007 8:38:34   
žlička
jaz sem mu mazala z bepantenom, mi je tudi veterinar tako svetoval

_____________________________

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray


(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bepanthen plus pri psih
22.10.2007 8:40:02   
Anonimen
Po moje z lahkoto namažeš z Bephantenom, samo vprašanje, če bo pomagalo. Glede na to, da praviš, da so te ranice že 3 mesece, bi bilo dobro ugotoviti, od česa so. Mogoče kakšna alergija.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bepanthen plus pri psih
22.10.2007 9:07:25   
Anonimen
Alergija ni, ima samo na dveh mestih nad prednjimi tačkami. Od česa ima? Že pred enim letom sem tu postavila vprašanje o pršicah, ki so napadle našega kosmatinčka in da ni zdravila, ki bi jih pregnale. Tako sem eno po eno ubijala z baby palčko in propolisom. To je bilo precej zamudno in še šekast je potem bil kot dalmatinecuser posted image . Pomaga pa, vendar jih vedno znova in znova pobirauser posted image , tako, da se še vendo s tem ubadamo. Imamo tudi en šampon, ki jih pobije, samo je strup, je mrtvaška glava gor narisana in ga samo v skrajnem primeru skopam s tistim, drži pa samo par dni, največ 1 teden in so že spet na njem. No te pršice ga malo grizejo in ravno tu zgleda začnejo napadat, izležat jajčka in se potem širijo po celem telesu. Aja s ejasno vidi, da so ugrizi, ker je več malih bulic, nekatre celo krastaste, ene rdeče, druge bele..... so pa porazdeljene v krogecu premera 2-3 cm. se pravi ima nad vsako tačko en krogec in dlaka tu je tudi že malo ubogauser posted image .

Zdaj ga lepo celega pregledam (vsak drug ali 3 dan) ubijem user posted image user posted image s propolisom, počistim z baby robčki in zdaj bi še ti dve gnezdeci mazala z bepanthenom. Drugo mi nič ne preostaneuser posted image .

Pr nas v lekarni se da vsako zdravilo kupit brez recepta, problem je le, če ga sploh imajo. Kaj je bivacin boljši od bepanthenauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bepanthen plus pri psih
22.10.2007 9:42:47   
šnucika
Bivacin je antibiotik,jaz sem pri naših user posted image  uporabljala spraj bivacin.Bepanthen je super zadeva,ampak vedeti moraš kaj je povzročilo te rane.Če so vnete,je antibiotik skoraj nujen.Lahko je tudi alergija...na pršico..kot si že omenila..?Preganja jih delno tudi frontline ali kak drug antiparazitik...
Propolis je tudi super,pa bepanthen modri- tisti za celjenje ran.
Veterinar ti je verjetno dal kortikosteroidno mazilo,če praviš,da mu tanjša kožo.Poskusi kombinirat,dva dni mazilo,potem pa bepanthen,da mu poskuša celit.
Vedno bolj ugotavljam,da se marsikateremu veterinarju sploh ne da poglobit v bolezni naših mrcin....user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bepanthen plus pri psih
22.10.2007 10:23:13   
Anonimen
frontline, ovratnice, šamponi proti zajedalcem..... to nič ne pomaga proti tem user posted image . v sloveniji teh pršic sploh ne poznajo, smo se pozanimali na slovenskih klinikah in so samo frontline in ostale podobne zadeve ponujali, ki pa že preverjeno ne pomagajo. Našla sem eno stran na internetu, ko je ena gospa pisala, da je pri mački uporabljala propolis in je edino to pomagalo, zato smo tudi mi začeli s propolisom. Tu pr nas, pa poznajo te rdeče pršice, ker jih ima skoraj vsak kuža, ki se sprehaja zunaj, vendar pravijo, da ni učinkovitega zdravila za to golazen, razen redno kopanje v vroči vodi, šamponiranje ter uni strup, ki sem ga prej opisala, s tem, da moram pred nanosom psa skopat s cetomuser posted image , ker vsi šamponi vsebujejo malo maščobe, teh pa ne sme biti, če uporabljaš ta strup. Tako psa kopamo vsak teden s pasjim šamponom in tudi dlaka postaja vse tanjša zaradi tega. Upam, da drugo leto res gremo domov, ker tole se mi že preveč smiliuser posted image

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bepanthen plus pri psih
22.10.2007 20:42:14   
Anonimen
Tole sem našla, kler vem, da sem enkrat za eno gospo že iskala o pasjih garjah, to so v bistvu pršice.

Demodikoza - Demodex
Kaj je demodikoza?
Demodikoza je pri psih žal zelo pogosta. Povzročajo jo majhne paličaste osem noge pršice, imenovane Demodex canis. Pršice bivajo v lasnih mešičkih (foliklih), kjer se tudi razmnožujejo. Demodikozo imenujemo tudi garje, saj s to besedo onačujemo kakršne koli zdravstvene težave, ki jih povzročijo pršice.
Veterinar postavi diagnozo na podlagi pregleda drobcev kože, ki jih postrga z obolelega dela, pod mikroskopom. Vzorec zmeša z mineralnimi olji in pršice so zelo dobro vidne, čeprav se večji del življenja skrivajo v lasnih mešičkih.
Večina primerov demodikoze se razreši samo od sebe, če je seveda obrambni sistem psa dovolj močan da zavira razmnoževanje pršic in s tem napredovanje bolezni. Ko pes enkrat preboli demodikozo se bolezen redko pojavi še enkrat. Imunski sistem psa je pripravljen na boj s pršicami če bi se slučajno še kdaj znašle na njem.
So pa tudi psi, kateri genetsko niso sposobni razviti dovolj močne imunske obrambe. Ta nazmožnost razvijanja obrambnega sistema je dedno pogojena in zaradi katerega se pri psu lahko razvije huda oblika demodikoze.
Velika večina veterinarjev meni, da imajo psi določeno število pršic, ki vedno bivajo na psu. Ko pa se psu imunski sistem poslabša, če pes ni pravilno hranjen ali pa je pod stresom udarijo pršice na dan in takrat opazimo značilne znake bolezni. V večina primerih se demodikoza pojavlja pri mladih psih in v zelo blagi obliki. V teh primerih so neodlakani deli le začasni in hitro izginejo. V nekaterih primerih se na psu pojavi več neodlakanih delov.
Poznamo dve oblike bolezni demodikoze:

• Lokalna oblika

Ta oblika se pojavi pri mladičih, mlajših od enega leta starosti. Ni določene pasme ali spola, ki bi bil bolj nagnjen k demodikozi. Obolele živali so ponavadi zdrave in zbolijo za demodikozo v stresnih obdobjih ali po začasni bolezni. Bolezenski znaki, ki se pojavljajo pri lokalni obliki demodikoze so neodlakani predeli ali manjša odlakanost predvsem na vekah, okoli ust, po gobčku ter na sprednjih nogah. Okoli 90% obolelih živalih si samo opomore, v 10% primerov pa se bolezen razvije v generalizirano obliko.


• Generalizirana
Generalizirana oblika se lahko razvije iz lokalne, lahko pa nastopi kot samostojna bolezen. Lokalizirana bolezen se lahko pojavi tako pri mladih psih kakor pri odraslih.
Pri mladih psih je prognoza ugodnejša. V večini primerov si pes sam opomore od bolezni medtem ko odrašča, to je nekje med osmim mesecem in tremi leti, odvisno od pasme.
Pri odraslih psih prognoza ni tako ugodna. V teh primerih se demodikoza pojavi kot posledica kakšne druge bolezni. Veterinarji so v teh primerih bolj pazljivi in psa res dobro pregledajo. Lahko gre za resno bolezen, ki jo spremlja demodikoza, kot so: rak, nepravilno delovanje ščitnice in podobno.

Je demodikoza dedna?

Da. Podeduje se lahko le zmožnost izdelave dovolj protiteles za boj s pršicami. Pršic se ne more podedovati. Psa, ki je imel težko obliko demodikoze naj nebi uporabljali za nadaljno vzrejo.

Bolezenski znaki

Pršice demodex canis povzročijo neodlakane ali manj odlakane dele na koži, nepravilnih oblik. Ti deli na koži ponavadi niso vneti in ne povzročajo srbenja. Neodlakanost se pojavlja na nosu, licih, vratu in na nogah. Kadar neodlakanost zajame večji del telesa, gre za generalizirano obliko bolezni.

Zdravljenje

Zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje demodikoze se imenuje Mitaban. Tega največkrat uporabljajo in je tudi dokazano zelo učinkovito zdravilo. Zdravilo se dobi samo na recept pri vašem veterinarju. Uporabljamo ga tako, da ga razredčimo z vodo in nanesemo na obolelo mesto. Nanose moramo večkrat ponoviti.
Včasih se veterinarji odločijo uporabiti tudi zdravilo Ivermectin. To zdravilo je potrebno skrbno odmeriti, da psa ne predoziramo. Veterinar se mora o zdravljenju z Ivermectinom obvezno posvetovati z lastnikom psa, saj to zdravilo ni namenjeno zdravljenju demodikoze.
Eno izmed novejših zdravil je tudi Revolution, katerega nanesemo na en del, ponavadi za vrat, in se potem samo razširi po telesu.
Izredno pomembno je da vaše pse (ne samo obolele za demodikozo) vedno hranite z visokokvalitetno hrano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bepanthen plus pri psih
23.10.2007 6:58:38   
Anonimen
joj splišni si se tako potrudila, vendar to ni to, niso to te pršiceuser posted image . tudi bolezenski znaki si niso čist nič podobni, naš pes n eizgublj adlaka, nikjer nima neodlakanih mest. Ima 2 krogeca nad prednjimi tačkami, vendar bolj zato, ker si ju stalno liže in grize, ker ga srbiuser posted image . Pa še to je težko rečt, če ima manj dlake, ker je tu dlaka pobarvana od lizanja in vneta koža in zato zgleda, kot da bi jo imel manj. Tudi hranimo ga izključno z hillsovimi ali pa nutro chice briketi, za priboljšek dobiva kak vitaminček, kri ima odlično, preverjeno pri veterinarju.

tele pršice so vidne s prostim očesom in so rdeče barve. Rečejo jim žanjske pršice.

evo sme našla link v slovenščini http://www.fd-ljubljana.si/zanjskaalijesenska.htm


< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 23.10.2007 7:12:52 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bepanthen plus pri psih
23.10.2007 18:20:59   
spacey
O hudiča. Pa kaj mate to za eno pršico v Dubaju? user posted image

Kaj pa če bi ga kar s propolisom namazala po rani, saj ta tudi zelo dobro zdravi in razkužuje.

Pa tudi Bepanthen lahko uporabljaš. Mogoče tudi Ribje mazilo, ker pospešeno celi rane in je na sploh dobra zadeva.

Sicer pa upam, da se jih za zmeraj znebite, ker mora bit zelo nadležno in moreče za kužona.


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bepanthen plus pri psih
23.10.2007 19:53:31   
zlatolasska
Joj boscek... user posted image
Glede Bepanthena, moja soseda svojega psa non stop maze z njim, pa on to vse polize, pa mu ni nic... Tako, da po moje ni panike... Ce pomaga, kar vztrajno mazi...


_____________________________

http://elly-zlatolasska.blogspot.com/

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bepanthen plus pri psih
25.10.2007 9:28:26   
tanaja*
Jaz ne bi pacala z bepanthenom, bivacynom in ostalim...če si imela psa pri vetu večkrat zaradi iste zadeve in še vedno ne ve kaj bi bilo,zamenjaj veterinarja.
Tud jaz sem pomislila na demodex, ampak kot praviš to ni to. Kaj pa mikrosporija? So ga pogledali z lučko? So naredili ostružek ali dali dlake na gojišče?
Kaj pa če je psihični vzrok? Da se liže zaradi ne vem, premalo pozornosti? Si spremenila hrano? Uporabljaš drugi pralni prašek ali mehčalec? Ne vem, pojdi še do kakšnega drugega veta...


_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu zlatolasska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bepanthen plus pri psih
25.10.2007 9:46:28   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tanaja*

Jaz ne bi pacala z bepanthenom, bivacynom in ostalim...če si imela psa pri vetu večkrat zaradi iste zadeve in še vedno ne ve kaj bi bilo,zamenjaj veterinarja.
Tud jaz sem pomislila na demodex, ampak kot praviš to ni to. Kaj pa mikrosporija? So ga pogledali z lučko? So naredili ostružek ali dali dlake na gojišče?
Kaj pa če je psihični vzrok? Da se liže zaradi ne vem, premalo pozornosti? Si spremenila hrano? Uporabljaš drugi pralni prašek ali mehčalec? Ne vem, pojdi še do kakšnega drugega veta...


joj punce, narobe ste zastopile. Veterinar že ve za kaj gre, sem tudi zalimala link kaj ima naš pes. Ne vejo in ne poznajo zdravila!!! Pa lahko 100 veterinarjev zamenjamo in bo ista zgodba. Drugače smo pa šli k 2 veterinarjem v sloveniji in k 3 tu in je ista zgodba, s tem da tu vsaj vejo, kaj to je. Zdravila pa enostavno ni, razen vsakotedensko šamponiranje psa, vroča voda, uni šampon-strup, ovratnice in frontline, kar pa slednje dvoje, ne pomaga skoraj nobenu psu, se pa vseeno priporoča.

sem ga zdaj te dni mazala z bepanthenom in z tea tree oljem in so skoraj vse ranice izginileuser posted image user posted image , še kak dan pa bo lepa koža. S tem da pršice bodo še najbrž vedno prihajale na njega, saj jih vsak dan najdem.

Psihični vzrok, premalo pozornostiuser posted image user posted image , ta pes ima pozornost cel dan, saj sem cele dneve doma od jutra do večera in se stalno igrava, hodiva na sprehode, lumpava, nič mu ni dolgčasuser posted image . Hrana ni spremenjena in hrana ni kriva! Kraste so enostavno od ugrizov teh živali. Tu, kjer je mehka koža odležejo jajčeca in se zagrizejo not, potem pa šibajo po telesu. Rane ima samo tu in nikjer drugje.

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bepanthen plus pri psih
26.10.2007 15:54:36   
piščanc
upam, da rešite kužota.

pametnega nasveta sicer nimam, ampak v naši šoli je velik problem z ušmi. Bolničarka je svetovala, da otrokom poleg šampona dodamo tudi balzam, da se uši težje primejo, ker je las bolj gladek. mogoče pa bi tvoj kuža na poti 'pobral' manj teh uši, če se ne bi mogle dlake prijeti.

in ena kolegica res svojega bišona poleg pasjega šampona namazili še z balzamom, pa mu ne škodi. sicer ne iz razloga pršic, ampak sem samo hotela napisati, da zaradi tega nima alergijske reakcije.



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bepanthen plus pri psih
30.10.2007 12:24:34   
zlatolasska
Misek, me veseli, da sta malo omilila ranice! Kar tako naprej! Upam, da bo vse okay...
Pozdravcek!


_____________________________

http://elly-zlatolasska.blogspot.com/

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?