katja pv
|
Punce, spet ste toliko napisale, da se že cel večer matram, da vas preberem, pa še Ano sem do pred kratkim dojila, ker ji spanje ni dišalo. Spanje: zadnje dni katastrofa. Dnevnega spanja skoraj da ni. Ne vem kako vam uspeva dajanje otroka spat, ampak pri nas je zadnje dni tako, da če jo dam budno v posteljo, se mi začne dret že ko položim rit na blazino. Takoj se da na vse štiri pa sedi sredi postelje in ali pa gre k ograji in se dvigne na kolena ter se dere. O spanju pa ne duha ne sluha. Tako da jo moram za uspavanje podojiti v komo. Včeraj je bila Ana od jutra do večera pokoncu in tečna ko . Če pa sem jo dala v posteljico, da bi se kao ulegla in zaspala pa in dretje brez prekinitve, tudi po celo uro. Sem jo pustila, če bi jo to utrudilo in bi zaspala, pa ni bilo nič iz te moke. Pa že tako me je Matija non stop driblal z neumnostmi, da sem bila na robu živčnega zloma. Seveda gospodič po novem ne spi čez dan. Mojega dragega cel vikend ni, ker je dežuren in tako sama z otroci zaprta v stanovanju, ker zaradi gležnja ne morem ven, da bi se Matija utrudil in Ana naužila svežega zraka. Še dobro, da je prišel sosed po Matija, in ga peljal na krajši sprehod. Je bilo za 30 minut v stanovanju tako tiho, da sem si kar malo oddahnila. Nato sem ju oba uspela uspavati ob 20:30h in blaženost mirnega večera je bila pred mano. No, ta blaženost se je kaj kmalu spremenila v nočno moro, ko me je sin v postelji (valda je spal pri meni, ker ga je strah?!) prebrcal z nogami in prerukal z letečimi rokami, da 2 uri sploh nisem uspela zaspati in ko se končno umiri se oglasi gospodična, ker zgleda da celodnevna budnost nje sploh ne utrudi. Sem bila kar kruta in je nisem hotela podojiti, da bi to nočno budnico ukinili (sem jo imela zadnje dneve non stop na sporedu) in sem jo pustila jokati, pa jo malo poujčkala in dala nazaj v posteljo. In smo se jokali, jokali, .... dokler nisem po debeli uri in pol popustila in jo podojila. V glavnem za pop... , kako te otroci zdriblajo. In še to: Matija se ni zbudil vse dokler ni zavladala tišina, ko sem dojila Ano, pa me je začel iskat in priromal v otroško sobo in bi tudi on šel mamici v naročje. . Smo zjutraj na srečo malo potegnili, tako da sem vsaj 4h spala. Je bil pa danes na srečo bolj miren dan. Sva z Matijem pekla piškote in je prav užival, ko je z modelčki izrezoval figurice. Matija je šel spat že ob 21h, Ana pa šele ob 23h in to kar budna. Se je malo pojokala in zaspala - je čez dan odspala eno rundo 2h. Plazenje: plazimo se na veliko. Prišli smo že v kopalnico, pa čevlje na hodniku imamo najraje. Se je Matija prelevil v policaja in ima nadzor ter ji teži: Ne to ne smeš. Pusti to. Ne v usta. ipd. Moram pa biti zelo pozorna, ker jo včasih tako odrine, da jo prekucne in se revica udari v glavo in plane v . Sta pa včasih prav posrečena, ko se skupaj igrata in ji mali razlaga s katerimi igračkami se ona lahko igra in s katerimi ne, ter jo za nogo vleče s sabo v otroško sobo, da se tam igrata. Ga Ana prav obožuje in ko ga vidi prav skače od veselja in gleda za njim kje je. Novoletno praznovanje: bomo pri mojih starših, ker bo mož čez praznike dežuren. Na srečo bomo skupaj čez božični teden, tako da ne bo panike. Za Božič pa gremo k tašči na kosilo. Bo pripravila filane telečje prsi. Njami. Sedaj pa nočko. P.s.: čestitke za doseženo 100. stran.