|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 7:59:46   
karmy
Bolj kot mu govorim, da sploh ni nujno toliko zapravljat, bolj on pravi, da z manjhnim otrokom pa res ne bi rad gledal na vsak cent in da je v dvomih, če bi sploh šli, da bi raje samo kakšen dan.


tvoj ima pravzaprav kar prav. ker lažje je zapravljat za samo dva odrasla človeka, ko pa imaš otroka ali dva se potem stroški povečajo.

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 8:16:04   
sonja_ez
Ti mu samo reč, da mora otrok it na morje, ker je to fajn za njegovo zdravje.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 8:18:06   
karmy
marsikateri otrok ne gre na morje, pa je bolj zdrav kot tisti ki redno hodi, tak da ga ne bo pokopalo če ne gre

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu sonja_ez)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 9:21:51   
ozziebo
S 4 mesečnikom pa res ne boš ne vem kaj zapravljala user posted image - isto kot doma, je, lula, kaka... 

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 10:00:22   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Bolj kot mu govorim, da sploh ni nujno toliko zapravljat, bolj on pravi, da z manjhnim otrokom pa res ne bi rad gledal na vsak cent in da je v dvomih, če bi sploh šli, da bi raje samo kakšen dan.


tvoj ima pravzaprav kar prav. ker lažje je zapravljat za samo dva odrasla človeka, ko pa imaš otroka ali dva se potem stroški povečajo.


Otrok je star 4 mesece! Kaj pa on rabi razen zize in cartanja (plus stvari, ki bi jih tudi doma poabila - plenice in to).user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 10:45:20   
lea23
mi trije smo bili za prvi maj 5 dni v portorožu ( v luciji ), v privat apartmaju. sicer ni bil apartma zrihtan neki fensi, ampak za nas je bilo čisto ok user posted image  sem pa že prej v leclercu kupila prenosmo posteljico, ampak itak bi jo slej ko prej tako ali tako mogla kupit ( 50€ )
za 5 dni sem za apartma plačala 220€, hrano, pijačo, sadje smo pa kupili v mercatorju ( je čist blizu ). tko da za hrano in pijačo smo itak zapravili isto kot doma.
edini luksuz za kar sva zapravljala denar, je bilo vsak po dve kavici na dan ki v portorožu stanejo vsaka 2€, torej za 5 dni je 40€, pa enkrat smo šli vn na pizzo k je itak tamala jedla pri nama, pa vsak dan smo šli na sprehodu po plaži na dve pijači ( popoldan in zvečer ), jst zalo life in mož pivo user posted image   za tamali sva pa kupila enkrat tisti balon napolnjen s helijem da se je malo zamotila in smo lahko odrasli čvekali v miru.. to je bilo vse.

prvo leto ko je bila tamala stara 2 meseca, smo šli za 3 tedne na rab. za vse 3 tedne sem za apartma za dve osebi plačala 1600€. hrano in pijačo sem pred odhodom doma kupila v leclercu, edino kar je zmanjkalo, in kruh, sem kupovala tam sproti. zapravili smo denar samo za vsak dan eno kavo, pa zvečer vsak eno pijačo ( mož pivo ). čez dan po največji vročini pa itak nismo bili na plaži. tamali tut nisva kupovala nobene igrače ker je bila še premajhna.
me je pa šokiralo naslednje.. na morju smo srečali prijatelje, z dvema otrokoma ( 3 in 5 let ). in smo se ob večerih družili skupaj..
že prvi dan sta tamaladva zvečer na štantih tulila da na vsak način hočeta blazine za napihnt za na plažo ( pa so že prej imeli samo eno blazino ). in da smo odrasli imeli mir, sta jima starša mogla kupit vsakemu svojo blazino za napihnt ( ki vsi vemo da je na morju na štantih dvakrat višja cena blazin kot pa v intersparu ). drugi dan sta že zjutraj začela razlagat da rabita oba še maske za potapljat. in zvečer se nista premaknila stran spet od iste stojnice. in sta mogla dobit vsak svojo masko za potapljat, pa plavutke.
potem tretji in četrti dan je bilo ok, so jima kupili sladkorno peno in kokice in je bil mir.
peti dan sta se zvečer stekla k stojnici z igračami, in sta začela jokat da naj jima kupijo.. hčerka je na vsak način želela eno barbiko ( imeli so čisto isto ki sem jo jst enim drugim prijateljem kupila za eno darilo v intersparu za 14€, tam na stojnici je bila pa ista!!!!!!! barbika 230kun / 32€ ). no in potem sta dobila hčerka barbiko, in sin en avto..   
skratka.. zdaj ko so še dojenčki ne porabiš nič več denarja kot doma, ko pa imajo enkrat 2 leti in več, pa ne odnehajo izsiljevat z raznimi igračami.








(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 12:10:18   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
kako se vi uskladite, kam boste šli, za koliko časa, koliko € vzamete seboj, ali hrano kupujete tukaj ali na mestu dopusta, kaj si privoščite...,

Kraj izbiramo sedaj glede na potrebe zaradi otroka (dolžina poti, čas potovanja, bližina in vrsta plaže, večerni sprehodi z vozičkom,...)
Hotela ne maramo, obvezno apartma, lahko brez TV, pomembno je da je v pritličju s teraso, brez škarp in prepadov.
Seboj vzamemo kavo BarCafe (obvezno), osnovne začimbe in tisto kar porabimo res v malih količinah (moka, sladkor). Mogoče kaj krompirja, bučk... (od tašče), ostalo kar kupujemo od hrane in pijače, kupimo na Hrvaškem. Olje, kis, sadje, meso, mleko, pijače, ....
Zunaj jemo samo na dan prihoda in dan odhoda, ostale dneve kuhamo sami - bolj poenostavljeno kuhanje.
Obvezno si zunaj privoščimo najmanj zvečer kavo, pijačo redko. Lahko bi si jo, samo ni potrebe.
Privoščimo si še kakšno vožnjo z barkico in toboganom, trampolin pa recimo vsak večer.

Dopust ni dražji kot takrat ko sva hodila sama.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 12:16:19   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink
..verjetno ne bova zvečer koktejlala in hodila na blazne ribje specialitete.

Ja, potem pa res bolje da ste doma.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 12:17:41   
muška
ko pa imajo enkrat 2 leti in več, pa ne odnehajo izsiljevat z raznimi igračami.


kakor jih navadiš. Če jaz vem, da tistega šunda ne bom kupila, ker je nevem, drago, ali ker je res kič, ali ker vem, da tistega ne rabi , oz. da se stisto igračo ne bo igral, ne bom kupila pa lahko dela tam kakšno koli sceno hoče.  Moja dva to vesta in zaenkrat (trkam) še ni bilo nikjer scene. Nora sta edino na tiste baterijske avte, ko se lahko vozita z njimi, pa se zmenimo 2x vsak, pol jima popustiva za 1x še vsak in gremo.  Če pa je panika, da drugi dan ne gremo v tisto smer.

Sicer pa sem že povedala svoj recept user posted image  , kupim doma avtke, jih skrijem in ko je kriza hop z njimi na dan in je volk sit in koza cela. Pa še nora sta oba nanje in se jih ne naveličata.

To, da bo pa mularija na morju delala silo za blazinami in maskami in ne vem čem še vse, bi pa starši itak že skoraj morali doma vedet in bi to posledično lahko tudi doma za pol cene nabavili.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 12:20:01   
Beti S
Otrok star 4 mesece pa res ne predstavlja dodatnih stroškov. Isto kot doma.
Sam pritljage pa je absolutno več, avto je kar naenkrat premajhen, posteljica, voziček pa obleke kratke in dolge , joj tega pa res ni konca.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 13:08:58   
snow
pa nehaj komplicirati oz. tvoj mož naj neha komplicirati. S 4 mesece starim otrokom nimaš na morju nikakršnih dodatnih stroškov. Velika verjetnost je, da bosta na dopustu zapravila manj, kot takrat, ko sta bila še brez otroka. Saj bo njegov ritem spanja diktiral tudi vaše sprehode in posledično zapravljanje za kavice in druge stvari. Naši dve sta stari 4 in 3 leta in do sedaj nismo zapravili na morju čisto nič več kot prej ko sva bila še sama. Ko gremo na sprehod se že prej domenimo katere stvari bosta dobili, npr. vsaka eno kepico sladoleda ali vsaka vožnjo z vrtiljakom. Tudi prav veliko časa sedaj nimamo saj si res ne predstavljam, da bi zvečer hodili na večerje, pa nato še na pijačo in nato mogoče še na eno pijačo, hčerki dejansko ne zdržita na istem mestu več kot 20 minut, s tem, da jih z možem non stop loviva. Stroški se povečajo kolikor jih ti kot starš oz. vzgojitelj dovoliš (razna izsiljevanja in podobno). Pri tem moram poudariti, da meni osebno strošek od 50 E do 100E več zaradi otrok ne predstavlja dražjega dopusta.

Tako, da je sedaj vse na tebi, da uspeš prpričati moža. Veliko sreče.

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 14:39:43   
via_2
Midva pa sedaj zapraviva manj, ker včasih sva vsak večer ven šla, na kakšen koncert, večerjo, pijačo, letni kino,... Odkar pa smo trije, vse to odpade. Kuhamo v apartmaju, ker je tako bolj praktično. Zvečer, ko gre spat, pa sediva na terasi.

Drugače pa, se jaz uskladim samo glede termina in kar rezerviram ter mojemu sporočim, kam in kdaj greva. Tako je najmanj komplikacij.

(odgovor članu snow)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 15:00:42   
mojamura
mi smo 4-je smo vsako leto šli na dopust na morje letos pa ne bomo šli na more. zakaj? ker sva z partnerjem dobila neko parcelo v prekmurju, zraven kupila še eno parcelo, posadila gor gorice, zdaj pa misliva narediti še eno malo večjo lopo za orodje in da se lahko kakšna mizica not postavi. wc sva že tudi naredila, sicer poljski, ampak wc pa le jeuser posted image user posted image

no in na tej parceli smo se odločili, da si postavimo šotor, pa kampiramo, ker pa je to v isti vasi kot so moji starši ne bo problema z vodo in kakšnim pranjem cot. kuhali in jedli bomo tudi tam, na parceli mislim. aja pa še kopat se bomo hodili na mađarsko v bližnje kopališče.

tudi jaz sem enakega mnenja, da dojenček sploh ki je star šele 4 mesece ne predstavlja nekega dodatnega stroška na morju...
razen če hočeš imeti fensi-šmensi dopust

< Sporočilo je popravil mojamura -- 22.5.2008 15:01:35 >


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?