|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 10:21:59   
fricka
Meni se zdi vse odvisno od karakterja. Jaz sem šla delat pred iztekom porodniške in bi šla spet. Zelo imam rada hčerkico, vse popoldneve preživiva kvalitetno, ampak mene delo osrečuje in dopolnjuje. Brez službe bi bila tečna in zamorjena mama. Poleg tega pa ima v varstvu zelo dobrega prijatelja in vsako jutro se veseli, da ga bo zopet videla. Tudi varuška jo ima zelo rada in menim, da je dobro za otroka, da ima okoli sebe več ljudi. 

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 10:52:32   
Hanna M.
Jaz sem prvo leto na porodniški resnično uživala s hčerko in se ji 100 % posvečala. Po izteku porodniške sem se vrnila v službo in spoznala, da sem jo kar pogrešala. Jaz sem zelo rada mama, zelo rada pa imam tudi svoje delo, ki me izpolnjuje in kjer se odlično počutim. Včasih je res naporno uskladiti oboje ampak ob pomoči partnerja in babic mislim, da nam gre kar dobro. Ko me ni, hčerka uživa v vrtcu, pri babici ali z očkom.
Zdaj, ko je na poti drugi otrok, me malo skrbi, kako bomo uskladili vse obveznosti, da nihče ne bo prikrajšan, vendar zaupam v življenje, da bo vse dobro.
Sicer pa je pomembna prisotnost staršev tudi, ko so otroci že večji. Jaz sem se vedno vračala iz šole v dom, kjer me je pričakala ali babica ali mama in to mi je pomenilo neko varnost in srečo. Tako sem imela vedno nekoga na voljo, če sem ga potrebovala in se nikoli nisem vračala v prazen dom.

_____________________________

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 11:08:24   
duhica
Ja, pestra debata.

No, jaz sem vse tri otroke rodila v času študija, pa sem vseeno diplomirala v istem času kot marsikdo izmed mojih sošolcev in sošolk, ki so brez otrok. Prvi otrok me je presenetil in bilo me oz. naju je strah. Danes pa vidim, da je bilo to najboljše, kar se mi je lahko zgodilo. Zdaj je najmlajši star eno leto in počasi  ampak res počasi bom začela iskati kakšno službo. Jaz dom ful uživam, se ne počutim kakorkoli manj vredno ali da opravljam manj vredno delo. Nasprotno prva tri leta otrokovega življenja se mi zdi prav, da ga v največji meri vzgajava midva z možem, potem pa vrtec. Pač ker je to mogoče, če pa ne bi bilo, pa se tud ne bi sekirala. Pač vsak po svoje, po svoji vesti in tako je najbolj prav.

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Gospodinja ali kariera?
27.5.2008 13:10:19   
Anonimen
Ostati doma ali iti v službo je pa čisto osebna odločitev vsake posameznice (če pač ne poseže vmes kakšen blesav delodajalec, bolezen,...). Ni nujno, da bo otrok imel lepše, polnejše otroštvo, če je mama cel dan doma in tudi ni nujno, da bo otrok zapostavljen, če bo mama v službi. To je odvisno od perspektive posameznika, kaj sploh ima za posvečanje otroku, kaj mu je pomembno, kaj šteje pod kvalitetno preživljanje časa z otrokom.

Lahko je mama cel dan doma, pa če cel dan gleda španske limonade ali čisti stanovanje, res ne vem, kaj ima otrok od tega. Lahko se 24 ur na dan 6 let skupaj, dokler otrok ne gre v šolo, ukvarja samo z otrokom, pa bo v končni fazi pozornosti preveč in bo mama otroka s svojo pretirano pozornostjo samo dušila. Enim je kariera pomemben del njihove osebnosti, služba jih dopolnjuje, osrečuje in bi umirali, če bi bili doma - le kaj ima otrok od nesrečne, zagrenjene mame. In obratno, če ima mama možnost ostati doma (finančno, marikdo si tega ne more privoščiti) in jo služba onesrečuje, zakaj ne bi ostala doma.

V končni fazi pa se mi zdi pomembno, da si vsak uredi življenje tako, da se sam počuti dobro, da se ima cela družina fajn, pa ni važno, ali mama dela kariero ali je gospodinja.

(odgovor članu Rakica_80)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 13:21:25   
dory
nikoli ne bi ostala doma...ker sem pač tip človeka,ki bi znorela,da bi imela 24urno rutino...pa tud za otroka je fajn,da gre v vrtec,ker mu mi doma ne mormo tolk dat,kot dobi v vrtcu...pa tud fajn je,da se navad na drugo okolje,brez naše konstantne prisotnosti...

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 13:23:47   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: tinč407

IZVIRNO SPOROČILO: tinč407

Meni je zdravnik, ko sem bila noseča rekel: "O, a vi boste pa študentka mamica? Super, boste več časa preživeli z otrokom."


in si zadovoljna?

ti znese oboje?


Na žalost se je končalo s ss.user posted image user posted image

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 13:41:50   
pokica_
Jaz sem pa tip človeka, ki bi z veseljem ostala doma z otročkom, dvema ali tremi; vendar žal še nimama otrok in si jih menda še en lep čas ne boma mogla "privoščit", ker je finančno stanje tako, da nebi šlo nikakor skos, kajti iščem prvo zaposlitev in je full težko dobit šiht, vsaj v moji stroki(ekonomija)user posted image , samo z plačo mojega pa ne gre skosuser posted image .
Tako, da bravo tiste, ko ste doma z otročki in prav tako tudi ostale, ....pač vsakemu po svoje, kakor kdo želi ali zmoreuser posted image .

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 14:04:29   
Mandek
Jaz sem tik pred diplomo, tako, da mi zadnjega septembra poteče status in ne bom več študentka. kako bo, ko bomo meli bebo (oktobra) ne vem, vem pa, da si bom prizadevala za službo, ker drugače začnem hitro it sama sebi na živce. O tem, ali mi jo bo uspelo dobiti, bi se lahko debatiralo naprej,ja...
Možno pa je, da se ti stvari obrnejo na glavo in se zgodi povsem nekaj tretjega. Nikoli ne veš.
Jaz sem imela krasno možnost zaposlitve kljub temu, da sem zanosila (bodočemu šefu to ni bila nobena ovira), ampak ni šlo skupaj s študijem in prekratkim časom. zaposlitev sem takrat vljudno odklonila in se posvetila študiju, mislim pa, da ne bo nekih težav, če bi želela delati tu po porodniški.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 14:32:50   
mojamura
avtorici teme:
če vam finančno stanje to dopušča ostani doma....če te služba kljub dobremu finančnemu stanju doma, izpopolnjuje, idi delat....na koncu je tvoja odločitev.

tudi jaz ne bi mogla ostati kar doma, kjer bi mi metla pa krpa bili the best frendici, čeprav bi bila skupaj z otrokom. ja, se mi zdi da sem boljša mama takrat, kadar hodim v službo in, ko vem, da lahko svojim otrokom tudi materialno več nudim, kot bi sicer (pa nisem neki materialist)....sploh pa ne maram biti finančno odvisna od nikogar

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 14:36:02   
Anonimen
Avgusta mi izteče porodniška in z dragim sva se odločila, da bom ostala doma. Kljub temu, da me čaka delovno mesto. Doma bom kakšno leto. Zaenkrat nam finančno znese in upam, da bo tako tudi v naprej. user posted image

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 15:35:23   
petja
Men bi se zmešalo, da bi "morala" ostati doma. Sem tak tip človeka, da rada hodim v službo (sej se tut pizdim nad službo user posted image ), meni se mora skoz dogajati, nekaj moram početi tudi zase. Lumpo imam najraje na svetu, ampak če bi ostala doma in bila "gospodinja", bi me odpeljali v umobolnico.

Definitivno je odločitev odvisna od vsakega posameznika posebej, od karakterja, ambicij ...

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 16:53:34   
amaya
Vesel, meni se je enako zgodilo....samo kaj češ....pa še v šolstvu delam...malo nonsens je to...kdo bo pa otroke delal? a brezposelni? no...država nam pa itak denar v hrbet meče...pa stanovanja so tudi tako poceni, da bodo otroci mojih otrok še kredit plačevaliuser posted image

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 17:02:40   
Raho
Ah, jaz sem pa takoj letela v službouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 17:25:51   
Anonimen
Men se zblede da sem skoz doma.
Pa ok z otroci, gena za celodnevno gospodinjo pa resnično nimamuser posted image
Meni najbolj všečna možnost je da delaš, če se da 4 ure, plačaš nekoga da špila gospodinjo namest tebe in svoj čas ko nisi v službi maksimalno otroku posvetiš.
Drugač pa ni važna kvantiteta ampak kvaliteta časa ki ga posvetiš otroku. Najbolj smešne so mi ženske ki trdijo da so ostale doma zaradi otrok, otroke imajo pa v vrtcu, pomožnosti 8 uruser posted image  In v čem je pol štosuser posted image
Neki druzga je če si prisiljen ostat, ker pač izgubiš službo.

Je pa res odvisno od karakterja. Nekateri pač uživajo v tem da so doma in so samo mame in gospodinje. Jaz pač nisem med njimi. Pa ga ni človeka ki bi me prepričal da bi bila zaradi tega slabša mama od tiste ki je doma.

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 19:45:29   
romy
Moj otrok mi pomeni največ v življenju, vendar zaradi njega ne bi ostala doma.

Ko je bil star 1 leto sem ga dala v vrtec in vem da sem naredila kar je najboljše zanj v tem starostnem obdobju. Meni veliko pomeni, da gre med vrstnike, kjer se igrajo, pojejo, rišejo,...to mi pomeni največ - da je srečen.
Ravno tako da grem jaz med sodelavce, da delam kar znam in sem srečna.

Zato pa vsakokrat ko čas preživiva skupaj, preživiva kvalitetno.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 19:56:33   
Rakica_80
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

avtorici teme:
če vam finančno stanje to dopušča ostani doma....če te služba kljub dobremu finančnemu stanju doma, izpopolnjuje, idi delat....na koncu je tvoja odločitev.

tudi jaz ne bi mogla ostati kar doma, kjer bi mi metla pa krpa bili the best frendici, čeprav bi bila skupaj z otrokom. ja, se mi zdi da sem boljša mama takrat, kadar hodim v službo in, ko vem, da lahko svojim otrokom tudi materialno več nudim, kot bi sicer (pa nisem neki materialist)....sploh pa ne maram biti finančno odvisna od nikogar






Mojamura
Službo sem morala pustit zaradi zdravstvenih težavuser posted image user posted image user posted image , pa še vsak dan sem hodila v službo z odporom, tako da je prav, kako sem se odločila!user posted image user posted image user posted image
No, lani sem vpisala naprej v šolo in sicer+2 Ekonomski Tehnik,imam narejeno Trgovsko šolo( ki  zaradi zdravstvenih težav nesmem delati)in so mi svetovali da se prekvalificiram. Zdej imam še eno leto do konca in upam da v tem cajtu tudi postanemuser posted image
Kar se pa tiče financ-user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem skromna tako da hvala bogu zaenkrat nimamo velikih težav, no včasih pa res si privoščim kakšno luksuzno metlo in krpo-pa še dobro se razumem z njimiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko bom imelauser posted image  bom z njim sigurno do 3 leta doma!user posted image
Lep pozdrav vsem in lepo je brati vaša mišljenja!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Gospodinja ali kariera?
27.5.2008 21:19:11   
tananejka
IZVIRNO SPOROČILO: BEBIII

Zanima me, katera je od vas ostala doma od user posted image pa vse, dokler otrok ni šel v prvi razred ali je katera med vami , ki je takoj po porodu odhitela v službo in kaj na to mislite vi!user posted image


Ne eno, ne drugo.
Doma sem ostala pri dvojčicah 15 mesecev, in pri 3. punčki 13 mesece. Potem sem šla v službo, ki sem jo zamenjala (na srečouser posted image ).... časa za otroke imam od 15ure naprejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Gospodinja ali kariera?
27.5.2008 21:24:08   
pika74
Najprej kariera pol pa gospodinja.

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 21:24:22   
tananejka
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Drugač pa ni važna kvantiteta ampak kvaliteta časa ki ga posvetiš otroku.


Dokler so otroci zelo majhni (nekje do 5. leta) sigurno ni pomembna samo kvaliteta..... to je izgovor tistih staršev, ki so od doma odsotni do večernih ur, potem pa sami sebe tolažijo s takimi stavkiuser posted image . Nekatri od teh res nimajo izbire in jih razumem (če se gre za dostojno življenje), veliko pa jih je takih, ki jih žene želja po denarju, katerega nimajo časa niti zapravit.....ker cele dneve delajo....bednouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
27.5.2008 21:35:19   
stunfek
jaz sem bila pri prvem otroku doma, do njenega 2. leta. V vrtec sem jo dala, ko je bila stara leto in pol. Zdaj je na poti drugo dete in vsekakor bom ostala doma enako obdobje kot pri prvem, ker mi je bilo ful lepo in ta mala je eno neverjetno, samostojno bitje. Če pa se situacija obrne "proti temu" ali zaradi financ, ali česarkoli pa se bomo pač prilagodili ampak biti doma z otroci mi je fenomenalno in si ne predstvaljam, da dam svojega eno letnika v vrtec - meni se zdi prezgodaj.

_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
28.5.2008 7:40:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petja

Men bi se zmešalo, da bi "morala" ostati doma. Sem tak tip človeka, da rada hodim v službo (sej se tut pizdim nad službo user posted image ), meni se mora skoz dogajati, nekaj moram početi tudi zase. Lumpo imam najraje na svetu, ampak če bi ostala doma in bila "gospodinja", bi me odpeljali v umobolnico.

Definitivno je odločitev odvisna od vsakega posameznika posebej, od karakterja, ambicij ...

Se strinjamuser posted image

(odgovor članu petja)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
28.5.2008 9:27:21   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: BEBIII




Mojamura
Službo sem morala pustit zaradi zdravstvenih težavuser posted image user posted image user posted image , pa še vsak dan sem hodila v službo z odporom, tako da je prav, kako sem se odločila!user posted image user posted image user posted image
No, lani sem vpisala naprej v šolo in sicer+2 Ekonomski Tehnik,imam narejeno Trgovsko šolo( ki  zaradi zdravstvenih težav nesmem delati)in so mi svetovali da se prekvalificiram. Zdej imam še eno leto do konca in upam da v tem cajtu tudi postanemuser posted image
Kar se pa tiče financ-user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem skromna tako da hvala bogu zaenkrat nimamo velikih težav, no včasih pa res si privoščim kakšno luksuzno metlo in krpo-pa še dobro se razumem z njimiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko bom imelauser posted image  bom z njim sigurno do 3 leta doma!user posted image
Lep pozdrav vsem in lepo je brati vaša mišljenja!



no sem vesela zate, da kljub zdr. težavam ki jih imaš iščeš neke rešitve za dalje - hodiš na prekvalifikacijo, in sigurna sem da boš to uspešno končala. pesti ti pa držim tudi, da bi čimprej bila user posted image

jaz si pa že 3 leta kupujem novo krpo - hudiča, samo ne najdem take ki bi sama pucalauser posted image user posted image

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
28.5.2008 9:45:14   
Kaliope
itak da je odvisno od vsake posameznice, ampak mene moje delo izpopolnjuje - zaradi njega sem zadovoljna sama s sabo - da bi ostala doma? No go ... mislim, da bi se prej zmenila, da ostane doma moj dragi.
kar vse dlake se mi naježijo, ko preberem kak članek, pismo bralcev ali kaj podobnega, kjer ženske (mame?) z vsemi štirimi prepričujejo ljudi, kaj vse otrok izgubi, če mati ni z njim 24 ur na dan dokler ne gre v šolo ... uh, sama sem trdnega prepričanja, da bi s tem otroku škodovala, ker bi ga pretirano navadila na mojo konstantno bližino in bi imel verjetno težave postaviti se na svoje noge ... pa še zdi se mi, da če nimaš stikov z drugimi ljudmi, ampak le s partnerjem in najožjimi prijatelji in družino, se "poneumiš" (mogoče pretrd izraz), ne vidiš več širšega spektra, najpomembnejše se ti zdi tvoje osebno okolje in ga sploh ne postaviš v pravo dimenzijo ... ne, sama definitivno ne bi ostala prostovoljno doma ...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
28.5.2008 11:03:29   
Anonimen
kar vse dlake se mi naježijo, ko preberem kak članek, pismo bralcev ali kaj podobnega, kjer ženske (mame?) z vsemi štirimi prepričujejo ljudi, kaj vse otrok izgubi, če mati ni z njim 24 ur na dan dokler ne gre v šolo ...


Mene je bil otrok sit vrh glave (in jaz njegauser posted image ), ko sva bila celo dopoldne skupaj. Itak, da je bil potem očka vedno boljši, ko je prišel iz službe. Prav vesela sem bila, da se je odlepil od mene.user posted image

(odgovor članu Kaliope)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: GOSPODINJA ALI KARIJERA?
28.5.2008 11:33:37   
BAMBINA_
Pri nas bi se finančno poznalo, če bi jaz ostala doma. Pa sem sama sicer navajena živeti skromno, otroku pa bi rada nudila kaj več, kot samo osnovne dobrine. Pa moj namen ni, da ga vzgojim v razvajenega materialista, pač pa da užije polno in zadovoljno otroštvo. Je pač tako, da zgolj prisotnost in ljubezen matere ne pokrije vseh potreb, niti nujnih, kaj šele malo bolj luksuznih. Ne bi marala, da bi otrok bil za kaj prikrajšan, zato se zavestno ne bi odločila za opustitev službe in s tem za nižji življenjski standard.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?