|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na dopust z letalom
10.7.2008 7:55:18   
majcci
Ker je že kar nekaj let od kar sem šla nazadnje na dopust z letalom, me zanima par stvari.
Prebrala sem, da na letalo ne smeš nesti velikih količin tekočin. Ali to pomeni, da tudi vode za pit ne?
Kam običajno shranite kozmetiko (zobno pasto, ščetko, zdravila, kreme,...) - v ročno prtljago ali v kovček?
Kaj pa kakšne kekse, čips, lahko neseš na letalo - imaš v kovčku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 8:11:51   
jakaracman
Lej če potuješ s prevoznikom, ki nudi hrano in pijačo , ne potrebuješ dodatkov.Jaz če letim za več dni in oddajam prtljgo nimam nič sabo, razen torbice jasno.Če pa ne oddajam prtljage pa pazim na to, da je vse v 100 ML stekleničkah( kar je tekočine, parfum , tonik...)

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 8:14:56   
majcci
Midva greva na dopust v Grčijo in bi imela kekse in kakšne prigrizke (smoki, bonboni,..) zraven zato, da ne bi morala takoj leteti v trgovino. Hrana na letalu mi pa ni najbolj pri srcu in je raje ne jem. Glede pijače pa imam sama vedno plastenko vode zraven. Prav tako pa tudi ne vem, kdaj bova po izstopu letala prišla do pijače - imava namreč od letališča pa do hotela najmanj uro vožnje.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 8:18:33   
jakaracman
Pa sej smoki, bomboni niso problem, vodo, če jo boš dala v kufer tudi ne.Če jo pa hočeš na avion vzet jo moraš kupiti  v letališki trgovini, ki ti jo ustrezno zapakira.Lahko jo pa kupiš tudi po pristanku na letališču.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 8:27:43   
majcci
Aha, hvala. Nisem ravno vedela, če v kovček lahko daš takšne stvari. Za ročno prtljago sem prebrala, da lahko neseš samo 100ml vsake stavri. To se pravi, da kar kupiš na letališču pa lahko normalno neseš gor?
Kaj pa zdravila (lekadol, linux,...), so lahko v kovčku?
Sama imam leče in bi tekočino za leče dala v kovček. ali se tisti prostor, kjer so kovčki shranjeni v letalu, fejst zagreje?

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 9:02:42   
nu_tella
majcci...ti si kr uzemi kak sendvic sabo ker adria na carterskih letih nepopisno skrtari s hrano tako da jaz sem vedno imela sabo hrano + za pit. Odkar so omejitve pa delam tako, da vse spokam v potovalko, ker tam ni omejitev (govorim kar se hrane in tekočine tiče)... Torej vzamem en sendvicek na letalo za primer sile. Sabo pa ima še kakšnega (odvisno od ure leta) ker meni se tudi ne da takoj po prihodu v hotel letat po štacunah.

Kr se pa tekočin za letče tiče...mene je prej skrbelo da bo zmrznla kot da bi se segrela ;) Veš na višini kjer leti letalo je vnih  minus 50 stopinj ali več. Vendar mi je dragi (pilot) razložil, da u bistvu je prtljažni prostor res manj ogret kot kabina za potnike. Zrak po letalu kroži. Ohlaja oz. u bistvu segreva se za potniško kabino potem pa ta zrak gre v prtlažni prostor, kjer se malo ohladi nato pa spet v prostor za potnike skozi "klima naprave".... tako da od takrat naprej jaz dam vsa zdravila in tekočino za leče v prtlago, ker prej sem ko butelj mela še ceu rucak zadev sabo za na letalo.

A ja. Če boš na letališču kupila pijačo za na letalo in ti jo bojo zapakirali (ko kupuješ poveš da boš nesel na letalo, sej te v večini primerov tudi vprašajo) in je do vstopa na letalo NE smeš odpret, ker čene je ne boš smela nesti na letalo...pač malo so vse zakomplicirali.... jaz pa k skoz pijem sem na minusu ker moraš preden vstopiš v letališko stavbo mimo carine vso vodo vrč stran in si jo pol nabavlat po njihovih dragih trgovinah...

Pa pazi da na letalo ne boš nosila pilc, škaric za nohte...

Cau,cau
M.

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 9:16:48   
majcci
To se npravi, da je najbolj pametno vso kozmetiko in zdravila dati v kovček.
A če je v kovčku ne komplicirajo kaj?

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 9:27:29   
nu_tella
Ne u kovček daš lahko karkoli...no ne smeš ravno vžigalnikov dat, pa to. Pa vprašajo te če imaš fen, brivski aparat...ampak to imaš lahko. Sam vprašajo. Verjetno zaradi rokovanja z prtljago.

Malo edino pazi, da ne boš kakih steklenih zadev dajala v kufer. Npr. prfumov pa to. Pač tega ne vzameš s sabo. Ker s temi kovčki ne delajo ravno najlepše ;))))

Letenje z letalom je ratalo kar "zoprno" odkar so preprečili atentat, ki bi ga naredili z nekim mešanjem tekočine...

Na letalo lahko vzameš 1 liter zadev, od katerih ti nobena ne sme presegati 100 mililitov, vse skupi pa moraš zbasat v litrsko vrečko, ki se more zapreti... razen če imaš otročička potem so malo bolj popustljivi...jaz v to vrečko potem dam kapljice za oči, pa posodico od leč, ki jo imam za rezervo vedno sabo, če slučajno imam leče gor, ampak jih ponavadi nimam, ker tudi niso ravno priporočljive za na letalo...pa labelo dam v vrečko...to je pa ponavadi tudi vse. Zdej namreč vse zbašem v tavelik kufer.


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 9:30:19   
majcci
Sem ugotovila, da so kar zakomplicirali zadevo, ker nazadnje ko sem šla z letalom (9 let nazaj), se mi zdi da se sploh nisem teh stvari spraševala kam kaj dati. Mogoče sem bila še premlada, zdaj pa se staram user posted image .
Zakaj leče niso priporočljive za letalo?
A plastično vrečko (v katero daš 100ml stvari) si moraš sam priskrbeti ali dobiš na letališču?


< Sporočilo je popravil majcci -- 10.7.2008 9:31:32 >

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 9:31:55   
Katey
Mislim, da ti bo največ prihranjenega, če daš vso tekočino in zdravila v kovček, ker so res striktni pri vseh tekočinah, meni so v Munchnu na letališču, pregledali tudi torbico pa mi ni bilo jasno zakaj, nakar je ženska, ki je pregledovala, iz torbice potegnila lip gloss in zmajevala z glavo nekaj pripomnila in mi dala vedeti da tudi to ne sodi v osebno prtljago, oz. naj bi bilo v plastični vrečki z zipom, skratka nobene tekočine.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 9:42:09   
AKP
Sem tri tedne nazaj letela. Vso kozmetiko sem imela v kovčku. Pri sebi sem imela edino tablete proti slabosti za katere sem dobila vrečko in sem jih imela v torbici. Ko smo šli skozi carino sem kupila pijačo in čokoladice, ki sem jih neodprte odnesla na letalo. Komplicirali niso nič. Edino mobitel, fotoaparat in denarnico od moža sem vedno pred kontrolo dala v torbico, da se ne bi slučajno kaj izgubilo na traku, ko te pregledajo.

(odgovor članu Katey)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 9:46:08   
nu_tella
Leče niso priporočljive za na letalo ker
1. je zrak v letalu full suh 
2. tolko ljudi na kupu = bakterije...

Če se pa ti z njimi ok počutiš pa ni panike jih imet gor. Jaz imam pa ponavadi kar očala. Itak jih čene bi mogla pazit v osebni prtljagi...

A ja. Pa še to. Nam so v Švici (itak so bli tam najbolj strogi kar sem dozdej hodila) full zatežili. S kolegicama smo na Portugalskem kupili v free shopu Portovec (Vino) in so nam ga dali v take prozorne vreče in jih zapečatili. Potem smo pa morali v Švidi prestopat in jaz in ena kolegica smo mele ta portovec izven rucaka, in je blo vse ok. Tadruga prjatlca, ga je imela pa v rucaku in je un carink kr neki težu,... pa je imea isto stvar kot jaz...

Ma meni se zdijo vsi preveč panični no...ker itak so ti ki hočejo karkli naredit vedno korak pred oblastmi vedno je tko...tako da jaz se tudi kljub tem strogim ukrepom ne počutim nič manj varno...

Vrečko za mastne denarce kupiš na letališču. Mislm da je bila v Benetkah 2 eur pred enim letom...tako da jo pol čuvaš kot zlato za nazaj ;))) Ne vem pa kako je na Brniku. Ampk jo pa po moje tud fanj zaračunajo. Sem slišala neke bajne cene za politrske flaške vod slovenskih proizvajalcev...

Kam pa greš v Grčijo?
Lepo se imejta.



_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Katey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 9:53:37   
Hope2
Vse je odvisno s katero latalsko družbo letiš in iz katerega letališča. Večinoma pa je res, da se zdravila in tekočina da v kovček. Pri nekaterih družbah, še ko prideš čez kontrolo, ne smeš imet vode s sabo, četudi je kupljena v dutyju in lepo zapakirana. Pri nekaterih pa lahko še čez kontrolo neseč pol litra vode in ni problem (te so bolj redke).
Hrano lahko neseš na avion, jaz si jo vedno nesem (kruh, krekerje, banano, piškote), ker veliko stvari ne smem jest, če bi kaj komplicirali pač poveš, da imaš alergije ali pa ti je slabo, si noseča in rabiš nonstop grickat. Edino kakih salam, ki niso vakumsko pakirane ne nosituser posted image . Sendviče in hrano pa si lahko kupiš tudi na letališču, ko izstopiš iz letala. Vedno imajo ali kako trgovinco, duty ali restavracijo, kafič..... tako, da tudi ne rabiš vlečt s sabo cel hladilnikuser posted image .

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.7.2008 9:57:06 >

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 10:33:53   
majcci
Greva na Lesbos - že v nedeljo in me malo panika grabi user posted image .
Z lečami se drugače počutim vredu, jih imam skozi noter (od 6.30 do 22.00), tako da sem jih navajena. si bom pa za vsak slučaj nesla posodico za leče in majhno plastenko s tekočino (60ml) na letalo, če bi se mi oko preveč izsušilo.
Kekse in kakšne bonbone pa bi nesla zato zraven, ker jih zelo rada jem in bi jih imela zraven za 1 in 2 dan. Se mi ne bo dalo ravno v trgovino iti.
Hvala pa vsem za vse informacije.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 10:39:52   
nu_tella
majcci dej si v posodico za lece cisto tekocino in to je to. Ne nosi tekocine sabo na letalo. Ne da ne smes, sam brezzveze ti bo kdo tezil. Pac ce bo nuja jih vzames iz učk, daš v posodico in pač jih pol v hotelu z dobro umitimi rokami spucaš v čisto tekočino. No vsaj jaz tko nardim. Kaplce mam pa itak vedno sabo. Pa to je itak 15 mll.

Lepo se mejata pa nč paničart ;)

Pa jaz tud zmeri kako tuna konzervo sabo vzamem za prvo silo. Jo dam v kufer. Pa še nikoli ni blo problemov.

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 10:48:07   
majcci
Glede tekočine - imam takšno manjšo plastenko s to tekočino kot kapljice so. Jo nosim vedno zraven. A potem je bolje tudi to ne imeti zraven?

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 10:57:41   
nu_tella
A ja, no pol pa ni panike, če je tamajhna...
Hotla sem samo rečt, da pač itak na letalu nimaš 100% higjene tako, da je vseeno ali lečke prej opereš al jih daš direkt v tekočino. Itak jih moraš pol v hotelu še enkrat spucat. No vsaj jaz bi jih. Pa sem ti to svetovala zato da imaš čimmanj osebne prtljage. Pač zaradi "komoditete" ;)

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 11:19:29   
majcci
Hvala še enkrat.
Tekočino za leče pa bi imela zraven bolj kot kapljice, če bi se mi oko izsušilo (imam takšno tekočino da jo lahko uporabljam tudi kot kapljice). Verjetno bom pa res naredila tako kot si svetovala - le posodico si bom napolnila s tekočino in zraven bom imela očala (brez njih sem kot slepa kurauser posted image ).

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 11:35:57   
nu_tella
A da tudi take tekočine obstajajo user posted image  
Jaz sem "malo za kačami" ker se je najstniška NE za očala spremenila v NE za leče (jaz po njih ratam full utrujena in ni šans da jih imam po 10 h v službi za računalnikom v učkah). Na žalost pa zame še ni dnevnih leč, ker imam preveč ploščato oko...

Glej sej ti boš lahko brez problemov šla skozi z lečami...sam jaz sem jih imela le enkrat in to res ene 5 let nazaj, ko sem jih non stop nosila...ampak sej veš. Vsak človek drugače prenaša neko zadevo. Tako da če nimaš problemov...

cau,cau


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 11:44:15   
majcci
Ja, na srečo tudi takšne tekočine že obstajajo, da jih imaš kot kapljiceuser posted image . Res da verjetno ni najbolj pametno da jih uporabljaš skoti, vendra v primeru, da ti pade kaj v oko, si lahko komot dobiš lečo ven, jo očistiš in vstaviš nazaj ali pa če imaš preveč suhe oči (jih imaš bolj dolgo v očeh), si malo pokapljaš v oko in je kr bolje. Imam pa tekočino Solo Care Aqua, prej pa sem imela Opti free (3v1) in je tudi takšna.
Imam pa tudi takšne leče, ki bolj dihajo in se oko ne izsuši tako hitro.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 18:13:15   
Anonimen
Prebrala sem, da na letalo ne smeš nesti velikih količin tekočin.


V letalo lahko neses samo otrosko hrano, v zmernih kolicinah, potrebnih za let ter kozmetiko kot si ze ugotovila. Kaj so to zmerne kolicine, je verjetno stvar presoje letaliskih delavcev.  Prav tako lahko vzames hrano, ki vsebuje vodo (npr. nektarine in mandarine so sle cez kontrolo user posted image ).

So mi pa pisakli zelo navlazeni otroski robcki in sem morala odpirati prtljago.

(odgovor članu majcci)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 19:01:53   
citrončica
Vrečko za mastne denarce kupiš na letališču. Mislm da je bila v Benetkah 2 eur pred enim letom...tako da jo pol čuvaš kot zlato za nazaj ;))) Ne vem pa kako je na Brniku. Ampk jo pa po moje tud fanj zaračunajo. Sem slišala neke bajne cene za politrske flaške vod slovenskih proizvajalcev...


midva sva letela konec februarja iz minhna, vrečko 2x1liter-za oba-sva na brniku dobila zastonj, in skopirana navodila,kam kaj spada....vse infouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Na dopust z letalom
10.7.2008 21:31:22   
nu_tella
Zanimivo da sam Italjani poskušajo zaslužiti tam kjer se le da...ponavadi so tudi naši taki user posted image user posted image user posted image



_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Družinsko potepanje: Lignano
photo
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?