|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč oziroma nasvet
13.10.2008 21:08:34   
mojcika33
naj vam napišem našo zgodbo in upam da mi boste pomagale.Imamo psičko (kupljeno koker španjelko samo izpadla ni takouser posted image ) Iščem za njo novega lasnika razlog pa je ta da ne mara ortok stara je pa 10 let in se jo ne da več civilizirati.Doma imam enega najstnika,ki ga je že večkrat ugriznila ( hvalabogu ne preveč) in malo pupo staro 14 mesecev.Do sedaj ji ni nič naredila ampak zna pa zarenčati nanjo.Rada bi jo dala uspavati ampak pravijo da je premlada.Vzavetišče je ne dam ker ne bi zunaj preživela ene noči. Ostane mi še lovecuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za to pa ne zberem moči.A slučajno kdo pozna kak strejši par ki bi jo vzel k sebi ?????? morem pa povedati da je zelo zvesta in pridna.Njena slaba stran je samo ta da ne mara otrokuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
PROSIM POMOČ


_____________________________

JAN 8.4.1994
ULA 18.8.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč oziroma nasvet
13.10.2008 21:12:06   
Anonimen
user posted image

Oprosti sam ne štekam.
Kupli ste kokeršpanjela, očitno mladiča če pišeš da ni izpadla takouser posted image
Torej pri preprodajalcu.
Torej je pri vas že 10 let.
In sedaj kar na enkrat ne mara otrok?
In ti bi jo dala uspavat? Zdravega psa?user posted image
Oz., ne, raz kar ustrelituser posted image

Matr....

Pa btw v zavetiščih psi niso zunajuser posted image

Drugače dajte pa oglas če kdo psa vzame.
Na radio, časopis, podarimo.si, bolho, ipd.

(odgovor članu mojcika33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomoč oziroma nasvet
13.10.2008 21:14:54   
Anonimen
user posted image Saj ne morem verjeti kaj sem prebrala...user posted image .Ubogi kuza.Najbolje da poklices bliznje zavetisce,opises tako kot si tukaj,pa upam da jo bodo KOJ odpeljali.

(odgovor članu mojcika33)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč oziroma nasvet
13.10.2008 21:46:29   
drevozivljenja
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomoč oziroma nasvet
13.10.2008 21:51:14   
mojcika33
ne me sedaj napadat, ko sem vas prosila za pomoč.Sama sem proti ampak sedaj mi je začela renčati na našo malo Ulo.Ne vem kaj naj storim.Nja čakam da mi jo ugrizne?????????? Zdrava pa ja no.Pri tako starem psu ji že marsikaj fali( kronično vnetje ušesov- neozravljivo ji dajemo vsake toliko časa kapjice in antibiotike...)
Kar se pa pasme tiče je pa tako ,da smo kupli koker španjelko samo bol ko je rasla manj ji je bila podobna. Smo lastnika klicali pa je reku da ve da je dal  psičko parit pa je pol sosedu pes bil pri psički ampak da se niso s tem obremenjevali ker naj bi bila breja.Pa ni in tako so prišli mešančki med koker,in posavcem.Pa sej je super izpadlo.Denar smo dobili nazaj je pa izjavu da lahko pripeljemo nazaj ampak nismo mogli ker nam je povedu da jih je dal pač uspavat. Drugače pa nisem mučiteljica živali ampak obratno.Imamo poleg še berenskega planšarja. Dve leti nazaj nam je pa najprej odšel nemški ovčar ( 13 let) in častana gospodična pekinezerka ki jih je dočakala 16 let( preživela je pasjo kugo) redek slučaj.Sedaj mi pa lepo prosim pomagajte ne pa kritizirat


_____________________________

JAN 8.4.1994
ULA 18.8.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomoč oziroma nasvet
13.10.2008 21:57:14   
mojcika33
pa še to.Da ne mara otrok je pa dobila z leti.Moja 2 nosečnost ni bila načrtovana ampak zaradi psa se ji nisem odrekla. Je pa fuul živčna ko so otroci zraven ,ne vem zakaj.Eno žensko mi je že ugriznila ampak zato ker je preveč rinila vanjo klub opozorilom da naj jo pusti na miru. Je pa možno ker gre sin vn iz njo in lahko da so ji kdaj nagajali večji otroci in so se ji zato zamirli.Poiskala sem tudi še strokovnjaka za preuzgojitev psa ( dela pri vojski in je res majster ) ampak je reku da ji okoli tega ne more pomagat.Sej drugače je fuuulllll ubogljiva ampak huda.Ne morem jo imeti pa v sobi zaprto ko se mi ta mala igra.

_____________________________

JAN 8.4.1994
ULA 18.8.2007

(odgovor članu mojcika33)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomoč oziroma nasvet
13.10.2008 23:44:52   
Arwenko
Izgleda da ste v vzgoji naredili ogromno napak in sedaj se psička počuti odrinjeno od družine in zahteva svojo pozornost. In vi namesto da bi se spopadli z vzgojo razmišljate o uspavanju ali oddaji - pa ljudje vi niste normalni, se opravičujem, ampak niste!

Psa, ki vam je bil zvesta tako ali drugače boste zdaj zavrgli, pri čemer je krivda vaša, ker je niste vzgojili!?!?!?!?!
Pomnite to...pes ni kriv, pes se ne vzgoji sam, pes ne postane sam agresiven, krivi ste vi in zdaj bo krivdo plačal pes, bodisi z uspavanjem, bodisi z oddajo?!?!?!?

Dajte se raje malo k sebi spravit, posvetujte se s pasjim psihologom...dve imeni sta Metoda Mikuž  in Sabina Pipan...ti dve gospe sta s pravilno vzgojo že malo hujše primere spravili k sebi, ne pa tak banalen primer lastnikov, ki se niso dovolj potrudli. Seveda pa morajo imet lastniki malo volje, pa si vzet malo časa, pa poslušat kaj te gospe govorijo, ne pa trmarit svoje.

In ja, psu ni hudega, če ga malo zapreš ko se tamala igra - ampak če psu tega ne razložiš na pravilen način, se pravi ga na to da je zaprt ne navadiš, potem to on vzame kkot ogrožanje in slabo izkušnjo. Zato da pa se naučiš kako to nardit, pa imaš ogromno na internetu, pa kakšno knjigo, pa poklicat katero od teh dveh, ki sem zgoraj napisala, pa se vse da.

Pa še nekaj, bolezni ki si jih napisala niso niti približno razlog za uspavanje - kazen za veterinarja, trajen odvzem licence, zate ali lovca od 200-400 EUR, pa premisli če ti ni lažje plačat oskrbnine v zavetišču kot kazni, ker oči naokrog je ogromno in takšnih, ki so dovolj ozaveščeni za prijave vedno več in prijave dežujejo, kazni pa tudi vedno bolj!

(odgovor članu mojcika33)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pomoč oziroma nasvet
14.10.2008 12:44:07   
mojcika33
kot sem ti napisala že prej to ni moj prvi pes.Se kar dovolj spoznam naje in tudi vzgajati jih znam.Samo kot podatek , če še ne veš .Nekateri psi imajo pač svoje muhe, tako kot moj da ne mara otrok.Pri kinologih sem bila aktivna članica z nemcem ,ki je bil suupeer pes.A mpak mi časa zmanjkuje za take aktivnosti.Smo pa imeli v klubu bokserja in ga tudi nismo mogli civilizirat.Pa smo na pomoč poklicali marsikatero osebo pa ni bilo nič razen pamet so nam solili iz vseh strani tako kot TI.
lej ne mislim se kregat okoli tega ampak takih kot ste tukaj jih je za vsakim vogalom dovojl, da bi mi kdo pomagal poiskati drugega lasnika to je pa že seveda dejanje ki pa ......... Pa še to če mi bo punčko ugriznila boste pa govorili da sem neodgovorna in ne vem kaj še. Zaenkrat mi je otrok pomembnejši od psa in hvalabogu da je tako. Če pa ne bi imela srca bi jo peljala k lovcu ali k veterinarju( ki je videl kaka je situacija in mi ponudu pomoč) ne pa prosila in iskala kakšno drugo rešitev.Ko si rekel da jo lahko zaprem v drugo sobo ja seveda samo sedaj ko mi pupa hodi je pol lahko zaprta v njej cel dan, oprosti ampak to mi je pa mučenje. Sedaj pa prosim pomoč ne pa pamet solit.

_____________________________

JAN 8.4.1994
ULA 18.8.2007

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pomoč oziroma nasvet
14.10.2008 19:39:34   
Arwenko
Draga mojcika33 saj ni čudno, če pa vi najboljše veste, pa ste tak pametni, pa ste imeli enega nemca, ki je bil dobro vzgojen - zakaj pa ta pol ni? Nič ne pomaga če pokličeš kompetentne ljudi, če pol ne poslušaš kaj ti govorijo in tako ali tako delaš po svoje.

Najboljše za psico je očitno res, da jo date stran, peljite jo v zavetišče, plačajte tisto 1-mesečno oskrbo ki je potrebna in zavetišče bo zanjo poiskalo nove lastnike - pa vsaj prosim v kakšno kulturno zavetišče, kot je npr. Horjul, ne v kakšno dvomljivo.

LP.

p.s. pa preberi si par mojih starih postov, pa pol razlagaj kdo pametuje, kdo pa je kompetenten, mislim da kot vzreditelj, sodniški pripravnik, lastnik 4 psov z opravljenimi izpiti poslušnosti pa le imam nekaj izkušenj in malo več kot nekdo, ki ima enega psa doma za ljubljenčka.

(odgovor članu mojcika33)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomoč oziroma nasvet
14.10.2008 21:47:33   
mojcika33
lej sploh se ne mislim kregat ampak jaz sem hotela samo najti rešitev za svojo psičko.Moj bi jo že zdavnaj pelju k lovcu ampak ga jaz premzam.Imam pa nekaj takih ki so mi predlagal take čudne rešitve da imam tega že zares dosti( pametovanja) In samo na znanje nimamo samo te psičke ampak še  dva psa in eno muco in z nobeno nimamo problemov samo z njo.Pa itak ni važno kaj napišem ker vidim da sem v tvojih očeh ne vem kak neodgovoren lastnik..............  hočem samo dobro zame in za njo. Da ji skušam najti drugega lastnika pa se mi ne zdi tako slaba ideja.Imela sem že nekaj ponudb samo vsi imjo majhne otroke in je ne upam dati ker vem kaj bo.Psička se začne tresti ko zagleda majhnega otroka in ko vidi da se mu ne more umakniti pol nepredvidljivo skoči vanj.Zaenkrat samo nakaže ampak kaj pa če se spozabi.Kot sem napisala v prvem postu mi je pa sina že ugiznila. Mojega tud samo mene ni ker jaz sem pa za njo sveta.Sicer pa vsak pes ima kosmata ušesa in nisem nikoli čisto stoprocentna v njih pa naj bo moj ali tvoj. V zavetišče je pa ne dam ker psička jee navajena spati pri meni na toplem in ima rada človeško družbo ne mara pa svoje pasje razen seveda izjem kot so znani.
Kdo si ti te ne poznam in ravno tako je tudi zame ,ti mene tudi ne poznaš zato prosim ne obtužuj me da sem mučiteljica.Ker če bi bila tako slaba bi psičko že takoj pri nakupu peljala nazaj k lastniku in bi jo uspaval.In tako bi isto naredila za pekinezerko ki smo jo kupili v ARI in smo zvedeli da je hudo bolna pa smo jo vseeno obdržali in jo celo pozdravili (čudežno je sam veterinar rekel) Povej mi če poznaš koga ki bi jo vzel???????

_____________________________

JAN 8.4.1994
ULA 18.8.2007

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pomoč oziroma nasvet
15.10.2008 9:24:32   
angel_rebelde
Tam, kjer je volja, tam je moč!

iN če ti volje nimaš, iz psa ne boš nič koristnega naredila... In jaz ti svetujem, da kar vse pse oddaš, če že za enega nimaš volje poskrbeti, tako kot se mora! Bolj kot vse drugo se mi smili tukaj pes, nič kriv... Pes je takšen, kakršnega ga vzgojiš!

Dober vzgled otrokom... če pri psom kaj ne štima, pa ga usmrtiti... user posted image


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu mojcika33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pomoč oziroma nasvet
15.10.2008 13:40:28   
mojcika33
pa kake imate tukaj user posted image user posted image user posted image  IŠČEMO NOVE LASTNIKE

_____________________________

JAN 8.4.1994
ULA 18.8.2007

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pomoč oziroma nasvet
15.10.2008 16:23:14   
Nota
Moj bi jo že zdavnaj pelju k lovcu ampak ga jaz premzam.Imam
IZVIRNO SPOROČILO: mojcika33



K lovcu????? Upam, da je to le neslana šala.
Kristusmarijapomagaj .... sem mislila, da je tako razmišljanje že zdavnaj preživelo, pa kot vidim ni.
 
Bom pametovala tudi jaz ...
ČE .. in napisano z velikimi črkami .. ČE resnično ni druge možnosti, se pelje žival na humano evtanazijo k veterinarju.
Ja, res je - tudi evtanazija stane nekaj 10 €, pa upam, da boste ta denar lahko zbrali in ČE ne bo šlo drugače v smrt pospremili žival, tako kot si zasluži.
Vprašanje je le, če bo odgovoren veterinar žival to tudi storil.
Evtanazija zdrave živali namreč ni dovoljena in je kazniva!
 
Mojcika33 preden storite kako neumnost, pojdi na portal
 
- Mojpesnet http://www.mojpes.net/index.php - zelo priporočam!
- ali morda Pesjanar http://www.pesjanar.si/forum/index.php?PHPSESSID=cad35980f2fa0943f03cff3f45b3f4c3& ,
 
malo poglej teme o šolanju psov, registriraj se in prosi forumaše za kontakt ljudi, ki se ukvarjajo s prevzgojo spov. Vsaj na MojPesNetu je forumašica Xena, ki veliko dela z azilaši in tudi takšnimi 'primeri' in tudi taki problemi, ki jih v svojem postu navajaš so rešljivi.
 
Opiši problem, svoje strahove (in ja, izpusti to z lovci in vašimi namerami v zvezi z njimi) ter zaprosi za pomoč, kontakt.

_____________________________

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana

(odgovor članu mojcika33)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pomoč oziroma nasvet
15.10.2008 17:40:56   
Arwenko
Nota..imeni dveh zelo kompetentnih oseb, sem ji dala že par postov višje...pa vidiš da sploh ni interesa, da bi poskusili..nasprotno še zmerjajo.

(odgovor članu Nota)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pomoč oziroma nasvet
16.10.2008 13:33:44   
Nota
Nota..imeni dveh zelo kompetentnih oseb, sem ji dala že par postov višje...pa vidiš da sploh ni interesa, da bi poskusili..nasprotno še zmerjajo
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Nota..imeni dveh zelo kompetentnih oseb, sem ji dala že par postov višje...pa vidiš da sploh ni interesa, da bi poskusili..nasprotno še zmerjajo.


Sem spregledala, se opravičujem.
Sicer pa - bolje napisati dvakrat, kot nobenkrat.
(Čeprav imam občutek, da četudi bi bilo napisano trikrat, tile predlogi na bi padli ravno na plodna tla .. )

< Sporočilo je popravil Nota -- 16.10.2008 13:34:06 >


_____________________________

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pomoč oziroma nasvet
16.10.2008 14:56:30   
mojcika33
da vam še enkrat javim pol bom pa iskala na drugih forumih lastnike.Kar se tiče preobrazbe smo že poskusili ( če ste že prebrale, res da ne pri teh dveh gospeh ampak pri nekem drugem strokovnjaku) Odločitev je da gre k novim lastnikom(UPAM) Glede obiska teh dveh gospej pa moj niti slišati noče več.Pravi da se je že prej dovolj vozil k tem gospodu ,da ima raje čas za otroke ne pa za pse.Sej po eni strani ga razumem,ker poleg službe mu zares včasih zmanjka časa še za druge aktivnosti.Zares upam da se bo ta naša BEDNA situacija rešila za vse dobro.

_____________________________

JAN 8.4.1994
ULA 18.8.2007

(odgovor članu Nota)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pomoč oziroma nasvet
16.10.2008 16:58:43   
Nota
IZVIRNO SPOROČILO: mojcika33

da vam še enkrat javim pol bom pa iskala na drugih forumih lastnike.Kar se tiče preobrazbe smo že poskusili ( če ste že prebrale, res da ne pri teh dveh gospeh ampak pri nekem drugem strokovnjaku) Odločitev je da gre k novim lastnikom(UPAM) Glede obiska teh dveh gospej pa moj niti slišati noče več.Pravi da se je že prej dovolj vozil k tem gospodu ,da ima raje čas za otroke ne pa za pse.Sej po eni strani ga razumem,ker poleg službe mu zares včasih zmanjka časa še za druge aktivnosti.Zares upam da se bo ta naša BEDNA situacija rešila za vse dobro.


No, pa bo še ena nič kriva pasja duša, ki je postala nepotrebna, zaradi človeške neumnosti, komoditete  in egoizma v kakem jarku pod streli dušo spustila ...

_____________________________

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana

(odgovor članu mojcika33)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pomoč oziroma nasvet
14.11.2008 22:25:40   
mojcika33
no da vam javim kako je z situacijo ,ker ste me takoj tako napadle.Naša psička oziroma pokojna psička je imela tumor na možganih ki ji je pritiskal na živčevje in to se ji je opazilo na vedenju.Peljali smo jo še enkrat k veterinarju da jo pregleda  če ni kaj bolana ,ker mi je ugriznila pupo.Po temeljitem pregledu so ugotovili da je nekaj hudo narobe z njo.Peljati smo jo morali na slikanje in ne vem kaj še vse da so ji najdli tumor.user posted image Za operacijo so mi rekli da je prepozno ker je na takem mestu da bi jo teško rešili brez posledic,zato so se odločili za uspavanje ,ker z takimi bolečinami ogroža vse okoli sebe ,ker  je preveč živčna ( tudi mene je ugiznila ko sem preprečila oziroma sem posredovala da ne bi moje pupe ugriznila ampak žal prepozno ker na koncu sva bili obe)
Hvala bogu da je obrazložitev sedaj za njeno vedenje ne pa moja krivda , kot ste me takoj tukaj napadle da delam nekaj hudo narobe.Ker če bi bilo to res da je z mojim odnosom in ravnajem nekaj narobe potem bi mogla imeti vse pse ki sem jih imela do sedaj in jih še imam nekaj hudo narobe in bi bili vsi agresivni in  ne vem kaj še vse.......user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

JAN 8.4.1994
ULA 18.8.2007

(odgovor članu Nota)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?