|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tašča--živ hudič
17.11.2008 11:42:35   
anna20
res hvala vam za vse te odgovore, jaz bi šla takoj stran če bi lahko ampak je to trenutno nemogoče ker ni nobenega pravega dohodka,saj samo moj služi denar pa še to je okrog 600€ na mesec, to je pa ravno za hrano in nekaj položnic,bencin,zdaj pa pride še otroček ki bo zahteval svoje.
malabela upoštevala bom tvoj nasvet in se ji postavila po robu, to je največ kar lahko storim zaenkrat, če nočem da se razideva,ker pri nas pa ni prostora. Sej kdo pa je ona da mi bo grenila življenje.

hvala vam,zlate ste

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: tašča--živ hudič
17.11.2008 14:45:13   
karmy
če je že zdaj hudič pred porodom, bo po porodu nočna mora torej se odselita daleč stran če nočeš doživet živčnega zloma, ker za njo ne boš nič prav delala, dretje bo bolj pogosto, visela ti bo za vratom, kaj le delaš njenemu vnuku, revčku user posted image  

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: tašča--živ hudič
17.11.2008 22:21:06   
katy82
Moja je bla vsa priliznjena dokler nisem rodila,no saj mi je včasih kako spustila ampak se nisem pretirano ozirala na to ampak sem se ji raje v glavo zasmejala.

Po porodu pa živa katastrofa,mala je imela ful krče ona mi jo je pa trgala iz rok hodila gor k nama nenapovedano samo da se je mala oglasla,nisem mogla dojit ampak sem si črpala mleko in mi je blo ful zoprno ko sem jo slišala da je prišla spet gor da nisem imela nobene zasebnosti.Najbolj mi je žal da nisem takoj na začetku popizdila k sem prišla domov ona me je pa hotla učit kako se doji in naju je pol tko sprovocirala da je moj naredu flaško am da je mala pojedla in se je nehala jokat.V glavnem ona ne more slišat da se otrok joka a za svoja dva sploh skrbela ni ampak jih je imela babi čez ker je blo napornouser posted image a za mojga otroka se pa obnaša kot da jo mučim.
Sodu je izbilo dno ko je nekega večera ko je malo zvijalo in sem jo vsa zjeb... nosila na robu joka in obupa k se mi je revca tko smilila,mojega lubija vkačila v kuhinji in začela bluzit proti meni.HB da je moj tolk zdrave pameti,da se je postavil zame.Njej se je pa svet zrušil,ni pogledala male kak teden  pa je mislila da ji jo bom podturila ker mi bo hudo sam se nisem dala.Ko je sama vprašala sem ji jo dala v naročje brez problema pa čeprav je user posted image nenazadnje je njena babi za katero vem da jo ima rada sam mene ne mara,zdej pa sploh ne ker sem ji sinčka prevzela.Od takrat naprej se zase vedno zavzamem ker mi ne bo noben sral po glavi!!!!!!!!!!!!OK to je samo del vsega kar sem v 6-ih mesecih preživela sam nočem totalno zamorit.

Fora je v tem da si po porodu zelo zelo občutljiv,če si pa že v porodnišnici napeta in te je strah kako bo doma si pa v zosu,drugega ti ne morem rečt.Probaj svojega dobit na svojo stran sam ne preveč čez mami govort naj sam vidi,njemu najbrž tud ni vseeno ko vidi kak hudič je mama.Ko boste imeli pa šanso pa na svoje,jst sem bila na tem pa se je nekako poštimalo upam da zdržimo še par let dokler ne bo hiške

Srečno mačkica



_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: tašča--živ hudič
17.11.2008 22:21:07   
katy82
.


_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: tašča--živ hudič
18.11.2008 10:55:11   
ronja
V glavnem ona ne more slišat da se otrok joka

Moja mami je ista, pa je mela 3 otroke! (Sestro so res veliko imele babice, ker je mami še študirala, kar se po moje pozna na njunem odnosu, ampak naju dva je pa mami mela sama (z očetom, ampak ta je veliko delal).) In ko jo zdaj gledam, mi je kristalno jasno, zakaj je brat šele zdaj začel jest zelenjavo, recimouser posted image . Ko sliši, da se (majhen) otrok dere (za velikega ji je vseeno, to mi nikoli ni bilo jasnouser posted image ), bi kar takoj na vrat na nos karkoli, samo da se neha dret. Ne more tega slišat, kar panika jo zagrabi! Pa ji pravim, da ni treba takoj prekinit neke dejavnosti, samo ker se je tamala zaradi nečesa razjezila, ustrašila, butnila..., ampak da naj jo lepo mirno proba potolažit in zamotit, pa ji to res ne gre, je preveč živčna, da bi takrat karkoli, se mi zdi. Mi je prav hecno, da je tako panična, mislim, saj je mela 3 otroke, pa je 2x tok stara kot jaz...

Recimo primer: zadnjič se je mala kopala, mami jo je pazila v kopalnici, jaz sem pospravljala stanovanje in ker ima ona (mami, seveda) paranojo pred trgovinami, kjer smo bili prej, ji je ful zdrgnila rokice (jaz sem ji jih seveda prej že umila, takoj ko smo prišli domov, ampak jih nisem zdrgnila z milom) - in mala se je seveda začela dret, ker pač ni navajena, da ji kdo tako ornk drgne rokice - midva mava neko logiko, da malo bakterij ne škodi, ker se mora otrokov imunski sistem tudi razivituser posted image ).
No, in mala se začne dret in mami jo hoče kar na vrat na nos takoj ven iz bane dat in nehat kopat in vse. Pa tamala se fuuuuul rada kopa sicer! Pač ji to ni bilo všeč, saj ma pravico - vprašanje, če bi bilo meni všeč, da bi mi nekdo tako roke umivaluser posted image (moja mami ni glih vzor nežnosti, čeprav ni nasilna ali karkoli, samo nima tega občutka). Mami torej kliče, da rabita takoj brisačo, da jo da ven. Pridem tja, tamalo v cca 15ih sekundah potolažim in zamotim in ona uživa dalje, se smeje in razgraja in je vsa srečna... Mislim, ko da je to nek problemuser posted image . potem se je kopala še 2o min. ziher! Zakaj bi otroka za to prikrajšala? Da se igra v vodi, ki jo obožuje, se še malo zmatra, predno gre spat, da bo lažje zaspala in da se lepo konča kopanje ne pa da je na silo prekinjneno (to se itak zgodi vsake toliko, če se pokaka v banouser posted image ) Ji povem, da tamala pač samo tako zna povedat, da ji kaj ne paše - ampak da če to zrihtaš in ji poveš, da je vse ok, pa da jo zamotiš s kako igračko oz. se začneš igrat/špricat/smejat... z njo, potem je pa ok. In ni treba nobenih drastičnih ukrepovuser posted image .

Ampak mislim, da imajo nekateri ljudje res to vsajeno v sebi, verjetno iz otroštva (njena mama je morala it pri njenih 3 mesecih delat - kot vse mame takrat - in sta jo "kao" pazili babica in teta - ki pa sta jo pustili kar zaprto v eni sobi v hiši in se nista nič menili zanjo. Verjetno se je takrat jokala ko nora in ji je od takrat ostal ta nepopisni strah pred otroškim jokom... Jo razumem, ampak je pa hecno, ker moram potem obe umirit in potolažituser posted image . Njej pa tudi ni nič jasno, ko vidi, da se tamala čisto takoj lepo umiri brez problemov. Itak, če pa ni zapostavljen otrok - ona samo pove, da ji nekaj ni prav, ni to tisti jok od zapuščenosti... Samo po moje to ljudje s takimi travmami težko ločijo... Nam je lahko, ko nikoli nismo česa takega doživeli... (Čeprav je tečno, ko pametujejo ali pa neprijetno, ko moraš vse spustit iz rok, pa letet urejat stvari...)

Probaj tako na to gledat, meni je lažje. Saj se mi zdi trapasto, ko se tako ne znajde, kadar se mala zajoka, ampak po drugi strani pa če takrat pogledaš še v njene oči, ti je jasno, da je obe panika zagrablauser posted image in da pač obe rabita en normalen, odločen in  miren/skuliran pristop. Probaj tako s taščo, mogoče bo pomagalo.

Moraš bit samozavestna in pokazat, da veš, kaj tvoj otrok rabi, da ga imaš rada in da ne rabiš pomoči, pa bojo počasi dojeli (povdarek na počasiuser posted image ). Meni se tudi tašča še vedno vsakič ponudi, vendar pa se veliko manj sili, kot se je. Vsekakor se pozna to, da sva se midva začela obnašat veliko bolj odraslo (beri: odločno je povedal, kaj je sprejemljivo in kaj ne, jaz pa si tudi ne bom več pustila otroka iz rok jemat, recimo).

Je pa gotovo res, da si po porodu, z vsem novim in z dvomi, ali delaš prav (če otrok joka, se pač vsaka mama vpraša, kaj dela narobeuser posted image ), težko bit tako racionalen in priseben, da boš še stare starše krotil in tolažil... Ampak kasneje je lažje, otroci nimajo več krčev (jaz sem mela srečo, jih nikoli ni imela - nisem pa ziher, če jih ne bi imela, če bi skupaj živeli... ko sem bila jaz nesrečna, je jokala 2 dni non stop, razen če je bila v mojih rokah - takrat mi je potegnilo in od takrat naprej si ne pustim več, da bi bila nesrečna - pač povem, če mi kaj ne paše, pa če vesoljnemu stvarstvu ni prav, njihov problem... in težim, dokler se stvar ne zrihta. Smo vsi bolj srečni zdaj, se mi zdiuser posted image )

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?