aleksandra silvija
|
Taanikaa-berem samo tukaj. Bom še nekaj napisala . Mlečne izdelke (skuto, jogurt) so 10 let nazaj priporočali od 6. meseca naprej. Danes je ta meja okoli 8-ih mesecev, nekateri govorijo celo o 10-ih (to se mi zdi malce pretirano). Puding-hm, res mu ga še ne mislim dajat, ker je puding iz vrečke en sam umeten prah. To ne pomeni, da mu takih stvari nikoli ne bom dajala, ampak manjši kot je otroček, bolj mu lahko škodijo kakšne takšne sestavine. Pa ne mislim, da reakcijo vidiš takoj, ampak se pokažejo zadeve čez leta. Seveda, sploh ni nujno, da se. Jogurti-- - dala mu bom navadnega polnomastnega in ga zmešala s sadjem (če ne mara, je bolje tej mešanici dodati malo sladkorja ali fruktoze, kot da dobi že kupljen sadni jogurt). - sadni jogurti--saj jih bo dobil, ampak bolj proti 1. letu (upam, da bo šlo čim dlje brez njih) - fruhtzwerge in podobno sama sploh ne štejem k jogurtom, ampak k sladicam. Naši malčki so zelo pametni in jim je običajno ta okus všeč (zelo sladkast poln okus) in čisto mogoče je , da navadnih jogurtov potem ne bodo želeli jesti. - skuta- jo zmešaš s sadjem, kakšno zelenjavo,... Glej, naš Jernej je trdovratno zavračal vso GH in se želel samo dojiti. se mi je kar mešalo od njegove neješčnosti. Pri 10-ih mesecih ni pojedel 10 ml gh na obrok. Vsak poskus Gh je zaključil s pljuvanjem, jokom ali vsaj trdno zaprtimi usti. Tako sem mu vsa nesrečna poskušala dajati tudi recimo neprimerne stvari. Dali bi mu pojest vse, samo da bi hotel. Ni bilo uspeha. No, po 1. letu smo skakali v luft, ko je pojedel pol fruhtzerga. In potem je hotel samo še takšne zadeve (da ne omenjam Monte). Saj ni to dobival vsakodnevno, ampak navadnega ali vsaj sadnega jogurta pa nisem nikoli več spravila v njega.
|