|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zajtrk v vrtcu
17.12.2008 13:46:52   
Anonimen
Naš vrtec ne morem drugega kot pohvaliti, imajo izredno pestro prehrano, veliko je sadja, različnih kruhov, zelenjave, za pit večinoma nesladkan čaj, včasih voda ali sok, mleko... ma ni da ni. In otroci jedo vse, sedijo za mizo, vzgojiteljici zraven in jima pomagata, narežeta sadje,... Je pa skupina kar heterogena, najmlajši ima 13 mesecev, naša je najstarejša in jih ima 2 leti in pol, pa vseeno tudi najmlajši prav veselo mlatijo kruh s sirnim namazom user posted image  . Torej velikokrat starši preveč zavijajo svoje otroke v vatke oz. niti ne vidjo, da so njihovi otroci veliko bolj samostojni kot sami mislijo.

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zajtrk v vrtcu
17.12.2008 14:07:00   
karolinca
Tut sama sem "gor zrastla" s pašteto in hrenovkami in najverjetneje bo tut moj otrok to jedel. Se mi zdi pa res prehitro pri 11.mesecih pašteto dajat. Saj, smo taki in drugacni...kakor komu paše, a ne.
Kar se pa metanja hrane tiče, ni bilo to narejeno v igri z namenom, da bi otroci več in z večjim veseljem pojedli. Zgledalo je točno tko, kot da je pomočnica enostavno lena in se ji ne da svoje riti okrog mize premaknit. Tut nadirala je otročke. Pa naj mi še kdo reče, da če to opazim, otročka v vato zavijam. Ni res. Danes imam namen poklicat ravnateljico vrtca Kolezija in me prav zanima, kakšna bo reakcija. Javim.
Ja, mamo pa res srečo s tem vrtcem: vzgojiteljica po operacija kolka, ne sme nič vzdigovat, je eno leto pred penzijo....pomočnica očitno lena in prav nič nasmejana. Odlična kombinacija. A ima katera otroka v tej skupini B1 v vtrcu Kolezija, enota na Rezijanski?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zajtrk v vrtcu
17.12.2008 15:41:41   
Najaa
Pri nas imajo zelo raznoliko hrano v vrtcu. Tudi paštete, hrenovke... in mlečno seveda. Otrok mora jesti mešano, tudi kakšno čokoladko od časa do časa.

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zajtrk v vrtcu
17.12.2008 15:48:54   
barbi195
Jaz sem zelo zelo zadovoljna z našim vrtcem. Moj Lovro namreč hodi v H.C. Andersen. http://www.v-hcandersen.lj.edus.si/Zdravje%20Prehrana/JEDILNIK%20december%201.doc
Lahko si pogledate kaj jedo otroci v jaslih v mesecu decembru. Včasih tudi sama pogledam jedilnik, ko ne vem kaj skuhati doma.
Drugače pa jaz čist sigurno ne bi bila tiho! Sej vendar vrtec drago plačamo in vzgojiteljice morajo biti vzgled otročkom... kaj si revčki mislijo ko dobijo po zraku krhelj jabolka... kej prav lepega sigurno ne. Hodi pa od prijateljice hčerka tudi v tale vrtec in jo bom malo povprašala kaj ona misli o vsem tem.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zajtrk v vrtcu
17.12.2008 18:37:32   
karolinca
No, sem govorila z odgovorno osebo v vtrcu. In ne boste verjeli, kaj mi je rekla: da je ta pomočnica še študentka in bla, bla, bla. Pa sem rekla, da to nima nobene veze. Tut jaz sem bila svoj čas študentka pa otrokom vseen nebi metala hrane na mizo. Ja, opravičilo je blo to, da je oseba še študentka. Ne morš verjet. Saj pol, ko sem popiz... je rekla, da to, da je študentka, seveda ni opravičilo za tako početje. Prepozno!!!! In zdaj si predstavljajte, kakšna je to skupina: gospa z operiranim kolkom, leto do penzije, ki jo je najverjetneje res že težko zmotivirat za delo in študentka, ki misli, da je metanje hrane na mizo čist OK. Pa saj ne morem verjet.

(odgovor članu barbi195)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zajtrk v vrtcu
17.12.2008 20:02:15   
frutka_
Glej, to se najbrž ne bo več ponovilo. Ampak imam občutek, da glede na tvoj slabi štart ne bo nikoli miru. Ker nisi zadovoljna. Nisi zadovoljna z vzgojiteljico, s hrano, nisi zadovoljna s študentko in z opravičilom...Obstajajo še druge oblike varstva. Razmisli o njih.


(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zajtrk v vrtcu
17.12.2008 21:16:41   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: karolinca

gospa z operiranim kolkom, leto do penzije, ki jo je najverjetneje res že težko zmotivirat za delo in študentka, ki misli, da je metanje hrane na mizo čist OK. Pa saj ne morem verjet.


Jah, gospa z operiranim kolkom mora nekako "prigurati" do penzije; saj verjetno res ni ravno fajn občutek, ko vemo, da se z otroki ne more valjati po tleh (kar pa še zdaleč ne pomeni, da ni dobra vzgojiteljica), ampak glede na to, da bomo verjetno že mi mogli delati do skoraj 70. leta, je najbolje, da se na take prizore kar navadimo user posted image (btw se mi ta vzgojiteljica prav smili, ker verjetno se niti sama ne počutii fajn v svoji koži, potem jo pa še vsi postrani gledajo zaradi bolezni, za katero osebno ni nič kriva).

Kar se pa študentke tiče, pa nimam komentarja. Ne vem, ampak mi je čisto nepredstavliv prizor, ki ga opisuješ (metanje krhljev). Tudi v našem vrtcu so velikokrat študenti na praksi, tudi hčerina pomočnica je bila prvo leto še absolventka, pa lahko rečem samo to, da si študentje res prizadevajo in so večinoma zelo fajn, tako da ...

Se pa drugače podpišem pod frutkin zadnji post.

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zajtrk v vrtcu
18.12.2008 8:22:26   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Jaz sem pa nad jedilnikom v vrtcu prav navdušena - tako pestre prehrane, kot jo imajo otroci tam, je pri nas doma sigurno nimamo (že če samo pogledam razne vrste kruha, namazov, da o kosilih niti ne govorim). In res me čudi, da ste nekatere tako našpičene zaradi tega - a vam se pa zdi, da ima vaš otrok pestro prehrano, če mu daste en dan rižolino, drugi dan frutolino, tretji gres, pa čokolino in spet linouser posted image
Poleg tega, če otroci 1x na 14 dni dobijo za malico kekse ali kakšno čokolado, jih še ne bo hudič pobral, saj verjetno tega veliko več dobijo (vsakodnevno) doma, pa vedeti je treba, da ima otrokov organizem popolnoma drugačne prehrambene potrebe kot organizem odraslega in otroku energetska bombica v obliki čokolade sploh ne škodi ampak mu prej koristi, poleg tega pa je vrtec sodobna ustanova in je pač normalno, da ne morejo imeti prehrambenih navad iz prejšnjega stoletja.

Malo več zaupanja imejte, ženske, no!

se podpišem

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zajtrk v vrtcu
18.12.2008 10:50:15   
lilka
Bi rekla, da je prehrana v vrtcu odvisna tudi od tega, kakšen je organizator prehrane in če ga sploh imajo, samo ponavadi so dobri. Pa ne vem, vrtci so pa ja ful napredni s prehrano in obvladajo, vsaj tiste vrtce, ki jih jaz poznam.

P.S: sem skoraj solzo potočila, v vrtcu Kolezija sem pa jaz delala 2 leti kot študentka, joj je blo fajn....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zajtrk v vrtcu
18.12.2008 14:04:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karolinca
Druga stvar, ki me je pa zbodla, je pa tale: ko sva prišli, so otroci ravno imeli dopoldansko malico. Vsi so lepo sedeli za mizo, mlada pomočnica pa je sedela na okenski polici in lupila jabolko ter jo rezala na krhlje. In pazite, te krhlje je kar od tam otrokom metala na mizo. Kaksen otrok, ki je bil stran dva metra, je pač od tam dobil vrzen krhelj. Pa saj niso psi, pa še psu takole ne mečeš. Kaj menite o tem tiste, ki že imate otroke v vtrcu?


OMG? Js bi jo vprašala, če se ji to zdi ok? Sej otroci se v vrtcu ful naučijo, a to je za zgled? Res bi ji povedala svoje mišljenje, mater no, a so njej tud starši kosilo metal? Pa zihr bi šla do vodje vrtca...Nedopustno!

Glede zajtrka pa ne vem, no...Moj itak doma spije 220 ml mleka, pol pa v vrtcu je al mlečno al pa kruh+namaz. Star je 22 mesecev, v vrtec je pa šel z 15-imui mes. A tvoja hčerka ne je, ko greta od doma?

(odgovor članu karolinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zajtrk v vrtcu
18.12.2008 21:58:36   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Pa zakaj se tukaj čudite tam pa ne vprašate?  To sem že večkrat zasledila. Da na forumih sprašujete tam pa ste tiho...saj pa je čisto človeško, da vprašaš, če te kaj zanima ali si v dvomih.


Po moje da zato, ker karkoli vprašaš ali predlagaš, smatrajo kot da se nekaj vtikaš tja, kjer te nič ne briga. Vsaj tako je bilo pri nas, še celo rečeno mi je bilo tako. Da se ona tudi v mojo službo ne vtika.

Zato se jaz sprašujem, kje so tisti "zoprni starši", v vrtcih in v šolah. Ker jaz jih res ne poznam. Jaz poznam samo take, ki so tiho, četudi bi bilo nujno treba kaj rečt. V vrtcu in v šoli.


Hm, morda res.  Morda so res katere vzg. tako zategnjene, da zaupajo izključno sebi. Ampak se mi zdi en odprt odnos več vreden. Lažje je za mene. In za otroka. Pa še mame ne bojo mele sivih las. No, vseeno se  zdi boljše vprašat kot biti tiho.

Nejcko se strinjam. Jaz polovice hrane, ki jo imajo na jedilniku ne spravim skupaj. Doma se več ali manj šlepamo z zdravimi obroki.




Se popolnoma strinjam s Frutko. Jaz VEDNO vprašam in še NIKOLI nisem imela občutka, da bi vzgojiteljica mislila, da se vtikam tja kjer me nič ne briga. Kako da me ne briga, če ji zaupam mojega otroka, sigurno da me.

Pa moram priznat, da sem bila na začetku zelo radovedna mama, ki je imela skoraj vsak dan vprašanje. Pa sem še vedno dobila nanj odgovor.

Pa je prišla tudi z rdečo lulo domov, sem vzgojiteljico opozorila, da ima bolj občutljivo kožo in da se mora obvezno obrisat. Pa me nobena ni postrani gledala. Problem rešen.

A veš Frutka, če bi vsi probleme reševali tam kjer se zgodijo, bi RR ukinili user posted image .

Off topic: kako kaj lepotička? Grem gledat album, če je kaj novega. user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zajtrk v vrtcu
18.12.2008 22:04:37   
Rubin.
Kaj se pa tiče prehrane v vrtcu, sem jaz zelo zadovoljna, mala miss pa malo manj user posted image . So v projektu zdrav vrtec in temu primerna je tudi hrana. Ker pa ima možnost, da je zajtrk tudi doma, jaz pogledam razpored in kadar vidim, da je zatrk, ki ga res ne bo jedla, ji ga pripravim doma, ker drugače je lačna do kosila. Ampak to je že druga tema. user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Zajtrk v vrtcu
22.12.2008 8:06:31   
felicia
No jaz imam svojega otročka ravno v vrtcu Kolezija in sem zadovoljna. Za zajtrk imajo na izbiro dva zajtrka: eden je mlečni in če otrok odklanja mlečni potem dobi drugo možnost(kruh, namaz ali kaj podobnega).


me pa zanima pri kateri vzgojiteljici si bila, ki je metala krhlje na mizo ker to me pa res zanima! V kateri enoti si to videla?

Kar zadeva pa ostalega jedilnika, imajo pa se mi zdi zelo raznoliko.
Drugače imaš pa jedlinik njihovi spletni strani za vsa obdobja.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Zajtrk v vrtcu
22.12.2008 8:33:27   
karolinca
Enota na Rezijanski (Kolezija), skupina B1 (jasli).

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Zajtrk v vrtcu
22.12.2008 9:14:55   
felicia
no naš je v sobi nasproti te skupine v B 2 in smo zelo zadovoljni. Vem pa sedaj imajo v B1 eno novo mlado tako da ne vem kaj se dogaja. Kar zadeva zajtrkov imajo pa na izbiro dva menija tako da se meni to zdi vredu.



(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Zajtrk v vrtcu
29.12.2008 10:48:46   
Anonimen
jst pa na to malo drugače gledam....zame to v vrtcu niti ni zajtrk, za zajtrk jaz poskrbim doma, ker če otrok vstane ob 5:30, tam nekje, je mani absolutno prepozno, da ima zajtrk ob 8:00user posted image tko da zajtrkuje vedno doma, v vrtcu je pa tisto bolj malica....je pa mešano in pestro, čeprav se tud men zdi da paštete in slame ne sodijo v jasli, samo mi mamo tko dieto, pa se ne obremenjujem s tem....je pa veliko tudi mlečnih stvari, tko da načeloma je vredu.
je pa tudi tko, da mlečne, lahke stvari so bolj primerne za večerjo, zajtrk pa more bit malo bolj energetski, kaloričen, sploh potem ko so v šoli, ko morjo možgani malo bolj delat.

(odgovor članu felicia)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Zajtrk v vrtcu
29.12.2008 10:50:58   
1ksantipa
Samo jamranje in klevetanje čez vse.
In vi doma jeste ful pestro hrano, zdravo in raznovrstno ves čas? Malo morgen.
V vrtcih je načeloma super prehrana. Ko bi bila taka tud doma pri vseh, bi bilo super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Zajtrk v vrtcu
9.1.2009 21:54:04   
janca
No Karolinca kako smo si različni. Pri nas bi blo pa ravno obratno. Bi me kap, če bi rekli, da imajo samo mlečne zajtrke. Moj mali ne je mlečnih izdelkov niti ne pije mleka. Tko da se bom mogla jeseni kar pomenit v vrtcu zaradi tega. Do takrat sem pa lahko še brez skrbi saj imam privat varstvo in pač prilagajajo jedilnik otroku. Je pa res čudno kako to zgleda, če otrok ne je določenih jedi, kaj mu potem dajo za zajtrk ali kosilo. Moram se prov mal pozanimat v našem koncu kako to zgleda.
Kar se pa tiče vzgojiteljice bi pa jaz sigurno rekla. Pa ne njej pač bi se obrila na vodjo vrtca. Da te kar s.... prime kakšno primitivno vedenje.

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Zajtrk v vrtcu
10.1.2009 12:25:38   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

Jedilnik sestavljajo za to "izobraženi" ljudje. Prehrambeni tehnik ali kaj pač je. Bi se mogla obrniti na vodstvo in tam povprašat.

Za naš vrtec lahko povem, da imajo na jedilniku za zajtrk tako mlečne jedi kot kruh. Vem, da dobijo mlečni zdrob in podobne zadeve.


"Izobraženi ljudje", ki sestavljajo jedilnike v vrtcu so organizatorji prehrane, ki jih mi imamo. Ti se o jedilnikih in načinih priprave hrane dogovarjajo z vodjo kuhinje. Pri nas se izredno poudarja zdrava prehrana (sladkarije so prepovedane, starši jih ne smejo nositi v vrtec, za rojstne dneve otroci dobijo sadna nabodala, sadne kupe ipd. - ki si jih starejši otroci pripravijo sami), prepovedani so tudi razni smokiji, bobi palčke in ostalo slano pecivo.. Menimo namreč, da otrok dovolj sladkarij poje že doma, sicer pa ob kakšnih enolončnicah otroci še vedno dobijo pecivo (ki ga pri nas kuharice spečejo same)... user posted image

Aja, pa še to - pri nas so zajtrki zelo raznoliki: vsaj 2x na teden je mlečni zajtrk, veliko je tudi namazov, ki jih pripravljamo sami, razne paštete/evrokremi ipd. pa so zelo redko


< Sporočilo je popravil bobek05 -- 10.1.2009 12:28:43 >


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Zajtrk v vrtcu
10.1.2009 15:09:41   
Čupka




Datum

Zajtrk

Kosilo

Pop. malica


7. 1.

piąčančje hrenovke, zelena paprika, gorčica, ajdov kruh, ąipkov čaj, jabolka

primorska jota s prekajeno ąunko, kruh, sadna rolada s smetano, 100% sadni sok

probiotični sadni jogurt, kruh s semeni 40g


8. 1.

mlečni riľ, črn kruh, kivi

ąpinačna juha z zlatimi kroglicami, file ąkarpene po dunajsko, korenčkov pire, fiľol v zrnju in koruza v solati

pomaranča, grisini 30g


9. 1.

mesno-zelenjavni namaz, polnozrnat kruh, bela kava, mandarine

goveja juha z rezanci, kuhana govedina, zeljne krpice, sadna skutka

jabolko, pol črne ľemljice 40g

Evo, to je recimo pri nas jedilnik za zadnje tri dni. Tudi sicer je hrana zelo pestra in raznolika. Velikokrat dobivajo tudi razno v vrtcu spečeno pecivo.
V našem vrtcu so bili vsi trije otroci, od tega dva s prehrambenimi alergijami in moram rečt, "kapo dol", resnično se potrudijo, da pripravijo kvalitetne, pestre in zdrave obroke.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Zajtrk v vrtcu
10.1.2009 15:29:01   
Kontrakarambolšrauf
Jaz sem zelo zadovoljna s samim vrtcem, vzgojiteljicami in jedilnikom. Priznam da se toliko raznovrstne hrane niti ne spomnim pripraviti koliko oni tam dobijo različnega.
Je pa tudi v jaslični skupini in imajo za zajtrk vsak dan drugo vrsto kruha, namaze sami pripravljajo, prav tako je dvakrat tedensko mlečni zajtrk, kar pomeni kak gres ali Lino, tudi mleko imajo vedno kar v igralnicah na razpolago in ga otroci dobijo če recimo nimajo radi čaja. Prvi dan so me tudi še vprašale koli mleka popije, če naj mu ga dajejo, pa sem rekla da ni treba, ker ga sploh ne mara. Ampak možnost pa je.
Vsak dan imajo dve malici in je takrat obvezno sadje in tudi kakšen piškot, pa jogurti, kruh......
Za kosilo obvezno sveža juha in vsakič drugačna, glavna jed s prilogami, solate in enkrat tedensko enolončnica+sladica.
In moj otrok vedno vse poje in se tako navaja naveliko novih okusov.

Pa sem se tudi od začetka kar bala kako bo jedel velike koščke ker nič na drobno ne režejo.....pha, mala malica, vse zna, tudi jest se je sam naučil v dveh tednih in sedaj niti več ne pusti da bi ga kdo hraniluser posted image .

Meni je merilo da je vrtec v redu ko pridem po otroka in najprej pogledam skozi šipo na vratih in ga vsakič vidim nasmejanega, v igri, pojejo, plešejo, igrajo se, na vzgojiteljicah visijo (naša se kar na tla vsede med njih in otroci po njej plezajo), videla sem da jih cartajo in božajo........in ko vidim vsak dan nasmeh na obrazu ko pridem ponj je to zame čisto dovolj, pa če je tam paštete, pa hrenovke in čokoladne rezine.


No, če bi pa krhle na mizo metala bi me pa tudi zvilo, ampak česa takega še nisem videla. Naša se vsede na stolček med njih, lupi jabolka in daje krhlje v skledico v naročju in otroci si sami ven jemljejo in če kateri ne pride sam ga pokliče in mu da krhelj v roko.


_____________________________

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Zajtrk v vrtcu
10.1.2009 23:41:45   
* Mateja *
gLEDE hrane je zelo slabo tudi v našem vrtcu! To ap azto, ker starši molčijo. Očitno jim sede da otroci jejo že navsezgodaj salam. Od septembra pa do zdej se je zgodilo le enkrat da je bila dopl mlečna. In sicer čokoladne kroglice. In samo enkrat topel kakav. Drugače je kruh in kej na kruhu. da o kosilih niti ne govorim. Krompir, riž in paša na 3 načine. pa mineštre z istim okusom.

meni je naša hrana katastrofa. Bomo pa imeli sestanek z vodjo prehrane in se ji bomo izkašljajli. Ni druge!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   [Brisano sporočilo]
10.1.2009 23:48:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu karolinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Zajtrk v vrtcu
11.1.2009 0:22:32   
lex
IZVIRNO SPOROČILO: janca

No Karolinca kako smo si različni. Pri nas bi blo pa ravno obratno. Bi me kap, če bi rekli, da imajo samo mlečne zajtrke. Moj mali ne je mlečnih izdelkov niti ne pije mleka. Tko da se bom mogla jeseni kar pomenit v vrtcu zaradi tega. Do takrat sem pa lahko še brez skrbi saj imam privat varstvo in pač prilagajajo jedilnik otroku. Je pa res čudno kako to zgleda, če otrok ne je določenih jedi, kaj mu potem dajo za zajtrk ali kosilo. Moram se prov mal pozanimat v našem koncu kako to zgleda.
Kar se pa tiče vzgojiteljice bi pa jaz sigurno rekla. Pa ne njej pač bi se obrila na vodjo vrtca. Da te kar s.... prime kakšno primitivno vedenje.



moji otroci tud ne jedo nič mlečnega. do 1 leta je Aleks še nekako jedel mlečne grese,...... sedaj kar ima not pikice (žganci, gres, riž,...) niti pod razno ne gre več v trebušček. prav na bruhanje mu gre. Takrat pač dobi kos kruha (tega v vrtcih nikoli ne primankuje) zakaj bi ga bilo potrebno silit in mučit.
to so delali včasih, sedaj tega ni več. otroku ponudimo (ja sem pomočnica vzgojiteljice) hrano in če kaj odkloni se ga vpraša če slučajno ne bi vsaj poizkusil, če reče ja dobi za majhno žličko, pa se je že kar nekajkrat zgodilo, da je otrok prišel nazaj po tisto stvar, ker ni vedel da je tako dobro.
Poglej vse kuhinje vrtcev niso enake - ene kuharice kuhajo bolje, druge slabše. Vendar bo tvoj otrok dobil tisto prehrano, ki je dobra zanj, ker jedilnike res predpisujejo ljudje, ki so za to.

Pa še nekaj ti povem - tvoj otrok čuti s kakšnim odnosom greš ti v vrtec (tudi prvič, ker si si aredila neko predstavo o vsem skupaj, pa te je malo negativno kaj presenetilo) i s takim odnosom bo šel tudi tvoj otrok v vrtec. Dokler si ne poštimaš v glavi, da je vrtec dober zanj, da mu tam ni kaj hudega in da tam uživa, bosta zjutraj imeli borbe. Moja srednja hči je bila redko vstran od mene in ko je šla letos v vrtec je v jasli prišla druga vzgojiteljica (sicer moja sodelavka), ampak je nekako nisem začutila. Ni in ni mi sedla. na uvajnju sem bila že čisto preč. Potem pa je šla njena pomočnica v bolniško in je dobila vodjo vrtca za pomoč. pa se je kar obrnilo. takrat sem si rekla, da si morem v glavi narediti klik in jo dati s pozitivnimi čusti v vrtec. Prej je tulila kot nora, slišala sem jo čez celo igrišče. srce mi je pokalo ko sem jo tam puščala (poustit ne smeš, ker pol te motajo okoli prsta), ampak tistih 14 dni od mene moja najmlajša dojenčica ni imela nič, ker sem se ful sekirala, .... ko pa sem naredila sama pri sebi klik se je tudi tuljenje umirilo, sedaj pa niti lubčka več ne dobim ko jo oddam. In še nekaj vodja vrtca mi je kasneje zaupala, da se je bala kako bo in mi skoraj predlagala izpis iz vrtca. Torej tako kot ti je napisala tudi frutka - zaupaj vrtcu v štartu, čeprav je težko, le tako bosta obe srečni. In otroci so v vrtcu čisto drugačni kot doma.


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Zajtrk v vrtcu
12.1.2009 15:23:35   
Nina00
Karolinca kako poteka uvajanje? Ali si se odločila za kako drugo možnost?

(odgovor članu karolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?