|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tezaven odnos z babico
8.4.2005 21:59:56   
Naja31
Zivjo punce,

mal' mi je prekipelo, zdaj pa ne vem al' res jaz pretiravam in sem totalno obcutljiva.
Kot ozadje moram povedati, da sem noseca in imam v ponedeljek rok, ceprav to ni bistevni podatek. Bolj bistveno je, ce povem, da sta mi oba starsa umrla 10 let nazaj in je moja babica (od mame mama) v bistvu edino kar imam.
No, in ta moja draga babica se skoz vmesava v moje zivljenje in vtika nos v zadeve, ki se je po mojem mnenju cisto nic ne ticejo. Do zdaj sve se nekako furale, jaz sem vedno postavila strogo mejo in ji nikoli nisem dovolila, da bi se kaj prevec vpletala, ceprav je ona sebe verjetno videla v vlogi "nadomestne mame" in je tudi pricakovala, da jo bom jaz tako sprejela.
Po stevilnih konfliktih je najin odnos zdaj tak , da se "problematicnim" temam izogibava, na povrsju je najin odnos enkraten, ce pa kdaj jaz kaj povem kar njej ni vsec ona to kar zignorira, ali mi pa rece, da se o tem ne bo pogovarjala. Res krasen odnos, ni kaj.
No, vse skupaj me niti ni toliko motilo, sem si mislila svoje, ampak prejsnji teden mi je totalno prekipelo.
Sem sla na pregled k moji ginekologinji in mi sestra pove, da je moja babica klicala in sprasevala kako sem in je rekla, da jaz nenormalno zatekam in da je sigurno kaj narobe z mano???!!!!! Jaz nisem mogla verjeti. Potem me je se zdravnica zacela obravnavati kot kriticen primer, jaz sem pa cist ok. Pritisk imam normalen, priznam, da sem bolj okrogla, ampak saj sem se zredila 20 kg, kdo ne bi bil bolj okrogel v obraz?

Ze pred tem sem od babice skoz poslusala kako velik zatekam, kar ona ocitno na veliko razlaga naokoli, da mi vsak ki me sreca, rece, da saj sploh ni tako hudo.
Se vedno ne verjamem, da si je kaj takega drznila narediti! Se najbolj neumno pri vsem tem je, da sem zdaj jaz kriva, ker sem jo potem nadrla, ona pa sploh ne misli, da je naredila kaj narobe. Mislim, a sem jaz cudna? Vsi mi pravijo, da se ne smem sekirati, ker je stara in jo skrbi zame, Ja, pa kaj potem ce je stara? A to pomeni, da moram prenasati vse njen neumnosti?
Ma, res sem jezna. Se tisto malo kar sem ji prej povedala, ji zdaj ne bom vec govorila. Namesto da bi bila zadovoljna da nimam nobenih tezav v nosecnosti, prav isce probleme. Potem ji pa kaj recem, je uzaljena in je prepricana, da ona ni cisto nic kriva, samo jaz sem zdaj kot nosecka preobcutljiva.

Se opravicujem ker sem se tako razpisala. To je samo mali delcek celotne zgodbe. Saj mi vsi pravijo, da se ne smem toliko sekirati saj je samo babica, ampak je ona edino kar imam in sem vcasih prav zalostna, da ne moreva imeti nekega normalnega odnosa.

Bi se kar razpocila od jeze :hudicek:

Lp, Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   tezaven odnos z babico
8.4.2005 22:29:59   
Gina
Ja prav gotovo ni ok, da je šla klicat tvojo zdravnico, ampak ničesar drugega hudega ne vidim v celi zgodbi. Njej si ti očitno pomembna in jo skrbi zate. Mogoče tebe bolj boli, da ti ne pusti dovolj svobode ali da te jemlje še za mlajšo, ne za samostojno osebo? Njej se zdi, da zatekaš. Ampak to je samo njeno mnenje. Če bi bila ti prepričana v to, da nisi, se ne bi nič sekirala. Sekiraš se zato, ker se začneš spraševati, če nima prav. In se ti zdi, da pretirava, hrati pa se nerviraš, da ni res kaj narobe, a ne.
Ampak meni se zdi, da malo pretiravaš, da ni tako zelo hudo, da bi moral zato človek se jezit ali žalostit ali pa nam nisi vsega povedala, kar se dogaja. Bodi vesela, da je skrbna, hkrati ji pa povej, da sama dovolj skrbiš zase, da si sicer vesela, da te ima rada, ampak da rabiš svoj mir in svobodo. Bo že sprejela to. Bo morala enkrat.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   tezaven odnos z babico
8.4.2005 22:48:53   
ribica.
Ojla!

Čist razumem tvojo jezo in kar vidim sebe, kako pihala bi od jeze na tvojem mestu.

Največji problem babic je, da mislijo, da se bo svet vrtel tako kot one hočejo. Kot da imajo one edini pravi zorni kot življenja, ki po vrh vsega ni niti njihovo lastno življenje. Zgleda da si res ne morejo pomagat. One same niti ne vejo, da imajo problem, ker se vtikajo tam kjer jih ne srbi. In celo mislijo, da delajo dobro, ter kako da jih potem ljudje tako napadajo. Joj.....sem se kr sama malo znervirala. V mislih imam seveda tudi svojo babico.....a o njenih prigodah raje ne bi.

Skratka, če le moreš, presliši njene finte....če moreš. Jaz tega ne morem, vedno mi mal zraste pritisk.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   tezaven odnos z babico
8.4.2005 22:49:04   
Naja31
Hvala Gina!
Saj verjetno rabim tak bolj "objektivni" pogled od zunaj.
Imas prav, da je ozadje veliko bolj zakomplicirano, in ce bi hotela napisati vse, bi trajalo celo vecnost.
Prevec burno sem reagirala, in potem sem verjetno to poskusala opravicevati s tem, da je ona kriva.
Ampak mi gre vseeno na zivce, ker ne dojame, da je tokrat res malo pretirala s tem, da je klicala mojo zdravnico.

Lahko noc, Naja

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   tezaven odnos z babico
8.4.2005 23:01:10   
TaRe*
Se strinjam z Gino tisto glede klica k zdravniku.
drugače pa jaz pravim tako.
Druga generacija,drug pogled na svet.
Tudi sama imam dve babici,ki nosita častitljiva leta,pa ju zelo spoštujem in jemljem takšni,kot sta.Če samo pomislim,kaj sta dali v življenju skozi....
Rada jo imej in poslušaj jo,mogoče rabi samo to,da ji daš vedeti,da ji zaupaš,da jo poslušaš in da njene besede nekaj veljajo.

:rozica::rozica::rozica:Zate in za tvojo babico:rozica:

Pa lep porod

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   tezaven odnos z babico
9.4.2005 18:43:32   
Anonimen
Tista z zdravnico je bila res čez rob, sicer pa bi ti položila na srce naslednje:

to je tvoja babica (ne mami) in hočeš nočeš se njen čas izteka. Poskušaj jo razumeti, bodi potrpežljiva in jo imej rada, ker vse prepogosto nam je potem, ko jih ni več, žal za izgubljenimi trenutki.

Vsekakor pa ne smeš pozabiti, da je tvoja družinica zdaj na prvem mestu!

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   tezaven odnos z babico
9.4.2005 19:46:50   
viv_
Živjo Naja!

Pomoje tvojo babico skrbi zate tako zelo, da si tudi predstavljati ne znaš kako. Takrat, ko si ti izgubila svojo mamo je ona izgubila hčer in si ji tudi ostala samo ti. Sedaj jo je pa na smrt strah, da se ne bi še tebi kaj zgodilo. Mislim, da je samo to!

lp in kar pogumno naprej!

viv

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   tezaven odnos z babico
9.4.2005 20:03:30   
mamsi
Ti imaš samo njo in verjetno ima ona samo tebe, skrbna in zaskrbljena je, bolj kot običajno, saj ko enkrat izgubiš ljubljenega človeka, postaneš še bolj zaščitniški do vseh ki so ti zelo blizu. To je normalno, nič slabega ne misli, poskusi jo razumeti in ji daj priznanje. Verjetno se bo potem tudi prijazneje do tebe obnašala. Tebe pa tudi čisto razumem, hormoni delajo svoje in je to pač obdobje, skozi katerega moraš pregurat, probaj s čimmanj spori, saj ko to obdobje mine, bodo tudi težave zgledale manjše.;)

Čimlažji porod ti želim.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?