mala_pikica
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby Julija in Gašper, vse najboljše! mala pikica, prava lepotička je tvoja Lana, Lukec prav tako in torti sta ti lepo uspeli.!!! Da ne izgubljam besed o tvojih orhidejah. Predpostavljam, da so to trenutne slike. Meni pozimi ne cveto, oziroma se trudijo, pa jih suh in topel zrak radiatorjev, ki so spodaj, spotoma uničujejo, da popki odletajo. Čim nehamo kurit, se opomorejo in v polni meri zacvetijo in cvetijo celo poletje do jeseni. O ušeh ki jih omenjaš, pa poznam . To so gotovo volnene uši. Teh se je najtežje znebiti. Edino mehansko jih lahko odpraviš, samo kot praviš je neučinkovito. Poizkusi z vatirano palčko potem na mesto, kjer si jo odstranila s kakšnim biokilom, ali pa morda celo s kakšnim alkoholom razkužit . Jaz še nisem točno ugotovila, od česa se te uši rade pojavijo . Doma so bile na rožah, ko je bil topel in suh zrak, isto je bilo pri njemu doma. Jaz imam en ciperus, ki je te uši obvezno dobil v zimskem času, zdaj, ko smo na svojem in zimo preživi v stopnišču (hladno in suho) teh uši še ni bilo. pina, tudi tvoja tortica je čudovita in punci prav tako. Da o pinotovem darilu ne komentiram. Kapo dol, res je dobro naredil!!!! Jaz sem danes sama z obema . Anaja je kosila le na pol pojedla . Jo je huda zaspanost napadla. Ji bom potem še ostalo polovico dala. Potem ko bomo ready, bomo pa šli k mojim staršem na domače krofe. Jih bosta mama in sestra pekli . Bamby ja točno te imam volnene uši, katastrofa so, upam, da bo to škropivo pomagalo. Sem ravno zdaj te ušive orhideje čistila in kar pošpricala, pa še okno sem razkužila. So pa zdaj slikane, meni cvetijo pa ravno na pomlad in jesen. Lillchy bom probala še s pikapolonicami poleti, če se jih ne bom s tem škropivom znebila. Elma joj boga tvoja upam, da boste čimprej zdravi . Škarlatinka je v bistvu bolj zakomplicirana angina in je fajn, da se dobro pozdravi. Ponavadi, ko antibiotik prime tam okoli 3 dne, se stanje počasi izboljšuje.
|