|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trajnice
23.4.2009 14:31:20   
brkn83
Pozdravljene.

Zasaditi moram eno brižino, ker pa vemo da so cene rož visoke, bi rada nasadila kr največ trajnic, ki spomladi lepo cvetijo, potem pa je lepo zeleno. Kaj priporočate??? Kje ste jih ve kupovale?

_____________________________

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trajnice
23.4.2009 15:25:27   
bumerang
Ravno zasaditve s trajnicami so med najdražjimi. Če računaš, da jih za kvadratni meter komot potrebuješ okoli 30 - 50 in da so najcenejše okoli 2,50 € potem veš, kakšna je cena zasaditve.
Najkvalitetnejše trajnice imajo v Vitovljah pri Golob-Klančič, imajo tudi domačo stran tako da si lahko vse ogledaš in prebereš.
Če so finance problem, potem je bolje, da se odločiš za večinsko zasaditev grmovnic. Pravkar jih po vrtnih centrih prodajajo z golo korenino, cena sadike se vrti okoli 5€, tudi manj, sadika pa komot zasede cel m2. Spredaj pa dodaš nekaj trajnic.
Splača se poznat koga, ki ima že utečen vrt in mora svoje rastline vsako leto redčit, pa jih da namesto na kompost tebi. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: trajnice
24.4.2009 11:52:39   
Gina
Koliko kvadratov pa imaš tega? Če boš zasadila s trajnicami, moraš v vsakem primeru potem za te rožice skrbet in jih plet in rahljat zemljo. Če hočeš da je samo spomladi lepo, potem lahko daš v zemljo tudi čebule. Te se precej same razmnožujejo.
Cena trajnic je res izjemno zrasla. Sploh mi ni jasno, kako je možno, da si še jeseni dobil trajnice za maksimum 3 eure, ta hip pa jih imaš od 3-5 eur komad.
Sama sem kupovala na več koncih. Veliko tudi pri golob klančičevih. 90% njihovih sadik lepo dela ta hip. So me pa zadnjič ravno tam pošteno razjezili, ker mi je mož kupil za rojstni dan ene trajnice, pa so mu dali take, ki so imele gor plesen ali kaj vem kaj (jaz jih vsekakor ne bi vzela, če bi mi jih skušali prodati). Ko jih je nesel zamenjat, pa so se jezili, da je to normalno, da ostrožnike napade vse sorte in niso bili navdušeni za zamenjavo. No, saj so potem vseeno zamenjali, ampak kaj se imajo za jezit, če škart robo dajo naprej, če jo greš zamenjat naslednji dan? Ne glede na dogodek imajo precej kvalitetno robo in so relativno poceni. Oni imajo tudi lepo spletno stran, lahko si vse ogledaš, kaj bi rada imela, so pojasnila zraven kaj kakšna rožica potrebuje za rast, kakšne razmere.
Tudi grmovnice niso napačna stvar. Enostavne za vzdrževat in naredijo lepo obliko, ter so lepe ko cvetijo in kot zelene.
Imam pa tudi jaz eno ornk brežino, na novo nasuto, pa precej obsežno. Najbolj verjetno bom dala tja kar iglavce (plazeči brin, razne druge lepe primerke), pa malo kombinirala s par grmovnicami.
Vidiš, vse je odvisno od veliko dejavnikov, predvsem pa od tvojih želja in potreb, ter čas, ki ga nameravaš temu posvetiti.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: trajnice
24.4.2009 14:33:12   
noranate
Tudi jaz ti svetujem zasaditev s cvetočimi grmovnicami skozi vse letouser posted image . Saj na en košček lahko skombiniraš tudi kaj s trajnicami, je pa to zelo drag špas danesuser posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: trajnice
24.4.2009 19:49:42   
brkn83
hvala vsem za nasvete, verjtno bom res dala kr nekaj grmovnic, pa nekaj cvetocćih trajnic vmes, potem jeseni bom pa še nekaj čebulic vmes posadila, tk da bo lepo pisano cvetelo.

Aja kako jih pa se razrastejo te plezeče ciprese? In kako jih lahko potem pitikaš, da jih malo razmnožiš?  

_____________________________

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: trajnice
24.4.2009 20:59:59   
bumerang
Niso plazeče ciprese ampak plazeči brini (junipirus). Zrastejo pa različno, nekateri so čisto mini, drugi pa se kasneje začnejo dvigati v etažah. Ponavadi so uporabljeni na kakšnih javnih površinah, oglej se malo nakoli pa jih boš videla, take in drugačne, tudi glede barve.
Kako se jih pa razmnožuje pa ne vem, povsem verjetno da s potikanci.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: trajnice
27.4.2009 19:07:31   
ALWAYS LARA
sicer ne vem kašne trejnice si imela v mislih in kašno maš površino, ampak krasno - včas kar preveč se razraščajo razne trajnice k so ponavadi namenjene za skalnake. razne blazinaste, pokrivne rastline. če posadiš take, bodo mogoče prvo leto tvorile bolj revno zasaditev, ampak čez leto ali dve bo pa to že krasno bogastvo, tako, da boš mogla že kar redčit.
sicer z imeni nisem najbol podkovana..so pa recimo to..tele astre..cvetijo jeseni http://www.kjerkoli.si/trajnice/index.php?page=3&skupina=1&podskupina=1&artikel=73 , pa uni tamali nagelčki http://www.kjerkoli.si/trajnice/index.php?page=3&skupina=1&podskupina=1&artikel=180 ..pa ene take k majo liste mal kosmate sivkaste in belo cvetijo - to se ful razrašča, pa isto blazinasta trajnica, dobno roza cveti..matr sem leva k nobenga imena ne vem user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?