Gina
|
Joj, kako dolga tema, pa da jo naredim še malo daljšo . IZVIRNO SPOROČILO: misamuk Pa prosim, ne it v ekstreme, da želim red na minuto natančno. Gre samo zato, da 12.30 ni 14.00. Ampak tako velika razlika pa tudi ni. Pri prvem otroku se mi je zdelo to blazno pomembno, pri tretjem pa nula, nič, nada. Je pač jedel ob dveh, kot mi vsi, pa kaj. V čist fejst fanta je zrasel. Vsekakor to ni tako pomembna stvar, da ib se zanjo človek kregal . IZVIRNO SPOROČILO: misamuk IZVIRNO SPOROČILO: pety78 moz pa naj dela kot se njemu zdi najboljse Predvidevam, da se bo njenemu možu zdelo najboljše tako, da jo bo imel v naročju in z njo gledal TV ali pa kaj delal na računalniku. Med tem bo pa spet gladko pozabil na hranjenje in previjanje. Točno, ne bi mogla bolj zadet POglej, kaj pa je narobe, če človek zraven, ko drži v rokah otroka, gleda tv? Ali če z enim učem gleda otroka, z drugim pa tv? Če bi otrok tulil, bi mu dal pač jesti, ali pa bi tebe vprašal, kaj naj stori. Če mu ne bi takoj potegnilo, bi mu slej ko prej. Kaj pa potem, če otrok doživi kdaj pa kdaj frustracijo? Če mu nikdar ne dovoliš doživeti ničesar neudobnega, ne bo poznal razlike in bo zrasel v človeka, ki mu nič ni ok in prav in ne zna za nič potrpeti. Neke tako velike škode, ker bi pol ure tulil, pa tudi ne bi utrpel. Pa ko govoriš o vneti ritki. 1x se je to zgodilo, ti pa si zdaj čist fertik od tega, ker se je moral na napakah učit. Ok, se je zgodilo, ni bilo v redu, prepričana sem, da bi jo zdaj previl, če bi ti nekam šla. Saj te mora poslušat očitno že mesece dolgo kako je lahko tako zabit in nesposoben. Ampak saj mu ne daš možnosti. Kako naj se nauči? IZVIRNO SPOROČILO: misamuk Se opravičujem, evo odgovarjam Absolutno bi listke lahko plastificirala in zalepila. Ampak mene boli ravno to, da se mu ne zdi vredno zapomnit te grozne znanosti o 5 obrokih . To sem spraševala ali se vam zdi, da pretiravam ali ne? Kar se tiče ostalih opravil: sodeluje spet ne sam od sebe. Ne vidi polnih smeti. Naredi vse, kar ga prosim, samoiniciativno pa pač ne vidi. Kar se tiče planiranja prostega časa: nič, nula. Vse je na meni. Ali se kaj spomnim ali smo pa doma. Če se pa on slučajno kaj spomne, pa pač ni sposoben upoštevat, da imamo zdaj otroka in bi bilo recimo težko it nekaj za cel dan ven hodit pri -15C (vsaj moje mnenje pač). Kar se tile ostalih pogovorov: iskrena bom. v meni je zaradi vsega tega ogromno zamere, žalosti in besa, tako da se sicer pogovarjava, normalno, ampak ni pa več tako, kot je včasih bilo. Sem odgovorila na vse? Kako mu lahko zameriš to, da ga ne zanimajo obroki? A vidiš, jaz tega ne štekam. Ga pač ne zanimajo. Mene tudi čisto nič ne zanima kaj drugega, pa če vem, da moj to rad in dobro počne, me še naprej ne bo zanimalo. Če bo že treba tisto naredit, bom želela navodila. In naslednjič spet ne bom vedela. Vem da gre v tem primeru za vajinega otroka, ampak še vedno menim, da ljudje tudi otroke različno dojemamo. Sploh dojenčke. Še jaz ob treh otrocih ne vem več, kaj naj bi se z njimi igrala. Ko sem imela prvega otroka sem naivno mislila, da ga moram zabavat, potem sem ga morala pa kasneje 3 leta skup učit, kako biti zadovoljen tudi sam s sabo in ne vse sreče iskat v tem, d a te drugi od zunaj zabavajo. Ja, moraš otroku vse sorte pokazat, se pogovarjat, pa to, ampak dojenček to dobiva mimogrede, ko ga previjaš, pelješ na sprehod, ko kuhaš in se pogovarjaš z njim, ko ga ljubkuješ, ne pa si še posebej ure in ure jemat samo za to, da ga zabavaš. Vseeno je, če ob njem gledaš tv, če si utrujen in ti to tako paše. Pe četudi vsak dan. Se pa strinjam z bum, da je to tak tip človeka, karakter. Všeč ti je bilo, da je ob njem lahko vse po tvoje. Kako ti zdaj kar naenkrat ni? A veš, če bi imela pa nek drug "tip" moškega, bi to potegnilo milion drugih reči tudi za sabo, ki tebi ne bi bile tako všeč, zato je vprašanje, če bi z obratnim človekom lahko živela. Tak bi morda pa on tebi težil, da nisi dovolj natančna, da ne skrbiš dovolj za otroka, ko bi bila utrujena, bi te vlekel v planine ali na obiske ali na njegov hobi,... morda mu sploh ne bi bila pomembna rutina, pa bi mu bilo bolj pomembno, da se imate fajn, pa te sploh ne bi razumel, zakaj mora otrok zvečer spat, morda bi delal vsak dan do pozne noči in ga sploh domov ne bi bilo, ker bi denar služil, morda...
|