|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
2.5.2010 23:14:35   
_ella_
He he mene pa rojstni dnevi in čokolada ubije. Edino dobro je da sem se spet vrgla čist v šport in trenig. Pa full bolje mi gre kot pred nosečnostjo. Res pravi poskok sem naredila s rezultati. No se bo treba spet v roke vzeti. Sem šla kar za 3 kg gor, od onih 5pa pol k sem šla doluser posted image Ampak računam na to da bo šlo spet na hitro 2 dol, ko se bom M držala, kot pijanček plota.user posted image Sam še bombonjero ubijem, ki sem jo dobila za RDuser posted image

< Sporočilo je popravil _ella_ -- 2.5.2010 23:17:43 >

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
3.5.2010 10:44:59   
VANILI
Živjo še od mene!

Me res veseli, ko vidim, da nam gre, da se uspemo upreti skušnjavam in da so rezultati tu!!

jaz sem prilezla do 61.5kg, torej še dobrih pet dol, potem pa se začne težji del - telovadba ... rabim se lotiti sistematično, ne en dan ja, pa pol en teden ne ... tako da šele poleti, ko imam počitnice, prvo da pospravim hišo, vmes najdem steper in sobno kolouser posted image , si najdem pol ure na dan za tek in se pripravim na jogo .. uf kako visokoleteči načrti ...

lp


_____________________________

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2377
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
4.5.2010 8:49:52   
NatyTaja
Hoj babike! Evo še mene po dolgem času. Sej ne folgam več samo sebe!Kupi cot, rojstni dnevi (sine in ati) pa prvi maj pa ... eh, sem tako utrujena...ampak dobre volje, ker na vagi ne gre nič gor, kljub temu, da zaradi pomanjkanja časa včasih ne sfolgam nardit po montiju obroka in se malo švercam. (no ja, sem se)
Zdej pa resno še tegale maja zdržim potem bom pa itak na konju...

Dobrodošle vse nove in čestitke vsem za uspehe -take in drugačne.

Jaz sem se včeraj konkretno zdivjala na odbojki! user posted image

Gremo s polno paro naprej...

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
4.5.2010 11:08:20   
nikolet
evo še mene

se mi ful dogaja, amreč uvajam hčerkico v vrtec in sem skojz v luftu, pol popoldne k imam pa oba doma se pa spravim na sladkarijeuser posted image tak da še par dni sem doma pol pa delat, komaj čakamuser posted image

drugače pa KG stojijo, pa se sploh ne sekeram ker vem da bom shujšala tako ali pa drugače, sam da grem delatuser posted image

(odgovor članu NatyTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2379
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
6.5.2010 8:32:23   
janinaabc
Hojla! Jaz spadam med "nove" v tej dieti in sem kar zadovoljna s potekom user posted image Cestitke vsem za vztrajnost in dobro voljo. Bi pa rabila eno pomoč. Ve, ki se bolj spoznate - a je obrok hrenovka skupaj z jajčkom po Montiju ok user posted image Hvala za pomoč in veliko izgubljenih kg vam želim. Pa veliko sončka - je vse lažje in lepše user posted image

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.5.2010 23:02:01   
_ella_
Recepti:

za vse ki si boste same pekle kruh, sm dobila en recept in je SUPER in ENOSTAVEN
Pirina moka - polnozrnata 500g
Sol
Pecilni prašek
Sezam
Mak
Sončnično seme
Ovseni kosmiči
Bučno seme
Mineralna voda 500ml

V posodi zmešamo pirino moko, sol, pecilni prašek, sezam, mak, sončnično seme, ovsene kosmiče in bučno seme.

Prilijemo mineralno vodo in mešamo toliko časa, da nastane lepo testo.

Maso damo v namaščen pekač in pečemo 1 uro na 200° C.



fantastičen recept za polnozrnate omlete:

Za 1 omlet:
1 jajc
5g PZ pirine moke
10g ovsnenih kosmičev zmeltih
malo soli
25g vode

zraven pa lahko daš skuto ali marmelado BS

Še en recept za polnozrnat kruh


350 ml vode
300 g polnozrnate pšenične moke
200 g druge polnozrnate moke (ržena, pirina,...)
1/2 jog. lončka lanenih semen (predhodno namočenih v vodi cca. 1 h)
1/2 jog. lončka bučnih semen
1/2 jog. lončka sončničnih semen
1 zvrhana čajna žlička soli
1/2 čajne žličke sladkorja (rjavega ali fruktoze ali nekaj kapljic javorjevega sirupa)
1 zavitek suhega kvasa (7 g)

Vse sestavine v naslednjem zaporedju dodamo v posodo za peko v kruhomatu: najprej vodo, nato obe (ali več) vrsti moke, semena, sol, sladkor in nazadnje potresemo kvas.
Uporaba kruhomata Bomann: izberemo 2. program Schnell (1:58) in barvo zapečenosti Dunkel. Če želimo peči z zakasnitvijo, tega programa ni mogoče izbrati, zato izberemo program Vollkorn.



Postopek brez avtomata


V majhni posodi segrejemo 1 dl mleka. V mleko zmešamo 1 žličko sladkorja, dve žlički moke in nadrobljen kvas. Pustimo, da malo vzhaja.
V večjo posodo stresemo 1 kg moke in 3 ščepe soli. Ko kvas vzhaja, ga stresemo v moko in fino gnetemo. Med gnetenjem si pomagamo še z mlekom zmešanim s toplo vodo (če je testo trdo) in z moko (če je testo premehko). Zgnetemo bolj rahlo. Spet pustimo vzhajati 35 - 45 minut.
Potem ponovno pregnetemo testo, ga oblikujemo v hlebček in ga damo na pomaščen pekač (nizek pekač iz pečice). Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati še 20 - 30 minut.
Pečemo 45 - 60 minut na 180 stopinjah

Odlična različica tega recepta je zeliščni kruhek, kjer so vse sestavine enake, le od semen se uporabijo samo lanena semena. Nato dodaj 1/2 jogurtovega lončka želene začimbe. Odličen je npr. rženi polnozrnati kruhek z zmleto kumino, pa tudi tak z origanom, pa baziliko... Odličen je tudi s prepraženim nasekljanim česnom (1 jog. lonček) ali čebulo.
Ta recept sem zapisala po nekaj ne preveč uspešnih poskusih, nato pa mi je le uspelo najti pravo razmerje vseh sestavin, saj so uporabljene izključno težke, polnozrnate moke. Kruhek je mehak in odličnega okusa. Po istem receptu ga lahko pripraviš tudi ročno, brez kruhomata.


ČOKOLADNA TORTA

SESTAVINE:
310g na koščke nalomljene temne čokolade ( 70% kakavnih delcev ),
dodatno 185g za preliv
10 velikih jajc, ki jih ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov


POTEK
Okrogel tortni model premera 20cm obložimo s papirjem za peko. Papir, s katerim je obložen obod modla, naj sega nekaj cm čez model. Pečico segrejemo na 250'C.
Veliko suho posodo postavimo nad kozico z rahlo vrelo vodo tako, da se dno ne dotika vode. V posodo damo 310g čokolade in jo med zmernim mešanjem stopimo ( 15-20 min).
Jajčne beljake stepemo v trd sneg, tako da se delajo vršički.
Skledo s topljeno čokolado odstavimo na delovno površino, Stepemo rumenjake in jih narahlo zmešamo v čokolado. Dodamo dve žlici snega in zmešamo. Nato na hitro vmešamo še preostali sneg, da nastane rahla penasta zmes. Ne smemo mešati predolgo, saj se nam lahko zmes sesede.
Čokoladno mešanico nalijemo v model in pečemo natanko 8 minut.
Model vzamemo iz pečice in 30 minut hladimo, nato postavimo za 12ur ali za čez noč še v hladilnik.
Preden torto ponudimo jo zvrnemo na veliki pladenj ali na prozorno folijo. Preostalo čokolado stopimo in jo na tanko prelijemo po torti. Postavimo za 5min v hladilnik da se čokolada strdi in nato razrežemo z nožem, ki ga pomakamo v vročo vodo.


Pečene ribe z zelenjavo in krompirjem

Za 2 odrasla in 1 otroka:
- dve srednje veliki ribi (po želji)
- 2 krompirja
- zelenjava (zmrznjena ali sveža: brokoli, ohrovt, cvetača, paradižnik jajčevec, paprika,...)
- česen
- peteršilj
- sol, poper

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C

RECEPTI za jedi z nizkim GI

Polnozrnati kruh
1000g pšenične moke iz polnega zrnja
300g ržene moke
200g ječmenove moke
45g kvasa
30g soli
800ml vode
5g sladkorja
Kvas vzhajamo v 400ml vode, ki smo ji dodali sladkor. Moke presejemo in stresemo v večjo posodo, kjer bomo zamesili testo. Moko solimo, sol dobro vmešamo med moko, kajti ne dobro če sol pride v stik s vzhajanim kvasom. Dodamo vzhajani kavs in iz vseh sestavin zamesimo testo, ki ga dobro pregnetemo Testo pustimo počivati vsaj pol ure. Ponovno pregnetemo, ker imamo večjo količino teste lahko oblikujemo3 ali 4 manjše hlebčke in jih pustimo vzhajati na toplem 40minut do ene ure. Pečemo pri temperaturi 2200C 35 minut. Čas peke je odvisen od velikosti hlebčka.
Ker je peka kruha v vsakdanjem hitrem tempu življenja skoraj nemogoča in nam vzame veliko časa le namig tistim, ki bi se želeli kljub vsemu pocrkljati s sveže pečenim domačim kruhom. Lahko si omislite » avtomat za peko kruha«. Na slovenskem tržišču jih je moč dobiti kar nekaj. Avtomat opravi vse namesto vas, le sestavine mu je potrebno odmeriti v posodo in nastaviti željen program. Sam nato meša, gnete, pusti testo počivati, vzhaja in na konci še speče. Za vse, ki vas zanima kako speči ovsen ali pirin kruh boste našli recept v nadaljevanju besedila.

Kruh iz pirine moke ( recept za pripravo kruha v avtomatu)
400ml vode
2 čajni žlički soli
600g pirine moke
2 čajni žlički sladkorja
1 ½ čajni žlički suhega kvasa
Sestavine po zgoraj opisanem vrstnem redu stresemo v posodo avtomata za peko kruha. Nastavimo osnovni program, ki traja časovno 3 ure in zapremo pokrov. Ko je kruh pečen nas zvočni signal opozori, da kruh vzamemo iz avtomata, ga zavijemo v prtič in počakamo, da se ohladi. Tako imamo v treh urah brez pretiranega napora sveže pečen kruh, brez dodatkov ki gre v slast prav vsem, po kuhinji pa lepo diši po sveže pečenem kruhu kot nekoč iz kuhinj naših babic.

Ravioli z rženo ali ajdovo moko in mesnim nadevom
nadev:
150g špinače
50g puste šunke
180g mlete govedine
sesekljan peteršilj
1 jajce, sol
Vse sestavine drobno narežemo, zmešamo v maso s katero nadevamo testo in oblikujemo raviole.
testo:
500ml ržene ali ajdove moke
500ml pšenične moke
2jajci, sol
150ml do 250ml vode
1 žlička mleka
V veliki skledi zmešamo moko in sol. posebej zmešamo jajca, olje, mleko in 150ml vode, dobro premešamo. Postopoma dodajamo jajca z dodatki v moko. Po žlicah dodajamo preostalih 75ml vode in oblikujemo čvrsto a volno testo. testo naj počiva v plastični foliji v hladilniku vsaj pol ure. Nato ga razdelite na štiri enake dele. Prvi del stresite na nekoliko pomokano delavno površino, sploščite in
tanko razvaljajte na 2 mm debelo. Razvaljano testo narežite na 10cm dolge trakove. Nanj naložite nadev v razdalji po 1 cm.z rumenjakom namažite stične robove, prepognite testo na polovico po vsej dolžini in razrežite da razrežite v raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 3 do 5 minut.

omaka iz jajčevcev in paradižnika:
50g oljčnega olja
600g svežih na koščke narezanih, olupljenih paradižnikov
250g paradižnikove omake iz pločevinke
100g jajčevcev narezanih na trakove
sol, pimet, bazilika, rožmarin,poper
V veliki posodi na zmernem ognju segrejemo olje in na njem prepražimo jajčevce in strok česna, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik, paradižnikovo omako in začimbe. Omako na zmernem ognju dušimo 30 minut, nato posodo odkrijemo in kuhamo še nadaljnjih 30 minut, da se omaka zgosti, občasno omako premešamo.

Ajdova kaša z jurčki
300g kuhane ajdove kaše
150g čebule
30g suhih jurčkov
100ml nemastne smetane z kuhanje (10% maščobe)
peteršilj, česen, sol, olivno olje
Na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo, dodamo strok sesekljanega česna. Praženi čebuli pridenemo predhodno v vodi namočene jurčke, solimo. Tako pripravljenim jurčkom dodamo kuhano ajdovo kašo in smetano premešamo in ponudimo, kot samostojno jed s skledo zelene ali sestavljene solate.

Praženi polnovredni kosmiči
sestavine za 1 osebo
5žlic mešanih kosmičev ( rženi, ovseni, pšenični in ječmenovi)
1 žlička margarine
1 žlička medu
250ml posnetega mleka
Toplo ali hladno mleko vlijemo v skodelico. V ponvi segrejemo margarino in na njej opražimo kosmiče, na koncu dodamo med (med naj karamelizira). Tako pripravljene kosmiče stresemo v mleko. Tako pripravljeni kosmiči so bolj hrustljavi. Mleko lahko zamenjamo tudi z jogurtom, tudi sadje lahko narežemo kar med kosmiče.

Testenine s čičerkino omako sestavine za 4 osebe
300g polnovrednih testenin (špageti ali makaroni)
30ml/2 žlici oljčnega olja
200g tanko narezana čebula
300g narezana rdeča paprika
250g svežega olupljenega nadrobno narezanega paradižnika
300g kuhane čičerke
30ml/2 žlici kaper
5ml/1 žlička origana
sol,poper,bazilika
Testenine skuhamo po navodilu al′dente. V posodi segrejemo oljčno olje, prepražimo čebulo in papriko toliko časa de se zmehča, dodamo paradižnik in kuhano čičeko,skupaj z tekočino, ki je ostala pri njenem kuhanju. Po okusu solimo, dodamo začimbe in kuhamo še15 minut. Omako primešamo testenine, pogrejemo in jed ponudimo vročo s parmezanom in svežim origanom



piščančji žur naredim tako, da belo piščačje meso najprej malo popečem v ponvi (naredim zrezke), nato jih nadevam v pekač (jaz kar v tistega steklenega), potrosim z malo naribane posebne ( v original receptu dodajo pršut), no danes sem dodala še na koleščka narezano hrenovko, na vrh pa potrosim nariban sir. To dam v pečico na 200 stopinj in pečem približno pol ure. V Original receptu uporabijo še smetano, jaz jo sedaj izpuščam in je enako fino.
Na podoben način si lahko narediš tudi pico brez testa. večji puranji zrezek razrežeš lepo na tanko, da dobiš velik tanek zrezek, na katerega naložiš šunko, sir in gobice. In spečeš v pečici.

ŠE NEKAJ RECEPTOV: (pobrala po drugih forumih, ne zamerit avtorice in avtorji)
PIŠČANČJE PRSI
piščančja prsa
- paprika (rdeča, zelena, rumena)
- čebula
- bučke
- paradižnik
- nariban sir
- olivno olje
- začimbe po okusu (jaz dodam timijan, baziliko, poper, sol, jušno osnovo v prahu)

Piščančje meso narežemo na koščke in ga na hitro opečemo na teflonu. Narežemo vso zelenjavo na večje kose in podušimo, da je še čvrsta.
Kose mesa in zelenjavo damo v pekač (malo ga naoljimo) in vse skupaj pečemo v pečici na 200°C.
Ko je jed že skoraj gotova, jo vzamemo iz pečice, dodamo nariban sir in vrnemo v pečico le toliko, da se sir stopi.
Kroglice iz mesa in jajca
za 4 kroglice potrebujemo:
- cca 500 g mletega mesa
- 4 jajca
- začimbe
- malo prepražene čebule

Najprej jajca trdo skuhamo v vodi in jih olupimo. Mleto meso damo v posodo, dodamo sol, poper in prepraženo čebulo (po okusu še ostale začimbe), ter vse skupaj dobro premešamo. Meso razdelimo na 4 enake dele. Jajca ovijemo z mletim mesom in oblikujemo kroglice.

Pekač malo namažemo z oljem in vanj polagamo kroglice. Pečemo približno 30 min na 220° C in vmes po potrebi zalivamo (lahko z juho)
Namesto samega mesa lahko dodamo še malo namočenih sojinih kosmičev.
Kroglice so precej suhe, zato jaz zraven večinoma uporabim omako iz smetane in sira.

SOČNI PURANJI ZREZEK
Tanek puranji zrezek posoliš in popopraš.
Opečeš na par kapljicah olivnega olja.
Ko je zrezek popolnoma pečen, ga preliješ z omako (posnet jogurt + 2 žličke gorčice, sol, poper).
Pustiš 2 - 3 min, da se omaka segreje poleg zrezka.
na koncu posuješ svež peteršilj.
Serviraš s hrustljavo zeleno solato z bučnim oljem ? in limono, posuto s par koščki orehov.

piščanjčji paprikaš
1 majhen piščanec ali 1 kg piščančjih stegen
3 srednje velike zelene ali rumene paprike
1 večja čebula
1 paradižnik
1 srednje velik krompir
juha za zalivanje
mleta sladka paprika
mleta, pekoča paprika ali mleti, sušeni feferoni
olje, sol, poper, začimbe za perutnino

a tak lahko naredim, sam da je brez krompirja?

čveka, kamot ga skuhaš.
jaz ga ponavad naredim takole:
- prepražim čebulo, papriko in meso, potem pa zalijem kar s paradižnikovo mezgo (pelati), začinim in pokuham. nič ne gostim z moko, ker pride omaka dovolj gosta

500 g brokolija
1 majhna cvetača
2 dl kisle smetane
sol
muškatni orešček
2 jajci
5 dag parmezana
5 dag masla

za MM brez masla
Brokoli operemo in očistimo. Cvetačo operemo in oboje razdelimo na cvetke. Na hitro pokuhamo v vreli slani vodi.
Model za torto namažemo z maslom. Vanj naložimo brokoli in cvetačo. Prelijemo z mešanico iz kisle smetane, jajc, ki smo jim dodali muškatni orešček in sol. Potresemo še s kosmi masla in naribanim parmezanom. Pečemo v pečici 30 minut pri 180 stopinjah.

Pica testo
225g polnozrnate moke
1/2 kocke kvasa
125ml mlačne vode
1 čajna žlička soli
Zamesim testo in pustim, da vzhaja. Vzhajano "raztegnem" čez pekač za pice, pomažem s paradižnikom (mezga + voda + origano). Potem obložim s tem, kar pač imam pri roki.
Pico nato pečem pri 250stopinj kakih 10 min (v navadni pečici)


En dober recept imam za vas, če kera mar losos.

za 4 osebe:
40og lososa
4 pore
2,5 dcl lahke kisle smetane
100g grojerja
4 jajca
2 čebuli
sol ,poper in muškat orešček

por narežemo na kolobarje in 20 min dušimo na pari, tudi losos skuhamo na pari 20 min . Vzamemo posodo za v pečico in malo namažemo s olivnim oljem, čebule narežemo na lističe in na oljčku malo popražimo, oložimo v posodo, gor losos, čes pa por. Jajca, kislo smetano in nariban grijer zmešamo skupaj, slolimo, popramo in naribamo muškat orešček. Vseskupaj prelijemo čez losos in por, ter porinemo v pečico za 25-30 min pri 200 stopinj.

ena je spraševala za kašn recept muffine
enega sm našla

25 dag moke (lahko PZ)
8 dag drobnih ovsenih kosmičev
1 žlička pecilnega praška
pol žličke cimeta
7 dag rozin
2 jajci
2 dl navadnega jogurta
10 dag masla
5 dag rjavega sladkorja
5 žlic medu

Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Moko, ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet in rozine zmešamo.
Jajci razžvrkljamo in zmešamo s stopljenim maslom, sladkorjem, jogurtom in medom. Nato suho in mokro mešanico hitro zmešamo in nadevamo v modelčke za mafine (dve tretjini). Modelčke predhodno namažemo z maslom in postavimo v hladilnik.

Polnozrnati kruh
Moj recept je bolj na oko oz. roko ampak vseeno:

Cca 0,5 kg PZ pšenične moke (pirine, Pz pirine) dam v široko posodo, v sredino naredim jamico in dam vanjo 1 sveži kvas, žličko sladkorja in cca 2 dl tople vode. Počakam, da kvas začne naraščat, potem dodam še dve žlički soli (pazi je ne daš v kvas) in še cca 2 dl vode v jamico. Mešam s kuhalnico/žlico, da približno dobim vse skupaj. Potem okrog "lepljivega" testa potrosim z PZ moko in zmesim še na roke - toliko da dobim vse skupaj.
Dvakrat do trikrat hajam, na koncu dodam še semena (bučno, lan, sezam), in dam shajat v model. Ko shaja dovolj, ga nekajkrat prerežem in pečem na 180C 40 minut.
Pommebno je, da je testo rahlo, da dodaš, preden začneš s kuhalnico mešat, dovolj vode. Do sedaj sem sama dala vedno premalo vode in je prišel tak zbit ven (saj je bil dober ampak...). Današnji pa je rahel, visok, s hrustljavo skorjico.

Hitri" zelenjavni narastek s skuto (4 osebe):

1 kg zamrznejene zelenjave (brokoli, cvetača)
500 g manj mastne skute
2 jajci
1 žlica jogurtove smetane ali smetane z MM
sol
začimbe

Zelenjavo podušimo na soparniku toliko, da je še trda. Iz 2 beljakov naredimo sneg. Rumenjake, skuto in jogurtovo smetano zmešamo skupaj, solimo, dodamo začimbe po okusu. V pekač stresemo zelenjavo, prelijemo s skutno zmesjo in na koncu dodamo stepen beljak. S kuhalnico vse skupaj rahlo premešaj in daj v ogreto pečico na 180-200 stopinj za cca 30 minut. Zraven postrezi poljubbno solato.



(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2381
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.5.2010 23:02:32   
_ella_
Kaj naj si skuham
kaj naj pojem
kaj naj si spečem
kaj sploh še smem
kaj naj pogoltnem
kako naj vem
pri vsaki stvari
je en problem.
(T. Domicelj)


Jedilniki:

instant kava z 1.3% mlekom
Z: 2x LC probijozični jogurt 1,3% + 1kos polnozrnatega kruha
M: voda, 2klementini
K: naravno pečen puranji zrezek, zelena solata
M: voda
V: 1x LC probijotični jogurt
pol pa samo še voda
2kozarca vode kava in grenivka
M: jabolko,pomaranča
K: krožnik juhe,košček mesa iz juhe 20 dag,bušene bučke s česnom
M: trdo kuhano jajce in grenivka
V: navaden jogurt s kosmiči in grenivka Vmes pa ful vode al pa čaji

Z: rM: čaj
V: solata z jajcem in voda ženi ali polnozrnat kos kruha, nemastni sir, čaj
M: mandarine, čaj
K: solata, piščančji zrezek popečen na žaru, limonada

predzjutraj- 2 mandarini ,
Z: zajterk 2 kos PZ kruha s nesladkano marmelado in vitalinea jogurt ,brezkofeinska kava mlekom
M: malica - jabolko
K: kosilo- zelenjavna juha, tofu s gobami , brezkofeinska kava s mlekom ,
M: malica - jabolko
V: večerja- zelenjavna juha in solata s kozjim sirom in panceto

Z: polnozrnat kruh, lahka skuta, bela kava
K: sarmice ( vsako leto jih imamo, samo da letos bodo moje malo drugačne, samo z mesom, brez riža)
V. kakšen jogurt in sir

predzajtrk: limonada in pomaranča ali mandarina
zajtrk: polnozrnat kruh z mrmelado bs in pravi čaj bs
malica: sadje, vendar še ne vem kakšno
kosilo: porova juha, piščančje prsi, zelena solata
večerja: porova juha, ki bo ostala od kosila, kakšna solata

Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode (ima enak učinek, če ne celo boljši od sadeža)

Z (09.00): ovseni kosmiči s posnetim mlekom (dodam še žličko lanenega semena), kava brez sladkorja s posnetim mlekom

10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)

M (12.00): navadni jogurt 1,3 m.m

13.30: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)

K (15.00): čista goveja juha, meso iz juhe v solati z jajci (za ostale člane še dušen krompir)

M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)

V (18.00): gosta zelenjavna juha (narejena iz ostanka čiste goveje juhe od kosila z »al dente« vuhano in zmiksano zelenjavo – po možnosti svežo!)

20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja (slednji paše pred TV-jem, sploh če nnapade lakota J)


Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode

Z (09.00): polnozrnat kruh, marmelada brez sladkorja (Mercator, Zdravo življenje – marelična), zeliščni čaj brez sladkorja, kava

10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)

M (12.00): 1 sadež

13.30: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)

K (15.00): zelenjavna juha, ajdova kaša z gobami oz. šampijoni iz konzerve

M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)

V (18.00): hrenovka, mešana solata

20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja


pred zajtrkom:pomaranča
ZAJTRK: bela kava(brez kofeinska+mleko 1,5% maščobe)
MALICA: jabolko
KOSILO:gobeji zrezki zelenjavni omaki dušeni na vodi, rdeči radič
MALICA:jogurt 0,5% maščobe
VEČERJA: ajdova kaša

1. Dan, Sobota 2.1.2010
Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode (ima enak učinek, če ne celo boljši od sadeža) ali vsaj kozarec Donata Z
(09.00): ovseni kosmiči s posnetim mlekom (dodam še žličko lanenega semena), kava brez sladkorja s posnetim mlekom
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): navadni jogurt 1,3 m.m 13.30: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): čista goveja juha, meso iz juhe v solati z jajci (za ostale člane še dušen krompir)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja) V
(18.00): gosta zelenjavna juha (narejena iz ostanka čiste goveje juhe od kosila z »al dente« vuhano in zmiksano zelenjavo – po možnosti svežo!)
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja (slednji paše pred TV-jem, sploh če napade lakota J)

2.Dan, nedelja 3.1.2010
Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode Z
(09.00): polnozrnat kruh (nizko GI kruh), marmelada brez sladkorja (Mercator, Zdravo življenje – marelična), zeliščni čaj brez sladkorja, kava
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 1 sadež
13.30: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): zelenjavna juha, ajdova kaša z gobami oz. šampijoni iz konzerve, solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): hrenovka, mešana solata
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

3.dan Ponedeljek 4.1.2010
8.30 Sadje/voda s kisom
Z (09.00): 1x LC probiotični jogurt 1,3% + 1kos polnozrnatega kruha, kava z 1,5 mlekom
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12:00) : 1,3 jogurt 13.30: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): naravno pečen puranji/piščančji zrezek, zelena solata (za ostale člane še priloga riž ali krompir)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): 1x LC probijotični jogurt
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

4.dan, Torek 5.1.2010

sadež/voda s kisom
Z (9.00) 2 trdo kuhani jajci, kozarec mleka 1,5 in kava BS
10.0 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja) M (12.00): jogurt 1,3 13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): krožnik juhe,košček mesa iz juhe 20 dag, dušene bučke s česnom (za ostale člane še pire krompir)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): Wassa polnozrnati kruhki s manjmastnim sirom (Zdravo življenje) in drobnjakom + jogurt 1,3
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

5.Dan, Sreda 6.1.2010
l Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + marmelada BS, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 2 klementini, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): zelenjavna juha, PZ testenine + paradižnikova omaka, kitajsko zelje v solati
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) solata z jajcem, Cottage cheese, olive ali kumarice
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

6. Dan, četrtek 7.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): žitni (ovseni ali rženi) kosmiči + 1,3 tekoči jogurt, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): jabolko, kavni nadomestek (žitna kava)
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): nerafiniran riž z zelenjavo, solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): 1 x tuna iz konzerve v lastnem soku (rio mare – bela), kumarice/olive/sveža paprika
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

7. Dan, Petek 8.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): wassa polnozrnati kruh (krekerji), lahek sirni namaz, paradižnik, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): košček sira, kavni nadomestek (žitna kava)
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): zelenjavna juha, »moja« grška solata (čebula, olive, paprika, kumare, paradižnik, kapre, nariban manjmastni sir, začimbe) - (za ostale člane zraven pečen krompir ali pomfri)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) Cottage cheese, olive/kumarice/paradižnikova solata
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

8. dan, Sobota 9.1.2010 Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + marmelada BS, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 2 klementini/1 jabolko, kavni nadomestek oz. žitna kava
2713.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): zelenjavna juha, mešana zelenjava iz pečice z manjmastnim sirom (bučke, jajčevci, paprike, paradižnik) in kitajsko zelje v solati
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) jajčna omleta s čebulo in porom, solata
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

9. dan, Nedelja 10.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): hrenovka in narezan paradižnik, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): jogurt 1,3 in kavni nadomestek – žitna kava
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): porova juha, pečen piščanec/puran, paradižnikova solata (po potrebi za ostale člane še priloga)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): porova juha od kosila, jogurt 1,3
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja


10. Dan, Ponedeljek 11.1.1010 Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + piščančje prsi v salami, manjmasten sir, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): pomaranča, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): paradižnikova juha, polnozrnate palačinke, kompot BS
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) enako kot kosilo
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

11. dan, Torek 12.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): jajčna omleta z drobnjakom in peteršiljem, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): sadež, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): moja gosta zelenjavna juha (zelenjavna juha zgoščena z ajdovo kašo) (za ostale člane zraven še sveži kruh in povrhu še kakšna sladica, štrudelj, …)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): kislo zelje z olivnim oljem in česnom, jogurt 1,3
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

12. dan, Sreda 13.1.2010
Sadež/voda s kisom/donat
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + marmelada BS, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 1 wassa kruhek+ tanka rezina manjmastnega sira, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): dušeno rdeče zelje (t.i. sladko zelje) in ajdova kaša, solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) solata z jajcem, jogurt 1,3 20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

13. dan, četrtek 14.1.2010 Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + manjmastna skuta z začimbami, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): jogurt, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): Polnozrnate testenine z kumarami/bučkami, zelena solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) popečeni jajčevci z manjmastnim sirom, jogurt
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

14. dan, Petek 15.1.2010 Sadež/voda s kisom
Z (09.00): 2x jogurt 1,3 z žlico otrobov in žličko lanenega semena, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): 2 klementini/sadež, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): pečen piščanec/puran, stročji fižol v solati
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) Wassa kruhki, manjmasten sir + začimbe
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

15. dan, Sobota 16.1.2010 Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh + lahek sirni namaz, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): jogurt, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): čebulna/porova juha, nerafiniran riž z začimbami in popečene bučke, paradižnikova solata
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomestek) in 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) solata z jajcem, Cottage cheese, olive ali kumarice
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

16. dan, Nedelja 17.1.2010 Sadež/voda s kisom
Z (09.00): polnozrnat ali nizko GI kruh+marmelada BS, kava z mlekom 1,5
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): sadež, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
K (15.00): goveji golaž z zelenjavno prilogo, solata (za ostale člane namesto zelenjavne priloge lahko polento/krompir)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomestek) in 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00) 1 tuna iz konzerve v lastnem soku (rio mare), paradižnikova solata
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

17. dan, Ponedeljek 18.1.2010
Sadež/voda s kisom
Z (09.00): ovseni kosmiči s posnetim mlekom, kava s posnetim mlekom
10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
M (12.00): sadež, kavni nadomestek
13.30 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja) K (15.00): cvetačna juha, pečene paprike, zraven pa nizko GI kruh (za ostale člane pa sveže kajzerice)
M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomestek) in 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja)
V (18.00): zelenjavna juha oz. juha od kosila, jogurt
20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja

pred zajtrkom 2 dcl vode z eno žlico jabolčnega kisa,
čez pol urce zajtrk: zeleni čaj, polnozrnati kruh z nemastnim sirom,
malic: 2 jabolki
kosilo: zelenjavna juha
malica: mandarini ali pomaranča
večerja: motovilec z jajčko

Moj zajtrk danes pa je bil mleko z ovsenimi kosmiči
malca bo sadje
kosilo bo solata in pečeno svinjsko meso (v pečici z začimbami, brez olja)
večerja 1 kuhano jajce in malo kuhane zelenjave(za pest)

predzajtrk: kis z vodo
Zajtrk: ovseni kosmiči z mlekom
malica:kivi
kosilo:kislo zelje (moji dobijo pečenico)
malica:jabolko
večerja:malo skute in kisle smetane

predzajtrk: žlica kisa v 2 dl vode
zajtrk: kosmiči z mlekom z malo maščobami
malica: jabolko
kosilo: testenine v zelenjavni omaki, solata
malica: sadje
večerja:zelenjavna juha in solata


pomaranča
Z: jogurt 1,5%
K: svinjski zrezki v čebulni omaki (omako zgostim z naribano bučko), dušene bučke in zelena solata
V: jogurt s sadjem

jutri
sadje
Z: ovseni kosmiči z vročim mlekom, dodam nekaj narezanih suhih sliv in okus mi je božanski
K: cvetača s sirom in solata
V: pečena jajka in malo salame

Jedilnik za jutri:
predzajtrk: kivi in 2dcl vode z limono
zajtrk: 2 hrenovki, trdo kuhano jajce in zeliščni čaj
malica: mandarine
kosilo: zelenjavna mineštra
malica: jabolko
večerja: polnozrnate palačinke posneta skuta in marmelada

Z: PZ kruh, marmelada, bela kava
K: popečen tofu z zelenjavo, mal sojine omake gor, kitajsko zelje
V: pečen piščanec, cvetača
Za malco pa vmes sadje, pa 2 brezkofeinske kave.


Z: PZ kruh z marmelado
M:mandarine
K:puran+zelenjava
M:mandlji
V:g.juhica
dan
ZAJTRK z zeliščnim ali sadnim čajem ali kavo brez kofeina, nesladkani ovseni kosmiči s posnetim mlekom in jagodami.
KOSILO z 1 kozarcem (1dl) suhega vina ali 1 kozarcem (1dl) piva, grška solata, omleta z ementalcem, nekaj kvadratkov temne čokolade.
PRIGRIZEK (po želji) jogurtov napitek brez sladkorja.
VEČERJA z 1 kozarcem (1dl) piva, zelenjavna juha, npr. Pretlačena kumarična juha, zelena solata, trska na žaru, praženi ali v sopari kuhani brokoli, breskova pena.
2. dan
ZAJTRK: polnozrnati opečenec z marmelado brez sladkorja, lahki navadni jogurt z malinami.
KOSILO: zelenjavna juha, npr brokolijeva, na žaru pečene bučke, tribarvni riž, cvetačni pire, jabolka s cimetom.
PRIGRIZEK: jajčna solata in presna zelenjava.
VEČERJA: juha z belim vinom, svinina z gorčično omako z zelišči v sopari kuhane artičoke, narezane breskve s svežim sirčkom.
3. dan
ZAJTRK: ovseni kosmiči, z nemastnim sirom in rezinami jabolk.
KOSILO: paradižnikova juha z baziliko, solatni krožnik (solata in zelena solata, sir, šunka, kuhano jajce, paradižniki in olivno olje, nekaj kvadratkov temne čokolade.
PRIGRIZEK: mandlji in lešniki.
VEČERJA: zelenjavna juha, npr. Pretlačena juha iz bučk, narastek s samoniklimi gobami, solata iz rukole, narezana jabolka s svežim sirčkom.
4. dan
ZAJTRK: opečen rženi kruh z marmelado brez sladkorja in nemastnim sirom.
KOSILO: zelenjavna juha, npr. Gobova, solata iz stročjega fižola, artičok in rukole, piščanec na žaru, jagode s skuto.
PRIGRIZEK: presna zelenjava in brie.
VEČERJA: zelena solata, tuna na žaru; hitro prepražene gobe, navadni jogurt s sveže narezanimi marelicami.
5. dan
ZAJTRK: nesladkani ovseni kosmiči s posnetim mlekom in sesekljanimi marelicami.
KOSILO: zelenjavna juha, npr. iz brokolija, zelena solata, zrezek na žaru, stročji fižol, nekaj kvadratkov temne čokolade.
PRIGRIZEK: hruške z navadnim jogurtom.
VEČERJA: zelenjavna juha, npr. gobova, zelena solata, pečen piščanec, beluši na žaru, brie in camembert.
6. dan
ZAJTRK: omleta z grojerjem, ocvrti koščki slanine.
KOSILO: zelenjavna juha, npr. gazpačo, zelena solata, leča s hitro popraženo čebulo in gobami, lahki jogurt z jagodovo marmelado brez sladkorja.
PRIGRIZEK: rezine šunke in puranovega mesa.
VEČERJA: juha z belim vinom, hitro popraženi jajčevci, losos na žaru s špinačo, nekaj kvadratkov temne čokolade.
7. dan
ZAJTRK: poširana jajca, klobasica na žaru.
KOSILO: zelenjavna juha, npr. pretlačena juha iz paprik, solata nicoise (zelena solata, tuna, olive, kuhano jajce, kapre, paradižniki in olivno olje), skuta s hruškami.
PRIGRIZEK: presna zelenjava s creme fraiche.
VEČERJA: zelenjavna juha, npr. paradižnikova, artičoke (kuhane v sopari), špageti s paradižniki in beluši, nemastna

Z: PZ kruh, marmelada, bela kava
M: mandarine
K: PZ špageti, zelenjacna omaka, solata
M: mandarine
V: poli salama, mocarela, narezan surov korenje in pa gorčica dijonska( ta je brez sladkoprja)

zajtrk: PZ kruh in marmelada BS, čaj BS
malica: klementine
kosilo: čista goveja juha, kuhana govedina in kuhan brstični ohrovt, cvetača in brokoli, solata
malica: klementine
večerja: trdo kuhana jajčka

zajtrk: PZ kruh in marmelada BS, bela kava
malica: sadna solata (klementine, jabolka, ananas)
kosilo: zelenjava z lečo
malica: jabolko
večerja: tunina z zelenjavo


zajtrk: dve rezini polnozrantega kruha (DM drogerija - Alnatura Roggen Vollkorn), namaz iz svežega sira (Hofer Milfina Soft cheese reduced fat), skodelica mleka
kosilo: piščančji paprikaš (belo meso, čebula, paprika, naribane bučke za zgostitev), solata, za poobedek sir Brie
malica: jabolko
večerja: jogurt

Zajtrk: montijev muesli s kefirjem, črna kava brez sladkorja,
Malica: hruška
Kosilo: puranji zrezek na žaru z bučkami in šampinjoni, zelena solata
Večerja: jogurt z ovsenimi kosmiči

Zajtrk: ržen kruh, nepasirana skuta in montijeva figova marmelada, črna kava brez sladkorja,
Malica: pest lešnikov,
Kosilo: zelenjavna juha, gobov narastek, solata,
Večerja: kefir.

Zajtrk: ajdov kruh s skutinim namazom, jabolčni sok
Malica: jogurt, sadje
Kosilo: svinina z zelenjavo v sladko-kisli omaki
Malica: sir
Večerja: zelenjavna juha

Predzajtrk: 3 kiviji 3 dl vode
Zajtrk: ržen kruh, brezkofeinska kava s posnetim mlekom
Malica: jabolko
Kosilo: jagenček v pečici, kuhana cvetača, solata
Malica: sir
Večerja: Kompot iz hrušk, pinjenec

voda z limono
Z: lahki tekoči jogurt (navadni), pz kruh (doma pečen)
M: hruška, rezina manj mastnega sira
K: goveji golaž (brez moke), stročji fižol v solati
V: lahka skuta z malinami in cimetom

zajterk: dve jajci na oko, sir Brie, čaj
malica: dve mandarini
kosilo: polnozrnat riž (Bali) z zelenjavo na žaru (bučka, paprika, por, čebula) solata, za poobedek pa 70 % čokolada (ena tablica)
večerja: cottage cheese (Hofer Nur 0,9 % fett)

Z: pz kruh, pusta skuta, marmelada bs, bela kava
M: skuta z malinami in cimetom (mi je od zajtrka ostalo 2 žlici skute)
K: dušena pusta svinjina, ohrovt v solati
V: ohrovt v solati z jajčkom (1 celo jajce+1beljak)

Zajtrk: jabolko; jogurt s slivami, figami, kosmiči
Malica: skuta s sadjem
Kosilo: graham testenine z lečo
Malica: jogurt, sadje
Večerja: piščanec, bučke

Zajtrk: umešana jajca s hrenovko
Malica: 2 pomaranči
Kosilo: polnozrnati špageti s šampinjoni, bučkami s sojino smetano
Večerja: Jogurt

kozarec vode, pomaranča
Z: 2 polnozrnata kruhka, kava brez kofeina s posnetim mlekom
K: zrezek, dušene bučke s paradižnikom, zelena solata
M: mandarin
V: sadni pinjenec

voda z limono
Z: ržen kruh, navadni tekoči jogurt
M: pečena paprika v solati
K: piščančji žur (brez omake), zeljna solata
V: pz špageti, paradižnikova omaka z baziliko

zajtrk: pz kruh, skutin namaz, mleko
malica: jabolko
kosilo: porov narastek, solata
večerja: siri (Brie, Camembert)


z: pz kruh, cottage cheese 0.9% m.m., mleko
k: piščančja prsa z curryem, solata
m: sadje
v: zelenjava na žaru

Zajtrk: jabolko, jajce na oko
Malica: jogurt
Kosilo: zelenjavna pica s pz testa
Malica: sir
Večerja: ržene palačinke z domačo marmelado

Z: naravni sok iz pomaranč, pz kruh in marmelada bs, čaj nesladkan
M: sem pozabila, ker sem bila v službi in imela veliko dela(žal)
K: kislo zelje, puran na žaru
M: jogurt
V: pz testenine s tuno in smetano, skleda solate s česnom.


Z: kozarec vode z limono, ržen kruh, višnjeva marmelada bs, kava bs,
M: jabolko,
K: paradižnikova solata, klobasa,
V: sataraš, zelena solata.

z:pirin kruh,namaz s hrenom
m:jabolko,jogurt
k:omleta z bučkami in sirom,solata,košček čokolade
m:breskve
v:solata iz cvetače in paradižnika

Z: ržen kruh, lahki namaz
M: jabolko, jogurt
K: omleta z bučkami in sirom, solata, košček čokolade
M: breskev
V: ...
voda
Z: pz kruh z marmelado bs
K: piščančji file na žaru, stročji fižol, ruloka s paradižnikom in mocarelo v solati
M: 1 pz piškot
V: jogurt

z: pz kruh s skuto, kava
m:/
k: cvetačna juha, pečeni piščanec, zelena solata
m: jogurtova sladica po montiju, kava
v: / (se nisem najbolje počutila pa mi ni bilo za jesti)

z: kava, cottage cheese z 1 žlico ovsenih kosmičev (ali je to dovoljena kombinacija??)
m: 1 manjše jabolko
k: čista zeljna juha, piščančji zrezki na žaru, paradižnik + kumare v solati
m: sveže maline, kava z mlekom
v: 2 manjši rezini mojega kruha z paradižnikom, (sem morala poskusit)

Z: voda z limono, jogurt, kava bs,
M: fige,
K: juha, pečena sv. rebra (nemasten del), zelena solata,
V: grška solata.

: moj domači pz kruh, marmelada bs, kava
m: 1 kocka črne čokolade, 1 kozarec vode z magnezijem
k: 1 pečeni svinjski zrezek, fižol+zelje v solati
m: kava z mlekom, 1 dcl exotika
v: pizza šunka, sir, puranja prsovina pečena, olive s papriko, paradižnik

voda z limono
Z: pz bučni kruh, lahki sirni namaz
M: čista goveja juha
K: kuhana govedina, hren z jabolkom in trdo kuhanim jajcem
V: skleda zelene solate s fižolom

z: wassa kruh z jagodno marmelado bs, kava
m: manjše jabolko
k: puranji zrezek, zelena solata
m:navadni grški jogurt
v: narezek (salame, sir, kumare, olive), kava z mlekom

z: umešana jajca z malo hrenovke
m: košček čokolade 75%
k: riž z bučkami
m: pistacije (ali pa sladoled ;))
v: jogurt + sadje

M: košček sira
K: pz testenine s paradižnikom in bučkami, skleda solate s fižolom
M: kava
M1: kapučin
V: bresvica

kozarec slivovega soka
Z: dva ržena kruhka z namazom iz lahke skute in peteršiljem, kava
M: jabolko
K: goveja juha, dve piščančji bedri na žaru (brez kože), zelenjavna priloga (blitva in stročji fižol)
M: skuta z marelicami
V: omleta s čebulo, česnom in ovsenimi kosmiči ter paradižnikova solata z baziliko; vrstica črne čokolade

Z: pz kruh, rezina pršuta (brez maščobe)
M: lahki tekoči jogurt
K: piščančji ražnjiči, paradižnikova solata z baziliko
V: pz špageti s pestom, zelena solata

voda z mg tableto
Z: jogurt z malinami in pz ovsenimi kosmiči
M: trdo kuhano jajce
K: musaka iz melancan in mlete govedine, zelena solata
V: pz palačinka z marmelado bs

voda z mg tableto
Z: hrenovka, sveža paprika in paradižnik
M: lahki tekoči jogurt
K: pečena piščančja prsa, dušen grah, zelena solata
V: solata iz paradižnika, paprike, kumare, oliv in feta sira z grškimi olivnim oljem in grškimi začimbami

Z: posneto mleko z ovsenimi kosmiči
K: piščančji zrezek v omaki iz paradižnika, bučk in pora
V: zelenjavna juha (cvetača, grah, fizol), grška solata

predzajtrk: kombuča
z:kosmiči
m:jogurt
K: stročji fižol in piščanček
m:jabolko
V.zelena solata z jajčkom

Z: 2 kosa PZ kruha s pusto skuto in žličko medu (vem,da ima med GI 70, ampak to delam za zdavje) in bela kava
K: PZ testenine z dušenimi bučkami in česnom ter sveže kislo zelje
V: Jogurt in sadje

Z: 1 kos PZ kruha in malo puste skute, beli čaj.
do kosila sem pojedla še hruško.
K :puran, cvetača in por & zelena solata z paradižnikom in zeleni čaj
V: porova juhica, beli ali pa zeleni čaj.

ZAJTRK:polnozrnata štručka in bela kava
MALICA:jabolko
KOSILO:špinača in hrenovka
VEČERJA: jogurt z jabolkom

Z: jajčki in kavica,
malica jabolko al pa kak šluk jogurta
K: kislo zelje
V: jabolko

Z: polnozrnati kosmiči z mlekom, čaj
M: sadje
K: hrenovka, solata
V: jogurt, sadje

: PZ toast, sojin namaz( ne vem, če to lahko?), bela kava
M: jabolko, 1 košček temne čokolade
K: ajdova kaša s šampinjoni, bučkami, solata
M: sadje
V: jogurt

Z: PZ kruz z marmelado BS, bela kava;
M: jabolko,
K: šampinjoni s porom+testenine in velika skleda solate
M: še ne vem.. kakšna mandarina verjetno
Z: ostanki od večerje , če pa ne bo ostalo ničl pol pa samo solata!

Z: PZ hrski (od špara Vital linija), sojin namaz, bela kava
M: mandarine, črni čaj
K: riba, kuhan brokoli, solata
M: jabolko
V: tuna v lastnem soku, jogurt

Z: PZ hrski, marmelada, bela kava
K: goveja juha( čista), govedina, popečeni šampinjoni in bučka, solata
M: mandarine, rebro temne čokolade
V: paprika, sir, jogurt lahki

Z: PZ kruh, skuta
K: piščančji žur brez smetane in veliko zelene solate (njami)
V: jogurt, jabolko in mlao kosmičev (ovsenih)

sok grenivke,črna kava
kosmiči (alnatura) z jogurtom
jabolko
naravni sv.zrezek v sirovi omaki, zeljnata solata s fižolom,črna kava
kivi, pistacija, zeleni čaj
kosmiči z jogurtom

Z:hrenovka in kisle kumarice
K:PZ testenine v omakici
V:solata

Z: pomarančni sok, kasneje pa PZ kruh, beli čaj,
jabolko,
K: zelena solata+govedina+hren,
V: kakšno jabolko ali pa jogurt

PredZajtrk (pZ) - dve klementini
Zajtrk: 1 PZ rogljiček z dietetično marmelado (Pekarna Pečjak) + čaj
Kava BS z mlekom 1,5
Malica: 2 koščka črne čokolade (90% fuj, fuj , ampak pojest jo je treba) in kavni nadomestek
Kosilo bo: dušena zelenjava z ajdovo kašo ali obratno ajdova kaša z dušeno zelenjavo
Malica: kavni nadomestek in kakšna klementina
Večerja: probiotični jogurt (in tuna v lastnem soku iz konzerve) ne vem koliko bom lačna..

zajtrk: 2 kosa polnozrnatega kruha in mlečni namaz + navadni jogurt
malica: 1 jabolko
kosilo: pečene piščančje bederce + kuhana zelenjava in zelena solata
večerja: sadna solata
Z: PZ krug, ki ga je včeraj uspelo speči in je že v trebuhu, kava z mlekom in mandarina 2x
K: ali pizza (pa jaz pojem repo od včeraj) ali zelenjavna rižota + solata iz kitajskega zelja.
V: ovsni kosmiči z jogurtom
Malice kot vedno: oreščki, temna čokolada ali kakšno sadje. Pri meni je stalno na sporedu še brezkofeinska kava.

PZ: voda z žlico kisa
Z: PZ kruh + marmelada BS + MM mleko
M: jabolko
K: zelenjavna rižota z basmati rižem (tega se lahko je, ne?)
M: jogurt
V: poli salama + sir + kisle kumarice

predzajterk: brezkofeinska kava polnomastnim mlekom, kozarec vode s 2 žlici jabolčnega kisa
zajterk: žloco ribjega olja, PZ doma pečen kruh ene 3 rezine + marmelada BS, BK kosilo: solata, montijeva tortilija, košček 85% čokolade , BK kava
večerja: skuta s lahkim sadnim jogurtom noter ovsene, riževe in pšenične kosmiče

malica:jabolko ali mandarina

PZ: sok grenivke in 2 pomaranč
Z: jajčna omleta z MM sirom
K: zelenjavna rižota
M: jogurt 1,3%
V: hrenovke

predzajtrk:limonin sveži sok
zajtrk: ovseni kosmiči + jogurt
kosilo: kitajsko zelje s hrenovko in paradižnik v solati z mozarello
večerja: je ostalo še od kosila

Z: bela kava BS, pečeno jajce z rezino šunke
K: pirine testenine (tko sko mi pasale, čeprav ne bi smela) z domačo paradižnikovo omako
V: tuna v solati z rezino sira in paradižnikom

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2382
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.5.2010 23:02:56   
_ella_
MONTIGNAC I. STOPNJA

Pred zajtrkom spijemo sveže stisnjen sok pomaranče, limone ali grenivke, ali pojemo en sadežž: jabolko, kivi.

ZAJTRK: 20 minut kasneje. Izbiraš lahko med dvema.

ZAJTRK Z VELIKO OGLJIKOVIMI HIDRATI + BELJAKOVINE 5 x tedensko

Ta vrsta zajtrka naj ima v dieti glavno vlogo in naj bo na jedilniku vsaj 5 x tedensko.
Le pri tem obroku je dovoljen kruh: polnozrnati, rženi…Poješš ga lahko koliko hočeš, če v preostalem delu zajtrka ni nobenih maščob.
- polnozrnat graham, kruh z otrobi, polnozrnat prepečenec
- polnozrnati kosmiči brez sladkorja
- sadna marmelada brez sladkorja
- posneto mleko z manj maščob
- pusta skuta z manj maščob
- jogurt navadni z manj maščob
- kava brez kofeina, brez sladkorja
- blagi čaj brez sladkorja
- kompot brez sladkorja

Vse brez sladkorjev, brez maščob (maslo, margarina) in polnom. mlečnih izdelkov.

ZAJTRK IZ BELJAKOVIN IN MAŠČOB 2 x tedensko

Ta obrok naj sestavljajo beljakovinska žživila in nasičene maščobe, v njem pa ni oglj.hidr., pri katerih je GI višji od 35. Lahko uporabišš malo olja ali masla.
- umešana jajca
- trdo kuhana jajca
- jajca na oko
- omleta
- slanina, ribe, klobasice
- hrenovke, domača kuhana ššunka
- siri (grojer…)
- posneto mleko
- kava brez kofeina, čaj brez sladkorja

Če izberešš ta zajtrk, moraš izbrati kosilo z veliko ogljik.hidrati z nizkim GI - do 35 in malo nasičenih maščob.
BREZ KRUHA, brez sladkorjev, vrednost GI pod 35.


KOSILO: lahko izbirašš med dvema.

KOSILO IZ BELJAKOVIN IN MAŠČOB

Ta obrok naj v vašem jedilniku prevladuje. Sestavljajo ga z beljakovinami bogata žživila in žživila z ogljik.hidrati, katerih GI ne sme presegati 35. Pri pripravi lahko uporabite tudi malo olja ali masla.

- zelenjava (paradižnik, kumare, ššampinjoni, stročji fižol, por,
zelje, cvetača, brokoli, kisle kumare, redkvice, bučke, olive...)
- vse vrste zelene solate (s prelivom sol, kis, olivno olje)
- ribe
- meso, mesnine
- jajca
- sojini izdelki, sojin tofu

Vse brez drobtin ali moke. Obrok lahko zaključite z majhnim kozarcem (1dl) vina ali piva.
Za poobedek si lahko privoščite sir.


KOSILO IZ OGLJIKOVIH HIDRATOV Z VLAKNINAMI 3-4x na teden
Glavno jed naj sestavljajo oglj.hidrati z veliko vsebnostjo vlaknin in nižjim GI od 50. Čim manj maščob ali raje nič. Nič masla, nič olja. Solato lahko malo pokapljašš z olivnim oljem in malo lim. soka.

- rjavi rižž, neprečiščen basmati
- polnozrnate testenine al dente, bolj hladne
- stročnice: leča, čičerika, beli in rjavi fižol
- leča + čebula + nav.jogurt z malo maščobami
- zelenjava: ššpinača, brokoli, paprika…..

Poobedek: čokolada temna z vsaj 70% kakava. Montinjakova čokoladna torta.
Ne smešš jesti kruha - niti polnozrnatega.
Če izberešš to kosilo, naj bo večerja iz beljakovin in maščob.

VEČERJA: mora biti najlažji obrok dneva in popolnoma brez maščobe. Zelenjavna juha, leča, grah, fižol, testenine z zelenjavo, sadje ali žžitarice z jogurtom.






In ker v začetni fazi zmanjševanja telesne teže, ki je odvisna od količine prekomerne teže. Poleg preudarne izbire maščob in proteinov, je v prvi fazi bistvenega pomena uživanje primernih ogljikovih hidratov, in sicer tistih z glikemičnim indeksom, manjšim ali enakim 35. Cilj je uživanje obrokov, ki ne spodbujajo visoke ravni sladkorja v krvi. Preudarna izbira hrane bo ne samo preprečila kopičenje maščobe (lipogeneza), temveč tudi spodbudila procese zmanjševanje že nakopičenih maščob (lipoliza), s tem, ko se bo potrošila odvečna energija (termogeneza).

Seznamček GI
http://www.shrani.si/f/H/Hn/3VTVk0JS/gi-vrednosti.doc

Še ena tabelca GI
http://shrani.si/f/31/pU/YyRY3Fm/tabela-gi.doc

Pa še en
Seznamček GI

Jejte v zelo omejenih količinah: GI
Rjavi, nebrušen riž 50
Makaroni (iz pšenice durum) 50
Muesli brez sladkorja 50
Ananasov sok brez sladkorja 50
Polnozrnate testenine 50
Jabolčni sok (nesladkan) 50
Keksi (polnozrnati, brez sladkorja) 50
Žitne ploščice, energijske (brez sladkorja) 50
Sok iz brusnic (nesladkan) 50
Kivi 50
Mango (svež sadež) 50
Kaki 50
Ječmen 45
Brusnice 45
Grozdje (svež sadež) 45
Pomarančni sok (sveže stisnjem in nesladkan) 45
Rž 45
Paradižnikov sok (sladkan) 45
Banane (nezrele) 45
Kokos 45
Sok grenivke (nesladkan) 45
Zeleni grah (konzerviran) 45
Ananas (svež sadež) 45
Polnovredni prepečenec 45
Špageti 40
Kokosovo mleko 40
Posušene fige 40
Ovseni kosmiči (nekuhani) 40
Kikirikijevo maslo (brez sladkorja) 40
Pira 40
Polnovredni kruh s kvasom 40
Korenčkov sok (nesladkan) 40
Posušene marelice 40
Posušene slive 40
Bob – surov 40
Oves 40

Jejte brez omejitev: GI
Zelena 35
Grah (sveži) 35
Sezamovo seme 35
Pomaranče (svež sadež) 35
Slive (svež sadež) 35
Sončnična semena 35
Paradižnikova omaka (brez sladkorja) 35
Jogurt 35
Jabolko (svež sadež) 35
Rjavi fižol 35
Fige (svež sadež) 35
Sladoled s fruktozo 35
Nektarine (svež sadež) 35
Breskve (svež sadež) 35
Granatno jabolko (svež sadež) 35
Kompot brez sladkorja 35
Paradižnikov sok 35
Beli fižol 35
Kvas 35
Marelice (svež sadež) 30
Korenje (surovo) 30
Česen 30
Džem (brez sladkorja) 30
Mleko 30
Mleko v prahu ali sveže 30
Paradižnik 30
Leča 30
Stročji fižol 30
Grenivke 30
Marmelada brez sladkorja 30
Hruške (svež sadež) 30
Skuta 30
Mandarine, tangerine 30
Surova repa 30
Borovnice 25
Temna čokolada (več kot 70 % kakava) 25
Kosmulje 25
Kikirikijev namaz, pire (nesladkan) 25
Rdeče grozdičje 25
Jagode (svež sadež) 25
Lešnikov namaz (nesladkan) 25
Robidnice 25
Češnje 25
Zelena leča 25
Malina (svež sadež) 25
Grah posušen 25
Mandljev namaz (nesladkan) 25
Mandljevo mleko 20
Bambus 20
Jajčevci 20
Limonin sok – nesladkan 20
Fruktoza, sadni sladkor 20
Tofu 20
Artičoke 20
Palma areka 20
Kakav v prahu brez sladkorja 20
Sojino mleko 20
Šparglji 15
Otrobi (ovseni, pšenični.) 15
Brstični ohrovt 15
Zelena 15
Cikorija, endivija 15
Bučke 15
Janež 15
Ingver 15
Por 15
Olive 15
Kikiriki 15
Pistacija 15
Kislo zelje 15
Sladka paprika 15
Mandlji 15
Črni ribez 15
Brokoli 15
Zelje 15
Cvetača 15
Čili 15
Kumare 15
Kalčki 15
Lešniki 15
Gobe 15
Čebula 15
Hren 15
Zelena solata 15
Šalotka 15
Soja 15
Špinača 15
Orehi 15
Avokado 10
Kis 5
Začimbe(peteršilj, bazilika, origano, cimet, vanilija) 5
Raki 5 (vir Gorenjski glas)

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2383
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.5.2010 8:06:07   
mamica2009
No jaz sporočam da sem na enakih kg kot prejšnji mesec, torej 95,7 kg.

_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2384
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.5.2010 9:43:45   
urshak
Jaz pa sem čez vikend pridelala 1 kg nazaj. Dobila sem M, pa še en rojstni dan je biluser posted image

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2385
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.5.2010 11:23:28   
janinaabc
Ella, hvala, hvala user posted image
Meni si zeeeeloooo pomagala!

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.5.2010 13:59:36   
nikolet
sem čist pozabila, jz sem tud na istih KG kot prejšnji mesecuser posted image

danes teden pa nazaj v službouser posted image user posted image user posted image jupiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janinaabc)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.5.2010 11:56:54   
VANILI
OJ!
Da še jaz poročam in izrazim svojo dilemo:
ta teden sem na 60.8kg, torej še dobrih 5 kg kar me zelo veseli.
Se pa sprašujem, kako to potem, ko si na željeni teži, ustavit? Ker da grem nazaj jest sladkarije, mi ni, ker niti ne čutim potrebe, niti ne želim. Ne vem, kaj spremenit, ker drži, da se telo tako navadi na nov- recimo bolj zdrav način prehranjevanja, da nekako ni za it nazaj.Ker jem pozno kosilo, okoli pol štirih, pa se kar ornk najem, mi tudi ni do nekih obilnih večerij. Pojem jogurt pol litra z lanenimi semeni in imam dovolj. Ne bi pa rada šla v neko brezvezno skrajnost, že zdaj me v bistvu moti, ko mi sodelavke govorijo, da zdaj pa je dost. Mislim koji faktor pa so, da mi določajo, kdaj bo dost. Saj se jim nasmejem, ampak priznam, da m igre na živce.

Saj pravim - če pogledam, kako lažje mi je vse - šla sem okoli Lj v soboto, lansko leto mi je bil ogrozno čez Golovec lezt, sem že vidla svojo dušo, kako mi leze iz telesa, tako sem sopihala od težavnosti. Letos nimam prav nič več kondicije, pa m ije uspelo skoraj preletet tisti hrib. Tko da je definitivno dosti na tem. Vse je lažje, sploh pa počutje in več zdravja. Tko da na svse bodrim - ne obupajmo in vztrajajmo!!!!

Lp od meneuser posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
11.5.2010 21:12:44   
NatyTaja
No, pa se je tudi meni ustavilo. Kr nekako se ne morem več spravit k resnemu Montiju. Se mi tole vedno zgodi po teh dobrih 10 kg - . Tako da še kr na 83, kot prejšnji mesec.

Vanili - obdržiš zadevo tako, da v osnovi obdržiš tako prehrano, lahko pa se recimo enkrat na teden pregrešiš in uživaš v recimo krompirju... ali pa obroke sestaviš tako, da znižaš GI živilom, ki imajo visokega. Mal je treba naštudirat. drugače pa ko se navadiš sploh ni panike. Jaz sem naprimer na morju kupovala zase graham kruh, za one pa onga belga. Tako da ni treba tako strogo. Pa držiš. Malo se skontroliraš, pa če greš kej gor pa takoj zbiješ, ne potem, ko je 10 in več preveč! user posted image

Gremo naprej....

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 2389
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
12.5.2010 8:03:42   
janja
Vanili user posted image . Res občudujem tvojo vztrajnost, hkrati pa me je sram, ker sem sama tak slabič, da sem že po nekaj dnevih spet začela prenažiranje s sladkarijo. Sej zajtrk pojem čisto po Montiju, kosilo je že bolj napol, večerja pa tko tko. Ne morem se upreti medu, ki je po Montiju prepovedan. Pa zvečer bi tud jedla kruh. Najhuje pa je, ko mi vsi mahajo pred nosom s sladkarijami, pol mi pa vse dol pade in začnem še jaz jesti sladkarije. V bistvu so moj največji problem ravno te sladkarije (bonbončki, piškotki, čokolada). Tako, da sem na isti teži. HB vsaj tistih dveh izgubljenih kg nisem pridobila nazaj.
Ko se pa pogledam v ogledalo, mi gre pa na jok. Taka že ne grem v kopalke. Še vedno ne morem obleči 3/4 garderobe. Očitno sama temu ne bom kos, zato sem že razmišljala, da bi aktivirala nekaj ljudi, ki me obkrožajo, da bi mi preprečili stik s sladkarijami. Zdele imam še zadnjo možnost, da izgubim nekaj kg pred poletjem. Tako da štartam znova. Držite pesti, da mi tokrat uspe.

_ella_ hvala za recepte in jedilnike. Mi bodo malo v pomoč, ker včasih pa res nimam ideje kaj bi jedla.




_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu NatyTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
12.5.2010 21:43:40   
_ella_
OK obljubim, jutri znova in samo Montinjak. Obljubim, da to debelo rito malo zmanjšamao do morjauser posted image

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2391
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
15.5.2010 16:28:06   
janinaabc
Pozdravljene,
a ima katera kakšen fajn recept s šparglji? Po Montijun seveda user posted image

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2392
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
19.5.2010 13:25:39   
darja.mark
Kaj zdej babnice ja kje pa ste? Slabo nam kaže...user posted image

(odgovor članu janinaabc)
Neposredna povezava do sporočila: 2393
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
19.5.2010 14:57:02   
mamica2009
Zgleja da je diete konc, al so shujšale do željenega cilja, al pa je šlo vse po vodi.user posted image
Jaz še vedno vztrajam, počasi, ampak gre pa.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 2394
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
19.5.2010 20:02:21   
Vidividi
Pozdravljene stare in nove borke

Imam veselo novico za vas. Prišla sem do željenih 56 kg in sem zelo, zelo, srečna. Zdaj trenutno berem knjigo in drugo stopnjo, ker želim težo obdržati, ali pa mogoče še kakšno, največ dve kilce dol dat. Zdaj se full lovim in mi je težko, ker zdaj pa lahko kar naenkrat jem vse, le da je še vedno prepovedan beli sladkor, bela moka, industrijsko pripravljena hrana, itd., kar je bilo na prvi stopnji prepovedano. So pa dovoljeni grehi in to zdaj študiram, kdaj lahko grešim, da ne dobim kg nazaj.

Monti in ve, ste meni dali ogromno. Brez vas in vaših vzpodbud, brc mi verjetno ne bi uspelo. Hvala vam.

Uživajte še naprej

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
20.5.2010 13:00:31   
darja.mark
MAMICA2009...hja upam da niso obupale. Tut sama zadnje čase kar pogosto grešim, se probam držat pa vedno ne gre...

VIDIVIDI....bravo, čestitam user posted image   da si prišla do cilja. Verjetno prva od nas, hehe. Zdej pa lepo naprej kot si napisala. Svaka čast, zdej si nam lahko za zgled. Kolk si jih pa spravla dol in v kolkem času?

(odgovor članu Vidividi)
Neposredna povezava do sporočila: 2396
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
21.5.2010 20:02:54   
mojcaz.
hejla babnice. se opravičujem,da se tako dolgo nisem nič javila, vendar sem imela probleme z rr, mi je pošteno nagajala in nisem mogla nič objavit. lepo pridno sem vas lahko brala, noja itag ni bilo dosti za brati, objaviti pa nisem mogla ničesar... noja upam, da bo zdajle bolje ko bom poslala to objavo. user posted image user posted image

jaz nisem bila nič kaj pridna, sem v zadnjem mescu pridobila +3,4 kg user posted image user posted image Sem čisto obupana in sploh nimam moči, da bi nadaljevala saj sem iz dneva v dan slabe volje z mojim se veliko kregama ravno zaradi tega ker sem slabe volje user posted image sem se odločila zdaj kaka 2 tedna čisto klasično jest kot vsi ostali, pa bom videla  če bo stanje in počutje boljše ali še bom kar salbe volje in tečna user posted image


lepo bodite, seznamček bom popravila


_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 2397
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
21.5.2010 20:16:24   
mojcaz.
VELIK BOJ ZA USPEH SMO ZAČEL 1.1.2010!!!!

Vsakega 10. v mescu bomo urejale seznamček, da bomo lahko vidle naše rezultate


user posted image SEZNAM NAŠEGA USPEHA S KILOGRAMI user posted image




VZDEVEK    KG OB ZAČETKU   ŽELJENI TEŽA (KG)     VMESNI REZULTAT
mojcaz.            75 kg                     60 kg (-15)         10.5.->71    -3kg (-7,+3)
TT                     73 kg                    60kg (-12)      10.4. -> 65,3 kg  -7,7kg  
boob                87kg                     70kg (-17)      10.2. -> 84,6 kg   -2,4 kg       
razočarana123  91kg                   65kg (-25)      10.3. -> 87,5 kg        -7,5 kg      
aurora_5         62,2kg                 53kg (-9)        10.4. -> 59,5 kg    -2,7 kg         
TRIŠ                83 kg                    65kg (-15)        10.4. -> 76 kg        -7 kg
S*                   84 kg                    70kg (-14)        10.2. -> 82,6 kg  -1,4 kg   
janja              75 kg                     55kg (-20)              10.4.-> 73kg  -2kg 
*raci*             95 kg                    70kg (-25)         10.2. -> 86,8 kg  -8,2 kg  
mamica2009
   103,7 kg                  80kg (-25)        10.5. -> 95,7 kg   -8 kg 
brbončica
       72 kg                    60kg (-12)         10.4. -> 78 kg  +6 kg
julija30           77kg                    67kg (-10)    10.3. -> 75,4 kg        -1,7 kg       
Detece           ODŠLA K LOČEVALNI DIETI
_ella_             79 kg                  64kg (-15)      10.3. -> 73,8 kg      -5,2 kg 
brkn83           66kg                   58kg (-8)     10.2. -> 61,5 kg      -4,5 kg  
ZvitaLisica
      79 kg                  64kg (-15)        10.4. -> 70,5 kg  -9,5 kg
katrin***       68 kg                  60kg (-8)          10.2. -> 64,1 kg  -3,9 kg
Teya D.          85 kg                  66kg (-19)        10.3. -> 79,1 kg  -5,9 kg
lunca14        73kg                   65kg (8)              10.3-> 64,5 kg  -8,5 kg
morrak          71 kg                  60kg (-11)           10.3 ->69 kg -2kg 
Mala_Ajda     61,6 kg              58kg(-3)       
10.4. -> 55,6 kg      -6 kg
tašon            78,5kg                64kg (14)          
10.2. -> 77 kg      -1,5 kg
auroraa        76kg                    70kg(-6)            10.4. -> 73 kg         -3 kg
hel32            90kg                    75kg(-15)              ???
VANILI           79kg                   55kg(-24)          10.4. -> 60,8 kg   -19,2 kg       
suzi*            74kg                     60kg(-14)                    ???
moja malenkost  74kg        60 kg (-14)            10.4.->68,8 kg     -6,2kg
****Vidividi    62kg           56kg(-6)          10.3. -> 56 kg    -6kg  BRAVO****
Suzy85        
78kg                      68kg(-10)        10.2. -> 76 kg      -2 kg
Naty-Taja     94kg                     69kg(-25)          10.4. -> 83 kg  -11 kg
darja.mark
        60kg                     50kg (-10)      10.3. ->54,5  -5,5 kg
lidik              105 kg                    70kg (-35)                       ???
nikolet          95 kg                     60kg (-35)         10.5. -> 87 kg    -7kg
janinaabc                                                           

ČE BOMO PRIDNE BODO LEPI REZULTATI VIDNI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




< Sporočilo je popravil mojcaz. -- 21.5.2010 20:17:56 >


_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 2398
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
21.5.2010 21:21:20   
Vidividi
Pozdravljene

Hvala za čestitke. U bistvu sem začela tko k ostale januarja, vmes s kako malo pavzico, nič pretresljivega. Nisem imela tako veliko za zgubit 6 kg, samo je pa vse skupaj šlo zelo, zelo, zelo počasi. Po mojem mnenju kg sploh niso važni ampak cm okrog problematičnih delov. Meni se pozna orng prav tam (trebuh, noge, zadnjica, pa tudi boki). Je pa res, da sem zdaj mesec pa pol trikrat na teden gonila sobno kolo po eno uro, tko na eazy, nč nekega hudega napora, včasih se še spotila nisem orng.
Zdaj se počutim fantastično in sem res full zadovoljna. Držim pesti za vas, ne obupat, splača se trudit.

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2399
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
22.5.2010 14:16:33   
NatyTaja
Hoj punce: Meni zmanjkuje časa za rr. Sem na istem, ker me še ni prijelo za nadaljevanje. user posted image Evo začnem verjetno v ponedeljek, če bom zdržala...
Pa javim, ko bo kej rezultatov.
Je pa tako, da je že kr nekaj babik na cilju. Je pa res, da so imele za izgubit malo kg.
Me z večjo zalogo pa malo dlje delamo!!user posted image

(odgovor članu Vidividi)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?