|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 10:37:09   
anaydam
Pišem vam v upanju, da dobim kakšen dober nasvet. Imam hčerko, ki je pred kratkim dopolnila 10. let. Z njenim očetom sva se razšla pred šestimi leti, stiki z očetom se ves čas izvajajo in sicer gre k njemu dvakrat tedensko ( torek in četrtek ), ter vsak drugi vikend....
Težave v najinem odnosu z hčerko so se pojavile v zadnjem času in sicer je postala izrazito ljubosumna na mlajšega brata, enostavno ne prenese njegove bližine, ves čas se zdira nanj, ga odriva od sebe ...Tudi do mene je postala agresivna, v šoli je popustila, ni pripravljena pomagati pri domačih opravilih, je neubogljiva...
Za vsako slabo stvar, ki se ji zgodi krivi mene, večkrat mi je že dejala, da bo odšla k očetu, da je tako ali tako ne maram, češ da imam raje bratca...kljub temu, da ji venomer povem da imam oba enako rada , VEDNO ENI IN ISTI OČITKI. Predvidevam, da moja hči prihaja v zgodnjo puberteto, ker ima tipične simptome pubertetnice...Kako ste se ve spopadle z temi problemi , ki jih prinese puberteta otrok.Moram priznat, da sem popolnona nepripravljena na vse skupaj....
Hvala za nasvete..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 10:55:40   
ronja
Lahko ji POKAŽEŠ, da jo imaš enako rada kot bratca! Ne da ji to samo govoriš, ker ti ne bo verjela, če vidi stvari drugače. In se vprašaš, s čim ji daš to vedet - saj ti verjetno sama naprej vrže. Ne si rečt, da delaš vse ok in je to samo puberteta, ker ti potem ne bo več zaupala, saj njenih čustev ne jemlješ resno. Mislim, da v njenih očeh delaš veliko razliko in moraš ugotovit, kako jo popravit. Pa čeprav se tebi zdi, da je ne delaš. Vprašanje, kaj je objektivno res... Otroci ne norijo za brezveze.

(odgovor članu anaydam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 11:23:54   
MAŠKA
Ne vem v kakšnem odnosu si z njenim očetom... mislim, da bi bilo dobro,da bi bila tudi z njegove strani deležna vzgoje, upam da vsaj ne dobiva potuhe.

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 11:29:55   
živa
Oja, pa norijo (otroci namreč). Moja tašča, ki je najbolj dosledna oseba pri ravnanju s svojima otrokoma in vnuki, kar jih poznam - dosledna v smislu, da če enemu nekaj da, da tudi drugim, čeprav mesec dni pozneje - je imela iste težave s hčerjo, ko je bila v puberteti, isti očitki, in danes seveda ta hčer prizna, da ni bilo nič od tega osnovano.

Jaz nimam teh izkušenj, ker sem edinka, moji otroci pa so še premajhni, ampak če upaš, bi jaz naredila takole: rekla bi ji, da se lahko z očetom vsedete in pogovorite, če bi res rada šla k njemu, oziroma da gre potem - skušaj se z bivšim dogovoriti, da gre recimo za dlje časa tja, pa bo videla, da ima tudi tam nekatere zadolžitve n da ni nič drugače, morda še huje.

Pa vprašaj jo, zakaj ima tak občutek, in se potem na podlagi tega skušaj z njo pogovoriti - kaj bi ona rada, kako naj bi se po njenem vedla do nje in kako do bratca, v čem po njenem mnenju delaš razliko ipd.

Zdaj pa letim, ker moj mini joka.

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 31.5.2010 11:30:23 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 11:38:42   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: živa
Moja tašča, ki je najbolj dosledna oseba pri ravnanju s svojima otrokoma in vnuki, kar jih poznam - dosledna v smislu, da če enemu nekaj da, da tudi drugim, čeprav mesec dni pozneje - je imela iste težave s hčerjo, ko je bila v puberteti, isti očitki, in danes seveda ta hčer prizna, da ni bilo nič od tega osnovano.



ampak sej ni fora v tem, da morajo vsi dobiti iste stvari in bit deležni iste obravnave, pa bo kao ok. saj so otroci različni. imajo različne karakterje, različne potrebe, čustva, so tudi različno stari. ta "fer" vzgoja se je furala tud pri nas, ampak je brezvezna, otroci smo si bili različni, in mi ni bil noben znak ljubezni/pozornosti/enakopravnosti, da sem tudi jaz dobila sladoled, vsakič, ko ga je dobil brat, če je bilo meni itak že slabo od preveč pomfrija in mi sladoled sploh pasal ni user posted image (samo za ilustracijo).

strinjam se z ronjo,
ni bistveno, da ti veš, da imaš oba otroka rada, to mora vedet hčerka! njena čustva in njeno videnje je tuki zame "objektivna" resnica, ne pa videnje nekega zunanjega opazovalca ... če ti reče, da se čuti zapostavljeno, to očitno iz nekje izhaja, tako da jaz bi se ji poskusila čisto iskreno približat in se pogovorit.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 12:21:29   
picola1
Se strinjam z ronjo in pomad08. Tudi sama sem se v otroštvu večkrat počutila zapostavljeno in manj ljubljeno od brata...Sam štos je bil pri nas bolj v tem, ker je bil brat bolj mirne narave in je delal manj problemov, torej je bil posledično tudi manjkrat grajan, mene so velikokrat primerjali z njim (kao zakaj ne morem bit taka kot on), oče je znal z njim bolj najt skupni jezik...če je blo kaj narobe, sem bila avtomatsko obdolžena jaz, ker sem bil pač bolj živahna in brat tega itak ne bi mogel nardit...itd itd. En kup enih stvari, ki same zase ne pomenijo tolk velik, ko pa jih sešteješ skupaj in to dožovljaš vsak dan pa...
Ampak pozor...jst VEM, da so imeli mene in brata isto močno radi...samo takrat sem pač občutila drugače...In vem, da so starši delali v dobri veri, zato jim tega sploh ne zamerim...Pa tut vem, da sem boj občutljiva duša in da si znam nekatere stvari hitro vzet k srcu. Torej tut niso vsega krivi starši...

Jst osebno bi se na tvojem mestu pogovorila s hčerko in jo vprašala zakaj točno se tako počuti in kaj lahko narediš v zvezi s tem, da se ne bi več tako počutila. Meni so vedno govorili samo to, da naj ne pretiravam in pogovor je bil zaključen. Mojih občutkov ni nihče jemal ravno resno. Se mi zdi, da bi veliko naredili že samo s tem, ko bi mi dali vedet, da jim ni vseeno, kako se počutim.
Je pa hčerka v občutljivem obdobju in verjamem, da nekatere stvari vidi bolj črno kot jih bo pa čez nekaj let...In ločitev pusti svoje posledice, hočeš ali nočeš...

Srečno!user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 12:57:34   
anaydam
Večkrat sem se že poskušala pogovoriti z njo, njen odgovor je bil vedno isti in to je, da ne želi, da bratec sili vanjo, ker bi rada bila sama.
Kar se čustev tiče, ji pokažem ne samo povem, da jo imam rada.Stisnem jo k sebi, vendar ne silim vanjo če tega ne želi. Večkrat si vzamem čas, ker ga trenutno imam na razpolago, da kakšno uro ali dve preživiva sami, greva na kosilo in takrat je vzdušje med nama popolnoma drugačno. Je pa tudi res , da se venomer ne morem posvečati samo njen. Je tudi res, da od nje želim več odgovornost sploh glede šole, želim da je samostojnejša pri opravilih, ker vsako stvar ji pa resnično ne morem prinesti na pladenj...
Večkrat se zgodi, da se v šoli, če pozabi kakšno knjigo ali potrebščino izgovarja name. V preteklosti sem ji sicer redno pregledovala torbo.Danes to počnem občasno, ker mislim, da je že skrajni čas, da postane bolj samostojna pri teh stvareh.Sicer jo opozorim" naredi nalogo, pripravi si torbo"...Ampak se mi zdi, da to pri njej gre čez eno uho noter čez drugo ven.
Morda je vzrok teh težav tudi v tem, ker je bila 7. let edinka in se je vsa pozornost vrtela okoli nje. Je pa tudi res, da ji njen oče nikoli ni postavljal mej pri njemu je še naprej edinka.Kar se brateca tiče se ga je zelo veselila tudi pomagala je zelo rada, odrivati ga je začela od sebe šele pred kratkim....

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 13:07:43   
ronja
ni bistveno, da ti veš, da imaš oba otroka rada, to mora vedet hčerka! njena čustva in njeno videnje je tuki zame "objektivna" resnica, ne pa videnje nekega zunanjega opazovalca ... če ti reče, da se čuti zapostavljeno, to očitno iz nekje izhaja, tako da jaz bi se ji poskusila čisto iskreno približat in se pogovorit.

Podpis - in pod cel pomladin post! Zelo fajn ilustracija: to da daš obema isto, ne pomeni, da obema pokažeš, da ju imaš enako rad. En je bolj cartljiv, rabi več cartanja, drugi rabi, da mu pokažeš ljubezen na drug način. Ne morem jaz zdaj Ronji ponudit zize, evo, vidiš, da te imam enako rada kot Lejlouser posted image . Ona hoče, da jo pocartam, Lejla se hoče podojit. Banalen primer od včeraj zvečer, ko sem ju uspavala, recimo. Tako sta obe dobili, kar sta hoteli in je bilo ok in zato zaenkrat ni nobenega ljubosumja.

Živa, s tem bo otroku samo dala vedet, da ji je vseeno, tudi če je pri očetu (torej da si je ne želi imet pri sebi) in ji bo v bistvu potrdila njene občutke - da si mama želi bit sama z bratom, zanjo ji je pa vseeno, tudi če ne živi z njima. Ne vem, to bi jaz vzela kot zadnjo rezervo, če res nič drugega ne bi delovalo in bi se odnosi samo vedno bolj krhali... Pa mislim, da ne gre za potuho pri očetu, bolj da se tam počuti sprejeto, ker verjetno tam nima še enega bratca in ej njegova edina, doma pa ne.

Moja mami je delala razlike, vedno je bil najmlajši otrok bog i batina in ker sem srednja, vem, kako je na obeh straneh in vem, da ni to dobro za nobenega. Zdaj razlike vidi tudi moja mami, takrat jih pa ni.

Ampak tudi če ti razlik ne vidiš in jih ona vidi, potem ji moraš pomagat, saj jo imaš rada! S tem, da jo nateraš, boš videla, da nikjer ni tako luštno, se gotovo ne bo počutila bolj sprejeto in ljubljeno. In ti povem, da bi jaz ob taki situaciji točno to naredila: šla bi k očetu in odnos z mamo bi šel nekam v maloro (ni bilo točno tako, ker sta živela skup, je bilo pa psihično precej podobno). Ampak tega si verjetno ne želiš, glede na to,. da tu iščeš rešitve...
MOraš ji dat vedet, da jo imaš rada! Ne samo povedat-  jaz mami tega dolgo nisem verjela, ker pač nisem tako čutila. pa vem, da me je vedno imela rada - sem tudi takrat vedela, vendar nisem čutila.

Tvoja punčka me precej spominja name, samo v malo hujši obliki (jaz nisem odrivala brata, nekak sem vedela, da ni on kriv, pa bila sem "pridna" v šoli- po pravici povedano se mi ni bilo treba kaj dosti trudit za to), je uporniška in pove, kar se ji ne zdi prav. Izkoristi to! Če ji boš rekla, da naj gre, bo šla. In vprašanje, če bo hotela nazaj, tudi če bi ji bilo pri očetu res slabše (kar pa ni nujno)...

Pa vprašaj jo, zakaj ima tak občutek, in se potem na podlagi tega skušaj z njo pogovoriti - kaj bi ona rada, kako naj bi se po njenem vedla do nje in kako do bratca, v čem po njenem mnenju delaš razliko ipd.

No, s tem delom se pa močno strinjam.

Najti moraš to, kar njej veliko pomeni in ji potem to dati, če ji hočeš pokazat ljubezen.

Pri Ronji je bilo podobno, ko sem prišla iz p. z Lejlo. Tamalo je oboževala, ves čas je bila izredno nežna do nje, do mene pa ravno obratno! Bila je besna name, ves čas je hotela naredit nekaj narobe, dobesedno je iskala, kaj bi lahko naredila narobe, bila je jezna, če sva ji nekaj dovolila, ker je hotela, da ji ne dovoliva, ad se skregamo, ker je morala dat to napetost ven. skratka: "tražila je gužvu". Pa je bila stara leto in pol. In so mi tudi govorili, da ji moram postavit meje, pa da naj jo dam babicam tačas v varstvo, da mi bo lažje, pa tako. Večje bedarije ne bi mogla naredit.

Hvalabogu sem čutila drugače: da ji moram dat ljubezen, da moram bit potrpežjliva, da me rabi, zdaj najbolj... In ko je najbolj norela, sem jo stisnila k sebi - ni se pustila, pa sem jo vseeno držala - ker sem ji hotela dat vedet, da si jaz želim bit z njo, tudi kadar je taka (to sem ji tudi točno tako povedala). Da jo bom vedno imela rada, ne glede na to, kako nemogoče se bo obnašala. Ne vem, pri moji je to tako noro pomagalo, da ne moreš verjet! V 14ih dnevih je bila nazaj točno taka kot prej in od takrat ni bila nikoli več niti pikice ljubosumna! Nekaj časa sem jo morala celo kar malo branit pred Lejlo, ki ji je kar vzela igračo iz rok, Ronja pa ji jo je kar dala... Še zdaj, eč ima kak izbruh togote, naredim to in vedno pomaga. Se umiri in se potem pocarta in je vse ok.

jaz še vedno ne verjamem, da otroci norijo kar tako. Do zdaj še nisem nikjer videla tega primera - seveda, če od daleč gledaš, je vse lepo in prav, ko pa prideš blizu, najdeš ap navadno morje vzrokov, zakaj tako obnašanje. Otroci niso neumni! Res je da PROBAJO marsika - ampak probajo - parkrat mogoče, potem pa ob pravi vzgoji faza mine - ne pa da se vedenje stopnjuje in stopnjuje brez vzroka, tega ne verjamem. Takrat smo odgovorni mi.

Se strinjam s picolo, da je važno, ad damo otroku vedet, da jemljemo njegova čustva resno. NI treba, da mu ugodiš, vendar pa ima pravico bit žalosten, če ne dobi tega, kar bi rad. Pravico ima bit jezen, če se mu zdi, da se mu je zgodila krivica, itd... Če jih poklopiš: ne pretiravaj, ma, kaki, oba imam enako rada, ipd... pa s tem zalo zaničuješ njena čustva... Kot da ti veš, kako se ona sme počutit - kar ni res. Ne sme bratca odrivat, sme pa bit jezna nanj!

Ronja zdaj prav lepo pove, da pogreša očija, ko je ta na terenu, recimo. In ko pride domov, je vesela, ampak pride k meni in ga sploh noče pogledat. On ve, zakaj se gre in pride do nje in mu ona pove, da je jezna nanj, ker ga tako dolgo ni bilo. Potem jo pohvali, kako lepo je povedala, kaj jo muči in jo pocarta in ji pove, da jo je pogrešal in sta oba super. Če bi ji pa rekel, kaj se gre, da ga ne pozdravi, pa da on hodi zaradi nje v službo ipd... potem pa ne bi bilo kar tako na izi ok. Včasih moramo pač mi bit odrasliuser posted image .

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 13:13:37   
ronja
Mislim, da ji "vrni odgovornost", kot pravi Juul (fajn knjige, preberi kdaj;). Za šolo je odgovorna sama in če česa nima s seboj oz. pozabi, bo sama trpela posledice.
Praviš, da je čisto drugačna, kadar sta sami: torej je res, da pogreša pozornost. Jasno, da se ne moreš samo njej posvečat, vendar če veš, da trenutno to zelo zelo rabi, lahko mogoče malo prilagodiš urnik. Saj to potem ne traja večno. KO se odnos pošlihta, so otroci spet normalni. zato se splača reskirat nekaj časa za to. Jaz sem takrat čisto zbolela - dobesedno, totalno sem se sesula na koščke po tisih 14ih dneh, imunost mi je padla na -100 in nisem mogla niti vstat iz postelje, tako sem bila bolana. Ampak če me vprašaš zdaj ali pa takrat, se je prekleto splačalo, bi še 100x isto naredila!

Če ji bratec nagaja, ko bi rada imela mir, potem ga takrat odstrani (naj gre on tebi pomagat kosilo kuhat, medtem, ko bo ona risala, recimo) in mu dopovej, da tudi ona rabi nekaj časa zase. Do tega ima pravico, saj ni njegova mama, da bi morala ves čas gledat nanj. Kadar pa bi ti zelo prav prišlo, da ga zamoti, pa jo prosi, če ti lahko pomaga tako, ad se malo igra z njim, da boš ti lahko naredila to in to in boš potem imela čas za to in to, kar bosta delali skup. Boš videla, da bo delovalo.

(odgovor članu anaydam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 13:18:02   
ronja
Aja, pa še to: tudi starejše otroke je treba včasih zaščitit, ker znajo bit tudi tamali kar agresivni, tastarejši pa dostikrat nočejo uporabit svoje moči nad njimi, saj jih učimo, ad to ni prav. In potem so v precepu. Zato je Ronja dostikrat klicala: "Mami, pomagaj, Lejla mi je vzela..." ali pa "Oči, na pomoč, Lejla hoče...." in se je lubiju zdelo ful smešno: saj si ja večja, pa močnejša, ne ji dat! Ampak zanje to ni tako izi... In je prav, da jim tudi kdaj pomagamo, da ne branimo samo tamalega! Ker potem se hitro počutijo odrinjene... Tudi taveliki kdaj rabijo pomoč, v tvojem primeru, da daš malega stran, če ji teži (verjetno se je to v zadnjem času začelo zato, ker je mali zdaj tako velik, da povsod pride in ji lahko ornk teži, prej, kot dojenček pa še ni mogel in ji zato ni šel na jetra). Pomagaj ji pri tem, vzemi to kot izraz ljubezni, ki ga rabi. Saj ni treba, da sta non stop skup skup, če rabi mir. Eni otroci pač rabijo več mira in časa zase kot drugi, starši pa potem furamo vmes med potrebami enega in drugega...

(odgovor članu anaydam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 13:35:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Če ji bratec nagaja, ko bi rada imela mir, potem ga takrat odstrani (naj gre on tebi pomagat kosilo kuhat, medtem, ko bo ona risala, recimo) in mu dopovej, da tudi ona rabi nekaj časa zase. Do tega ima pravico, saj ni njegova mama, da bi morala ves čas gledat nanj. Kadar pa bi ti zelo prav prišlo, da ga zamoti, pa jo prosi, če ti lahko pomaga tako, ad se malo igra z njim, da boš ti lahko naredila to in to in boš potem imela čas za to in to, kar bosta delali skup. Boš videla, da bo delovalo.


Se strinjam ... imam 10 let mlajšo sestro in zanjo sem bila neke vrste vzornica ... non-stop je lezla za mano, hotela delat tisto kar sem jaz počela, pa čeprav titega niti v sanjah nebi počela če se ga jaz nebi lotila ... v glavnem ni mi dala dihat, staršem se je pa kar fajn zdelo, da me ima tamala tako rada, jaz sem pa itak samo komplicirala za brezveze ... no nekako posledica tega je bila, da sva bili s tamalo ko pes in mačka dokler se nisem odselila od doma ... zdej se imava pa zeluuuu radi ... KONČNO! user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 18:48:47   
zinkazi
Ronjauser posted image . Vedno najdete in napišete prave odgovore.
Anaydam, če boste upoštevala Ronjine nasvete, bosta s hčerko našli pravo pot.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj lahko sploh storim.
31.5.2010 21:08:13   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

Ronjauser posted image . Vedno najdete in napišete prave odgovore.
Anaydam, če boste upoštevala Ronjine nasvete, bosta s hčerko našli pravo pot.


Se tut jaz strinjam. Hvala ronja za fajn nasvete, bodo tut meni kmalu prišli prav. user posted image

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj lahko sploh storim.
3.6.2010 10:48:08   
ronja
Hvala obema, mi veliko pomeni, da vsaj razmišljam mogoče v pravo smer, ker sem glede tega čisti laik... Pa upam, da bo praksa čim boljša (bosta malidve povedali, kje vse sem ga oz. ga serjem, me je že kar strahuser posted image ).
Zaenkrat imava res srečo, da sta taka cukra, da se da z njima vse zmenit - se nihče ne pritožuje nad njima - mislim vzgojiteljice, babice,... (razen midva, da premalo spitauser posted image ), ampak bogve, kaj nas čaka za naslednjim vogalomuser posted image .

picola, vso srečo in uživaj, dva je sreča na kvadrat! Ker uživaš ne samo v še enem otročku, ampak ker je noro lepo gledat njune interakcije, ko se objameta, si data lupčka... Se ti srček stopi;)

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?