|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 12:20:19   
žabica13
Na vas se obračam po zame nujen nasvet, saj sem z živci čisto na koncu. Imam 3 mesečnega fantka, žal nama z njegovim očetom nikakor ne gre zadnje čase. O razlogih ne bi, a povem le, da sem v solzah skoraj vsak dan in da zaradi otroka tako ne zmorem. Ko sem partnerju predlagala, da grem za teden, dva k staršem, da pridem malo k sebi, mi je odvrnil naj si kar mislim. In podobne, psihično me je stisnil v kot in v primeru da če bova z malim odšla že napovedal, da bo "težil". Naj omenim zakaj tudi želim z malim k staršem, ker partner kuri na premog (v bivalnih prostorih) in to se mi zdi nesprejemljivo za stanovanje s tako malim otročkom. Kašlja mi vsak dan, pa ni prehlajen, očitno ga ta zrak moti. Dolgoročno razmišljam da se v tej zvezi ne vidim več, a imam zelo hud problem. Trenutno sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje in prejemam porodniško nadomestilo v višini 425 eur. Ena gospa me je opozorila, da v takem primeru, če se ne sporazumno zmeniva o skrbništvu lahko o tem odloča sodišče, in če jaz dolgoročno nimam zagotovljenih prihodkov da ga lahko dodelijo njemu. To se mi zdi nesprejemljivo pri dojenčku, ki od vseh najbolj na mamico navezan + se doji. In jaz ga hočem ravno zato odpeljat, ker menim da nima dovolj dobrih pogojev tu. Pi starših imamo urejeno hišo, imava svojo sobo, kasneje tudi otroček bi imel svojo. In starši so mi pripravljeni finančno pomagat če bo treba + iskat službo malo preko vez. Ali mislite da je možno, da kljub temu da otrok bi bil finančno preskrbljen, v urejenem domu ga dodelijo očetu, ker jaz sem na zavodu in brez lastnega stanovanja, on pa ima s.p (z izgubo) in stanovanje, kjer sam ustvarja za otroka nevarne pogoje.  Bi takoj šla če vem, da bo otrok pri meni, če pa obstaja 1% možnosti da ne bo z menoj, pa si tega ne upam storiti, saj želim prav zaradi otroka odditi, da mu dam boljše razmere, čeprav sem trenutno še brez službe. A bi šla magari strežt, pucat, karkoli, le da bi za mojega otroka denar zaslužila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 14:25:19   
žabica13
Nihče ne ve kako je s skrbništvom pri dojenčkih? Mene bo ta situacija res psihično izčrpala, in res ne vidim druge kakor da z malčkom oddideva - a mi gre vse narobe. Brez službe sem pa ostala naja meseca, 2 meseca pred porodom ker se firma zaprla. A po zdravi kmečki pameti je otroku najbolj pomembna mamica, sploh ker finančno bo preskrbljen (oba moja starša še zaposlena, z dovolj dobrimi plačami), do avgusta pa tako ali tako dobivam nadomestilo. Bom iz srca hvaležna za vsak nasvet kako postopat, za vsako izkušnjo.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 14:48:18   
Masha_M
Draga žabica, žal ti glede tvoje težave ne znam svetovati, ti pa želim vse naj v prihodnosti in pri reševanju te zagate. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 18:22:48   
mateyka
Ali mislite da je možno, da kljub temu da otrok bi bil finančno preskrbljen, v urejenem domu ga dodelijo očetu, ker jaz sem na zavodu in brez lastnega stanovanja, on pa ima s.p (z izgubo) in stanovanje, kjer sam ustvarja za otroka nevarne pogoje.


ne. nikoli ti ga ne bi vzeli, samo zato ker nisi zaposlena. če bi bil zanemarjen, potem je druga stvar. če pa zgledno skrbiš zanj pa ne. ne skrbi - 100% zarad tega, ker nimaš službe, otrok je pa sit in oblečen, ti ga ne bi vzeli. zakaj le? saj mu nič ne manjka.

drugače pa počakaj da se kaj Kerensa oglasi - ona je podkovana v teh zadevah. jaz bi kar njo vprašala, če bi mela kako logistično vprašanje user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 18:42:31   
Anonimen
Žabica13, imaš še 9 mesecev porodniške in se ne sekiraj na zalogo user posted image .

Če se je firma zaprla malo pred tvojim porodom, to ni tvoja krivda. Pa ljudjem pri zdravi pameti bo tudi jasno, da nove službe ne boš iskala en mesec pred porodom. Tako da to ne more biti razlog.

Ne vem sicer, kakšna je situacija s partnerjem - ampak če je na kakršenkoli način nasilen (ne vem, zakaj si v solzah - ali gre za kakšno popor6dno depresijo ali za nasilje), ga prijavi - in pojdi k staršem. Tako boš tudi kasneje lažje iskala službo, če imaš doma koga, ki lahko priskoči pri varstvu in ostali pomoči.

Če nasilja ni, se bosta morala dogovoriti, kako naprej.
Težko je reči takole na pamet, kakšne so možnosti, ker je premalo podatkov.

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 18:56:32   
ledenaa
Čist simpl. če se sama ne moreta dogovoriti  sporazumeno ,se bo pa odločilo sodišče.je pa tako,da dojenčki so pri mami ( razen v ekstremnih primerih ne) ,oče pa obiskuje ali pa vzma eotroka za par uric,kasneje se pa vse še lahko spremeni ko otrok "raste"
pa malo zdrave pameti v glave: koliko otrok bi potem mogli vzeti staršem,ko eden nima službe user posted image

< Sporočilo je popravil ledenaa -- 1.11.2010 19:04:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 19:02:33   
valerija77
žabica13, jaz sem bila na podobnem, javi se mi na zs user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 20:35:29   
žabica13
Saj vem, kmečka pamet mi pravi, da le to da trenutno nimam službe ni nikakšen razlog. Za otroka si upam trditi da zelo lepo skrbim, to mi v k sreči shranjenih sms priznava tudi partner, pravzaprav mi on to očita, češ da preveč se z malim ukvarjam. Fantek meni pomeni res celi svet in želim si le da mu je lepo, da mu ne bi bilo treba stresa prenašat. Fizičnega nasilja ni, kaj se pa smatra za psihično žal ne vem. To da mi grozi,da če bom šla da bo za mano lezel in pol dneva težil verjetno je. Kakor tudi da na vsako moje dejanje ima komentar oz. pripombo kako bi on vse bolj super naredil in mi s tem hoče vcepiti občutek da nisem ok. K sreči mi moj fantek s svojimi nasmehi in prav zaljubljenimi pogledi namenjeni meni sporoča da je zadovoljen. Ta gospa ki mi je to rekla me je pač zelo zelo prestrašila. Sama na kaj takega nisem niti pomislila, sploh ker denar še 9 mesecev imam zagotovljen, poleg tega sta moja starša pripravljena pomagat če bo treba. Sama si želim stvari uredit na miren način, a kolikor poznam njega se bojim da mi bo nagajal. In žal besede zna zelo lepo obračat in nalagat. Ima že otroka od prej, bivša mu tudi ušla z malim (no malo večji od mojega je bil) otrokom, in še zdaj imajo raznorazna nagajanja. Tega si res ne želim, samo za lep način morata biti dva. Vztrajati, in biti zraven nesrečna pa se mi zdi še najslabše. Žal sem šele z rojstvom otroka videla oz. spregledala to drugo plat njega.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
1.11.2010 23:22:43   
Kerensa*
Brezposelnost (tudi takšna, kjer nimaš nobenega svojega dohodka) in ne-lastništvo nepremičnine sama po sebi nista nikoli razlog, da za otroka ne bi dobila skrbništva. Tudi brezposelne matere brez lastne nepremičnine so lahko dobre matere (in večinoma tudi so) in to, da nimajo službe in nepremičnine, nikakor še ne pomeni, da bo otrok lačen, zanemarjen, brezdomec skupaj z materjo ali kaj podobnega (kar bi pa bil razlog za ne-dodelitev skrbništva). Tako, da - če imaš zagotovljeno streho nad glavo (kar jo pri starših očitno imaš - in sodniki imajo rajši bivanje v ožjem družinskem krogu, kakor pa v tržnem najemu, ki je še bolj nepredvidljiv) in če imata ti in otrok od nečesa živeti in to primerno vsaj socialnemu standardu (pa četudi imata samo otroški dodatek in plačo od staršev - no, ti imaš pa še porodniško), potem skoraj ni možnosti, da otoka dobi oče, sploh pa, ker govorimo o dojenčku, katerega še dojiš. V vašem primeru bi se morda znalo zgoditi, da sodišče pokliče tvoja starša kot priči (da podpišeta to, da drži, da ti bosta res nudila streho nad glavo in finančno pomoč), ampak to je pa tudi vse.

Se bom podpisala pod Milijonarko, ki pravi, da se ne sekiraj na zalogo oz. z mojimi besedami - ne sekiraj se tam in takrat, kjer se ti ni treba. Bivši radi psihično izsiljujejo in jim je všeč, če ženske temu podležejo. Ko pa se jim postaviš po robu in ko ugotovijo (ponavadi potrebujejo kar nekaj časa, da to dojamejo), da nimajo možnosti, se pa pač sprijaznijo. Kaj dosti drugega jim ne preostane.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
2.11.2010 18:19:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

Fizičnega nasilja ni, kaj se pa smatra za psihično žal ne vem. To da mi grozi,da če bom šla da bo za mano lezel in pol dneva težil verjetno je.

Ima že otroka od prej, bivša mu tudi ušla z malim (no malo večji od mojega je bil) otrokom, in še zdaj imajo raznorazna nagajanja. Tega si res ne želim, samo za lep način morata biti dva. Vztrajati, in biti zraven nesrečna pa se mi zdi še najslabše. Žal sem šele z rojstvom otroka videla oz. spregledala to drugo plat njega.


Žabica13, ne vem, kakšne so socialne delavke na vašem koncu, ampak tole kar pišeš, ne zveni kot dobra podlaga za urejeno življenje.
Kaj če bi se obrnila na pristojni CSD? Tam najbrž tudi vedo, kaj se je dogajalo s prejšnjo partnerico? Stopi do njih, tako je tudi možnost, da bo tam "sejal lepe besede", ki so brez realne podlage, manjše.

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
3.11.2010 10:31:50   
žabica13
Najlepša vam hvala za vse nasvete - malo ste me pomirile. Sem še na CDS danes klicala, prva gospa s katero sem govorila mi je zagotovila da to ni problem, nato me prevezala ko mi sicer 100% niso mogli zagotovit, a verjetno se nočejo v svoje besede ujet. Če bi se dalo z otrokovim očetom na lep način dogovorit bi bilo vse skupaj toliko lažje, in z nagajanjem ne bo razen slabih živcev in zavlačevanja dosegel nič. Ne vem na kak način zdaj do njega pristopit, da bi se dalo lepo zmenit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
3.11.2010 19:16:11   
Anonimen
Žabica13, kaj če se oglasiš osebno na CSD? Zna biti, da ti bo gospa svetovala, kako rešiti situacijo s partnerjem in kako speljati pogovor. Jaz imam z njimi dobre izkušnje - so objektivne in znajo pomagati. Upam, da je tudi "tvoja" takšna user posted image .

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nujen nasvet - skrbništvo dojenčka
4.11.2010 9:16:25   
Pia*
Kaj če bi stopila v kontak z bivšo?Najboljše informacije so iz prve roke. Sicer pa jaz sem prepričana, da boš otroka obdržala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?